www.snlp.ro Web analytics

Proiect. Instructiuni privind decontarea voucherelor

Desi au trecut niste sarbatori care indemnau poporul la peripluri turistice si pentru care nu am putut beneficia de preacuvioasele vouchere, primim totusi, sub forma unui proiect, mult asteptatele instructiuni privind decontarea acestora. In fapt, spre deosebire de vouchere care se acordau anterior concediului, acum va fi nevoie de prestarea serviciilor de turism anterior decontului. Si daca tot ne confruntam cu un efort de a cheltui initial din bugetul propriu, de ce nu ni s-ar scurge si ochii dupa decont:

  • Decontarea contravalorii facturii se va face in termen de cel puțin 30 de zile de la data înaintării cererii de decont;

Da, constatati foarte bine ca e vorba de „cel putin” 30 de zile. Ne asteptam sa vedem un „cel mult” nu un „cel putin 30 de zile” si „cel mult Sfantul Asteapta”, daca tot suntem obligati sa dam bani din buzunar cand tot poporul bugetar merge cu vouchere. Pe de alta parte, e adevarat ca ne-au dat frau liber la orice locatie de pe teritoriul frumoasei noastre tarisoare.

In continuare, va invitam la studiu individual pentru a ne transmite eventuale observatii sau propuneri vis-a-vis de acest proiect. Click pe imagine:

sau click pe link: vouchere adresa unitati II (1)

 

24 COMMENTS

  1. Buna ziua. O lamurire va rog. Daca sejurul a fost de luni pana duminica si ma incadrez ca suma in 1450 lei, dar concediul meu e stabilit ca de luni pana vineri inclusiv, cum se deconteaza: doar zilele din cursul saptamanii sau nu se deconteaza deloc? Va multumesc!

    • decontul este doar pentru servicii prestate pe perioada concediului / urmariti ca facturile sa nu depasdeasca perioada concediului efectiv / daca totusi se intampla asta, unitatea va incerca sa dezmembreze factura cumva astfel incat sa scoata de la decont cele doua zile facturate peste concediu / daca insa factura nu este atat de detaliata incat sa permita asta, incep incurcaturile / instructiunile au fost foarte clare!

  2. Sperăm că până la sfârşitul lunii noiembrie se va stabili modalitatea de decont pentru valoarea echivalentă voucherelor de vacanţă şi astfel vom putea macar de sarbatorile de iarna să ne bucurăm de un concediu plătit cu voucherele respective. Ca de obicei, totul se miscă extrem de greu şi incoerent cand vine vorba de acordarea unor drepturi LEGALE in sistemul penitenciar. Nu era mai simplu sa se acorde vouchere imprimate pe suport de hartie precum au acordat administraţiile locale si scapam de tot acest balamuc? Cica s-a optat pentru o astfel de varianta pentru a proteja idenitatea personalului din structura de aparare….a proteja fata de cine? ?? ca la serviciu am ecuson cu numele in piept si obligativitatea de a purta cardul magnetic de acces la gat sa vada tot custodiatul cu cine se intretine, iar in viata personala figurez in continuare la administratia locala cu toate datele de identificare, pe site-ul ANAF figureaza toate declara’iile mele de avere, sunt in continuare inregistrat la medicul de familie si asociatia de locatari….O fi secrete datele mele de identificare pentru operatorii turistici la care apelez? Pai ca sa pot deconta contravaloarea serviciilor turistice nu trebuie sa cer factura?? Daca cer factura operatorului nu trebuie sa ii dau buletinul pentru a o completa pe numele meu sau eventual sa ii comunic datele de identificare? Sau mai simplu, la cazarea la un prestator de servicii de turism nu-mi cere la receptie buletinul si chiar unii il fotocopiaza? Nu dau buletinul nu ma cazeaza!! clar. Ca doar nu ne-om caza incognito de acum inainte sa ne protejam identitatea??? Deci o mare apa de ploaie ineptia debitata cu protejarea identitatii…..Au motivele lor pentru care nu au agreea decat aceasta modalitate de decont.

    • Asta a fost din ciclul: cum sa le acordam dar sa nu le dam .Suntem la privat unde se dau premii pentru reducerea cheltuielilor cu personalul in cazul in care nu stiai.
      Ne dam mare secretosi dar te vinde colegul de nu te vezi.

  3. Eu ma referam la personalul TESA care are spor de condiții 50% plus cei 15% spor de calculator. Personalul medical beneficiază de spor condiții, spor ture, spor noapte etc. buy viagra

  4. Vaucerul (sau o suma fixa pe card),il/o puteai folosi si daca luai 2-3 libere…asa concediul în timpul verii mai greu…2. Pleci in concediu 10 zile , iti opreste f.multi bani, si pt.decont ai de așteptat peste 30 zile…60…90 zile…fără număr…este o mare vrajeala…

  5. Concluzia ar fi că folosirea pluralului, ”facturile” ar rezolva cele mai multe nemulțumiri. Corect?

    • Si din punctul meu de vedere este corect sa regasim termenul la plural. Cunoastem din ambitiile unora care cred ca s-au nascut interpretatori de meserie in defavoarea personalului.

