www.snlp.ro Web analytics

PUBLISIND si SNLP – alaturi de sinistrati!

altPUBLISIND si SNLP declanseaza din data de 13 februarie 2012 o actiune pentru strangerea de haine si alimente in vederea transportarii acestora spre zonele calamitate in urma caderilor masive de zapada. Actiunea se va derula pe doua planuri, respectiv colectarea bunurilor donate prin solidaritatea membrilor de sindicat si apoi achizitionarea unor produse prin eforturile reunite ale sindicatelor afiliate PUBLISIND si ale filialelor SNLP.

Incepand de luni 13 februarie, liderii sindicali vor prelua donatiile membrilor de sindicat care inteleg necesitatea de a interveni pentru sustinerea unor oameni ce traiesc fara electricitate, caldura sau alimente de peste o saptamana si ale caror vieti sunt in pericol. Donatiile pot fi sub forma unor sume de bani din care sa va constitui un fond pentru achizitionarea de alimente sau sub forma de bunuri. In cazul unor donatii mai consistente sub forma de bunuri, este de preferat preambalarea bunurilor in saci.

Coordonarea colectarii bunurilor la nivel PUBLISIND va fi realizata de secretarul general al federatiei, Gabriel Chifu (tel de serviciu 0726 345 818) iar la nivel SNLP – de presedintele filialei SNLP Jilava, Stoica Florin (tel de serviciu 0723 503 185), in timp ce intreaga actiune se va desfasura in relatie permanenta cu Birourile executive ale celor doua organizatii. Bunurile se vor pastra la sediile sindicatelor sau filialelor SNLP din Bucuresti pana miercuri 15 februarie. Sindicatele PUBLISIND si filialele SNLP din alte orase, pot contribui cu sume de bani trimise prin virament in contul RO63BRDE450SV68409024500 deschis de SNLP la BRD sucursala Mari Clienti Corporativi, Bucuresti (detalii virament: „ajutor sinistrati” / cod fiscal 17079824). Toate viramentele, donatiile si platile efectuate se vor regasi intr-un material final care va fi pus la dispozitia membrilor de sindicat.

Miercuri dupa-amiaza vor fi colectate toate bunurile si se va completa transportul cu alimentele achizitionate din fondurile stranse, urmand ca joi dimineata sa se realizeze deplasarea spre una dintre zonele afectate. Destinatia exacta se va stabili pana la acel moment. Stim ca este nevoie cat de urgenta de ajutoare dar preferam sa avem o contributie mai de amploare, chiar daca peste 4 zile. Necesitatile oamenilor din zona nu se vor diminua mult timp de acum incolo.

In vederea efectuarii transportului, se va solicita sprijin MJ si ANP pentru a se asigura deplasarea cu un mijloc de transport de tonaj mai mare, organizatiile sindicale avand posibilitatea sa sustina costurile cu combustibilul. Nu numai membrii de sindicat sunt asteptati sa reactioneze. In astfel de momente, apartenenta organizationala, orientarile sau culorile trebuie estompate, prioritatea este alta.

 

Update

Mesaj intern SNLP – 14.02.2012, ora 19,23:

PUBLISIND/SNLP – Solidaritate sindicala pentru sinistrati – februarie 2012 / stadiu actiune

Pana la momentul prezentului mesaj, au fost receptionate reactii de sprijin din partea a 20 de filiale SNLP. In continuare ne exprimam convingerea ca toate filialele vor reusi sa trimita un ajutor pentru indeplinirea in bune conditii a actiunii de sprijin a sinistratilor (exceptie filialele Severin si Focsani care directioneaza fondurile pentru cazurile din judetul propriu).
Se intentioneaza ca joi 16 feb 2012 sa se realizeze operatiunea preluarii bunurilor colectate la unitatile din Bucuresti, iar vineri 17 feb 2012 dimineata sa se efectueze transportul dupa ce se colecteaza si produsele donate de detinutii din Jilava si Rahova / Jilava doneaza 1000 de paini iar Rahova – toata ratia pentru masa din cursul unei zile). Tot joi dupa-amiaza se va realiza si achizitia de bunuri din fondurile colectate, axandu-ne in special pe conserve, ulei si zahar. Apa potabila se va primi sub forma de donatie de la o firma din domeniu.

Transmitem in tabel situatia actualizata a viramentelor efectuate de filialele SNLP si de sindicatele afililate FSAP PUBLISIND (acestea din urma urmeaza sa vireze in majoritate, in cursul zilei de maine). Tabelul reflecta situatia pe ultimele doua zile, exact cum apare in extrasul de cont. Multumim celor care au reactionat pana in prezent!


