www.snlp.ro Web analytics

Schema de echivalare a functiilor specifice sistemului bugetar

Joi, 07 mai 2009, incepand cu ora 13, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, s-a intrunit Grupul de lucru constituit pentru elaborarea Legii unitare de salarizare a personalului din sistemul bugetar. Şedinta a fost prezidata de domnul Valentin Mocanu, secretar de stat coordonator al dialogului social. Au participat reprezentantii ministerelor si ai celor 5 confederatii sindicale.

Din partea MJLC au fost prezenti dl. Ojog – secretar de stat, dl. Buica – consilier si dna Melinda Stoica de la Directia elaborare acte normative, iar din partea A.N.P. au participat dl. Bala – director general, dl. Iftinca – director resurse umane si Catalin Ionescu – serviciul elaborare.

La inceputul sedintei dl. Mocanu ne-a informat ca a primit doua adrese, una de la CSM prin care era iterat faptul ca magistratii nu pot fi inclusi in acest proiect de lege unica de salarizare si ca deja au un alt proiect pt. salarizarea lor, pe care il vor inainta spre aprobare si a doua adresa de la M. Educatiei prin care se cerea sa fie echivalata functia de conferentiar cu cea de colonel din MApN. In urma discutiilor din cadrul grupului s-a hotarat ca si magistratii sa fie cuprinsi in proiectul in discutie iar propunerea M. Educatiei sa fie respinsa.

Reprezentantii MAI au informat ca vicepremierul Nica sustine modelul german de salarizare a bugetarilor si ar dori implementarea lui si la noi, fapt pentru care s-a stabilit ca la urmatoarea intalnire sa fie supus dezbaterii grupului acest model.

S-au facut apoi propunerile de echivalare:

  • pentru pompieri, jandarmi si restul sistemelor militarizate echivalarile se vor face ca la MApN;
  • pentru managerii publici echivalarile se vor face in mod identic cu echivalarile prevazute in statutul lor;
  • pentru MAE nu s-a hotarat daca pe prima pozitie va fi consulul sau viceconsulul;

Deoarece se omisese a se trece in materialul din sedinta anterioara propunerile de echivalare pt. lucratorii din penitenciare, am solicitat d-lui Mocanu sa fie consemnate acum aceste echivalari.

In cursul discutiilor a fost propusa schema de echivalare atasata.

Initial s-au opus echivalarii de la pozitia 1, reprezentantii de la sanatate si dl. Petre Dandea vicepresedintele Cartel Alfa. Au fost facute noi precizari privind motivarea propunerilor, de catre dir. general dl. Bala si de subsemnata, iar echivalarile propuse de noi au fost acceptate de membrii grupului.

La solicitarea colegului nostru Emil Marian, s-a hotarat ca, la sedinta urmatoare, MMFPS sa prezinte o lista cu toate institutiile finantate din bugetul de stat, pentru a se vedea cum vor fi incluse in Legea unitara de salarizarea.

Dl. Mocanu a cerut reprezentantilor ministerelor ca, in functie de echivalarile propuse sa completeze functiile care se afla intre cele trei repere, respectiv intre 3-2 si 2–1, pana la viitoarea intalnire. Totodata a precizat ca in cadrul ministerelor se pot face modificari fata de pozitia actuala a functiilor din organigrame daca se considera necesar.

Urmatoarea intalnire va avea loc joi, 14 mai a.c, incepand cu ora 12:00, data pana la care guvernul va transmite functia de pe pozitia 15 (nivelul maxim de salarizare din Romania), asa cum s-a angajat.

 

Mihaela Neacsu – Vicepresedinte SNLP, PUBLISIND

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)