www.snlp.ro Web analytics

Prima ajustare la statutul politistului de penitenciare. Comisia de aparare din Camera deputatilor

Desi ne simtim ca si cum am spala un perete de graffiti, ce altceva putem face? Riscul este enorm si ne aflam la o aruncatura de bat de inchiderea situatiei cu noul statut al politistului de penitenciare. Daca se inchide cu ceea ce a plecat din Senat, ne intoarcem in timp. Discriminare intre agenti si ofiteri in planul carierei, discriminare chiar intre ofiteri, discriminare in plan sindical fata de toate celelalte institutii publice. Ar urma ani de procese si proteste.

Nu stim de unde atat de multa energie distructiva concentrata intr-un singur punct si care ar fi motivatia, dar poate vom afla la un momentdat. In niciun caz nu este un interes de masa, sindical sau institutional. Se lucreaza efectiv pe persoana fizica, distrugand fara mila ceea ce am cladit intr-un deceniu si jumatate, drepturi care ne defineau ca reper democratic in structura de aparare nationala. Dar deocamdata ne concentram pe reparatii.

Ieri a avut loc sedinta Comisiei de aparare in vederea emiterii avizului pe proiectul de statut al politistului de penitenciare. Cele doua amendamente propuse de noi au fost preluate de deputatul PSD Andrei Alexandru si au fost adoptate cu unanimitate de voturi, fara prea multa dezbatere, cu exceptia unei interventii din partea reprezentantului MJ care nu a inteles exact amendamentul noastru privitor la cariera, amendament care de fapt era un copy-paste din proiectul sustinut chiar de MJ. Nu ne mai pierdem in detalii intrucat ceea ce este cu adevarat relevant, este vizibil in fisa proiectului. In continuare vizam intalniri cu presedintele Comisiei juridice din Camera deputatilor pentru a ne asigura de prinderea celor doua amendamente in raportul final care se va adopta in plen.

Avizul comisiei de aparare din Camera deputatilor

 

52 COMMENTS

  1. Buna ziua , știu că nu face obiectul acestui articol, dar aveți idee la cele 123 de posturi din sursa externă publicate în data de 23.10.2018 ,cam in ce perioada va avea loc interviul și examenul scris? Vă mulțumesc!

    • In functie de calendarul de concurs care va fi public pe site-ul oficial al ANP.

  2. Reiau comentariul de la o altă postare unde apărea amendamentul… Vă rog să țineți cont că NU TOATE PERSOANELE înscrise în acel proiect și-au exprimat acordul. Bogdan Simigiu, unul dintre inițiatorii acestui proiect, și-a permis să exprime inclusiv în numele meu, fiind în aceeași situație și alți colegi! Lista respectivă este un fals, fapt pentru care, în măsura în care se poate, vă rog să luați măsuri.

    • Cel mai probabil confunzi paltforma unde soliciti sa se ia masuri. SNLP nu se ocupa de nicio lista!

  3. Dragilor tineri ofiteri aveti tot sprijinul nostru, al agentilor, cu noi va faceti toata treaba, pentru ca experienta noastra conteaza atunci cand dvs. veniti din Academie. Asa ar trebui sa conteze si la concursuri. Nu va mai luati dupa domnul Victor Draghici care v-a invatat in Academie sa va feriti de agent si sa-l considerati inamicul nr. 1 abia apoi hotii. S-au dus vremurile acelea, agentul azi va face toata treaba, chiar si treaba de sef tura sau sef sectie, etc. Va simtiti discriminati pentru ca agentii participa la concursuri functii conducere? Va mirati de ce au rezultate mai bune si promoveaza concursuri in detrimentul dvs. al ofiterilor tineri? Pai e singura lor sansa de a promova, pentru ca sistemul le-a luat orice alta sansa de a promova. Spunea cineva ” sa se faca un singur corp ca noi ofiterii nu mai avem drepturi si am terminat degeaba Academia”. Dragilor, va aduc aminte ca la absolvire ati primit grad de ofiter si veti fi mereu in corpul ofiterilor! Agentii au primit grad de agent si conform Codului deontologic participa si ei pe principiul „egalitatea sanselor” la concursurile acestea rare in speranta avansarii, fiind unica lor sansa. Putini agenti promoveaza insa. Daca vreti functii de conducere, invatati si demonstrati agentilor ca sunteti mult mai bine pregatiti dvs, absolventi de Academie, decat cei absolventi ai altor Universitati. Invatati sa faceti o analiza a sistemului si sa fiti mai ordonati cand propuneti proiecte gen cel cu semnaturile. V-am aratat o situatie reala dintr-un penitenciar, credeti ca in celelalte e altfel? Fiind calculati in ceea ce faceti veti invata dealtfel sa faceti proiecte ample, care va vor ajuta pe viitor in cariera de conducere. Aruncand vina pe agenti nu faceti decat sa bateti pasul pe loc si e pacat. Multa bafta domnilor tineri ofiteri la concursuri si imi doresc sa demonstrati ca sunteti cei mai buni!

