www.snlp.ro Web analytics

Primul front comun MJ-ANP-sindicate. Lupta continua!

descarcare 1

 

Sedinta de astazi pe problema salariului de merit a avut loc la Ministerul Muncii si a durat doua ore incepand cu ora 10,00. Ministrul justitiei Raluca Pruna a participat pana la 11,15 dupa care a plecat la o alta intalnire la guvern.

Ministrul justitiei a fost insotit de alti 3 reprezentanti MJ, inclusiv un secretar de stat. Ministrul muncii a participat alaturi de alte 5 persoane inclusiv secretarul general MM. In mod neasteptat MFP a participat cu doua persoane la invitatia MM. Pentru o imagine cat mai clara vom imparti informarea in parti bune si parti rele.

Parti bune

 • La conducerea ANP avem o echipa proaspata, energica, agreata si sustinuta de minister (trebuie sa spunem) care a insuflat si sefilor de structuri (juridic si resurse) mai mult curaj si energie.
 • Noul director general a avut parte de o confruntare interinstitutionala serioasa si ne-a surprins placut cu primul moment clar de sustinere energica a salariatilor de care am avut parte in ultimii ani, intr-o divergenta pe drepturi salariale. Marius Vulpe a fost admonestat de ministrul muncii, exagerat si fara rost (spunem noi), in conditiile in care Raluca Pruna plecase deja spre guvern, cu recomandarea de a fi mai ponderat si de a se gandi mai mult la prioritatile bugetare ale Romaniei (cu detalii privind deficitul prognozat etc). Cu toate acestea noul DG a spus ca nu vede o problema in a-si apara salariatii si a ramas ferm pe pozitii desi a fost zguduit bine. Noi spunem ca a fost un botez prin foc si ca este de bun augur!
 • Pentru prima data in ultimii 3 ani, MJ-ANP-sindicate au facut front comun. Este probabil cel mai bun punct al intalnirii. Ne obisnuisem nu numai cu pasivitate din partea unui ANP pus la zid de un MJ agresiv pana si cu salariatii, dar chiar si cu multiple bete-n roate sau chiar capcane mai ales dinspre DEA ANP. Pana in prezent ne-am zbatut singuri, insa acum (desi este poate cam tarziu) invatam sa redescoperim ideea de echipa.
 • Ministrul Justitiei a avut o atitudine decenta si un mesaj echilibrat, desi recunoastem ca nu ne-am asteptat la ceva bun. Inca din startul sedintei a sintetizat problema spunand (citat aproximativ): „pentru ca in anul 2008, ANP a inteles sa respecte instructiunile guvernului si sa aplice masurile de austeritate eliminand salariul de merit, in prezent va fi din nou penalizat pentru o aplicare corecta a legii in trecut si va ramana in continuare fara acest drept desi celelalte institutii au continuat sa-l acorde in toata aceasta perioada pentru o treime din salariati iar acum vor extinde la toti salariatii”.
 • Directia contencios din MJ prin Ileana Petre (o veche partenera de intalniri a sindicatelor) a avut o pozitie favorabila clar acordarii salariului de merit si a oferit argumente in acest sens.
 • Seful contenciosului din ANP (Catalin Nita) a dat un asalt deosebit de energic, la concurenta chiar cu stilul adoptat de sindicate, oferind argumente si aratandu-se revoltat de nedreptatea care se poate produce daca nu se va acorda salariul de merit in penitenciare.
 • Seful resurselor din ANP (Gheorghe Iftinca) ne-a surprins placut de data asta, prin aplombul si determinarea cu care a sustinut cauza.
 • Avem confirmarea faptului ca la nivel intern MM, a fost formulat un material care pune concluzii in favoarea acordarii salariului de merit salariatilor din penitenciare.
 • In cursul intalnirii ministrul muncii s-a aratat deschis la argumentele noastre pe care le-a ascultat cu rabdare, desi destul de rigid in opinii, influentat in mod evident de doi factori principali – lipsa unei inechitati clare la acest moment, precum si pozitia celorlalte institutii din structura care „nu va iubesc de loc (n.a. – pe cei din penitenciare)”.
 • Dragos Pislaru a declarat ca nu va modifica (in rau) ordonanta si ca totul va ramane o chestiune de interpretare cerand in acest sens MFP sa emita un punct de vedere pentru interpretarea exacta a sintagmei „la nivelul in plata in anul 2009”. Acest lucru a eliminat una dintre temerile noastre cele mai mari respectiv aceea ca divergenta creata va genera necesitatea de a modifica OUG 20/2016 astfel incat sa fim eliminati in mod explicit.
 • Reprezentantul MFP care a avut un mandat limitat din partea secretarului de stat Dana Pescaru, s-a aratat foarte rezervat in opinii, insa a ascultat atent si a retinut toate argumentele noastre replicand ministrului muncii ca nu intelege de ce ultimul cuvant trebuie sa il aiba MFP (Dragos Pislaru a invocat abilitatile MFP pe partea de interpretare a unor prevederi cu impact bugetar). Aceasta ne arata ca problema este considerata spinoasa de toate ministerele de resort, iar deciziile asumate sunt cu risc pentru toti cei implicati.

