www.snlp.ro Web analytics

Punte peste sarbatori

downloadGuvernul a decis prin hotarare:

ART. 1
(1) Pentru salariaţii din sectorul public, zilele de 27 şi 31 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 se stabilesc ca zile libere.
(2) Pentru zilele stabilite ca zile libere în luna decembrie 2013 potrivit alin. (1), instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 14 şi 21 decembrie 2013 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 24 decembrie 2013, potrivit planificărilor stabilite.
(3) Pentru ziua stabilită ca zi liberă în luna ianuarie 2014 potrivit alin. (1), instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 11 ianuarie 2014 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2014, potrivit planificărilor stabilite.
(4) Prestarea muncii potrivit alin. (2) şi (3) nu conferă acordarea de timp liber corespunzător.

ANP a decis initial modalitatea de compensare ca fiind 2 ore pe zi in zile lucratoare pana pe 31 decembrie si cate o ora zilnic, dupa 1 ianuarie. La solicitarea unitatilor si a sindicatelor, ANP va transmite astazi o adresa prin care flexibilizeaza tipul de compensare lasand la latitudinea directorilor de unitati sa decida la nivel local daca se compenseaza in repaus saptamanal sau in zile de lucru. In cazul compensarii in zile repaus saptamana, se pot acorda concedii de odihna pentru cei planificati in serviciu in zilele respective.

35 COMMENTS

 1. [quote name=”HNO3″]Care este situatia Domnu Gigi? Muta nebunu de negru si ataca regina, dar fii atent la caii mei arabesti pur sange sa nu te muste de mana cu care tastezi….Situatia miroase urat la Galati si nu se vad solutii sa fie bine decat sa ne luam cu totii medical…tragem obloanele si gata…ramai tu sa fii ultimul care stinge lumina?[/quote]
  Pana la urma ceea ce gandeam, ca acidul, fie el si sulfuric,este ceva …un bors acrit, si atata, nu m-am inselat. Frate, tu care te crezi buricul sistemului penitenciar, tu” luptatorule” din spatele tastaturii, care iti permiti sa jignesti colegii tai, ce masuri ai luat ?,cu ce idei ai venit sa detensionezi situatia de la Galati?, de cate ori ai stat in poarta sa astepti directorul si sa-i spui: GATA, AJUNGE, EU, NOI, cei pe care ii consideri slugile pen. Galati nu mai pot, nu mai vor sa continuie, mereu,intr-o bataie de joc . Iti spun eu, niciodata nu ai ridicat capul din pamant „bravule”luptator…..

 2. Care este situatia Domnu Gigi? Muta nebunu de negru si ataca regina, dar fii atent la caii mei arabesti pur sange sa nu te muste de mana cu care tastezi….Situatia miroase urat la Galati si nu se vad solutii sa fie bine decat sa ne luam cu totii medical…tragem obloanele si gata…ramai tu sa fii ultimul care stinge lumina?

 3. [quote name=”h2so4″]Pentru Gigi
  Am un limbaj adecvat pentru fiecare categorie de cetateni intalniti pe drum. Te crezi inteligent? Te asteptam sa vii dasdrp la noi. E locul liber. Nu il vrea nimeni.[/quote]
  1.defineste fiecare categorie de personal!
  2.care sunt criteriile de itroducere in categorie?
  3.ma cred normal!!!
  4.cine vorbea de functia de DASDRP?ca alltele erau subiectele?!
  5.Ar fi mai util sa discutam situatia si mai putin persoanele.Sesizez ca te deranjeaza persoanele „Gigi” , „Un leu”… probabil samd…!
  6.Eu nu am atacat pe nimeni si am vorbit frumos.
  7.argumenteaza raspunsurile pe care le vei da
  8….dar daca vrei sa jucam sah…jucam!
  9.pion b3

 4. Il rugam pe domnul MOVILA sa vina un an la GALATI sa scoata unitatea din impas-va avea sprijinul nostru.
  Domnul Ailincai,Feodorov,au trecut pe la noi si ne-am inteles cu ei.
  Daca a-ti sta mai mult in mijlocul nostru,cu siguranta ne veti da dreptate.

 5. Pentru Gigi
  Am un limbaj adecvat pentru fiecare categorie de cetateni intalniti pe drum. Te crezi inteligent? Te asteptam sa vii dasdrp la noi. E locul liber. Nu il vrea nimeni.

