www.snlp.ro Web analytics

Fluturasul de salariu. Un fel de testare psihologica!

calcule

Inca din martie 2017 SNLP initia un demers in scopul punerii la dispozitie a unui model unic de fluturas, insotit si de explicatii tehnice care clarificau structura salariului. O adevarata disertatie in materie. Daca nu am fi tinut pasul cu incercarile la care ne-au supus guvernantii si apatia anp-ista, cel mai probabil, acum am fi fost privati de ceva elemente la salariu. Si daca va inarmati cu rabdare, incercati sa deslusiti si singuri cum va sunt calculate salariile (exemplu pentru operativ):

Click dreapta pe imagine – selectati „open image in new tab”

Fluturas salariu SNLP

14 COMMENTS

  1. Raportarea se face la baya din 2009 pentru ca asa spun actele normative care reglementeaza dreptul. Asa e, se pare ca exista o greseala/Sapam.

  2. [quote name=”Cristian Tudorache”]#11 Un agent de la PPA-Ct 11-11-2017 00:34 – iti calculeaza sindicatul saalriul ? Din rima o reglam si noi dar am ramane doar cu o poezie. De aceea, poate si ajuti un pic ca eventual memebru de sindicat si trimiti date concrete care pot face obiectul unor verificari. Mai ales ca dioscutam de venituri…[/quote]
    Sa ne raportam la venitul net de acum , nu din 2009 la calculul chiriei, oricum e greseala din calculul meu cu 70 de lei , dar sunt ai mei , daca nu o rezolv la financiar am sa va comunic.

  3. #11 Un agent de la PPA-Ct 11-11-2017 00:34 – iti calculeaza sindicatul saalriul ? Din rima o reglam si noi dar am ramane doar cu o poezie. De aceea, poate si ajuti un pic ca eventual memebru de sindicat si trimiti date concrete care pot face obiectul unor verificari. Mai ales ca dioscutam de venituri…

  4. Nu stiu ce s-a intamplat ,
    Salariul s-a blocat.
    Chiar daca era trecuta marire ,
    Au reglat-o din chirie.
    Stau in unitate ,
    Fac ture si de noapte.
    Fac inventarieri si centralizatoare,
    Si mai este pana la pensionare.
    Noroc ca imi trimit bani mama si tata,
    Ca nu aveam cu ce achita rata.
    ANP-ul ne-a pacalit ,
    Dar sindicatul s-a trezit ?
    In loc de un salariu marit ,
    Avem un fluturas lungit.

  5. [quote name=”Contabilul sef”][quote name=”marius”]Multumesc, dupa ce citesti acronimele si incepi sa faci calcule complete sigur poti sa te prezinti la un concurs de matematica de nivel inalt. Mai lipseau din calcule ceva matrici, determinanti, logaritmi si integrale nu :zzz ???[/quote]
    Nu e asa complicat, daca ai avut nota de trecere la matematica, clasa a V a. ;-)[/quote]
    Mda nu e complicat te raportezi la valori din 2009, le adugi pe unele din 2010 mai ai ceva si din 2015( sporuri), ce zici e inteligibil rau fluturasul nostru nu???
    Conform definitiei de flturas de salariu acesta trebuie sa fie clar simplu pentru a il putea verifica absolut oricine si nu numai un contabil sef sa il inteleaga., nu de alta dar nu este emis numai pentru contabili ci si pentru alte categorii de personal, agenti operativi, ofiteri paza, soferi…. etc.
    Sau ai impresia ca toti trebuie sa facem contabilitate pentru a reusi sa il intelegem??

  6. [quote name=”marius”]Multumesc, dupa ce citesti acronimele si incepi sa faci calcule complete sigur poti sa te prezinti la un concurs de matematica de nivel inalt. Mai lipseau din calcule ceva matrici, determinanti, logaritmi si integrale nu :zzz ???[/quote]
    Nu e asa complicat, daca ai avut nota de trecere la matematica, clasa a V a. 😉

  7. Am incercat sa fac o simulare a salariului, pe baza machetei prezentate. Imi pate spune cineva cum se calculeaza TB 2009 (ce valori intra in componenta sa), e vorba de poz. F 38.

  8. buna ziua! imi puteti spune daca sunt probleme cu acordarea salariului din data de 10 noiembrie pt cei care lucreaza in penitenciarele spital?

  9. Si majorarea aferenta contributiei CAS este intotdeauna mai mica decat contributia CAS. Si platim contributie la sanatate desi avem asigurarea sanatatii gratuita prin lege. Si mai platim la gratuitatea sanatatii si impozit la suma platita pentru medicamente. Si nu mai scapam odata de 2009 asta de pe fluturas? Si dupa 1 ianuarie o sa fie tare stufoasa rubrica de sub total brut….

  10. Chiria se calculeaza la baza din 2009 conform art. 12 alin. 2 din OUG 83/2014 modificata si completata

    #3 marius 27-10-2017 10:28 – aici ne-au adus „competentii” nostri oameni politici. De 7 ani se vede cu ochiul liber in ce a constat productivitatea acestora.

  11. Se modifica cumva modalitatea de calcul a compensatiei pt chirie? Marirea de 10% de la 1 octombrie nu se aplica si la aceasta?

  12. Multumesc, dupa ce citesti acronimele si incepi sa faci calcule complete sigur poti sa te prezinti la un concurs de matematica de nivel inalt. Mai lipseau din calcule ceva matrici, determinanti, logaritmi si integrale nu :zzz ???

  13. In stanga, intre paranteze se afla acronimul pentru fiecare element. Vrs – Valoarea de referinţă sectorială care se stabileşte anual prin legea bugetului de stat. Acum este 197,3387

  14. si dictionarul pentru traducere cine il furnizeaza?
    tb, vslr…????? cuantum, ce inseamna??

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)