Parti rele

 • Insasi ideea ministrului justitiei de a ne intalni cu initiatorul OUG 20/2016 (ministrul muncii) a fost una gresita din start, cat timp Dragos Pislaru deja se exprimase ferm si nefavorabil noua, in legatura cu aceasta problema, inclusiv pe fondul unor proteste organizate de sindicate.
 • Echipa ministrului muncii a fost ostila si a facut tot posibilul sa demonstreze ca fondurile cheltuite in luna ianuarie 2009 pentru plata unor salarii de merit au fost aferente lunii decembrie 2008. Replica noastra a urmarit textul ordonantei care nu utilizeaza termenul „aferent” ci „in plata”. Nu vom detalia toate argumentele folosite de noi intrucat ne-am repeta.
 • Directorul Directiei Politici Salariale din MM, Ion Gibescu, un specialist cu state vechi si foarte experimentat in problemele structurii de aparare nationala dar care este un exponent al apararii ca minister nu ca structura, s-a exprimat foarte vehement in sensul neacordarii salariului de merit in penitenciare pe motiv ca in anul 2009 nu au existat salarii de merit in plata care sa se transforme in sume compensatorii in ianuarie 2010. Alti doi astfel de exponenti cu grad de general, respectiv Voinescu (SRI – coordonator structura de aparare nationala, pe linie salariala, in relatia cu MM) si Voicescu (MAI – relatia cu MM) au facut tot posibilul sa se asigure ca ministrul muncii intelege foarte bine faptul ca penitenciarele nu trebuie sa primeasca salariu de merit! Si se pare ca au si reusit.
 • Ministrul muncii a tot revenit asupra lipsei unei inechitati de corectat in interiorul sistemului nostru aratand ca am fi singura institutie din Romania care ar aplica OUG 20/2016 prin activarea unei cresteri salariale care s-ar acorda tuturor salariatilor, fara exceptie, ori nu acesta ar fi spiritul actului normativ mentionat. Am aratat ca exista o inechitate si inca una grava, produsa in 2008-2009, demonstrabila cu documente si care s-a materializat prin diferenta de interpretare data de ordonatorii principali din structura de aparare, recomandarilor guvernamentale care au vizat eliminarea unor drepturi. Sistemul penitenciar s-a conformat si a procedat legal, in timp ce restul structurii de aparare a ales sa ignore instructiunile si sa-si mentina in salariu pana in prezent si ulterior, pana la pensie, drepturi acordate pentru activitatea din anul 2008!
 • (Afirmatia pe care SNLP a facut-o ferm este ca prin OUG 20/2016, daca in penitenciare nu se va acorda salariul de merit (suma compensatorie), nu se poate sustine ca ordonanta corecteaza inechitati! Aceasta nu realizeaza nimic altceva decat o legitimare si o acutizare a acestor discrepante salariale ca rezultat al unor actiuni in forta promovate pe aceasta linie de MAI, MApN, SRI, STS si SPP.)