 6. [quote name=”h2so4″]Pentru un leu paraleu
  Tu nu esti coleg cu noi iti spun in mod cert. Mai usurel cu pianul prin vecini. Stai deoparte.[/quote]
  Acid sulfuric… nu imi place despre tine in prisma comentariului de mai sus!
  Leutul are dreptate,eu nu am sesizat in prima faza (mea culpa).Te rog sa ai un limbaj civilizat,nu hotesc!

 7. Pentru un leu paraleu
  Tu nu esti coleg cu noi iti spun in mod cert. Mai usurel cu pianul prin vecini. Stai deoparte.

 8. Pentru „Acidul…sulfuric”(H2SO4)
  „Sau latram pe la colturi”, asta-i mod de adresare catre un coleg ? Pot sa zic ca si tu esti latrau de serviciu ?

 9. Pentru H2SO4
  Da stiu,la fel de bine ca tine,care sunt motivele pentru care in principal noi,cei de la plutoane suferim.
  Ca si o masura avuta in vedere uite ca eu propun una(avand in vedere ca si-a bagat nasul si nea M,care s-a umflat la Domnul Hilohe,pe care trebuie sa-l sprijinim si noi):
  -banderole albe purtate in timpul serviciului,ca si metoda de atragere a atentiei.Faceti ce trebuie facut dpv legal!Nu e nicio instigare la nu stiu ce minunatie,toata lumea isi face serviciul normal,fara probleme,tipete,urlete.Purtam o banderola alba pe mana.

 10. Pentru GIGI
  Modul in care liderul de la noi gestioneaza situatia si modalitatea de informare a oamenilor nu este treaba ta. Vorba lui BGS: noi aici suntem un grup. Un grup unit care a facut tot ce a putut pentru membrii sai si chiar daca etern vor fi si nemultumiti, nici Dumnezeu nu-i poate multumi pe toti oamenii. Tu crezi ca acordarea dreptului la echipament tine de Hilohe Radu? Apoi tu vii si spui de starea proasta si exploziva de la schimburi? Pai stii care sunt cauzele? Daca vrei ti le spun eu:
  1. Echipa Rau Cornel, Hardon George si Agache Irina. Lipsa lor de maturitate, viziune si gestionare a factorului uman. Insa agreati de catre ANP.
  2. Lipsa de comunicare intre sefii de tura si subordonati si sefii de servicii.
  3. Agentii plecati din paza in alte sectoare si carora li s-a pierdut urma.
  4. Nr mare de concedii medicale(fenomen pe care l-am prezis) acordate pentru boli mai mult sau mai putin reale.
  5. Sesizarea Comisiei de Disciplina pentru orice mizilic de catre unii sefi.
  Sa mai continui? Dar tu GIGI cu ce solutii te-ai prezentat la liderul de sindicat? Sau latram pe la colturi si stam la vrajeala prin bisericute si ni se pare ca e usor sa rezolvi problemele. Tu crezi ca Hilohe nu a spus aceste probleme directorilor? Ba da si de foarte multe ori. Gandeste-te ca din primavara mai pleca cel putin 4 agenti si toti din paza. Cu cine ii inlocuiesti?

 11. Domnule Radu Hilohe,se pare ca nu ati inteles ce am vrut sa spun!
  V-am rugat frumos ceva,pentru a ne informa colegii!
  Va rog sa spuneti,da am fost la director,la dasdrp,am discutat cu ala,cu ala,ei au spus cutare,cutare,au promis,ne-am contrat,samd.
  Este doar o cale de informare si pe aceasta cale!
  Eu asigur de respectul meu,si va spun sincer ca sunteti singurul motiv pentru care sunt membru SNLP!
  Sunteti cel mai in masura sa ne reprezentati,dpmdv!

