www.snlp.ro Web analytics

Posturi vacante. Urmeaza concursuri!

Singura conditie (in sistemul nostru) pentru a ocupa posturi vacante prin concurs este sa avem buget. Iar bugetul este calibrat pe numarul de posturi ocupate, implicit cele vacantate in timpul anului. In prezent, numarul posturilor vacantate, la nivel de sistem, este de aproximativ 100. In plus fata de aceste posturi, in functie de resursele bugetare, la nivelul ANP, se avea in vedere un pachet de aproximativ 150 de posturi care sa fie scoase la concurs in perioada urmatoare.

Insa, de la momentul informarii anterioare, bugetul a primit niste lovituri al caror impact in planul posturilor a fost clarificat de putin timp. Aplicarea grilei de salarizare (pentru anul 2022) prevazuta pentru personalul medical care a optat pentru salarizarea din Ministerul Sanatatii, a generat costuri deloc mici. De asemenea, majorarea de 75% este o cheltuiala in crestere, se pare. Din aceste motive, analiza bugetara interna nu a evidentiat la acest moment posibilitati financiare suficiente pentru un nou pachet consistent de posturi de executie pentru operativ care sa fie ocupate din sursa externa.

Centralizarile de situatii, efectuate de ANP, sunt aproape de a fi finalizate, iar saptamana urmatoare, in functie de procedurile de achizitie si alte detalii, este posibil sa fie postat un prim anunt. Este vorba despre aproximativ 55 de posturi de executie din sectorul economico-administrativ. Acestea vor fi urmate de o alta serie de 50 de posturi de conducere (fara impact bugetar, posturile fiind deja ocupate prin imputerniciri) din acelasi domeniu (economic).

In continuare sunt avute in vedere, pentru ocupare prin concurs, 12 posturi de medici de executie (avizate de Colegiul Medicilor din Romania), 2 posturi de medici de conducere (fara impact financiar) si un asistent medical din sursa externa (Penitenciarul Oradea – situatie speciala). Totodata, chiar daca bugetul este limitat, se doreste ocuparea unui numar de posturi de agent operativ (numarul probabil dar orientativ, la acest moment, este de 15 posturi). In final, precizam faptul ca se pregateste initierea procedurii de ocupare prin concurs a posturilor de conducere din operativ, dar si din resurse umane.

Realizam cu totii ca atractivitatea unor posturi in sistemul nostru este in crestere. Personalul medical poate opta pentru salarii din sanatate cu pastrarea drepturilor specifice (norme de hrana si echipare, chirie, transport, medicamente, ochelari, pensie etc), iar restul personalului inregistreaza cresteri salariale (2018 – munca suplimentara, 2019-2022 – aplicarea legii-cadru). Tot in crestere este si numarul de salariati care atinge azi un maxim istoric situandu-se in jurul valorii de 13.000. Un singur indicator este in descrestere alarmanta (am ajuns sa utilizam si acest epitet): numarul de detinuti!

foto: www.viata-libera.ro

14 COMMENTS

 1. Se mai aude ceva de concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere pe operativ si pe RU?

 2. Domnule presedinte , posturile de conducere din operativ ramase vacante ca urmare a neocuparii in urma concursurilor cand au de gand sa le scoata la concurs?

  • vedem intai lista de posturi ocupate pentru promotii / maine

 3. Domnule Teoroc, daca situatia pe viitor vizeaza reducerea numarului de cadre, exista locuri pentru absolventii SNPAP?

 4. Nu se mai aude nimic despre OMJ care trebuia semnat de MJ referitor la sporul de 50% pt.lucrari de excepție care este in Legea Salarizării cu aplicare de la 1 Ian.Se termina și luna mai imediat.Aveti informații despre acest lucru??.

  • un sindicat a cerut dezbatere publica pe acel ordin si acum urmeaza dezbaterea

   • Sindicatul ala are si un nume?
    Iar dezbaterea asta e de bine sau de rau?

 5. Bravo vad ca deja nu se mai bate nimeni pentru angajari.Orele suplimentare care le facem in fiecare zi cine le face?Pai parca ar trebui sa fim 20000 din cate stiu eu si asa spuneati dar vad ca nu mai conteaza cati suntem.PACAT.

  • 16000 pe HG / 3000 posturi inca vacante / 20000 pe standardizarea initiata si impinsa de noi / pe care am si justitifact o prima crestere cu 1000 / si bine ca am facut-o pentru ca avem de ce ne agata acum / altfel aveam 15000 in HG si cu asta basta / dar lucrurile se schimba rapid iar detinutii sunt pe cale de disparitie ceea ce devine ingrijorator / urmeaza sa scada si munca suplimentara pana la eradicarea restantelor (prin plata celor prestate dupa apr 2018) / ceea ce ne-a motorizat in lupta la acel moment, se dilueaza ca argumente pe zi ce trece / din pacate se pare ca noi si noi norme prin care va scadea nr de detinuti sunt in asteptarea votului in Parlament

 6. oricat de „alarmanta” ar fi scaderea numarului de detinuti posturile de paza sunt aceleasi , numarul de sectii la fel , cei din economico-administrativ au rolul lor , cei de la socio la fel pentru ca asa s-au dat legile . singura rezolvare pe care o vad eu ar fi sa se renunte la punctele de lucru dar nu se doreste asta . pana nu se opreste aceasta tendinta de a ne alinia cu ce se intampla in alte state fara sa avem si resursele necesare nu o sa facem altceva decat sa ne plangem fara sa luam atitudine si sa spunem sefilor ca „vedem noi cum facem doar sa fie bine”.

  • da, asta spunem si noi / dar totul se poate schimba peste noapte / o lege pe cale de a produce efecte dupa ce va fi votata urmeaza sa produca mutatii profunde in profilele unitatilor dar si in efective

   • Punctele de lucru aduc venituri unitatii respective!Hotu iese la munca,nu sta pe camera sa se gandeasca la prostii!Ce gandire de ”nou-val”ai ma,Dobre!…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)