www.snlp.ro Web analytics

PUBLISIND – document bomba: MJ tamponeaza procesele bugetarilor

Aflam de pe pagina Federatiei PUBLISIND cum Ministerul Justitiei surubareste procesele bugetarilor asumand in scris instructiuni despre modul in care ar trebui tamponate aceste actiuni:

Nu de puține ori suntem puși în ipostaza dificilă de a explica membrilor de sindicat de ce acțiunile promovate în instanță, având ca obiect drepturi bănești, sunt pierdute și asta pentru că de multe ori, dosare care au același obiect, aceeași motivare și același temei sunt interpretare diferit. Iată însă, că acest lucru nu este cauzat doar de modul de interpretare al judecătorului și nici de alte chestiuni ce țin de esența justiției, ci mai degrabă de „cât costă statul” dacă acel proces va fi câștigat.

În multe situații, încă din 2009, de la haosul cauzat de guvernarea Boc și până în prezent, mulți lideri care au promovat acțiuni în instanță privind drepturile salariale ale membrilor au suspectat existența unei imixtiuni în actul de justiție care vine de la cel mai înalt nivel. Nimeni însă nu și-a permis, în lipsa unor minime dovezi să afirme răspicat acest lucru, din simplul motiv că este aproape imposibil să probezi existența unor „directive de partid”. Cititi mai mult

 

14 COMMENTS

 1. Buna ziua. Am vrea să știm și noi daca popota de la Pnt Focșani este a unității sau ii firmă particulară. In alte penitenciare (am vorbit cu colegi și e sigur!) felul 1 și 2, este 8, 9 maxim 10 lei. La noi 15-20 lei. Daca e firmă e de înțeles adaosul, daca nu e firmă de ce e așa scump?

 2. Situatia a trecut pragul bunului simt! Anterior vobeam despre probleme care aparent erau certitudini intr-o rezolvare favorabila(statut ,n.h., norma de echipare ,indemnizatoa de vacanta) in toate acestea fiind invocat bugetul ca nu era adoptat,acum ca este adoptat brusc nu sunt bani si de la Tudorel vin diligente catre instante cum e posibil una ca asta !
  Reactia ar trebuii sa fie una iminenta de ce sa ne amestecam cu revendicarile grefierilor a celor de la probatiune ei isi urmaresc scopurile lor ,noi nu suntem in stare sa accedem la ale noastre! Aceasta situatie s-a inflamat accentuat in ultima perioada de cand cu statutul pe care cu totii l-am asteptat a fi votat dar ce sa vezi se tot amana la infinit ! Ma intreb daca eram MEDICI SAU PROFESORI tot asa eram tratati ?ca pe ultimele mizerii?

 3. Sesizată curtea constituțională și dat documentul pe posturile de televiziune. Un ministru de justiție trebuie să vegheze la buna desfășurare a actului de justiție,nu sa o împiedice sau mai rau sa impui ne aplicarea unei legi.

 4. Dragi colegi privind cuvenitele drepturi banesti se pare ca tt-ul are un plan de a acorda plata compensatotie a infractotilor,urmata apoi de amnistie/gratiere si apoi Dumezeu cu mila dupa.Ce ziceti?Asa se pare ca sunt facute xartile.

 5. Domule Teoroc facem ceva sau astem sa ne taia si salariile,pt ca doar atat mai au.

 6. Parca pe LCK a mazilit-o Tudorel tocmai pentru astfel de interferente în actul de justiție!!!!
  Atunci care mai e diferența între cei doi???

 7. La Giurgiu s-au dat banii de pe urma unui proces)ore suplimentare pe 6 luni din 2016)?!?!La alte unitati de ce nu se dau banii???

  • Domnule Stefan, dvs aveti ceva informatii cu privire la amanarea incadrarii absolventilor din acest an?

  • Pentru că ei au sentință judecătorească, de-aia!
   Toți cei care nu vor fi părți în procese nu vor primi nimic, așa ca în vremurile de odinioară.

 8. Si culmea, justiția se subordoneaza șefilor cărților de apel si judecători dau sentințe urmând instructiunile fără a ține cont de probele din dosar. Oare asa trebuie sa se înfăptuiască justiția?

 9. Buna seara Dl Teoroc/Tudorache

  Vrem si noi un raspuns concret privind norma de echipare si de hrana,iar in situatia in care in urma discutiei de azi e negativ,ce actiuni urmeaza a fi demarate???

 10. Domnule presedinte,

  Cum ramane cu norma de echipare si cea de hrana???
  Concret????

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)