    • Nu inteleg de unde provine revolta asta impotriva unor persoane care au facut doar sa isi exprime o opinie. Este o tara libera. Libertate, pe care ne-am castigat-o in ’89 . Dragi colegi , fie agenti sau ofiteri , este doar un punct de vedere. Singura entitate abilitata sa aprobe legi este Parlamentul . Tot haosul acesta este menit doar sa dezinformeze opinia publica si inca o data (editat) .

      • Eviodent ca dreptul la opinie este respectat insa cand opinia devine atac sau proces de intentie neargumentat, lucrurile iau o alta intorsatura. Fapt demonstrat si ultima ta fraza in care nu te-ai abtinut sa nu pui o eticheta gratuita si neatghumentata. Si, crede-ma, aceasta structura sindicala care de mai bine de un deceniu a impus respect pentru respectarea si adaugarea multor drepturi pentru personal, nu va accepta sa fie terfelita de unele „opinii”.

    • In primul rând, n-are ce sa învețe (VD) pe nimeni, pentru ca are experienta aproape de 0, in sistemul penitenciar. Mulțumim ANP, ca l-au mai trimis din când in când pe dl. Vizitiu, un om deosebit. Nu cred ca i-a blamat nimeni pe agenți, ci s-a dorit o evoluție normala in cariera. Cel mai bine ar fi fost ca acei ofițeri, dacă tot au chef sa depună amendamente, sa lucreze impreuna cu sindicatele și sa se ajunga la un consens. Dacă stam sa ne gândim, discriminare exista și atunci când comparam situatia unui agent cu a unui ofiter, care sunt admiși in instituții de învățământ in același an, dar nu au posibilitatea sa se înscrie la un concurs in același timp. Sa fim serioși, o facultate nu e chiar un hop greu in România. In ceea ce privește munca depusă de un agent comparativ cu a unui ofiter, nu poți niciodata sa spui ca x face munca lui y și viceversa, pentru ca e o afirmație prosteasca. Singura generalizare o poți face afirmând ca exista ofițeri pregătiți și ofițeri mai putin pregătiți, la fel ca in cazul agenților. Consider ca limitarea accesului agenților la anumite funcții este benefică. Faptul ca deții cunoștințele teoretice, nu te face un bun manager. O parte din vina o au și cei din comisiile de concurs, care promovează un astfel de mod de lucru, deci acolo ar trebui făcute modificări. Din pacate, in sistemul nostru nu exista manageri, ci șefi.

  4. Deci motivul pentru care nu vreți să participe agenții la concursuri funcții conducere este că nu sunt buni in practica după aceea? Corect? Haideți să analizăm. Penitenciarul Bucuresti-Jilava. Toți directorii adjuncți actuali sunt proveniți din corpul agenților. Șefii de tura și de secție titulari asemenea, șefi serviciu, etc. Directorul într-adevăr , ofițer cu Academie și după părerea mea cel mai bun director din tara. Vi se pare că la Jilava sunt probleme? Că acei oameni nu se descurca? Deci motivul dvs, este clar altul, nu cumva au dreptate colegii cu concursurile nepromovate?

