www.snlp.ro Web analytics

„Nu stiu ce s-a intamplat, s-a marit armata…”

arsenal-park-instructie-2Un refren nelipsit din repertoriul melodiilor de recrutare isi gaseste locul in titlul articolului, din motive mai putin lirice. Pe 23 noiembrie 2013, la sedinta Consiliului National SNLP, presedintele SNLP a transmis un mesaj prin intermediul directorului general ANP, participant la adunare. Mesajul este mai degraba adresat directorilor de unitati si ii indeamna sa coboare de pe piedestale si sa isi asume raspunderea. Sunt vremuri de restriste (termenul austeritate ma enerveaza). Suferim toti, isi asuma doar unii.

Nu poate fi vorba de o indesare a tuturor in aceeasi oala. Sunt directori si directori, evident. Nu cred ca vreunul dintre cei buni, se va simti lezat de mesaj. Dar stim toti ca generatiile s-au innoit, ocuparea functiilor de top management fiind o prioritate, iar clasa directoriala s-a imbogatit cu o serie de oameni tineri cu ambitii mari si abilitati dar acestea din urma raman sa fie dovedite de rezultate. Nu vom vorbi doar despre tineri.

Dupa ce ajungi sa gestionezi o functie de director, realizezi brusc ca nu ai de respectat o grila. Nimeni nu sta langa tine pas cu pas. Dupa prima senzatie de mandrie ca ai reusit sa ocupi postul, sa fii in frunte, ajungi repede sa afli ce este frustrarea, ce inseamna teama. Poate chiar teama de propriile decizii. Apoi te obisnuiesti cu teama dar incepe sa predomine sentimentul de putere care este cel mai greu de controlat. Chiar ajungi sa iti echilibrezi sentimentul de frica prin decizii dure, abrupte, care pun oamenii in aceeasi dificultate in care consideri ca te afli si tu. Daca tu stai la serviciu pana seara si iti asumi raspunderi imense, macar sa ii facem si pe ceilalti sa-si merite salariul.

Esti director, decizi. Restul pot contesta ulterior daca nu le convine, dar pana atunci trebuie sa execute! Statistic, prea putin contesta. Ce rost are sa intri in conflict. Nu poti fi in conflict toata cariera. Mai bine eviti. Deci, teren liber la impuneri. Mai ramane sa analizam si performanta. Asta este alta mancare. Alta oala. Nici aici nu se inghesuie toti laolalta.

O divizie intreaga de ostasi de prin penitenciarele patriei, face coada la comisiile de disciplina. Nu se mai poate cu indisciplina asta! Coruptie, delasare, greseli… Ca sindicat, nu putem ramane impasibili. Ne facem treaba in comisiile de disciplina, angajam avocati, ne opunem abuzurilor. Fluxul de sesizari disciplinare este mai mare ca niciodata. Directorii vor performanta, insa sanctionarea este un exercitiu simplu de putere fara rezultate in planul performantei iar asta spune buchea cartilor de specialitate. Cel mai simplu este sa pedepsesti cand constati greseala. Pedeapsa este considerata si ea, o motivare negativa. Dar nu putem avea randament doar cu biciul. Sclavagismul a fost abolit.

Faptul ca legislatia interzice recompensarea salariatilor pe criteriul crizei economice, este una. Insa nimeni nu mai striga dupa prime sau premii. Oamenii isi cer doar drepturile. Alea de austeritate, asa cum sunt. Daca un manager stie ca trebuie sa aiba doi supraveghetori pe o sectie, de ce dispune inceperea misiunii cu un om la doua sectii? De ce un agent sta in foisorul de paza 13 ore neintrerupt? Scrie asta in Regulamentul de siguranta? Daca sunt solutii de compromis, acceptate de salariati in detrimentul sigurantei personale dar si a unitatii, atunci de ce ii tavalim prin comisii de disciplina daca gresesc? Pentru ca nu se poate altfel. Este un sistem care functioneaza pe principii vechi, in vremuri noi.

La sedinta despre care vorbeam in primul paragraf, presedintele SNLP a cerut directorului general ca directorii sa coboare printre oameni, sa dea piept cu ei, sa le explice, sa-si asume deciziile si raspunderea pentru efectele acestora. Sa intampine cu curaj reactiile oamenilor si sa nu le blocheze ori sa le evite de teama lipsei de solutii. Oamenii apreciaza curajul, asumarea, munca in echipa. Directorii trebuie sa inteleaga de ce salariatii au ajuns sa-si asume sanctionarea sau chiar inchisoarea. De ce s-a ajuns in punctul asta? 

Oare pentru ca singura prioritate a ajuns sa fie economia astfel incat sa avem mancare pentru detinuti si sa le putem acorda drepturile, in rest totul este dispensabil? Oare pentru ca doar constatam imposibilitatea compensarii orelor suplimentare care cresc de la o luna la alta? Sa conteze si faptul ca nu exista pauze de masa iar acolo unde s-au inchis popotele, oamenii nu au nici 10 minute la dispozitie pentru a-si servi sandwichul in liniste? O fi importanta si blocarea deconturilor de medicamente sau ochelari ori restantele la concedii?

