www.snlp.ro Web analytics

Practicile retrograde trebuie sa inceteze

School-inspections-008

Adresa inaintata de SNLP astazi catre DG ANP

Catre / Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

In conformitate cu decizia Biroului executiv al SNLP din data de 20.12.2013, va solicitam desfiintarea inspecțiilor generale efectuate in unitatile subordonate ANP.

Criteriile pe care ne fundamentam propunerea vizeaza economisirea resurselor bugetare limitate si eficientizarea activitatii de inspectie si control. Luam de asemenea in considerare inutilitatea unor verificari aprofundate efectuate in unitatile in care activitatea derulata indica un nivel de performanta corespunzator.

SNLP solicita o analiza atenta precum si dezbaterea intr-un grup de lucru a suprapunerilor de competente, atributii si activitati intre directiile de specialitate, serviciul inspectie si serviciul audit. In nici un caz nu intelegem situatiile in care o anumita problema este verificata de toate cele trei structuri enumerate, cu concluzii uneori diferite, acest rezultat fiind de natura a periclita scopul administratiei pe linie de inspectie si control, respectiv identificarea corecta a unor disfunctii si corectarea lor.

Inspectia generala denumita pana nu demult control de fond este in esenta o practica militara a carei continuitate in sistemul penitenciar se justifica mai degraba pe inertie decat pe oportunitate si necesitate. Sistemul penitenciar romanesc reprezinta un serviciu important pus in slujba societatii, care evolueaza spre modele europene, sens in care este necesara o desprindere cat mai rapida de practicile cu efect retrograd si de stagnare.

Controalele care au ca scop doar scotocirea in scopul gasirii unor aspecte negative cu orice pret, sunt un reper al managementului lipsei de performanta. Stabilirea de indicatori si obiective facil de evaluat sau masurat, precum si fluidizarea unor proceduri sau metode de management si verificare, pot fi instrumente de mult mai mult ajutor in planul eficientei si eficacitatii.

SNLP isi exprima disponibilitatea de a participa la orice intalnire organizata in scopul punerii in practica a propunerii inaintate prin intermediul prezentului material, urmand sa argumentam pe larg in cazul in care nu se accepta criteriul impactului bugetar si al eficientei ori se enunta alte motive in vederea mentinerii inspectiilor generale.

Cu deosebita consideratie

Stefan TEOROC

Presedinte

12 COMMENTS

 1. domnule teoroc ,daca ati putea sa va exprimati un punct de vedere referitor la atitudinea dictatoriala,in masura in care aveti cunostiinta de asta,a conducerii spitalului jilava ,la felul cum sunt tratati oamenii de catre conducerea acestui spital.in acesta unuitate doar directorii au dreptate,doar ei isi pot exprima punctele de vedere,doar ei cunosc adevarul,doar ei si stiu ce e bine.intr-un cuvant ei detin adevarul absolut.nu stiu daca ar trebui sa fiu surprins de aceste practici,atata timp cat directorul este mentinut prin prelungiri de mandat repetate,pentru performante deosebite in economisirea banului public pe sanatatea noastra(apa este oprita in mod repetat in cursul zilei,chiar si in timpul sevirii mesei de pranz,cu toate ca programul de furnizare a apei spune altceva),iar directorul medical se afla in functie printr-un infinit DZU sau imputernicire si nu printr-un concurs care sa ne dovedeasca ce ca merita acel post.va garantez ca daca s-ar organiza acel concurs nu ar putea ocupa acel post, intr-un mod corect,in veci.

 2. Nu auditul este o problema…….echipa de comando condusa de Lupu si Movila e problema sistemului……

 3. Inca nimic stabilit clar in ce priveste concursurile / acestea vor continua sigur dar trebuie facuta o incadrarea corecta pe noua legislatie / OUG 77/2013 si OUG 103/2013

 4. Domnule Stefan stiti daca vor mai avea loc concursurile pentru ocuparea functiilor vacante de conducere sau cind se preconizeaza acest lucru? Multumesc mult.

 5. Felicitari pentru articol, felicitari pt initiativa. Clar, simplu, oportun si la obiect. In plus, veniti si cu solutii. Mostra de actiune, implicare, eficienta, management veritabil. daca ar avea MJ-ul si ANP-ul ochi sa vada si minte sa inteleaga….

 6. Aceste practici nu vor inceta niciodata,cred ca se acutizeaza pe zi ce trece.
  Au aparut comisiile de disciplina[unde esti bagat cit ai bate din palme] iar mai nou ‘ TE TRIMIT LA PARCHET’.
  Mai nou,fac un tur de forta prin unitati,tin sedinta cu ofiterii si transmit mesaje prin care ne cere sa avem mare grija,caci altfel…….
  Mesajul trebuia transmis intregului personal,de catre cei veniti si nu prin intermediari.
  Concluzia:TREBUIE SA FACEM SERVICIU DE FRICA.
  Mai este putin si ne apropiem de decembrie 1989.
  Pericol ptr. societate reprezentam,noi lucratorii,nu cei pe care-i custodiem.
  Pe noi ne linisteste repede,mai arunca unul sau doi dupa gratii si nu mai auzi nici bzzz.
  Daca tot suntem corupti,atunci de ce avem in unitati serviciul de prevenire si combatere a criminalitatii.
  Noi suntem putini si atent monitorizati fratilor,ne rezolva repede,problema este in rindul detinutilor,nu da bine nici acasa dar mai ales peste hotare.

 7. toti??? asta pregateste niste avansari inainte de termen in timp ce altii, care muncesc de-adevaratelea prin puscarii, prind numai avansari in termen. ar trebuie sa urmariti anul acesta avansarile, domnule Teoroc!
  directorul general ce zice de asta? …sa nu imi spuneti ca si capabilului ala de lupu (putini se mai balbaie ca el) i-a dat directorul general exceptional!

 8. pe cand desfiintarea cu totul a parodiei aluia de control? probabil doar secretarele sunt in regula acolo…am inteles ca si-au dat o gramada de exceptionale intre ei. este adevarat, domnule Teoroc?

 9. Nu se va intampla asta niciodata in sistemul penitenciar actual, se inventeaza posturi caldute pentru tinere sperante – gen ANP diversi controlori, si secxretare si personal femini de dus hartii pe ici pe colo, si mai sunt si niste fraieri care lucreaza cu detinuti, pe care orice neavenit poate sa-l umileasca si abuzeze si nu exista solutii. Doar palme pentru palmasi si ofrande pentru zei…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)