www.snlp.ro Web analytics

Sesiune de instruire și mentoring cu reprezentanți sindicali din sistemul penitenciar românesc

În perioada 08-10 Mai 2019, la Târgu Mureș s-a derulat ˝Sesiunea de instruire și mentoring cu reprezentanți sindicali din sistemul penitenciar românesc˝. La sesiune au participat reprezentanții filialelor SNLP și ai unora dintre organizațiile sindicale din sistemul penitenciar afiliate Federației Publisind.

Pe parcursul celor 2 zile participanții s-au familiarizat cu instrumentele și metodologiile dezvoltate în cadrul Activității A2: Dezvoltarea de instrumente independente de fundamentare si monitorizare a componentei de ”resurse umane” din politica publica privind detenția si reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate:

  1. Instrumente de evaluare si monitorizare a „cerințelor si resurselor la locul de munca” (job strain)
  2. Metodologie de realizare a monografiilor ocupaționale pentru evaluarea necesarului de competențe
  3. Metodologie de estimare a impactului modificărilor legislative asupra necesarului de forță de muncă în sistemul penitenciar
  4. Instrumente de analiză și monitorizare a fluxurilor și structurilor de personal și evaluare a deficitelor din sistemul penitenciar.

De asemenea, au fost furnizate două module de instruire adiționale corespunzătoare principiilor orizontale Egalitate de șanse și nediscriminare în politica de personal și Dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin activitățile din sistemul penitenciar.

Instruirea a urmărit pregătirea participanților pentru aplicarea instrumentelor și a fost realizată prin alternarea tehnicii prelegerii cu cea a aplicațiilor practice, de lucru în echipă. Comentariile și observațiile participanților vor fi utilizate în dezvoltarea următoarelor activități (Workshopuri regionale adresate liderilor de sindicat și reprezentanților penitenciarelor) ce vor fi implementate în perioada iunie-august.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)