 12. PTR.GIGI
  Daca aveti nemultumiri legate de activitatea mea,era bina sa postati cu nume si prenume [daca aveti].
  Va informez ca nu va puteti gasi cu mine,ptr. ca zilnic eu sunt plecat in misiuni,dar daca va manifestati dorinta de a vorbi,o putem face zilnic intre orele 5 si 7 dimineata sau dupa orele 15,pina cind vreti dumneavoastra.
  Daca considerati ca nu sunt in masura sa va reprezint,va ajut eu cum sa procedati ca sa scapati de mine.
  Nu sunt batut in cuie,dar ma supun deciziilor pe care membrii de sindicat le pot lua in cazul meu.
  Faceti un tabel,stringeti semnaturi si eu ma supun majoritatii.
  Nu este nici o problema- a inceput sindicatul cu mine,dar foarte bine poate continua cu altcineva.
  Este posibil ca eu sa fiu depasit de situatie,asa ca va astept la o discutie barbateasca,daca aveti dreptate[lucru foarte posibil] nu pot decit sa va felicit si sa va cedez locul in mod democratic.
  Aveti si posibilitatea sa instigati lucratorii la nesupunere si impreuna cu reprezentantii snlp-ului si chiar ai anp-ului sa-mi spuneti verde in fata ca sunt un element care nu are ce cauta in rindurile dumneavoastra.
  REPET-DUMNEAVOASTRA ESTE POSIBIL SA AVETI DREPTATE.
  Cu sau fara mine,viata merge inainte,poate chiar mai bine sub aripa dumneavoastra.
  Rog moderatorul sa dea drumul la acest comentariu,fara a interveni cu ceva.

 13. Pentru domnul RADU HILOHE:
  Va rog sa punctati clar ce a-ti intreprins in legatura cu situatia exploziva,starea de spirit din randul plutoanelor, asa cum stiti fb,este foarte proasta!.Eu unul vreau sa stiu clar de la dvs.,prin intermediul acestui site,ca pe la munca .obiectiv vorbind,chiar nu ne prea intalnim.
  Am observat si pe aici si pe site-ul FSANP ca „tara arde si babele se piaptana”!Eu zic sa mergeti la un sprit si sa va certati pe acolo!Pentru noi,voi reprezentantii nostrii,ce faceti?!Astept cu interes raspunsul dvs.!

 14. Domnule Stefan Teoroc,sunt membru snlp Galati,doresc sa transmit un mesaj prin intermediul dumneavoastra:Vad ca au inceput o serie de comentarii la adresa liderului nostru de sindicat,din partea unor oameni frustrati,care au incercat si care imreuna cu trei,patru salariati din cadrul pnt Galati sa puna bazele unui sindicat,altul decat snlp pe cai demne de orice dispret.Cea mai mare parte dintre noi cunoastem despre ce este vorba si rugam aceste persoane sa inceteze cu astfel de manifestari josnice,deoarece structura Snlp Galati este una bine inchegata,sa incerce in alta parte! Nu e vina noastra ca suntem din alt aluat,dar mai ales nu provocam,nu comentam pe siteul nostru ; ne vedem de problemele noastre pe care incercam sa le rezolvam impreuna.

 15. La pnt Galati din dispozitia domnului Movila incepand cu 01.01.2014 se amesteca iar plutoanele…….
  Avem rugamintea ca daca rezultatul urmarit nu este atins, sa-i mai mai amestecati si pe nepotii dumneavoastra de la conducere…..Traiasca P.C.R.

 16. [b]Mircea[/b] – am vazut mail si l-am redirectionat unei persoane de la DMRU ANP cu rugamintea unui raspuns / reiterez maine solicitarea

 17. Nu fac comentarii pe site-ul fsanp si am rugamintea domnule Raileanu,sa nu mai instigati personalul penitenciarului la nesupunere.
  Ma atacati pe la spate,aspect care ma determina sa-mi iau masuri de precautie cind vin si plec de la servici.
  Ma tem de dumneavoastra,doar sunteti maistru armurier.
  Pacat ca la virsta asta procedati asa si va inteleg frustrarea,ca nu ati fost ales in conducerea federatiei.
  Nu stiti sa pierdeti si practicati un joc murdar.

 18. [b]Jhon[/b] – Cotizatia este de 1% din venitul brut, deductibila de impozit. Despre deductibilitate probabil stiti, inseamna ca desi vedeti pe fluturasul de salariu 25 lei (de ex) nu inseamna ca acesta este efortul efectiv al cotizantului, parte din aceasta suma fiind platita de angajator, reszpectiv partea aferenta contributiilor la stat. La o eventuala retragere din sindicat nu recuperezi 25 de lei ci doar partea din venitul net. Restul merge la stat. Deductibilitatea este o concesie castigata de sindicate si conferita de lege.

  Din anumite drepturi dintre care unele sunt in cuantum considerabil nu se retine cotizatia, cum ar fi norma de hrana, chiria, etc. Luand in considerare varsta medie in descrestere, in sistem, precum si numarul mare de absolventi din ultimii 3 ani, avem multi agenti care au venitul brut sub 2000 lei daca scadem norma de hrana.

