www.snlp.ro Web analytics

Sesizari – SALARIZARE

Captura de ecran din 2017.06.24 la 11.36.32SNLP a anticipat si a avertizat cu privire la diferentele aparent lipsite de sens dintre salariati, ca urmare a cresterilor aplicate conform Legii nr. 115/2017. In egala masura, am pus la dispozitie estimari aproximative cu privire la media acestor cresteri, estimari confirmate acum, desi in urma cu o luna de zile eram criticati pe premise care tin de comparatia cu colegii din politie unde cresterile nu depasesc 280 de lei din cate am putut afla (cu exceptia ocupatiilor speciale – scafandri etc), iar media este una foarte mica. Insa totul tine de structura salariului lunar.

Pentru a centraliza multitudinea de sesizari si intrebari in acest plan, vom avea un buton nou in meniul paginii SNLP cu trimitere catre articolele dedicate domeniului SALARIZARE, cu atat mai mult cu cat salarizarea din sistemul national de aparare a incetat sa mai fie un tabu sau macar un reper din punct de vedere al raportului venituri/riscuri. La butonul nou pe care il vom avea in scurt timp vom dezbate orice fel de probleme care vizeaza in general salarizarea, cu atat mai mult cu cat urmeaza o modificare profunda a sistemului de salarizare.

Intentionam sa atasam, la noul domeniu, un formular in care sa fie introduse date pe baza carora sa putem verifica sesizarile si eventual sa le escaladam la nivel de unitati sau catre ANP. Daca aveti propuneri despre cum va doriti sa arate noua interfata, va rugam sa le faceti. Continuam sa atragem atentia ca rezultatul aplicarii Legii 115/2017 nu este un procent liniar de crestere ci un calcul complex care are in vedere o serie de aspecte si elemente cum ar fi coeficient de ierarhizare, vechime, zile de concediu efectuate, lucrul in ture etc. 

Sesizarile avand atasat formularul susmentionat vor fi transmise prin intermediul paginii SNLP (via email), preluate de un moderator care are experienta in acest domeniu (Cristian Tudorache), urmand apoi sa fie verificate pe baza machetei unice de calcul, precum si a prevederilor legale ori a particularitatilor sesizate. In functie de constatari, avand in vedere si precizarile sesizatorilor, vom decide demersurile in continuare, in cazurile in care sunt indicii privind eventuale erori de calcul. Interesul comun este sa facem aplicabile in mod corect prevederile legale astfel incat niciun salariat sa nu fie prejudiciat. Pe de alta parte, trebuie sa ne intelegem impreuna noile norme astfel incat macar sa ne fie clar ce anume genereaza diferentele de salarii.

 

12 COMMENTS

  1. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#10 bogdan 23-07-2017 09:21[/b] – nu doar postul sau coeficientul sunt determinante la calcularea salariilor pe noua formula. Astyept mail la snlp.tichilesti.gmail.com pentru a te lamuri, eventual pentru a-ti calcula drepturile salariale pentru luna care consideri ca ai fost nedreptatit.[/quote]
    va multumesc,urmeaza sa va trimit fluturasul cu nr de ore lucrate,coeficient si mai multe……

  2. [b]#10 bogdan 23-07-2017 09:21[/b] – nu doar postul sau coeficientul sunt determinante la calcularea salariilor pe noua formula. Astyept mail la snlp.tichilesti.gmail.com pentru a te lamuri, eventual pentru a-ti calcula drepturile salariale pentru luna care consideri ca ai fost nedreptatit.

  3. Buna ziua!!!Ce se mai aude cu vestitele machete de calcul(cele 10)????tot aceeasi bataie de joc in calculul celor 10%,acelasi post,acelasi coeficient dar diferenta de cateva sute de ron!!!!!!!!!!!!

  4. salutare..oare sunt eu prost sau ma uit ca vitelul la poarta noua pe fluturas si nu vad 1450 pe nicaieri,m-am uitat si dimineata,l-am intors si pe dos …nimic domne curat mister,o sa ma uit si la viitorul fluturas ca sa vad minunea de 1450 si sa nu raman ca vitelul……..

  5. Multumesc mult pentru raspuns, alexcta. Eram sigur ca trebuie sa fie cineva care poate sa vada mai departe de zidurile unui penitenciar!
    Mare om, mare caracter! Toata stima!

  6. Da, ai interpretat bine.
    Un FPSS de la penitenciare va avea un salariu mai mare decat tine, indiferent cat vei zbura TU.
    Si nu vorbesc de Ofiteri!
    Oricine din sistemul penitenciarelor!
    Pacat ca penitenciarele nu au AVIAȚIE!!!!!!!!!

  7. Va rog, sa ma ajutati cu o informatie legata de asa zisa crestere exploziva a salariului din iulie 2017, pe care eu o vada mai degraba ca fiind injumatatirea salariului. Am inteles din legea salarizarii (varianta trimisa spre promulgare) urmatoarele:
    – pentru cei care se incadreaza la Art. 38 din Anexa VI, primele obtinute se vor lua in calcul pentru stabilirea limitei de 30% a sporurilor care se pot aplica la solda de functie. Aici vorbim de cei, care prin munca lor (tehnici, ingineri, navigatori, meteorologi), fac posibila executarea misiunilor de zbor. Orele de zbor ale pilotilor am vazut ca nu sunt luate in calcul la stabilirea acestei limite de 30%.
    – orele lucrate sambata si duminica sunt, deasemenea, luate in calcul pentru stabilirea limitei de 30% a sporurilor.
    – in prezent, am mai mult de 30% sporuri (specifice armei aviatie, clasa I, nivel secretizare…), procent care va fi limitat la 30%.
    Prin introducerea Art. 93 din Anexa VI in ultimile zile, consider ca se face o discriminare celor care se incadreaza la Art. 38 fata de cei care se incadreaza la Art. 32,33,34 si 45, dar si fata de alte categorii care nu au legatura cu acest domeniu. Inteleg ca oricate ore as lucra sambata si duminica, sarbatori legale si oricate starturi de zbor as asigura, plata acestor prime va tinde spre zero, din moment ce sporurile mele deja ating 30%. Teoretic, orice ofiter, de acelasi grad, aceeasi functie (coeficient) si vechime, care are sporuri de 30%, va lua un salariu aproximativ egal (fara sa lucreze sambata-duminica, fara sa asigure misiuni de zbor 24 de ore).
    Va rog sa-mi spuneti daca am interpretat corect aceasta lege si in acest caz, daca exista vreo posibilitate de indreptare/modificare a Art.93.
    Va multumesc.

  8. [quote name=”George”]Se zvonea ca noi agentii cu vechime foarte mica ,neavand salariul de baza minim pe economie,vor fi niste mariri mari,dar din contra au fost foarte nici,nu intelege nimeni marirea pentru cine a fost .[/quote]
    Marirea aia mare de care faci vorbire o sa fie in noua lege care inca nu a fost promulgata.

  9. Nu este o anume formula / programul de salarii modificat de colegii de la IT, genereaza automat rezultatul dupa ce datele sint introduse conform situatiei fiecaruia

  10. Domnule Stefan, cum am putea afla formula de calcul
    a majorarii salariale conform Legii 115/2017 ? Deoarece nu am incredere in calculul facut de catre cei de la financiar.
    Multumesc.

  11. Se zvonea ca noi agentii cu vechime foarte mica ,neavand salariul de baza minim pe economie,vor fi niste mariri mari,dar din contra au fost foarte nici,nu intelege nimeni marirea pentru cine a fost .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)