Sau poate cele de mai sus sunt doar detalii, iar cauza este doar indisciplina angajatilor care efectiv nu sunt loiali institutiei si-s decisi sa puna bete-n roate strategiei serviciului penitenciar, care o mai fi si asta. Nu credem in afirmatia de final si intarim mesajul transmis. Domnilor directori, renuntati la pozitiile intangibile si coborati pe pamant. Deveniti lideri tamponabili in loc de sefi! Nu ne fortati sa va demonstram ca avem si noi mijloace de a va sanctiona. O vom face cu usurinta si cu relaxare. Miscarea de strada face bine maselor. Constientizati situatia in integralitatea ei si procedati ca niste manageri, facand echipa cu oamenii care va executa ordinele. Este spre binele comun.

63 COMMENTS

 1. [quote name=”Mario”]Pt. Dl. STEFAN TEOROG:De ce nu se actualizeaza preturile la echipamentul aferent anului 2013.[/quote]
  Ai intrebat Mario (barbat sau femeie …nu conteaza!) si la DEA-ANP si n-ai primit raspuns?

 2. Pt. Dl. STEFAN TEOROG:De ce nu se actualizeaza preturile la echipamentul aferent anului 2013.

 3. [quote name=”avram valentin”]sunt zvonuri de bani pe haine…oare cine ar trebui sa se ,,lupte,, pentru drepturi lasand ,,vrajeala,, cu legea ca, la celelalte instituti s-a putut sa se dea o parte fara mare tamtam…infintarea sindicatelor ce rol are????sincer ….[/quote]
  Mai vezi si decontul la transport in CO,mataluta de duci prin coltul tarii si ei 600 lei iar militianul MAI ia maxim 190 lei indiferent de destinatie si mai sunt.

 4. La intepaturi si jigniri suntem cei mai tari.Sa ne folosim mintea la ceva util muncii in acest sistem e greu.Ne meritam soarta.

 5. Nici eu nu vad mai multa lumina / sunt demersuri la nivel de parchet privind telefoanele din penitenciare / nu stim cu ce urmari se lasa / dar daca ne trezim cu un val de dosare si inceperi de urmariri, chiar daca nu se vor finaliza cu pedepse, putem avea blocaje mari si tensiuni / Alecule, planurile noastre vizeaza protectia salariatilor si a intereselor acestora / modalitatile nu sunt decise de subsemnatul / sindicatele au statute si organe decizionale colective.

 6. D-le Presedinte,
  Dincolo de cum ma cunoasteti domnia voastra sint altfel! Subiectul de care vorbim are si predicat.Nu se poate dezvolta subiectul din alte motive,ce tin de lege!.Tocmai aici e problema…..toti spera sa se termine cu bine…De la cine a inceput?Aveti ceva planuri sau sperati ca tot romanul?Va salut!

 7. D-le Stefan sunteti destul de ..misterios,iar asta nu face altceva decat ca oamenii sa-si puna intrebari, si nu ma refer aici la cei care vor doar o alta denumire(politist de…).Daca fiecare o sa-si lase imaginatia sa…zburde in voie,pot fi create scenarii apocaliptice!!! 😀 Chiar daca nu aveti nimic concret,putina „lumina” nu ar strica,zic eu…

 8. Alecule, nu dezvolt asta pentru ca nu exista niciun subiect. Sunt doar riscuri si asteptari. Au fost solicitate in 10 unitati materiale (metri cubi de documente) care se trimit spre autoritatea respectiva. Nu stim la ce sa ne asteptam. In niciun caz nu voi alarma oamenii in mod gratuit. Dar suntem atenti

 9. Credeti ca cineva are interese (obscure) sau ce avantaj ar avea in a denigra ? Se pare ca nimeni nu poate anticipa impactul si nici nu poate „para”.Toata lumea asteapta.De ce? Totusi ati adus (sau nu ati adus)tirziu in discutie subiectul.De ce?

 10. Domnule presedinte,aceste proteste nu ne vor produce probleme in ceea ce priveste schimbarea denumirii si a statutului? :-*

 11. Actiunile surpriza si miscarile secrete nu pot fi de natura a forta un sindicat ca SNLP sa imite gesturi. Avem oricand pregatita o lista lunga de revendicari, iar atunci cand organele decizionale colective ale organizatiei vor decide organizare de proteste o vor face in mod responsabil si de impact asa cum au facut-o in 2009 cand in fata MJ au fost 830 de membri SNLP la un miting care a produs cu adevarat rezultate. Din pacate, problema conditiilor de munca va fi surclasata in scurt timp de o lovitura care va fi aplicata sistemului penitenciar pe linia integritatii personalului si a permeabilitatii unitatilor (ma exprim abstract dar este suficient pentru moment) si preferam sa focalizam pe a preintampina situatia rspectiva, menajand resurse de care in mod sigur vom avea nevoie din plin, in curand.