  5. In loc să-ți vezi lipsurile și să iei masuri sa le completezi , ca pe viitor sa treci testarea/interviul, tu ce faci? Lista cu semnături de la ofițeri ca sa nu mai participe agenții la concursuri. Pai daca nu mai participa agenții tu tot (editat) vei rămâne! Și în afara de asta faci discriminare clara, pai in sap sunt numai ofițeri? Nu, și agenți , iar o modificare a statutului se face cu acordul tuturor, nu numai al ofițerilor care nu trec testarea/interviul!

  6. (editat – nu putem admite procese de intentie daca nu sunt prezentate si dovezi. Unele supozitii pot alimenta stari necorespunzatoare de fapt in randul membrilor de sindicat, al personalului in general. Ori, aceasta platforma sindicala nu poate asimila si alimenta acest fenomen. Multumesc pentru intelegere!)

  7. Sunteți (editat) domnilor ofițeri!!! Ați ajuns sa strângeți semnături că sa nu participe agenții la concursuri. In mare parte din cei care semnează sunt cei care nu reușesc să treacă de psihologic sau interviu la concursuri! Agenții sa promoveze doar în funcție de execuție, pai unde sunt funcții de execuție scoase la concurs? Unde e clasa de la FR ca la celelalte structuri? Egalitatea șanselor va spune ceva? Va spunea daca învățați macar Codul deontologic. (editat) , dacă ați ajuns la așa ceva (editat)! Domnule președinte de sindicat aparati-ne drepturile, nu vă lăsați indus in eroare de o mana (editat)!

    • Asa cum a obisnuit, aceasta organizatie sindicala a prioritizat tot ce inseamna drepturi pentru personal in luptele de mai bine de un deceniu. E bine ca exista puncte de vedere diferite si ca sunt tratate cu argumente de fiecare parte. In asta consta inchegarea oricaror structuri. Este adevarat ca la un moment dat, suntem nevoiti sa punctam acolo unde argumentele sunt mai solide. Tocmai de aceea, aceasta pozitie fata de posibilitatea agentilor de a participa la concursuri pe functii de executie ar putea parea partinitoare.

  8. Domnule Teoroc va rog sa ne precizati ce s-a ales de acel tabel pe care l-ati publicat anul acesta in luna februarie,referitor la departajarea pe facultati si domenii de activitate,pt.cei cu studii superioare..Stiu ca era la nivel de proiect si nu am mai auzit nimic de el de atunci.A ramas la nivel de proiect,s-a aprobat in forma finala asa cum era,sau s-a renuntat la el?Puteti sa ne lamuriti?Multumesc!

  9. D-le Teoroc ,credeti ca au vreo sansa cu demersul (editat – eventuale aprecieri se fac vis-a-vis de demerusrile SNLP)

  10. Da domnule Tudorache. Nu este nici o ironie, chiar vor putea accede la functii de agent cu indemnizatie de sef. Niste huliti de ofiteri din ANP s-au zbatut si ei sa promoveze ideea aceasta, idiotii care acum sunt luati in rima relativ imprastiata „Fuck de ANP”. Dar ca sa va citez, chiar si aproximativ, una din ilustrele d-voastra perle, noi cei fuckuiti am adaugat la drepturi un drept inexistent anterior. La mai mare si la mai multe!!

    • De la agenti „de comanda” la agenti care vor ocupa functii ca sefi formatiune e un dram de diferenta / La fel de ironic mi se pare cand faci acele observatii cum ca unii ca tine, „fckuiti” ar fi fost determinanti in obtinerea acelei indemnizatii de comanda pentru sefii de formatiuni. Elegant si de bun simt ar fi fost sa nu ignori ideea de dialog sustinut intre sindicate si factori de decizie din ANP. Cam asa se intampla lucrurile intr-un sistem de bun simt, cu oameni de bun simt care inteleg notiunea de drepturi pentru colegii din sistem, indiferent ca sunt ofiteri sau agenti.