  6. Dacă soția este tot bugetară, alt sistem, primește oare și ea un voucher sau va fi un singur decont sau voucher pe familie? Știe cineva?

    • Evident ca va primi si sotia, inclusiv daca sotia iti era colega.

  7. Dle Presedinte,care este actul normativ prin care se acorda,la cerere,asistenta/consiliere juridica fpss?

    • Extras din Legea 293/2004:
      SECŢIUNEA 1
      Drepturile funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare
      ART. 36
      Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul la:
      …..
      p) consultanţă juridică prin avocat, asigurată de unitate, la cerere, în cazul cercetării penale, urmăririi penale sau judecării sale pentru fapte comise în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti.

  8. Buna ziua,
    Avand in vedere ca m-am pensionat anul trecut incepand cu data de 01.09.2017 voi beneficia de vreun procent din din suma de 1450 reprezentand voucher de vacanta pentru perioada 01.07.2017 – 01.09.2017?
    Cu multumiri.

  9. Mda, din ciclul să le dăm la fraieri…, capetele luminate ( sau patrate) au gandit o forma din care sa nu poti deconta mai nimic.
    Exemplu: vreau sa-mi plimb familia prin ardeal, bucovina cu opriri de 1 noapte pe unde apuc , fara sa fac rezervare. Logic primesc factura pe noaptea respectiva+mic dejun si asa adun 6-7 facturi de servicii turistice. De ce nu le pot deconta pe toate daca adunate insumeaza fix max ce poate fi decontat.
    De ce sunt obligat sa achizitionez servicii turistice la 1 singur hotel si astfel sa stau blocat intr-un singur loc?
    De ce ?

    • Vine timpul sa intrebam de ce! Incurajam observatiile pe acest proiect.

      • Pana la informatii deja este sigur.
        In unitati a aparut directiva ANP privind decontul si se specifica in mod clar FACTURA SI CHITANTA.
        Asa că … am furat-o si de data asta.

        • Te pot asigura ca decontul se va realiza o singura data si vei putea aduce mai multe facturi pentru acest decont. SNLP a transmis o serie de observatii la acest proiect. La ce directiva te referi mai exact ? A aparut si altceva in unitati in afara acestui proiect privind instructiunile de decont ?

          • Minunat. Recunosc ca m-am lasat un pic dus de valul a ceea ce am vazut pe site dar uitasem si am luat de buna ce am vazut astazi in unitate ca fiind forma finala. Mea culpa.
            O alta speta : daca aleg sa servesc masa la restaurantul hotelului unde sunt cazat , acea chitanta sau bon de casa insemnand contravaloarea mesei va putea face obiectul decontului fara factura
            Multe multumiri!

  10. Nu e ok sa te oblige, pentru decont, sa prezinti o singura factura. Voucherele de vacanta functioneaza pe principiul bonurilor de masa, adica mai multe bonuri de o valoare ” x”, care insumate dau valoarea ” y” cuvenita lunar. Ele au un termen de valabilitate,inscriptionat pe ele. Asa si voucherele de vacanta,au o valoare ” x”/ bon,pot fi folosite pe parcursul unui an, nu pe un singur concediu toate!!! Sa deconteze 1450 lei/ an, dovedite cu bonuri/ facturi fiscale din anul respectiv,pentru servicii de cazare,masa,tratament. Asa ar fi CORECT!

  11. Buna ziua, nu mi se pare normal sa fim obligati sa aducem doar o factura, normal ar fi ca pe perioada in care suntem in concediu sa putem depune doua sau mai multe facturi care sa insumeze 1450 ron. Distanta pana la mare de exemplu este de 800 km. Drumul il imparti in doua, urmand sa te cazezi o noapte la hotel. Achizitionezi un bilet cu 1200 de lei(primesti factura de 1200 lei), iar de diferenta sa mai poti lua inca una sau doua de la hotelul unde te cazezi la plecare si intoarcere pe traseul spre casa.

    • Florin, nu am inteles ca ar fi vorba de o singura factura ci de un singur decont la care se vor anexa documentele justificative, deci mai multe. Ai dreptate, poti face un concediu in circuit si sa obtii mai multe facturi pentru servicii de cazare, alimentatie, agrement. Cred ca nu ne impiedica nimeni sa facem un concediu timp de o saptamana pe Valea Prahovei si Bran – Moeciu si sa obtinem 5-6 facturi de la unitati diferite. Suntem limitati de faptul ca decontarea va fi efectuată o singură dată pentru un singur concediu sau fractie de C.O. dupa ce in prealabil am întocmit o cerere de concediu de odihnă in care vom mentiona ca solicitam acordarea acestui drept la întoarcerea din vacanta.

      •  Dacă factura are o valoare mai mica decât cuantumul prevăzut în lege (în sumă de 1.450 lei), suma decontată va fi conform documentelor justificative, diferența nefiind acordată;
        Daca erau mai multe facturi ar fi scris daca facturile au o valoare mai mica, nu daca factura are…

      • Si totusi in proiect scrie „factura”…
        Iar la noi legea se interpreteaza ad literam…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)