 12. Domnule Stefan,zic unii din…sistem ca se pregatesc de proteste,trimit „comunicate” presei,etc…
  Dvs. ce spuneti,legat de asta?Ca sincer eu nu am nici o „piesa”(cascheta) din echipament de ..aruncat…Da` daca primim „banii pe haine” 😀 😀 o sa-mi comand cateva mai nashpa si fara”cuc”!! pentru a le folosi ..la proteste!!

 13. [quote name=”Stefan Teoroc”]Din pacate, AV reflecta o opinie care nu este singulara iar raspunsul meu a vizat intreaga categorie, nu un om.[/quote]
  [quote name=”Xmann”]Domnule Stefan,personajul nu merita atata atentie,si nici intr-un caz un comentariu atat de lung ,ca nu pricepe si basta!
  Puteti sa-i acordati oaresce circumstante,ca e aproape de pensie si toata viata lui s-a bazat doar pe muschi,cat despre intelepciunea senectutii la unul ca A. V. nu poate fi pusa in discutie…[/quote]

  Sigur xman esti de la aiud…titulatura sigur nu te reprezinta iar eu am 50 de ani si este rusinos din partea ta ca stai ascuns si sigur mult mai tanar…iar ,,muschii,,sunt sanatate si daca esti mai slab pe toate liniile ar trebui sa te ceri afara…fara rautate dar cei ,,ascunsi,, in termeni de puscarie sunt ,,fetite,,asta e e dur dar o realitate crunta…cer scuze Domnului Teoroc ca mai postam si ,,atacuri,,dar sunt multi care au venit cu democratia in sistem si sunt mai ,,comunisti,, ca mine si ca dumneavoastra care aveti o varsta…

 14. [quote name=”Stefan Teoroc”]Din pacate, AV reflecta o opinie care nu este singulara iar raspunsul meu a vizat intreaga categorie, nu un om.[/quote]

  Domnule Teoroc este real ce spuneti…nu zic..nu,dar este o opinie din partea unei persoane neutre..nu sunt si nu am fost in sindicat si nici nu o sa mai fiu..nu mai eate timp…sunt in sistem din 1983..chiar va rog sa va interesati mai sunt colegi de atunci…ca sunt sigur ca mai vechi nu sunt…si opiniile mele sunt opiniile multor colegi care chiar daca uni sunt in sindicat nu sunt intrebati si daca spun ceva ..se pierde pana la dumneavoastra ..asta sunt sigur ce afirm.Astept un raspuns din partea dumneavoastra…si…normal ca cei care posteaza aici cel putin nu au curajul sa-si dea identitatea..oare de ce…sincer!!! eu cred ca vreti sa stiti cu cine dialogati…nu?

 15. Desi vizeaza o categorie de salariati, acest mesaj este bine venit pentru toti indiferent de opinia acestora despre sindicat. Personal as fi apelat la un dus si mai rece, nu atat de elegant exprimat prin cuvinte de Stefan. Dar, in fine…intelegem pozitia de presedinte si tocmai de aceea nu as putea sa cer o pozitie mult mai acida fata de cei care habar nu au si nu s-ar sinchisi sa inteleaga ce inseamna sindicat…Mai ales intr-o structura atat de sensibila ca a noastra.
  Tinand cont si de faptul ca inca mai suntem printre cei care se ocupa cu siguranta statului, cu atat mai mult ar trebui acceptata ideea ca exstenta unui sindicat in acest sistem inseamna ceva.
  Este adevarat ca se ignora importanta acestui sindicat. Se ignora tocmai pe considerentul ca nu se intelege ideea de sindicat iar oamenii sunt mult prea umili sa poata accepta ca pot spune si un „NU” hotarat in momentele in care ineresele lor sunt calcate in picioare in cel mai mizer mod. Tocmai atunci, cand „inghesuiala” este prea sufocanta pentru el insusi, din pacate, un om simte ce inseamna sa fie sprijinit de un sindicat. Pana atunci parca este menit sa arunce cu noroi… De ce oare ? lipsa de cultura ? Poate ! Nu apelez la judecati insa parvenitismul existent la anumiti indivizi din acest sistem este mult mai prezent decat respectul de sine si fata de ceilalti alaturi de care formeaza acest sindicat.