  11. Încerc sa empatizez de ceva timp cu aceste persoane care se intrec in „a arunca” cu prejudecati la adresa persoanelor care au absolvit o academie . Domnilor / doamnelor, nu toata lumea trebuie sa ajunga ofiter.
    Doamna Andreea cum va permiteti dvs sa va comparati cu un absolvent de academie ( Aft Sibiu) , care nu are nici macar o luna experienta , cand dvs aveti deja 11? Comparati-va cu cineva care are acelasi grad de experienta! Nu vi se pare normal?
    Haideti sa gandim problema. Statul implicit ANP are nevoie de o functie de executie al carei grad prevazut este de agent. Se scoate postul la concurs. Eu stat , ma gandesc ca acel post odata ocupat,de cineva care a luat concursul in mod cinstit,am certitudinea ca nu se va mai elibera pana cand respectivul/respectiva iese la pensie. Vreau sa am controlul asupra resursei umane , pentru a gestiona usor deficitul. Dar tu care ai luat postul de agent, defapt nu vrei sa fii agent, sa iti consolidezi cunostintele in cadrul acelui sector de munca si tu vrei Sef serviciu la paza ,ca ai auzit ca se castiga bine. In felul acesta se creaza deficit pe posturi la nivel resursa umana si postul de agent nu va ramane acoperit in veci, pentru ca cei din sursa externa sunt oportunisti ,nu îi intereseaza cariera.
    Asa ca domnilor lideri sindicali, ganditi-va si la acest aspect, pentru ca involuntar creati conditii propice dezvoltarii deficitului de personal, pentru ca acel post de agent practic nu il vrea nimeni .
    Eu va asigur ca pot exista profesionisti in ambele corpuri , chiar daca esti agent , chiar daca esti ofiter.
    Colegi agenti, nu mai judecati un absolvent de academie care el in scoala asimileaza cunostinte in domeniu nu mai la nivel teoretic , ca va asigur eu de un aspect . Si anume…. Daca ai o baza teoretica iti poti pune la punct partea practica relativ usor, dar invers nu se poate …

  12. Doar observ o mica sleahta
    Ce jigneste si se’mbata
    Cu cai mari si vorbe goale
    Demni de simpla noastra jale

    Vor sa faca mari rascoale
    Dar nu stiu pe un’s’apuce
    Cand agentu i da tarcoale
    Sa semneze barbiduce

    El jigneste, sta in piept
    Si nicum nu se gandeste
    Ca daca ar fi pe drept
    Se chinuie sa “vorbeste”(vezi erata)

    Suntem oameni si colegi
    Daca dansii stiu ce’nseamna
    Hai sa nu mancam scovergi
    Ca de munca, ne e teama

    Domnule Statut sa stii
    Ca de facem noi ca tine
    Mult mai multi s’or incadra
    Din exterior, stii bine.

    La paza din 5 stelati
    De conducere sunt patru
    La pensie cand plecati
    Tot agentu e saracu

    Va apreciez sa stiti
    Dar sunteti crescuti cu truda
    Unor despoti comunisti
    Ce n au stiut cum e munca

    Sa traim doar din cutume
    Nu ne lasa providenta
    In final va deranjeaza
    Cel mai tare concurenta.

    Imi cer scuze pentru lipsa semnelor de punctuatie dar imi pierdeam insipratia. Va multumim ca existati, pt ca asa ne dam seama de aproapele nostru. Sarbatori cu bine si….fiti mai buni!

  13. Pa-i atunci daca au tot 2.90 de ce colegul DV. din acelasi sindicat strange semnaturi de la membri de sindicat pentru intentarea unui proces inpotriva A.N.P. referitor la diferenta cooeficient adica 3.20. Mai precis la SPBJ.

      • Pai și este posibil ca acea diferența de 0.25 la coeficient sa se aplice și unităților din teritoriu sau se aplica doar celor din anp prin excepție?

        • Diferenta de 0.25 se aplica exclusiv pentru aparatul central,prevederi legale ale og64/2006. Vis-a-vis de unitati, nu exista dispensa legala pentru acordarea acelui 0.25.

