www.snlp.ro Web analytics

Reparatii la statut. Amendamente in Camera deputatilor. Etapa finala

Proiectul de statut al politistului de penitenciare a trecut din Senat in Camera deputatilor (Pl-x 723/2018) fiind la un pas de adoptare, insa prezinta cateva vanatai destul de vizibile, in urma unor lovituri incasate de la senatori, asa cum explicam in articolul anterior pe aceasta tema. Pentru ca trebuie neaparat corectate cele doua mari probleme din proiectul de statut in forma in care a fost admis de Senat, am desfasurat din timp o campanie intensa de contacte si intalniri in pregatirea dezbaterilor din camera.

Prima intalnire s-a produs deja joi pe data de 29.11.2018, cu presedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera deputatilor, domnul Dorel-Gheorghe Caprar care l-a primit pe presedintele PUBLISIND/SNLP in prezenta membrilor  echipei de suport a comisiei. Intalnirea a fost formalizata avand loc in sala de sedinte a comisiei.

Amendamentele PUBLISIND/SNLP sunt sustinute in cadrul unui demers comun cu FSSP  si vizeaza strict cele doua aspecte principale considerate ca deosebit de toxice din perspectiva efectelor, in cazul in care ar fi admise si la nivelul Camerei deputatilor: restrangerea posibilitatii de ocupare a unor functii de conducere de catre agenti precum si de ofiterii care au prima incadrare in functia de agent, si respectiv incompatibilitatea dintre calitatea de lider sindical si funtiile de conducere sau care presupun exercitarea unor atributii de verificare si control.

Presedintele Comisiei de aparare din Camera deputatilor a ascultat atat amendamentele propuse cat si motivarea acestora, a pus intrebari, a retinut particularitatile specifice sistemului nostru si a admis faptul ca propunerile noastre sunt rezonabile, motiv pentru care vor fi sustinute la nivelul Comisiei de aparare. Astfel, in cursul zilei de luni 3 decembrie 2018, PUBLISIND/SNLP-FSSP vor inainta amendamentele in forma finala catre comisie, urmand ca acestea sa fie dezbatute foarte probabil miercuri pe 5 decembrie 2018.

Amendamentele PUBLISIND/SNLP-FSSP:

20 COMMENTS

 1. Lumea se inranceneaza pe functii.Intrebare: daca angajez din sursa externa un civil pe functie de comanda- prin concurs sau prin „concurs” – de ce sa nu aiba si un agent cu ceva experienta voie sa se inscrie la concurs.Ca tot intalnim situatii in care tot felul de ofiteri tineri care au terminat academia vor ciolane dar fug de a fi ST.Sa fie conditiile la fel pentru toti.

 2. Si, la concursuri veți avea plângeri penale. Nu se poate așa, să corectați la virgulă. Cei cu note de 9 înseamnă ca , ori știu subiectele înainte, ori duceți.i la C.I.A. ca sunt genii. O să sesizăm procurorii să-i asculte la virgulă materia de concurs!

  • E penibil modul de corectare. Mai mult ca sigur ca se fac manevre. Cum iau altii 9,81 iar altii invata 3 luni pt un amarat de 7!? Suntem de rasul curcilor in materie de concurs, dar asta nu o vede nimeni…

 3. Nu va fi așa! Agenții vor participa la concursuri. Vor trece în corpul ofițerilor pe o funcție de sef serviciu. Apoi vor candida pentru director general! Așa că dragilor (editat) aveți motive mai mari acum. Ori va apucați de învățat ori veti fi no name toată viața! Am zis!

  • (editat) Problema este ca nu am vazut niciun articol sindical in care sa fie scris ca vreun ofiter a stat 38382818 de ani pe o functie de executie , iar un agent din aceeasi unitate a ocupat functii de conducere prin decizie pe unitate, doar ca era nepotul/var/unchi etc cu un apropiat al dorectorului sau vreunei persoane mai influente… 🙂

   • Articol cu subiect bazat pe faptul ca un anume ofiter de executie ocupa de ani de zile o functie de executie? Cu asta ar trebui sa se ocupe SNLP? Dar ce suntem noi? Agentie de plasare si redistribuire a fortei de munca? Si ce e cu ocuparea unei unei functii de comanda de catre agenti prin DZU? Asta de unde a mai rasarit? Ca sunt agenti care exercita functia de sef tura este total adevarat si tot respectul pentru acestia ca-si asuma insa e cam singura functie ce poate fi exercitata de agenti in lipsa ofiterilor desi compromisul total este al agentilor ca-si depasesc voit atributiile pentru a ajuta la functionarea puscariilor.