Situatie intermediara – incasari – ajutoare sinistrati – 13 februarie 2012

Data virament

Platitor

Suma

1

13.02.2012

SNLP Deva

500 lei

2

13.02.2012

SNLP Rahova

1000 lei

3

13.02.2012

SNLP Tulcea

300 lei

4

13.02.2012

SNLP Galati

300 lei

5

13.02.2012

SNLP Colibasi

500 lei

6

13.02.2012

SNLP Tg.Jiu

100 lei

7

13.02.2012

SNLP Tichilesti

400 lei

8

13.02.2012

SNLP Jilava

1000 lei

9

13.02.2012

SNLP Craiova

250 lei

10

13.02.2012

SNLP PMT Craiova

200 lei

11

13.02.2012

SNLP Baia Mare

1000 lei

12

13.02.2012

SNLP Giurgiu

300 lei

13

13.02.2012

SNLP Tg.Mures

200 lei

14

13.02.2012

SNLP Gaesti

150 lei

15

14.02.2012

SNLP Buzias

200 lei

16

14.02.2012

Sindicat Danubius – PUBLISIND

300 lei

17

14.02.2012

SNLP Oradea

500 lei

18

14.02.2012

Cont central SNLP

1000 lei

19

14.02.2012

SNLP Gherla

500 lei

20

14.02.2012

SNLP ANP

1000 lei

TOTAL

9700 lei


Instructiuni – donatii de la personal

Fondurile colectate de sindicat, pe plan local, din donatii  pot fi utilizate in urmatoarele modalitati:

1. utilizarea in numerar fara introducerea in contabilitatea organizatiei prin achizitionarea de bunuri care se pot distribui sinistratilor (se pastreaza documentele fiscale pentru justificari in relatia cu donatorii)

nu recomandam donatiile in bani catre sinistrati!


2. introducerea sumelor in contabilitatea organizatiei:

 • introducerea in casa (completare dispozitie/-ii de incasare si ulterior efectuarea de plati din casa)
 • depunerea in contul bancar al filialei si ulterior efectuarea de viramente sau ridicari de numerar in vederea achizitionarii unor bunuri
 • depunerea directa a fondurilor colectate in contul indicat in acest scop, la nivel central

Biroul Executiv SNLP recomanda fie achizitionarea de bunuri ca mod de utilizare a donatiilor colectate de sindicat, respectiv achizitionare de bunuri in valoare egala cu donatiile, fara a fi implicata organizatia din punct de vedere financiar-contabil, dar cu pastrarea documentelor de achizitie in vederea justificarii in relatia cu donatorii, fie depunerea numerarului, direct in contul indicat de SNLP (depunerea se va face de catre o persoana fizica, de preferat presedintele filialei cu precizarea „donatii sinistrati”). Achizitiile din contul indicat la nivel central se vor justifica prin grija BEx SNLP.


Prin urmare, o filiala SNLP ar putea avea doua tipuri de contributii pentru actiunea „Solidaritate sindicala pentru sinistrati”:
 • virarea unei sume din contul filialei in contul indicat la nivel central. cu detalii virament „ajutor sinistrati”
 • depunerea directa a unei sume in contul indicat la nivel ceentral cu detalii virament „donatii sinistrati”

Transmitem aceste instructiuni din dorinta de a evita cazurile in care fondurile colectate ca donatii sunt introduse in contul filialei fara sa se evidentieze ulterior utilizarea lor exact in scopul pentru care au fost colectate dand astfel nastere la suspiciuni


Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND

Update 2

Informare stadiu pregatiri transport sinistrati
Buget:
Dupa ultimele calcule, PUBLISIND/SNLP vor acumula aprox 25.000 lei (speram chiar mai mult/asteptam ultimele viramente).
Nu stim exact ce fonduri au colectat unitatile din Bucuresti si ce intentioneaza sa faca cu banii.
Program
Joi
 • se achizitioneaza alimentele direct de la producator (incercam evitare supermarket)
 • se colecteaza donatiile in bunuri de la unitatile din Bucuresti
 • se pregateste tirul pentru transportul de a doua zi (banere, aranjare produse, etc)
 • se gareaza tirul pe cat posibil ferit de inghet
 • organizare echipa de insotire (delegatie+personal de sprijin de la Jilava) – uniforme
 • organizarea preluarii delegatiei – itinerar microbuz sau loc plecare
 • legatura cu ISU pentru verificare si stabilire traseu
Vineri
 • incarcare paine Jilava (trimite si Rahova painea tot la Jilava), si eventual alte alimente mai sensibile (cartofi, alte legume, etc) si plecare spre Buzau
 • sincronizare cu microbuzul / mijloace de legatura
 • alte auto care insotesc transport?
Destinatia s-a stabilit prin corespondenta cu prefectul de Buzau si apoi s-au perfectat detaliile cu viceprimarul satului indicat :

http://www.glodeanu-silistea.ro/glodeanu-silistea_viceprimar-189.html

Comuna Glodeanu Silistea, sat Bradeanu, Buzau
Viceprimar Licu C-tin / tel: 0724 011 378
Viceprimarul a ridicat o problema la care nu ne-am gandit: nu au hrana pentru animale / le mor animalele de foame.
Prin urmare avand in vedere ca avem un tir de 20 tone, vom incarca si 2-3 tone de furaje.
A fost contactata urgent o firma care ofera cu pret mic, auzind ca sunt furajele pentru animalele sinistratilor, respectiv 10 lei sacul de 20 kg. CU 1000 lei luam 2 tone.
Este spatiu suficient in tir.
Alimentele care se vor achizitiona joi, incercam sa le luam direct de la producator cu preturi negociate spre minim: conserve, zahar, ulei. Prin legatura cu viceprimarul vom stabili ce anume alimente lipsesc pentru a nu suprasatura cu produse care s-au mai primit.
Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND


