www.snlp.ro Web analytics

Refuzul din a treizecea zi. Doar rutina

virsds3jlea414kdo2uaDe cate ori SNLP sesizeaza o problema de legalitate sau de oportunitate, indica in mod clar solutii, dar ANP, invariabil, se arata imuna la argumente sindicale, cel putin in prima faza. Indiferent de problema, cand aceasta vizeaza aspecte salariale sau care au legatura cu drepturile personalului, raspunsul la petitiile noastre vine in minim 30 de zile si este nefavorabil. Asta nu ne surprinde. Insa nici nu ne bucura sa constatam o data in plus aceeasi rigiditate care a pus ANP in posturi ridicole in trecutul apropiat in problema calculului gresit al majorarilor salariale. 

Deja am acumulat o lista stufoasa de motive pentru viitoare conflicte colective sau procese de pus pe rol (vom iesi cu lista completa in scurt timp; nu includem aici revendicarile sindicale principale):

 • 29 iunie 2015 prevazut in Acordul colectiv ca zi de sarbatoare legala si acordat partial ca invoire
 • concediul de odihna acordat fara sporuri pentru locuri de munca
 • sporul de studii neacordat pentru toti cei care indeplinesc criteriile 
 • sporul de fidelitate neplatit pentru perioada liceului militar
 • gradatia necalculata cu includerea perioadei studiilor militare 

Inainte de a escalada demersurile noastre la nivelul urmator am decis sa mai asteptam putin, la gandul ca modificarile in conducerea ANP-MJ aflate in prezent in diferite stadii pot aduce modificari in bine in planul dialogului si al solutionarii divergentelor prin negociere sau poate chiar consens. In final si in esenta este vorba doar de deschidere si de asumare. In general daca exista o sansa cat de mica de a solutiona o astfel de problema altfel decat prin proces, o utilizam. Pierderea unui proces anuleaza posibilitatea unor astfel de sanse ulterior.

Din pacate sperantele de consens in era tehnocrata se naruie cand citim ultimele raspunsuri primite atat de la ANP cat si de la MJ pe cateva aspecte de interes pentru personal, gestionate de sindicate. Atasam mai jos raspunsul primit de la ANP in ultima zi din termenul de 30 de zile, la solicitarea SNLP privind acordarea sporului de studii celor avansati in grad (nu numai in functie) precum si raspunsul MJ la aspecte propuse de sindicate in cadrul negocierii Contractului colectiv de munca pentru personalul contractual.

Acesta din urma ne face sa vedem limpede care este linia de actiune a MJ in materie de drepturi. Cu privire la pozitia pe care MJ incepe sa o exprime in privinta noastra pe de-o parte ca sistem si pe de alta ca sindicate, vom mai vorbi in perioada urmatoare. Dar nu uitati dragi angajatori ca si noi putem sa spunem nu. De exemplu, muncii suplimentare. Si culmea, acela nu va fi un abuz ci exercitiul unui drept prevazut de codul muncii. Putem sa mai spunem nu pacii sociale si linistii de pe trotuarele din fata ANP si MJ. Dar si saptamanal, armoniei din fata puscariilor patriei. Alea descrise de presa ca fiind de lux, mai nou. Acum suntem categorisiti argati pentru VIP-uri, nu mai suntem tortionari. Dupa cum bate cercetarea stiintifica… 

click pe imagini

 

Captura de ecran din 2016.01.29 la 22.46.30Captura de ecran din 2016.01.29 la 22.46.45

 

21 COMMENTS

 1. Din pacate tot calea instantei trebuie sa o urmam. In ANP se interpreteaza actele normative doar in detrimentul angajatului, se strege cu buretele orice pregatire, calificare sau competenta. Solicitam sprijinul SNLP pentru demararea procedurii administrative. Multumim pentru interes si intelegere

 2. Toate revendicarile enumerate mai sus sunt normale si ar trebui sa se aplice…dar cum in Romania nimic nu e normal…o sa trebuiasca sa ne judecam pentru drepturile noastre.

 3. Nu stiu unde ai vazut mirare. Este un emoticon cu un ochi inchis. Din cate stiu nu sugereaza mirare 🙂

 4. [quote name=”Ștefan Teoroc”];-)[/quote]
  Ce te miri? Oportuniști sunt destui. Diferența e că nu acționează în același moment. Unii acționează numai când simt schimbări!!!