Concluzii:

 • Pana la finele saptamanii viitoare ministrul muncii Dragos Pislaru si-a asumat ca vom avea o concluzie clara pe interpretarea textului ordonantei si a aplicabilitatii acestuia, luand in calcul si opinia pe care o va exprima MFP, ramanand totusi in sarcina ordonatorilor de credite (MJ/ANP) sa ia decizia finala, care nu va fi una usoara daca MFP si MM se pozitioneaza in defavoarea acordarii acestui drept.
 • Aceasta divergenta este un punct de cotitura dramatic in existenta noastra, generand asperitati interinstitutionale si mai ales zvarcoliri maligne in interiorul structurii de aparare. Deja sunt implicate toate ministerele si serviciile din sistemul de aparare nationala, Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice. Toate isi dau cu parerea, furnizeaza intoxicari si se agita, iar apele sunt departe de a se fi linistit.
 • Nu ne mira dezamagirea unor colegi insa ii rugam sa citeasca foarte atent informarile si sa inteleaga detaliile. Nu este o lupta simpla insa facem tot posibilul sa o ducem cum stim mai bine. Nimic nu garanteaza succesul demersurilor noastre dar asta nu trebuie sa ne faca sa renuntam. Nu avem decat o directie: inainte!
 • Dragi colegi din sistemul penitenciar, trebuie sa fiti constienti ca aceasta lupta nu poate fi purtata doar de doi oameni si ca este posibil sa vina vremea sa intram in lupta toti. Sindicaliceste. Sa semnam tabele, sa ne asumam, se ne urcam in masini si sa venim la Bucuresti, sa ne rupem din timp si din confort. Nu ne dorim toate astea, insa, ca lideri sindicali, am vrea sa vedem in spatele nostru sustinere si determinare si nu doar frustrare, dezamagire, resemnare si nervi descarcati gresit.
 • Vrem sa rezolvam problema asta la masa negocierilor dar daca nu vom reusi, nu putem decat sa sunam buciumul si sa chemam oastea. Cati vor veni, aceia vor reprezenta exact forta reala pe care o avem. Iar aceasta se masoara in strada si in contact direct, nu doar pe internet, sub anonimat! Noi suntem decisi sa mergem pana la capat, refuzand munca suplimentara si dand detinutii jos de pe puscarii ca sa ne urcam noi, poate asa vom deveni mai relevanti! Insa si pentru succesul acestui tip de actiuni este nevoie de curaj si unitate! Dar in primul rand de atentie si informare!

 

52 COMMENTS

 1. Noi nu suntem conștienți de „puterea” pe care o avem. Cu atâtea vip- uri prezente si viitoare în pușcăriile patriei…. Presați puțin și să vedeți loby pt.angajati…Făcut totul cu cap…nu cum spunea un coleg să gândim că serviciile si sa acționăm ca minerii ci să gândim și să acționăm ca serviciile,trebuie loviți unde-i doare….

 2. 50% se va da retroactiv si fara probleme / stati linistiti / maine e consiliu de conducere anp / presam sa se urgenteze!

 3. domnul stefan stim ca va zbateti pt noi
  dar si noi sintem nerabdatori sa aflam un raspuns
  de aia va tot intrebam
  multumim pt tot ce facet pt noi

 4. Mai este o luna si a trecut trimestrul III iar ei nu respecta termenele in care ar trebui sa de-a un răspuns pt. ca nu ii trage nimeni la răspundere.Oare in MAI sau MApN tot așa primesc oamenii banii cu doua sau trei luni întârziere?