8 COMMENTS

 1. Tin cu tot dinadinsul sa-i multumesc colegului de la penitenciarul JILAVA-STOICA FLORIN,ptr. sprijinul substantial acordat celor patru lucratori de la penitenciarul Galati,care au fost in misiune la ICCJ si nu au reusit sa se mai intoarca inapoi,de fapt si la aceasta ora sunt in capitala.
  Vreau sa scot in evidenta faptul ca asa ar trebui sa procedam toti in situatii limita.
  Nu cunosc alte situatii de acest gen,dar daca au fost si in alte zone,acelasi respect ptr. reprezentantii grupepor sindicale.
  Cu riscul de a ma repeta,ai tot respectul celor patru colegi,care abia acum au inteles si nu le vine sa creada ce inseamna de foarte multe ori notiunea de sindicat.
  Din discutiile purtate cu ei,considera sindicatul ca ultimul fir de care te poti agata,atunci cind esti parasit de cei care practic ar trebui sa aiba grja de noi.

 2. Am transmis deja conducerii ANP ca ar fi mai buna o actiune comuna si bine pregatita decat ceva pripit si neconcludent. Maine vom stabili daca se coaguleaza cele doua initiative intr-una singura.

 3. Domnul Stefan e ok demersul sindicatului, ce ne facem ca sefii nostrii, (sunt din Jilava)ne-au cerut imperios ca maine, luni sa aducem la serviciu toti cate ceva pentru donatii?
  Cica asa le-a cerut ANP si directorul nostru, eu stiu!
  O alta problema este ca ne-au mai cerut ca toti cei care suntem liberi maine sa venim pe baza de voluntariat la serviciu(dumnevoastra intelegeti ceva?Cum voluntar daca ma chemi obligatoriu?)pentru deszapezire.
  In ce tara traim?
  Daca tot comunicati cu D/l Bala nu vreti sa-i transmiteti si aceste probleme?
  Noi vrem sa facem acest lucru de placere, nu fortat si o vom face la solicitarea sindicatului nu a conducerii, in acest mod.

 4. Ne mobilizam. Incet dar sigur intra toate organizatiile in contact. Avem promisiuni de la Tg Jiu (Sindicatul Consiliului Judetean Gorj) pentru 2 masini cu lemne care vor insoti transportul de bunuri.

  Am trimis si conducerii ANP o solicitare de sprijin
  [quote]Catre Directorul General al ANP Domnul chestor de penitenciare doctor Ioan BALA Stimate domnule director general Va rugam sa luati in considerare actiunea demarata de PUBLISIND/SNLP in scopul strangerii de fonduri/bunuri pentru sinistrati si sa asigurati propagarea mesajului nostru in reteaua proprie stimuland acordarea de sprijin de catre unitati. Mesajul (atasat) poate fi afisat la aviziere, iar personalul prelucrat in consecinta. Intentionam sa prelungim faza de colectare pana miercuri 15 feb 2012, cu scopul de a realiza transportul joi 16 feb 2012 intr-una dintre zonele calamitate. O echipa de voluntari PUBLISIND/SNLP beneficiind si de prezenta unor membri din conducerea celor doua organizatii, va insoti transportul. In functie de fondurile colectate pana miercuri dimineata, se va realiza o achizitie de bunuri care va completa donatiile primite pana la acel moment. Cu deosebita consideratie Stefan Teoroc[/quote]

 5. Am precizat ca actiunea se centreaza pe Bucuresti, din punct de vedere al colectarii de bunuri, iar celelalte sindicate/filiale pot sprijini cu sume de bani care se vor vira in contul special. Din acel cont, in care vor efectua viramente inclusiv filialele din Bucuresti si contul central SNLP, vom achizitiona alimente neperisabile. Toate operatiunile efectuate din cont, impreuna cu extrasul de cont si facturi vor fi puse la dispozitia membrilor.

 6. Logistic este greu pentru filialele din nordul tarii, mai ales daca este vorba de alimente. Nu stiu cum vor proceda cei din filialedar sa ne spuna.

 7. Cred ca absolut toate sindicatele afiliate Publisind ar trebui sa participe la aceasta actiune.Ar trebui stabilita de la nivel central, dupa consultari cu cei din teritoriu, o suma care trebuie virata de fiecare organizatie in parte pentru sprijinirea oamenilor aflati in astfel de situatii teribile.

 8. Felicitari Publisind, felicitari SNLP asta da actiune.
  Membrii si nu numai, acum e momentul sa demonstram ca suntem oameni, sa-i ajutam pe semenii nostrii care trec prin clipe de groaza, maine poate vom fi noi in astfel de situatii critice.
  Sa lasam deoparte orice, viata e mai de pret.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)