 4. Anuntati-ne si ieșim în stradă toți agenții ca să le uram de bine dacă vor să facă magaria asta. Toți agenții din toată țara vom veni , mai puțin cei aflați în serviciu in ziua respectiva. Nu lăsați să treacă așa că vor fi mari probleme!

 5. (editat) Doar la noi un agent poate da examen pe un post de conducere, doar la noi un civil vine direct comisar in sistem. De ce nu propuneti domnilor sa se desfiinteze scolile militare si sa incadrati din sursa externa? Degeaba facem academii si alte scoli miitare.

 6. Cel mai bun sa ocupe postul vacant, indiferent daca este agent, ofiter cu pregatire in Academie, sau absolvent al unei facultati de profil civil. Incep sa cred ca sunt unii , care, din pacate, se tem de concurenta. Daca sunteti bine pregatiti, domnilor din Academie, de ce sa va fie teama de un ” biet” agent? Numai concurenta, asigura alegerea candidatului corespunzator postului.V-ati gandit ( si exemple sunt nenumarate ) ca puteti fi singur pe loc si sa nu promovati concursul? Care este interesul unitatilor, sa favorizeze absolventii de Academie, sau sa-si ocupe posturile cu oameni pregatiti? Ce va da dreptul , sa -i priviti cu superioritate pe ceilalti colegi?Ganditi-va si reflectati!!!!!

 7. Bună seara. Aveți idee despre vreun proces câștigat referitor la salarii raportate la salariul minim pe economie cu sume retraoctive și salariul mărit la vreuna dintre unitățile sistemul? Se aude ca s ar fi câștigat un astfel de proces la Aiud, Gherla și Arad. Are cineva idee?

 8. Sunt amendamente de bun simt si care vin să susțină principiile și valorile prevăzute în statut. Mult succes!

 9. Dle președinte, după promulgarea statutului, apariția lui in MO, decurge de la sine sprijinul pt locuința?sau mai trebuie vreo HG, ordin MJ, sau ODG?multumesc!!

  • Dreptul curge de la sine. Acolo unde e necesar emiterea si altor acte normative se reglementeaza in lege despre acest aspect.

 10. Pai si (editat) unde au fost ?? E o vorba din popor cainele care latra nu musca . Succes. Speram sa se rezolve!!!

 11. Oameni buni, lăsați statutul cum a trecut de senat. Nu mai încercați atâtea amendamente sa dati bine in fata agenților si sa îi aveti in sindicat. Sistemul penitenciar nu e mai presus decat celelalte structuri ale apărării prin ocuparea funcțiilor de conducere. Asa ceva nu se mai poate, am ajuns de râsul tuturor. Sper din toata inima sa nu aprobe niciun amendament, poate asa se mai îndreaptă ceva in sistemul acesta corupt si lipsit de interes din partea conducătorilor.

  • Tot ma amagesc ca nu pot exista astfel de pareri in sistem / tot imi spun ca oamenii gandesc mai departe de propirul interes pe raza scurta / cum sa-ti doresti sa treaca doua texte care pe de-o parte pun sindicatele pe butuci (sindicatele alea care au adus niste bani in plus la salarii, dar probabil ne-am obisnuit cu ei) si incalca toate normele interne si internationale, iar pe de alta parte vor genera blocaje in ocuparea posturilor? / si de ce? doar ca sa para mai usor la examen / lipsa concurentei nu garanteaza ocuparea postului / poti sa alergi singur si sa pierzi / apoi, nici imputerniciri nu se vor mai putea face pe acel post, pentru ca nu vom avea pe cine

   • Asta.i sistemul , așa de bine pregătit încât (editat) care nu știu să lege doua vorbe, ca vine agentul si ocupă funcțiile de conducere, e o mare rușine!!! Au venit în sistem (editat) și vor si funcții. Să învețe , si vor avea si funcții, nu doar (editat). (editat)!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)