 5. Au luat toti cei care trebuie, au iesit la pensie ( cu pensii de 9000 lei si chiar peste), iar acum….. nema dobanda …o sa mai vedeti 50 % cand vor iesi alti generali la pensie.Asta e hotia in Romania.

 6. se asteapta rigitatea din sangele anp si miserupismul din atitudinea mj fata de noi / anp a dat o adresa catre mj asa cum face trimestrial inca de la jumatea lui iunie si desi e formala, MJ inca nu a dat verde pt acordare / am mai scris de subiectul asta / probabil tot noi trebuie sa ne ocupam si de asta / o sa preluam integral sarcinile anp si mj pe linie de personal si ne ocupam noi / vbim cu peretii / nu mai stim cui sa sesizam ca tre sa deblocheze asta / la fifa numai nu am spus

 7. alarmele reprezinta este o alta poveste
  vorbind despre munca suplimentara, daca aceasta va face obiectul unor actiuni sindicale, fiti siguri ca acestea vor fi documentate / nu dam acum detalii

 8. [quote name=”Ștefan Teoroc”]absolut pertinenta observatia / nu suntem un sistem relevant / ba dimpotriva / tocmai cu asta luptam / cat de important este pentru Romania ca salariatii din penitenciare sa primeasca un drept salarial legal in mod egal cu colegii din structura de aparare? si cat de relevant este ca medicii sa fie platiti bine ca sa nu mai plece din tara? are rost sa comparam?

  insa daca vom avea divergenta clara, declansam actiuni sindicale / comunicate, proteste, refuz munca suplimentara etc / ramane de observat energia pe care o va dezvolta personalul cand va fi necesar sa se implice direct / la actiunile precedente care au generat intarzieri la accesul in unitati, solidaritatea a putut fi testata din belsug / multi salariati s-au aratat iritati si chiar suparati pe sindicate / de parca sindicatele astea sunt altceva decat salariati asociati care lupta organizat si legal pentru propriile drepturi… / cum putem pune presiune atunci cand vine vremea, fara sa implicam salariatii? noi nu stim alta varianta[/quote]
  perfect de accord cu tot ce ati mentionat dar tare mult imi doresc sa vad si eu un angajat snlp-ist care refuza munca suplimentara, sa vad pe cineva care are curajul sa spuna nu mai stau peste program, nu mai execut misiunea x pt ca programul meu s-a incheiat, in cond in care hotul este pe targa si trebuie transportat la spit?, sau la ora 14 se declanseaza alarma de exercitiu, dar eu vreau sa plec pt ca timpul meu de lucru pe ziua respectiva s-a incheiat si ce sa vezi nu pot pt ca asa e ordinal!
  asta credeti ca este corect dl Stefan?
  si sunt multe alte situatii de gen

 9. absolut pertinenta observatia / nu suntem un sistem relevant / ba dimpotriva / tocmai cu asta luptam / cat de important este pentru Romania ca salariatii din penitenciare sa primeasca un drept salarial legal in mod egal cu colegii din structura de aparare? si cat de relevant este ca medicii sa fie platiti bine ca sa nu mai plece din tara? are rost sa comparam?

  insa daca vom avea divergenta clara, declansam actiuni sindicale / comunicate, proteste, refuz munca suplimentara etc / ramane de observat energia pe care o va dezvolta personalul cand va fi necesar sa se implice direct / la actiunile precedente care au generat intarzieri la accesul in unitati, solidaritatea a putut fi testata din belsug / multi salariati s-au aratat iritati si chiar suparati pe sindicate / de parca sindicatele astea sunt altceva decat salariati asociati care lupta organizat si legal pentru propriile drepturi… / cum putem pune presiune atunci cand vine vremea, fara sa implicam salariatii? noi nu stim alta varianta