  14. unul din lumea mare pt. andreea specialista in tot felul de economii de ce ai preferat sa vii la poarta parnaii sa te angajezi daca esti asa de buna cum te lauzi ?ai venit la mai bine ?(editat)

  15. Domnule Teoroc va rog sa mi ziceti care e coeficientul maxim acordat unui agent în sistemul penitenciar! Am înțeles ca agentii de la anp au 3.20 încă din 2015 bineînțeles pentru ca lucrează în anp iar noi în unități avem 2.90 maxim? Exista aceasta diferența??? Va mulțumesc

    • 2,90 maxim indiferent de unitati/anp
      Anp primeste pe stat de plata 0,25 in plus la coeficient cf OG 64/2006 (acest „bonus” nu influenteaza coef din stat de functii

  16. Ce mai bocesc ofiterasii pe aici, le e frică tare de agenți la concursuri. În loc să plângeți, demonstrați ca sunteți mult mai buni decat agenții pentru că așa ar trebui să fie. Dar nu e așa, Dacă au absolvit Academia asta nu le da dreptul direct de a avansa, dar le da posibilitatea de a demonstra la concursuri ca nu au absolvit degeaba Academia. Va stau în gât oditerasilor celelalte Universități, si stiti de ce? Pentru că nu sunt fabrici de diplome cum s-a demonstrat că e Academia.

  17. Eu cu academie de specialitate, in speta Academia de Politie, arma Penitenciare, nu am nicio sansa cu aceasta facultate in civilie sa-mi gasesc de munca. Agentii cu o facultate joaca la doau capete, au posibilitatea de a ajunge ofiteri de conducere mai repede, au aceleasi drepturi cu noi in raport de evolutie in cariera desi nu suntem pe aceeasi treapta profesionala. Deci care e discriminat pana la urma?

    • Mai academicienilor, voi chiar nimic nu ați învățat în Academie, de va plângeți atât?

  18. Viorel Pauliuc si problemele lui. Aveti explicatia la acel singur punct. La ce va mai este de folos acum? La ce va mai poate fi de folos acum?

  19. Nu am incredere in capacitatea voastra de a gestiona aceasta situatie acum. Statutul nostru, al nostru citeva mii de angajati, s-a transformat intr-un monstru. Acum voi ne spuneti ca ati avertizat despre aceasta posibilitate . Voi ati initiat aceste modificari si ati insistat pe ele. Vi s-a atras atentia sa nu continuati, ca datele s-au schimbat ca nu se mai poate asigura modificarea corecta. Ati continuat, ati continuat. Alta data ati avut intelepciunea sa va opriti, acum v-ati lasat furati de val si de niste garantii mincinoase. I-ati acuzat pe cei care v-au spus sa va opriti de indiferenta si de lipsa de implicare. Scuza ca ati semnalizat este tardiva, tardiva, tardiva si nu mai poate repara nimic. Lucrurile au luat-o razna. Voi ati pornit, noi, restul vom plati nesabuinta. Nu e corect.

  20. De ce oare mai exista alte Universități pe pamant cand numai la Academie se invata cu adevărat? De ce oare mulți dinntre absolvenții acestei Academii se feresc ca dracu de lămâie de concursuri? De ce oare sângele albastru nu poate să participe la concursuri alături de sângele roșu? De ce oare, de ce oare, de ce oare …….?

  21. Cum se face ca parte la rate la un credit imobiliar au dor ce care iau un credit imobiliar dupa aprobarea statutului!! Dar pentru cei care au un credit imobiliar luat pentru prima data in cariera ce facem????

  22. Sunt absolventa a Academiei de Studii Economice in prezent agent contabil incadrata din sursa externa. Anterior am lucra timp de 11 ani expert contabil (CECCAR) la diverse societati comerciale. Fara sa ma laud sunt cu mult peste ofiterii economisti scolarizati la Sibiu. Din punct de vedere al calitatii invatamantului economic nimeni nu poate pune semnul egal intre ASE Bucuresti si Academia Fortelor Terestre. Nu mi se pare corect ca eu sa nu am aceleasi drepturi de a avansa in cariera cu oricare din ofiterii scolarizati la Sibiu. Aceeasi situatie sunt convinsa ca se regaseste si in alte sectoare de activitate. Varianta propusa de sindicate este cat se poate de normala !