  Ideea ca NOI suntem sindicatul se pare ca este inteleasa mai greu. Insa, datoria noastra este de a mentie o stacheta a respectului fata de aceasta idee… Si nu cred ca gresim, atat fata de noi cat si fata de dumneavoastra carora va reprezentam ineresele…

 16. Din pacate, AV reflecta o opinie care nu este singulara iar raspunsul meu a vizat intreaga categorie, nu un om.

 17. Domnule Stefan,personajul nu merita atata atentie,si nici intr-un caz un comentariu atat de lung ,ca nu pricepe si basta!
  Puteti sa-i acordati oaresce circumstante,ca e aproape de pensie si toata viata lui s-a bazat doar pe muschi,cat despre intelepciunea senectutii la unul ca A. V. nu poate fi pusa in discutie…

 18. Dar tu ce rol vezi? Ca sindicatele sunt formate din oameni care se asociaza cu un tel, un scop, un interes. [b]Din prima zi de serviciu [/b]pe 2014, toata lumea a preluat si dezbatut acest zvon. Ca se vor da banii de haine in ianuarie. Pot sa-l [b]infirm[/b] cu toata taria. Bugetul pe 2013 se trimestrializeaza, adica se imparte in felii de cate 3 luni. De aceea au fost solicitate in unitati sumele necesare. Dar anul asta avem o situatie mult mai complexa care include si o achizitie destul de consistenta de echipament. Nu stiu cate sanse sunt ca drepturile de echipare pentru 2013, sau o prima transa sa se achite in trimestrul I desi imi doresc acest lucru si voi face tot ce pot in acest sens. Dar sindicatele nu trebuie vazute ca entitati care pot face si totusi nu vor sau nu le pasa. Sindicatele suntem NOI, nu ei, altii. Nu noi am facut tara asta praf, nu noi ne-am batut joc de bugete, de resurse de fabrici si uzine.

  Las-o mai moale cu retorica! Si mai las-o si cu MAI-ul. Ei au intrat in zona de criza intr-un anumit mod. Am obosit sa tot explic. Este singurul atu pe care MAI il mai are fata de noi. Normele lor au permis dintotdeauna plata restantelor la finele anului in curs. Noi am intrat in criza cu alte norme, pe care nu NOI le-am scris, ba chiar le-am schimbat in 2 randuri, atat cat am putut. De aceea puteti lua acum cu 1/3 mai multi bani ca in 2006-2008 pe norma de echipare. De la echiparea din 2006, pana in prezent, nu s-a mai realizat o alta echipare. Bugetele anuale cuprind doar fonduri pentru plata restantelor pe anul anterior.

  Sunt 7 ani de cand se intampla asta si nu o vom putea schimba tocmai acum, in criza si este evident de ce: pentru a reusi plata atat a restantelor pe 2013 cat si a echipamentului pe 2014 (ca ex) ar trebui sa avem in bugetul pe 2014 un fond dublu fata de cel din anul anterior ceea ce nu se va aproba niciodata la nivel de Guvern. Nici la interne nu se intampla asa ceva. Insa ei au un ritm pe care il respecta de doua decenii, fara artificii introduse de minti crete si tot felul de directori generali si ministri care s-au perindat la coordonare.

  Insa au si internele belelele lor. Daca tot ii iei ca model, de ce sa nu ii luam ca model pentru toate: sa renuntam la confidentialitate si fidelitate (actualizate), sa nu mai compensam dublu sarbatorile, sa platim salarii de merit la aceeasi smecheri care au apucat acest drept in 2009, sa permitem sanctiunea directa (fara comisie de disciplina), sa renuntam la Acordul pe transparenta si asa acceptam consultarea doar cand are chef MJ/ANP etc. Dar ne-am obisnuit cu binele care pare aici de cand lumea si parca am vrea doar tot ce au altii mai bun. Si daca nu avem, cine sa fie de vina? Sindicatele, logic…

  In completare, cititi aici http://www.mediafax.ro/social/ministrul-radu-stroe-anunta-masuri-organizatorice-pentru-dga-dipi-si-jandarmerie-11858194
  „[i]Totodată, ministrul Afacerilor Interne a precizat că, tot pentru 2014, o preocupare a MAI va fi şi promovarea trimestrializării bugetului instituţiei, astfel încât cea de-a doua tranşă a normei privind echipamentul să fie achitată în primul trimestru al acestui an. Oficialul MAI a arătat că măsura va permite plata lunară a sumelor aferente drepturilor de echipament, aşa cum se procedează şi în celelalte structuri din domeniul apărării şi securităţii naţionale.[/i]”

  Fiecare dupa cum ii tuna. „Plata lunara a echipamentului”. Alta belea. In care institutii se face asa, el stie.

 19. sunt zvonuri de bani pe haine…oare cine ar trebui sa se ,,lupte,, pentru drepturi lasand ,,vrajeala,, cu legea ca, la celelalte instituti s-a putut sa se dea o parte fara mare tamtam…infintarea sindicatelor ce rol are????sincer ….

 20. Ptr Raileanu….
  Mai bine gardian …….de cat (editat) de puscarie…..si apropo am mai multa vechime ca tine in sistem si pentru faptul ca te cunosc prea bine am facut afirmatia…..