 10. [quote name=”Ștefan Teoroc”]jilava – aveti informarea mai sus / inca nu s-a schimbat nimic / in cursul acestei saptamani trebuie sa avem pozitia MFP / nu ne dorim o solutie doar de dragul finalizarii divergentei ci ne dorim aplicarea ordonantei si de aceea preferam sa avem o problema deschisa decat o divergenta clara[/quote]
  si daca vom avea o divergenta cu ce se va schimba situatia? cu nimic va spun eu! inca nu suntem cineva in familia bugetarilor(in opinia mea nici nu vom fi vreodata). familia sanatate doar arunca o pastila de greva si sar in sus toate ministerele in frunte cu tehnocratu” lu” peste sa le satisfaca doleantele, asta dupa ce vedem zilnic la stiri cati oameni mor din cauza lor
  tara de rahat
  e singura expresie diplomata pe care o pot folosi

 11. jilava – aveti informarea mai sus / inca nu s-a schimbat nimic / in cursul acestei saptamani trebuie sa avem pozitia MFP / nu ne dorim o solutie doar de dragul finalizarii divergentei ci ne dorim aplicarea ordonantei si de aceea preferam sa avem o problema deschisa decat o divergenta clara

 12. „SANITAS anunță plata gărzilor suplimentare efectuate de medici” Bravo lor, dupa discutii cu Ministerul Sănătății şi Ministerul Muncii, cât şi cu premierul Cioloş uite ca mai exista institutii care obtin ceea ce vor. Si asta dupa ce anul trecut in Octombrie au reusit sa obtina inca o majorare de 25 % a salariilor acestor categorii de salariati.
  Stau si ma gandesc la noi, gardienii lui neica nimeni, nu avem reprezentanti la nivel de ANP, nu avem minister care sa ne sustina, iar cand vine vorba de noi toti o dau pe drepturile persoanelor private de libertate.
  Inca un motiv in plus sa ies la pensie inainte de termen si sa fac uitata aceasta experienta neplacuta pe care am avut-o timp de 25 de ani in puscarie!
  Noroc de Stefan, ca el ce mai misca in interesul nostru, restul sunt doar umpluturi ce asteapta la colt!

 13. un raspuns mai primim de la dumneavoastra domnule presedinte beneficiem sau nu de ordonanta

 14. Nu reiese nimic concret din materialele postate. Se va mări coeficientul? Da sau nu? Mulțumesc.

 15. Pina la sfirsitul saptamanii ar trebui sa avem un raspuns final referitor la salariul de merit.Asa o fi sau mai asteptam.Cit?

 16. Domnule Ștefan,se mai acorda salariul de merit de 50%?Mai e putin si se virează salariul pe august si anp-ul nu mai trimite odata ok-ul!De ce durează atât si de ce tot timpul la noi se acorda după câteva luni, nu in perioada cum ar fi normal,așa cum se acorda in celelalte ministere.Ce se întâmpla cu reorganizarile statelor in unitati?Se mai reia inca o data toată tevatura?Chiar si in unitățile cu care s-a discutat?Am impresia ca mai mult discutam decât angajam i .

 17. Dle presedinte strigati adunarea ca venim peste ei,asa nu se mai poate nu suntem bataia lor de joc !!!

 18. Art. 3^1 din OUG 20/2016
  (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
  Asta înseamnă că dacă ești pe funcție de operativ 1 și ai coeficientul 2,75 ,de la 1aug. urci la 2,90.Eu zic că este foarte clar, nimic de interpretat. Vă rog dati-mi un răspuns. Vă mulțumesc.

 19. Chiar crede vreunu dintre noi ca in vreo unitate se vor face demersuri sa nu mai efectuam ore suplimentare.cu siguranta nu .pentru ca nu reusim sa aplicam in totalitate drepturile conform statutului.