  23. Reper democratic…??? Sa inteleg ca a pune peste noapte un director din supravegehtor este democratie??? Sincer nu observ o evolutie normala bazata pe competenta cunostinte greutati complexitate. Un concurs de 3 zile bazat pe tocit 3 legi si ansolvirea unei facultati unde absolventul a facut cunostinta cu materia in functie de grila nu inseamna competenta si egalitate de sansa… sa inteleg ca cei de la mapn gresesc cand nu isi numesc comandantul de batalion din subofiter peste noapte sau la ipj seful serviciului rutiera nu e agentul de la rutiera care trebyie mai intai sa fie ofiter de executie pe acolo sau cei de pe la sri isi pun sef de serviciu contrainformatii peste noapte pe subofiterul din post control….gresesc eu, nu inteleg eu evolutia??? Ne uitam la alt film???

    • A crea sanse egale prin intermediul unui concurs, chiar este un reper democratic pentru care aceasta structura a luptat mai bine de un deceniu. Tabgential insa ai atins un punct fierbinte pe care, cu siguranta ne vom indrepta atentia pe viitor, si anume modul in care sunt organizate aceste concursuri si modul de abordare a probelor care fac diferenta la final.

    • Da’ de ce nu ai dat examen la Academiile celorlalte structuri din sistemul de apărare și ordine publică?
      Nu cumva a fost mai ușor pentru tine accesul în sistemul penitenciar?

      • Simplu fiindca am dorit sa vin aici, as fi putut intra la orice arma cu media de admitere. Dar treaba e simpla pe viitor si are aplicatie si in prezent…daca vom dori sa mai apartinen sistemului de ordine publica, aparare si siguranta nationala va trebui sa avem reguli similare lor, in schimb daca vrem ,, democratie ”poate vom ajunge la primarie la consiliul judetean poate o regie autonoma…a se vedea cazul recent cu medicii si asistentele din sistem ce vor zbura la ministerul sanatatii!!!

        • Mda…. nu știu de ce mă așteptam la răspunsul ăsta….
          ”Simplu” = a fost mai ușor… concurența mai mică…. în plus, nici măcar nu citești și nu te informezi… vezi că medicii și asistenții din sistem nu ”zboară” la Sănătate… dar cam citești pe sărite.. îți obosesc ochișorii să citești rând cu rând? Ar fi bine pentru SNLP să nu fi vreun membru… O spune un ofițer cu Academie, promoție 1995.

  24. Ma bucur ca ae repara. Daca sunt absolvent ANI, repartizat in educativ, pot fi asimilat cu agent sau colaborator al vreunui serviciu de informatii? Cred ca si acest aspect trebuie remediat. Art. 11 lit. i. Sunt destui cei care vor spune da, sunt asimilat.

  25. (editat – am fost si suntem dispusi a accepta opinii si intrebari insa in acelasi timp avem si capacitatea de a anihila soparlele care ataca organizatia chiar si voalat). Aceasta era întrebarea pe care cineva care administrează site.ul, probabil a vrut sa dispară!

  26. Dvs numiti discrimare ca nu poate ajunge un agent direct pe o functie de conducere .O gândire logică și normală ar considera discriminare faptul că puneti pe aceeași treapta un ofițer de execuție cu un agent, aceasta situatie nu mai este întâlnită în nici o structură atat militară cat si civila. Unde este ghidul carierei despre care se tot vorbeste? Sau ghidul carierei incepe de la functiile de sef serviciu in sus? Care ar mai fi motivația unui ofițer sa (editat(?

    • Sa lasam frustrarile! E democratie! Cei mai buni trebuie sa promoveze !indiferent din ce corp fac parte !

      • Atunci sa nu mai existe 2 corpuri diferite agenți si ofițeri. Sa se desființeze academiile, să vină oameni doar din sursa externa si sa fim mai jalnici decât comunitarii!! In ritmul asta se distruge sistemul. Rusine

        • Pai deja ai dat răspunsul corect la nemulțumirea ta. Sunt 2 corpuri, agebti și ofiteri. Nu sunt 3 corpuri: agenti, ofiteri de execuție și ofiteri de conducere. În acest caz e vorba de posibilitatea de a trece dintr-un corp în altul.

          • „Agent de conducere”../ m-am straduit sa observ ironia dar, din pacate, cred ca ai fost extrem de sincer 🙂

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)