  Fara a mentiona ca nu asta este scopul pentru care infiintam un sindicat, ideea de a premia membrii cu sume mari nu este tocmai buna, incadrarea fiscala a premiilor fiind una traumatizanta pentru orice buget, intrucat include contributii enorme care trebuie platite evident ca tot din cotizatii. In caz contrar, exista riscurile legale.

  Pe de alta parte, cotizatiile nu pot fi conservate, pentru ca aceasta ar indica o structura nefunctionala sau un joc de tipul „roata”. Gandeste-te la faptul ca in cazul decesului unei rude, un membru de sindicat primeste,in functie de filiala si de regulile interne stabilite, aprox 1000 lei, respectiv cotizatia lui pe 4 ani. Au fost nenumarate cazurile in care in situatii deosebite membrii foarte bolnavi sau familiile unor membrii decedati au primit sume semnificativ mai mari. SNLP are un sistem de sustinere bine pus la punct pentru astfel de situatii care functioneaza de la infiintare, fara sa fie necesar a se apela la alte asociatii sau surse.

  [b]Alex[/b] – nu avem ce demersuri sa facem la minister / singurul demers este un proces de pus pe rol cu riscurile de rigoare / o sentinta pierduta intr-un astfel de proces, ar periclita alte 2 sporuri care se dau in prezent pe acelasi principiu: confidentialitatea si fidelitatea / a se vedea cazul Giurgiu unde nu se acora norma 12B la vizite desi acordarea a devenit unitara in sistem, intrucat au pierdut un proces pe acest subiect, in trecut / dar am mai explicat / la inceputul anului urmator, filialele care vor dori sa-si asume un astfel de proces, prin decizie colectiva a membrilor, vor avea la dispozitie un model de actiune propus de noi.

 19. Domnule Teoroc daca bani de prime nu are sindicatul din cei aprox.250 Ron cotizatia anuala a fiecarui membru de sindicat(la agenti ma refer) ca sa se de-a ceva de sarbatori din partea sindicatului,poate se mai rezolva ceva si cu sporul acela de studii superioare in cincinalul asta,pentru ca daca se va aplica legea in care sunt prevazute functii de agenti cu studii superioare din cate stiu e mai nasol decat legea actuala fiindca se pierde la salariu cel putin 250Ron pe luna daca nu mai bine.Ce ne puteti spune despre demersurile sindicatului in rezolvarea acestei probleme si daca ati facut adrese sau ati avut intalniri pe aceasta tema cu cei din minister si cei de la salarizare,poate cu cei abilitati sa rezolve si aceasta problema, care se pare ca are deja ceva vechime si ramane tot nerezolvata iaca de 4 ani.Nu vad de ce de atatia ani,unii au ramas cu el in salariu si il primesc si ceilalti inca mai asteapta.Nu vi se pare ca a trecut cam multa vreme si nu s-a rezolvat nimic de catre sindicat.Cei abilitati sa corecteze aceasta problema nu o sa se sesizeze singuri pentru a o rezolva.Poate reusiti ca macar la anul sa rezolvati aceasta problema care ii priveste pe multi colegi.Succes si Sarbatori fericite!

 20. Domnule Teoroc din cate stiu eu cea mai mica cotizatie la sindicat a unui membru care este fpss este de min 20Ron,ideea era nu de cateste val.sumei ci de faptul ca sa se de-a ceva.

 21. Nici eu nu cred ca si-ar fi luat brad natural,poate artificial ,ca are o durata mai mare de utilizare!

 22. E curata nebunie ce fac unii judecatori delegati in unitati se cred dumnezei….doamne sfinte nu se poate sa scrie si sa faca tot felul de aberatii si sa nu raspunda in nici un fel….sunt stat in stat….societatea trebuie sa ia atitudine privind legislatia in cazul magistratilor…e revoltator ce fac in tara asta frate.

 23. Stefan scuze de oftopic, dar ti-am trimis un mail pe adresa de contact de pe site in data de 4.12.2013. Era vorba de o problema personala la care sper sa si primesc raspuns anul asta. Daca nu mai e valabila adresa de mail de pe site te rog sa imi comunici alta adresa mea de mail o ai pe sectiunea membrii forum.

 24. Pentru Hilohe:
  Esti lider de sindicat si ar fi trebuit sa stii ca s-a modificat HG la care SNLP a contribuit insistent a fi schimbat. Cel legat de echipament bineinteles.
  De la 1 ianuarie 2014, echipamentul pe 2013 devine restant in bani, modificarea fiind tocmai aceea de devansare a acestui termen. Daca pana acum existau parghii legale sa fii amanat cu banii pana la finele anului urmator, anul 2014 te va prinde cu banii de echipament pe 2013 pana la finele lunii iunie 2014.