 20. Ne vom lupta,dar va fi greu atata timp cat vom avea printre noi pe unii pupatori de funduri tehnocrate si virusati de basism.Daca se impute treaba o sa mai vedem noi daca d-na Poama mai sta doar 15 min. la discutii…Pune nene intalnirea cand ai timp,si vino si rezolva,ca d-aia esti mare ministru de justitie!Bine ca ai timp sa spui de altii ca sunt rebuturi intelectuale.De ce nu renuntati la salariile pe vi le-a marit Oprea in ultima zi de mandat?De ce nu donati banii daca altfel nu puteti?Sa va fie rusine,imbuibatilor!!!!

 21. tocmai ce au anuntat la pro tv ca medicii vor primi salariu mai mare prin plata garzilor, plata marita a garzilor obligatorii,plata ce va fi facuta la salariu din august 2016
  va aduceti aminte ca acesti medici au amenintat ca nu vor mai face garzi si vor intra in greva
  la ei se poate
  oare de ce?
  ma intreb ca prostul

 22. [quote name=”De ce nu?”]Din ce am inteles patin toate astea din cauza generalului Voinescu (SRI – coordonator structura de aparare nationala, pe linie salariala, in relatia cu MM).

  Poate ar trebui sa intrebam care este baza legala a Protocolului incheiat intre ANP si SRI, precum si baza legala in care SRI are angajati in interiorul penitenciarelor.

  Poate asa vor deveni mai maleabili.[/quote]
  Ai dreptate colegul,se plimba ca vodă prin lobodă cei de la SRI prin pușcărie. Apropos de aparatele de bruiaj ce se mai aude….s-a dat legea de aproape doi ani și nimic,s-ar rezolva 60% din probleme cu aparatele de bruiaj….

 23. Felicitari domnule Vulpe! power! suntem cu voi!
  sa ne ajute al de sus la un raspuns favorabil.

 24. Nu este nicio caterinca. E mare vâlvă la școală, nimeni nu știe nimic concret si se aud tot felul de zvonuri. 🙂

 25. [quote name=”elev snpap”][quote name=”Ștefan Teoroc”]nu este nimic rigid cu repartitia / am auzit si eu versiunea cu „mersu la unitatile de recrutare” dar nu e confirmata de dmru anp[/quote]
  Întreb deoarece ieri directorul SNPAP ne-a declarat asta la o festivitate.[/quote]
  ………………………………………………………………
  Vad ca o tineti numai in festivitati.Pe langa faptul ca esti ”Off Topic”mai faci si caterinca.”Bravo tie !”

 26. Din ce am inteles patin toate astea din cauza generalului Voinescu (SRI – coordonator structura de aparare nationala, pe linie salariala, in relatia cu MM).

  Poate ar trebui sa intrebam care este baza legala a Protocolului incheiat intre ANP si SRI, precum si baza legala in care SRI are angajati in interiorul penitenciarelor.

  Poate asa vor deveni mai maleabili.

 27. [quote name=”Ștefan Teoroc”]nu este nimic rigid cu repartitia / am auzit si eu versiunea cu „mersu la unitatile de recrutare” dar nu e confirmata de dmru anp[/quote]
  Întreb deoarece ieri directorul SNPAP ne-a declarat asta la o festivitate.

 28. Eu nu mai suport ipocrizia lor,haideti peste ei!!!!
  Dle Paslaru ,la MAI ca si la Penitenciare nu trebuia sa se mai acorde acest salariu de merit fiind suspendat de Boc,insa la MAI s-a dat si au luat generalii,coloneii in principal si apoi de acoperire si cativa palmasi mai credinciosi sefilor,acum dvs legitimati escrocheria coloneilor din MAI si intr-un sistem care la momentul acela a luat decizia corecta si echitabila fiind criza sa nu mai acorde la nimeni nici macar la colonei ii mai dati o palma puternica si de neiertat neacordandu-i un drept ,in special la presiunea unor colonei mentionati mai sus,cereti va rog o situatie la Mai cu cei care au beneficiat si o sa fiti surprinsi ca sunt cativa care au participat chiar la intalniri cu dvs.,astfel o sa continuati ipocrizia nu indreptati inechitatile!!!!