 21. faceti cinste titulaturii- gardian de penitenciare! nu va lasati! si nici macar nu ati implinit 30 de ani.[quote name=”palmasul”]Bai nea Raileanu …….numele tau vine de la rai la anu……si la multi ani?
  Te rugam sa ne lasi in pace……nu ai credibilitate nici la Br……dar la Gl…….dute pe pustiu de imbarligator ce esti……si apropo vezi ca sectia de arestati preventiv e la Gl………
  Armurierul (editat) si aventurii…..[/quote]

 22. Din pacate observ ca unii oameni ce se cred reprezentati ai marelui cler brailean,in continuare datorita frustarii de care dau dovada,bat la poarta siteului snlp cu tot felul de mizerii,doar crede ca incita lumea,sunteti josnic stimate domn (editat),adoptati o pozitie simpla de armurier al secolului 19!Daca intruniti conditiile de pensionare incercati sa va vedeti de drum deoarece,nu veti avea niciodata privilegiul de a pune labuta pe ce visati, lumea va stie si va ignora!

 23. Bai nea Raileanu …….numele tau vine de la rai la anu……si la multi ani?
  Te rugam sa ne lasi in pace……nu ai credibilitate nici la Br……dar la Gl…….dute pe pustiu de imbarligator ce esti……si apropo vezi ca sectia de arestati preventiv e la Gl………
  Armurierul (editat) si aventurii…..

 24. Da Mariane,la atit se rezuma activitatea mea sindicala,nimic mai mult.
  S-ar parea ca ai intrat in atentia organelor abilitate,privind scurgerea de informatii clasificate catre tine de la anumite persoane,care nu au promovat examenele ptr. a deveni ofiteri,sau care au fost revocate din functie.
  Compartimentul informatii clasificate a avut grija sa ne instruiasca sub semnatura despre scurgerea de informatii.
  Timpul le va rezolva pe toate.
  Daca ar trebui sa ne referim la activitatea profesionala pe care o desfasuram fiecare dintre noi,ar fi bine sa-i lasam pe colegi sa vorbeasca.
  Deocamdata doar atit,ca sa nu mai vorbim de modul in care ai avut grija de membrii de sindicat de sarbatori si ajutoarele pe care le acorzi in caz de boli incurabile si deces.
  Vorbim Mariane [nu-ti merge cu Ionescu,omul e profesionist]
  Culmea este ca ai si un CAZAN care fierbe.
  Noi nu modernizam biroul sindicatului,am bagat bani intr-o sala de sport,care poarta numele unui coleg decedat,mare iubitor de sport.

 25. cam multe apeluri pe un site ale unui lider de sindicat: apel la A.N.P.; apel la conducerea penitenciarului galatean; apel la S.R.I, ETC.Asta-i tot ce poti face? parca am fi in fabula Petrica si lupul![quote name=”RADU HILOHE”]CHIAR DACA VA SUPARATI,SA STITI CA AM DREPTATE.
  Fac un ultim apel catre conducerea penitenciarului galatean,sa lase orgoliile deoparte si sa faca front comun ptr. a detensiona situatia exploziva existenta in toate compartimentele de munca.
  Nu o zic cu rautate ptr. ca nu am nimic de cistigat,dar asta este realitatea.
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar daca situatia va continua,vom informa zilnic conducerea anp-ului despre problemele existente in fiecare zi.
  Voi informa,fara nici un fel de rezerva,cu riscul de a ma baga in comisiile de disciplina sau trimitetea la parchet,care au devenit sporturi nationale alaturi de oina.
  Daca am gresit in spusele mele rog moderatorul sa dea drumul la toate comentariile la adresa mea.[/quote]

 26. Mai bine v-ati duce sa ziceti acest lucru in fata domnului Stefanescu decat sa stati sa plangeti de mila pe un site;) nu musca si nu omoara oameni!Sper ca nu v-a deranjat commentariul asta!

 27. Mai propun: stabilirea unei norme de munca,ptr schimburi echivalenta cu cea din UE.incadrarea operativului in alte normative,la fel ca in UE,departajarea unitatilor dupa profil..etc mai vb!

 28. posibil sa fie realitati ce comentati…nu zic nu…dar daca va ascundeti sub pseudonime…va intreb…ce denota?…sincer si fara rautate!!!

 29. margineni.d,na dinu mihaela ,azi la ora 15’30 protejatul dvs de la bucatarie ppl. la plecarea spre hidroforul puscariei v-a sustras un motor mare.poate il rugati pe aldea sa se uite pe camere ca tot a umplut tfu puscari de asa ceva .

 30. Ptr diminuarea presiunii asupra salariatilor,propun urmatoarele solutii:respectarea dreptului la un program norma si legal de lucru,mai ales lunar;asigurarea unui numar suficient de cadre la schimburi; eliminarea totala a privilegiilor si incompetentei;2 mandate de 4 ani ptr „regi”;etc,mai vb