 5. D-le presedinte ,observ nu fara oarecare uimire! 😉 ca a aparut de curand un nou (de fapt vechi!!) „concurent” pe piata!!!Deocamdata nu am prins pe deplin contextu`…Nici ca motivatie ,nici ca moment…
  Am doar niste banuieli pe care timpul le va confirma ….sau infirma!!

 6. dintre operativi – la numirea intr-o noua functie dreptul se activeaza / anp refuza sa acorde cei 25% (studii) la avansarea in grad / la asta se refera demersul mentionat in articol

  x mann – celebrul OMJ 399/2007 acelasi ca si pt fpss

 7. Domnu’ Stefan anp a transmis ca nu va da spor de studii celor care au fost avansati in grad in 2015…Bun…dar ati scris ca o sa se activeze sporul de studii la toti care ne incadram cand vom fi numiti pe noile state de functii…anp va fi din nou de alta parere..vom ramane amagiti din nou…?
  Se va intampla oare in viitorul apropiat?
  Se vor incadra anul acesta din sursa externa si daca au facultate ei vor beneficia de de spor de studii iar noi cu peste zece ani in sistem nu??
  Daca nici cand se vor face noile numiri pe functie anp nu va acrltiva sporul de studii atunci cand…?

 8. dle presedinte va rog sa-mi spuneti care este actul normativ ce reglementeaza acordarea sporurilor[praf,12b antena.conditii grele] pt salariati civili.va multumesc.

 9. Cihan – procentul de 5% este stabilit prin lege / ordinele nu pot modifica asta

  x mann – biletele de voie nu au un regim anume / sunt un fel de invoiri platite pe fractii de zile / noua aplicatie de pontaj nu a permis continuarea acestei practici de altfel utile dar am cerut ajustarea pentru a se mentine totusi invoirile care nu sunt pe o zi intreaga / ANP s-a angajat ca va face modificarile in aplicatie

  finul Alecu – nu este „penala” ci disciplinara / da, sesizarea genera suspendarea mandatului membrului comisiei care nu se mai putea pronunta / insa ordinul este disparut ca efect al deciziei CCR si procedura se rescrie prin statut

 10. Dl Teoroc, o intrebare:50% a fost s-au urmeaza sa fie aprobat cum s-a promis cu 10% din personalul din unitate s-au ramane ca si anul trecut la 5%.

 11. De abia apucam sa le stricam linistea fiindca si ei ne strica linistea,mai nou cu ,, AI GRIJA CUM ITI FACI SERVICIUL FIINDCA TE VA ANCHETA DNA -UL.Va multumesc.

 12. Stefane,am o nedumerire.Sesizarea penala,fara inceperea cercetarii penale,(a actelor premergatoare)poate determina inactivitatea(suspendarea de drept) comisiei de disciplina?

 13. Nu conteaza,important sa inteleaga ceva din toate astea!La drept vorbind,ce ministri sau DG ne-au agreat?

 14. Vine si urmatorul asalt, cat de curand. Suntem cam siguri ca noul ministru nu ne agreeaza si nu ne asteptam la nimic bun

 15. Imi amintesc ca a mai fost un blocaj in functonarea sistemului,cand s-a facut plangere penala impotriva comisiei de disciplina din ANP.In alta ordine,iata unde a dus considerarea muncii suplimentare ca fiind legala si obligatorie-milioane de ore suplimentare,scaderea dramatica a nr fpss in operativ,cresterea peste suportabilitate a normei de munca ptr gardieni,scaderea disciplinei ppl si cresterea agresivitatii acestora,cresterea nr de „atentionari” adresate gardienilor,cresterea nr gardienilor cu boli profesionale…..etc Cand terminam cu prosteala?

 16. Ionica, nimeni nu a spus ca munca suplimentara nu este legala / la fel ca si refuzul / numai ca trebuie asumat / si e greu fara o actiune sindicala / presiunile sunt mari / a fost exersat la Braila / nu ne place extremismul si nu vrem sa blocam sistemul / de accea ne gandim de 3 ori inainte de a activa sindical o astfel de arma / lipsa refuzului muncii suplimentare prezuma un accept tacit – spune doctrina…

 17. Si de ce nu s-a spus NU MUNCII SUPLIMENTARE pana acum?
  Pana acum era legala, iar dintr-o data ne amintim ca nu este asa?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)