 29. Eu chiar vreau sa nu dea acest drept,sa vad cum or sa gestioneze ce va urma,revolta politistilor de penitenciare va fi absoluta….avem cateva idei si le vom pune in practica…

 30. După cele spuse ne- am luat la revedere de la salariul de merit. Mai exista vreo șansă .

 31. Dacă nu acum ,atunci când/ Dacă nu noi,atunci cine? ,vorba cântecului… E cald si frumos afară,daca nu ne strângem 2000-3000,hotarati să mergem peste ei,ne merităm soarta… Sau ca si colegii de la frontieră,cand le dădeau jumătate din diurna,si-au luat majoritatea concedii medicale… Au venit de la București val vârtej ,dar nu au avut ce le face,aveau si dreptate si le- au dat cum trebuia diurna intreaga90 euro pe zi( la nave,cand pleacă în misiuni externe)

 32. Stiu ca nu avem dreptul la greva, dar daca oprim toate activitatile, ce pot sa ne faca? Ne dau pe toti afara? Ne sanctioneaza pe toti? De ce nu incercam? Daca suntem corecti, cinstiti, obedienti si muncitori, nu obtinem nimic, nu doar la nivel national ci si la nivel de unitate.

 33. nu este nimic rigid cu repartitia / am auzit si eu versiunea cu „mersu la unitatile de recrutare” dar nu e confirmata de dmru anp

 34. Am si eu o mare curiozitate… Cunoașteți detalii despre repartiția promotiei 2016 a Scolii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna? Pentru ca am înțeles că majoritatea elevilor vor merge la unitatile la care s-au înscris, astfel ca vor prinde loc acasa marea majoritate dintre ei. Cunoașteți detalii despre acest subiect? Va mulțumesc anticipat!

 35. Numai atunci cand vom inchide birourile,NU activitati cu detinutii;NU se acorda vizita la detinuti;NU mers la instanta cu detinutii si noi toti din sindicat vom merge peste ei la Bucuresti ,asa vom fi bagati in seama.Daca nu aplicam aceasta,cu tot riscul ca vezi doamne nu este legal,va spun cu mana pe inima ca nu vom primi nimic.Trebuie sa actionam pe picior de forta si sa nu cedam pana nu vedem scris negru pe alb ca vom primi ceea ce meritam la un loc cu cei din siguranta nationala de aparare altfel nu avem nici-o sansa.A venit momentul sa aratam cine suntem cu adevarat ,sa fim uniti pana la capat spre VICTORIE:LA LUPTA DRAGI COLEGI ,LA LUPTA STEFANE.

 36. Eu pentru orice eventualitate am luat o vuvuzea mai mare si mult mai rezonanta decit cea de data trecuta,pentru pauzele de respiro voi compensa cu sirena si banuiesc ca si ceilalti colegi au capatat experienta si vor veni cu idei noi.
  Intr-o corabie care se scufuna din ce in ce mai rapid nu stiu daca noi sintem aruncati peste bord sau mai degraba sintem pastrati pentru a fi devorati.
  Momaile care nu-si asuma raspunderea sint capabile de orice de teama.
  Vedem cum alte structuri cum ar fi sanatatea publica au inceput sa arate adevaratele probleme ascunse seci de ani,si au murit oameni!
  Sint sigur ca vom avea sustinere si fiti sigur ca spatele va fi asigurat,numai directia sa fie buna,ne-am saturat de mizerii,mai bine sa aratam nu doar ca nu sintem comestibili ci ca avem si foarte mult curaj chiar daca sintem din ce in ce mai putini.

 37. Sa sune buciumul ! Imi „ascut topoarele”!
  Dragi colegi, prieteni ! Nu poate un tehnocrat NEALES sa ne batjocoreasca drepturile ce ni se cuvin. Nu putem depinde la nesgarsit de ei. A venit timpul sa depinda si ei de noi. Daca SNLP va da adunarea, trebuie sa intelegem cu totii ca nu o vom face in ritm de pinguin ca acum cativa ani. Nu poate fi loc de schitarea nici macar a unui zambet la un eventual protest.
  Asteptam, Stefan ! Si nu on-line !