 31. Acest articol despre directori chiar imi place stimabile moderator, in sfarsit atacam cu maturitate subiecte reale mai mult sau mai putin fierbinti. Voi vorbi despre domnul A.C. ca director si nu ca lucrator de penitenciare, ca manager si nu ofiter de penitenciare. Acest director nu a fost dorit din prima clipa de catre cei din ANP fapt ce a dus din primul moment al instalarii sale la o lupta deschisa intre dumnealui si cei din ANP. Lupta oarba in hartii a dus la derapaje de comportament din partea directorului care a incercat din rasputeri sa se scoata din mocirla cu fiecare chemare a sa la MJ. ANP a crezut ca va scapa de el la fel de usor cum a scapat de Burilbasa Neculai, a carui cariera s-a oprit in cazul S.C. Dar asa cum spune un proverb…pe cine nu lasi sa moara ala nu te lasa sa traiesti…domnul A.C. a supravietuit multiplelor controale desfasurate in Penitenciarul Galati si mai presus de toate este viu si nevatamat. Aceasta unitate nu a primit oameni, nu a primit bani, nu a primit sustinere de la ANP si totusi se misca… Cu celebra lui vrajeala domnul A.C. a reusit sa monteze ceva camere, sa primeasca niste pietris si nisip plus ciment moca si saltele si paturi gratis. Ceea ce nu a reusit este imprimarea unui stil demn de a conduce o unitate. Adica vorba sa fie vorba. Crearea bisericutelor si a gastilor este si opera sa. Sustinerea in mod artificial pe pozitii a unor oameni lipsiti de experienta si profesionalism a dus la exarcerbare a cresterii nr mare ore suplimentare la paza si a zilelor de concediu neacordate. Situatia aceasta este dezastruoasa si risca sa capete accente dramatice daca din februarie vor pleca oameni din sistem la pensie. Oamenii sunt obositi, suparati, surmenati si plecarea lor in concedii medicale este ceva normal. In curand ne vom trezi ca vor refuza sa intre in serviciu sa ca nu se va putea incropi un schimb care sa intre in serviciu. Vom continua sa ne exprimam pozitia aici poate ne va auzi cineva.

 32. NU CRED CA SE VA PUTEA DETENSIONA SITUATIA DIN CADRUL COMPARTIMENTELOR,ATA T TIMP CAT LA CONDUCERE SE AFLA NISTE TINERI CARE AU O ANUMITA SUSTINERE DE LA ANP,MACAR DACA SI-AR FI DAT SILINTA DE A FACE LUCRURILE SA MEARGA BINE,PROBLEMA E CA SUNT DEPASITI DE ATRIBUTIILE DATE,IAR MAI GRAV TRANSFORMA UNITATEA INTR-UN VERITABIL SRL!ANP AR TREBUI SA-SI REVIZUIASCA OPTIUNILE SI SA LASE RANCHIUNA DEOPARTE!

 33. de ce la margineni nu mai comenteaza nimeni nimic de cind e tfu imputernicit ca director,sau lucrurile merg foarte bine 😉

 34. Dupa mesajul SNLP, ANP a solicitat o sitiatie in unitati / nr de sanctiuni aplicate, de sesizari in comisie, etc / este un inceput

  Vom lucra la diminuarea presiunii pe salariati / si asa este destul de mare

  Insa lucrurile nu vor merge spre bine, din pacate / din ce in ce mai multe VIP-uri la puscarie / din ce in ce mai multe ore suplimentare / posturile sunt din nou blocate / nu stim daca vom reusi sa ne incadram nici absolventii, integral… Indiciile arata cu totul altceva decat iesire din vreo criza

 35. Este deosebit de real acest articol,dar ce se poate face?Cum iesim din criza?Sa nu fi scapat deloc de militarie si nu ne-am prins pina acum? Daca sintem creditori,nu putem face nimic sa recuperam creantele sau e iluzie optica…de fapt ,ce sintem? Restantieri la CO,la ore suplimentare,la haleala(ca venim cu pita inapoi acasa)la haine,la deconturi si la munca(cit pentru doi sau trei).Chiar asa ,e rau pentru toti?

 36. Revin si precizez faptul ca ptr. comentariul postat imi asum intreaga responsabilitate chiar daca unii vor interveni si vor tipa ca la atit se rezuma activitatea mea sindicala-cu toate ca stiu ca adevarul este altul.

 37. CHIAR DACA VA SUPARATI,SA STITI CA AM DREPTATE.
  Fac un ultim apel catre conducerea penitenciarului galatean,sa lase orgoliile deoparte si sa faca front comun ptr. a detensiona situatia exploziva existenta in toate compartimentele de munca.
  Nu o zic cu rautate ptr. ca nu am nimic de cistigat,dar asta este realitatea.
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar daca situatia va continua,vom informa zilnic conducerea anp-ului despre problemele existente in fiecare zi.
  Voi informa,fara nici un fel de rezerva,cu riscul de a ma baga in comisiile de disciplina sau trimitetea la parchet,care au devenit sporturi nationale alaturi de oina.
  Daca am gresit in spusele mele rog moderatorul sa dea drumul la toate comentariile la adresa mea.