 25. Pentru multi dintre membri, prima la care te-ai gandit depaseste cotizatia pe un an, presupunand ca aceasta intra intr-un cont si ingheata acolo, fara sa se mai cumpere apa potabila pentru personal, fara sa se mai dea ajutoare de deces, boala sau fara a se investi in avocati, procese, vestiare, aparate de aer conditionat, lazi frigorifice, fara sa se mai modernizeze foisoare de paza sau sali de pregatire din fondurile sindicatului si altele care este drept, intr-o lume normala erau in sarcina angajatorului… Actiuni de Craciun se vor face in toate unitatile, dupa posibilitati, insa prime de 200 de lei sunt imposibil de acordat. Fara sa mai spun ca la 200 de lei trebuie adaugate contributiile la stat (impozit, asigurari, etc) nefiind ajutoare materiale asa cum sunt acestea incadrate de Codul fiscal.

 26. Domnilor sefi ai SNLP,cred ca si dumneavoastra ati fi putut avea o discutie cu liderii de sindicat din teritoriu si ati fi putut lua o hotarare impreuna cu acestia sa acordati din partea sindicatului o prima cadou tuturor membrilor de 200 RON, ca sa le dati un exemplu mai marilor nostrii conducatori.V-ati gandit la o astfel de initiativa?

 27. D-le Hilohe banuiesc ca nu intentionati sa va cumparati costum de…Mos Craciun din banii de echipament -in conditiile in care anp-ul ar fi acordat o parte din acestia…

 28. Era un lucru bun,care mai detensiona tensiunea acumulata in sistem,daca anp-ul ar fi dat o transa din echipament in prag de sarbatori.
  Stim ca anul de echipare se termina la 30.06.2014-aspect care se petrece numai la arma penitenciare,dar cred ca prezentind ministrului justitiei situatia existenta in sistem,poate s-ar fi putut gasi o portita.
  Dar fiind putini la nr. guvernantii ne trateaza ca fiind lucratori pe la salubritate,ecarisaj etc.
  Ma raliez la spusele lui sandokan,sa fi primit si noi in prag de sarbatori o transa din banii de echipament.
  Sa nu uite alesii poporului,ca dorm linistiti cu capul pe perna si datorita noua.

 29. Nu stiu altii cum sint,dar ,eu,cind stiu ca e vorba de lege ma gindesc la zicala:unde-i lege nu-i tocmeala!Daca nu putem s-o respectam nici pe asta,nici alta,la ce-or fi bune legile?!Si mai e o vorba-la omul sarac ,nici boii nu trag.Pe urma ,mai spunea cineva,marele Nica,citez din memorie-„mai sarac ca anul asta, ca anul trecut si ca-n toti anii,n-am fost niciodata!”Pace,sanatate si voie buna!

 30. Buna ziua am o rugaminte puteti pune pe site oferta cosmote actualizata? Va multumesc!!!

 31. ANP SI SNLP,in colaborare,daca se poate spune asa,putea sa faca un efort si sa dea de sarbatori o parte din banii de echipamentchiar si 500 lei de fiecaresi toata lumea era multumita,mai ales ca sunt sarbatorile.Stiu sindicatule ca imi vei spune ca nu exista lege,bla,bla.Membrii asta asteapta de la voi nu povesti.

 32. nu care cumva saptamana aceasta trebuia sa vedem proiectul final pe statut si ghidul carierei?

 33. Nu-ti fa griji ca mai revin cu o HG sau cu o OG! Or fi uitat ca saptamina incepe cu luni!

 34. Cica se „lucreaza’ in 3 simbete cite 8 ore dupa care se acorda concediu de sarbatori de 14 zile!

 35. Multumim SNLP pentru rezolvarea situatiei create prin deciza data ieri la o ora tarzie.
  In ciuda tuturor acuzatiilor ca sindicatul nu face nimic, uite ca daca cineva ar contabiliza rezolvarile strict ale sindicatului ar fi o lista destul de lunga.
  „Ce face sindicatul pentru noi”
  Uite ca face ceva, creaza premisa pentru ca in fiecare unitate oamenii sa decida cum recupereaza cele 2 zile acordate de guvern.
  Ce nu inteleg e de ce guvernul nu a acordat liber si pe 30 decembrie?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)