 38. Doamna ministru ne-abandonat din nou , chiar premeditat , tind sa cred ca a vrut doar sa fie bucuroasa aratand ca visul ei s-a indeplinit si nu mai este Bejan vrand sa asculte un interviu cu noul d.g . Ce concluzii pot trage ministrul muncii si secretarul de stat , cand comandantul tau de osti , camaradul de langa tine te tradeaza . Dupa atatea amanari , cat poti sa fii de perfid si de machiavelic sa nu ai bunul simt sa-ti sustii oamenii in situatii delicate . Imi este rusine cu tine doamna Pruna si poti sa-ti ceri scuze noua fpss-ilor umiliti de detinuti si mass-media , pentrul simplul motiv , ca te-ai nascut . Rusine doamna ministru a justitiei di aceasta tara .

 39. doar daca refuzam sa intram in serviciu vom rezolva ceva, altfel nu ne vor baga in seama !

 40. [quote name=”minerul”]Sunați apelul domn’ Președinte o sa fiu acolo! Vă felicit pentru stoicismul dvs. Cu respect![/quote]
  si eu o sa fiu acolo, chiar daca degeaba
  MFP-MM-MJ e clar ca nu vor si este clar ( cel putin pt mine) ca nu vor interpreta in favoarea noastra
  REPET PT A NU STIU CATA OARA–- PANA CAND NU VOM REFUZA SA MAI MUNCIM SUPLIMENTAR, PANA CAND NU VOM REFUZA SA MAI FACEM SI ALTCEVA DECAT SPUNE FISA POSTULUI, PANA CAND…. NU SE VA LUA NICI O MASURA. CRED CA IN PERIOADA MANIFESTARILOR DETINUTILOR ERA UN BUN PUNCT DE PLECARE CU ACESTE LUCRURI, E HOTU” PE PUSCARIE? SANATATE, MIE MI S-A TERMINAT PROGRAMU”, AM COPII ACASA, AM PROBLEME PERS CARE NU MI LE REZOLV PRUNA, ETC
  IN OPINIA MEA ASA AR TREBUI PROCEDAT, NUMAI ATUNCI VOM FI LUATI IN SERIOS
  VA DAU LIBER LA INJURATURI SI NOTARE NEGATIVA CU MODUL MEU DE A GANDI
  PS- NU FITI IPOCRITI, STIU CA TOTI GANDIM LA FEL DAR NU AVEM CURAJUL SA O SPUNEM VERDE IN FATA

 41. SUCCES . BINE AR FII SA FIE REALIZATE SI DREPTURILE ANGAJATIILOR DIN SISTEM .
  AR TREBUII SA SE TREZEASCA ODATA PTR. TOT DE-AUNA SI CONDUCEREA SI SEFII DIN SISTEM , CA AVEM SI NOI DREPTURI OAMENII DE RIND , NU NUMAI OBLIGATII SI INTERZICERI.
  TREZITIVA ODATA PTR. TOT-DEAUNA DUPA 26 ANI.

 42. La luptă, dragi colegi, lăsați confortul biroului și ascunderea după ușă, e un drept ce ni se cuvine, lăsați lașitatea la gunoi,sa ieșim în stradă, sa se vadă câți suntem!

 43. Am ales să ies din anonimat și să renunț, cu orice preț, la numele cu care intram la comentarii și anume CHE GARGARA. Sunt aici,sunt PREZENT! LA LUPTA!

 44. „nu va iubesc de loc (n.a. – pe cei din penitenciare)” – nici nu vreau sa ne iubeasca, vreau sa ne respecte!!!

 45. Sunați apelul domn’ Președinte o sa fiu acolo! Vă felicit pentru stoicismul dvs. Cu respect!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)