 38. Pudic mai esti Alex, ce este de ascuns in sistemul penitenciar ?, vrei sa nu se afle ca nu ai tinuta ?, ca ai sute de ore suplimentare de recuperat?ca directorii trateaza personalul ca pe robi ? Scoate capul din nisip…Mi-ai ramas dator cu un raspuns…

  [quote name=”Alex”]In opinia mea, aceste articole cat si comentariile aferente, ar trebui restrictionate „internautilor” de rand si vizibile sub forma unui username si password numai personalului ANP si membrilor SNLP intrucat ,cu toate ca cel care scrie articolul incearca sa pastreze o nota cat mai formala, in schimb cei care scriu comentariile, desi indreptatiti sa isi spuna off-ul, uneori spun mai multe decat ar trebui sa fie vizibil „ochiului civil”. Eu inteleg perfect ceea ce Constitutia denumeste in art 30 „Libertatea de exprimare” dar hai totusi sa ne spalam rufele „in casa” si nu „in strada”, daca intelegeti ce vreau sa spun….[/quote]

 39. Directorul de la Vaslui poate sa ramana, altul mai bun nu este!

  [quote name=”Xmann”][quote name=”finul Alecu”]As avea o propunere-ptr ca „directorii sa coboare printre oameni”,n-ar fi mai bine sa aiba si ei unul sau doua mandate de 4 ani? Adica sa nu mai stea pe tron toata viata lor…Si-asa statutul nu e gata…[/quote]
  Nici macar ceL de la Vaslui,care inteleg ca e „un dulce”,(la fel ca toata conducerea de acolo)?[/quote]

 40. Tehnic,o fi posibil? Ar trebui ca nici presa sa nu mai relateze nimic,inidente,evenimente..ca sa nu se afle ceva de rau.Si acasa cind te certi cu muierea aud copii,vecinii…si tot in famile este!Asa ca e buna libertatea de exprimare in interiorul tau?

 41. Stimate domnule Stefanescu C as dori sa va las un mesaj;fiti mai bun,deveniti un mai uman din toate punctele de vedere,gresiti daca vi se pare ca sunteti unul din cei mai capabili si mai destepti lucratori din sistemul penitenciar romanesc.Un punct de vedere exprimat de mai multe persoane,care sunt cu mult peste dotarile domniei voastre.

 42. Postez si aici deoarece cred ca dincolo la colegii de la federatia dlui Dumitrascu nu o sa publice,cred ca dvs o sa o faceti.Multumesc.” Nu va suparati dar nu-i numiti pe cei care va contesta anumite inactiuni carcotasi,de obicei pistele moarte se acopera prin comisii iar inactiunea sindicala prin adrese care nu sunt urmarite si in urma caraora nu exista nici-un rezultat,avand in cvedere faptul ca va considerati cei mai activi si intelepti.NB Cred ca nu o sa publicati pt ca cenzura a devenit o „calitate ” pe acest blog.Multumesc oricum,sdper sa invatati din greseli si daca vreti sa va dau nr de telefon,adresa si data nasteriii,gradul si functia inseamna ca ori eu n u inteleg exprimarea pe un blog ori dvs suntetia prea dictatori si plini de sine.Inca odata multumesc.(din bun simt ca nu stiu pt. ce altceva o fac)”

 43. In opinia mea, aceste articole cat si comentariile aferente, ar trebui restrictionate „internautilor” de rand si vizibile sub forma unui username si password numai personalului ANP si membrilor SNLP intrucat ,cu toate ca cel care scrie articolul incearca sa pastreze o nota cat mai formala, in schimb cei care scriu comentariile, desi indreptatiti sa isi spuna off-ul, uneori spun mai multe decat ar trebui sa fie vizibil „ochiului civil”. Eu inteleg perfect ceea ce Constitutia denumeste in art 30 „Libertatea de exprimare” dar hai totusi sa ne spalam rufele „in casa” si nu „in strada”, daca intelegeti ce vreau sa spun….

 44. Potrivit proiectului publicat pe site-ul MAI, poliţiştii care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu care nu vor să stea cu chirie, ci doresc să îşi cumpere sau să îşi ridice o casă în localitatea respectivă, urmează să fie „sprijiniţi prin acordarea unei compensaţii lunare, pentru o perioadă ce nu poate depăşi durata creditului aflat în derulare, dar nu mai mult de 10 ani, o singură dată în carieră, din momentul contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării sau construirii unei locuinţe în acea localitate sau pe o rază de 30 de km”.
  Noul proiect al legii privind Statutul poliţistului aduce modificări şi legate de modul de evaluare profesională al poliţiştilor. Astfel, poliţiştii vor fi evaluaţi anual, ca şi până acum, însă, dacă vor primi calificativul „nesatisfăcător” sau de două ori „satisfăcător”, cei cu funcţii de execuţie vor fi obligaţi să urmeze cursuri de perfecţionare. Dacă nici după aceste cursuri nu primesc calificativul „bine” sau „foarte bine”, ei vor fi daţi afară.

  În acelaşi timp, poliţiştii care ocupă funcţii de conducere şi care vor fi notaţi cu „nesatisfăcător” sau „satisfăcător” vor face obiectul unui control, iar dacă se vor descoperi neajunsuri, aceştia vor fi trecuţi într-o funcţie inferioară sau una de execuţie.

  „Sunt multe articole bune în noul Statut al poliţistului, care, până la un punct, a fost conceput împreună cu noi. Este un lucru bun că s-a ţinut cont de propunerea noastră legată de modul în care se acordă compensaţiile lunare pentru poliţiştii care lucrează departe de localitatea de domiciliu şi care sunt obligaţi să închirieze locuinţe. Acesta este modelul magistraţilor propus de noi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Pro Lex.

 45. PROIECTUL STATUTULUI POLITISTILOR DE LA M.A.I.
  Destul de interesant si din care ne putem inspira, avand in vedere faptul ca si statutul nostru este in acest moment supus unor modificari, asta daca nu ne multumim doar cu o noua denumire.Cititi mai jos.

  La capitolul „Drepturi compensatorii” din proiectul publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se arată că poliţiştii care acceptă să lucreze în mediul rural sau în localităţi izolate vor primi un spor salarial de 20 la sută din leafa de bază.

  Sporurile ajung, însă, la 50 la sută din salariul lunar „corespunzător riscurilor deosebite ale funcţiei de poliţist, a interdicţiilor, a restrângerii unor drepturi sau libertăţi şi a incompatibilităţilor impuse de funcţia publică cu statut special, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Afacerilor Interne”.

  Conform proiectului, poliţiştii care vor merge la serviciu în zilele de sărbătoare vor fi plătiţi dublu pentru orele lucrate. În acelaşi timp, poliţiştii care fac ore suplimentare ar urma să încaseze, pentru acestea, un spor de 75 la sută din salariul lunar.
  În acelaşi timp, noul Statut al Poliţistului aduce noutăţi în ceea ce priveşte compensaţia lunară pentru poliţiştii care lucrează departe de casă. Astfel, în cazul în care poliţistul este „numit în prima funcţie sau transferat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul” şi nu deţine o locuinţă în localitatea respectivă sau pe o rază de 30 de kilometri, el poate beneficia de decontarea chiriei, în raport cu preţul pieţei din localitatea respectivă.

 46. In principiu da, se vor scoate. Ocuparea functiilor de conducere reprezinta oprocedura mai lejer de initiat luand in considerare impactul bugetar nesemnificativ.

 47. Ne puteti spune daca in 2014 se vor scoate la concurs functiile de conducere, vacante, din unitati. Multumesc

 48. Mai propun ca pentru ocuparea a functiei de director sa nu se mai sustina concursul de proiecte de management,ptr ca oricum ANP-ul stabileste strategia si managementul in unitatile subordonate. E inutil!

 49. Multe alte unitati au avut echipe implicate in actiunile de 1 decembrie. Astazi am aflat si de Colibasi.

 50. Se pare ca si „mascatii”de la PMS Craiova au defilat de 1 Decembrie.Toata stima pentru ei!

 51. D-le Teoroc,nu sunteti contrariat de faptul ca,in afara Penitenciarului Iasi(altfel,de laudat initiativa lor),iar nu s-a defilat?Suntem SRL sau ce?De ce depunem un Juramant si purtam o haina?ANP-ului ii este rusine cu noi?Jalnica prestatia ANP-ului,care tace malc si nu are nici o initiativa!Pacat!…

 52. Inca un motiv care imi confirma zicala:” Cu cit incompetenta este mai mare,cu atit si functia rivnita este mai mare”.

 53. [quote name=”finul Alecu”]As avea o propunere-ptr ca „directorii sa coboare printre oameni”,n-ar fi mai bine sa aiba si ei unul sau doua mandate de 4 ani? Adica sa nu mai stea pe tron toata viata lor…Si-asa statutul nu e gata…[/quote]
  Nici macar ceL de la Vaslui,care inteleg ca e „un dulce”,(la fel ca toata conducerea de acolo)?

 54. As avea o propunere-ptr ca „directorii sa coboare printre oameni”,n-ar fi mai bine sa aiba si ei unul sau doua mandate de 4 ani? Adica sa nu mai stea pe tron toata viata lor…Si-asa statutul nu e gata…

 55. stimati donmi,statele de organizare sunt supradimensionate in unitati fiecare unitate a cerut posturi cate a vrut care sau aprobat fara sa se analizeze necesitatea lor.s-a ajuns in momentul de fata ca sa se impiedice unul de altul .

 56. Corect, in 12 ore nu apuci sa mananci pe sectie nici senwisul acela, dar trebuie supavegheata masa ppl sa se ofere ca poate ne da ppl in judecata sau vine vreo ambasada ca nu i s.a dat bucata de carne! Niciodata nu a intrebat nimeni din conducere daca mai macam si noi schimbu pe timpul zilei! Sau daca am ridicat problema la ST acesta a rdicat din umeri 😡 ! Sa nu mai vb de colegi nostri care stau 13 ore in post si nu pot sa isi satsface nici nevoile fiziologice. DOMNILOR DIRECTORI ganditi.va ca suntem oameni si noi sau noi nu avem un ” dreturile omului”. 😮

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)