www.snlp.ro Web analytics

Polizia Penitenziaria ajuta Politia Penitenciara. Avionul condamnatilor

Noroc cu italienii ca incepem sa repopulam penitenciarele romanesti din ce in ce mai golite de remediile compensatorii. Credeam ca „avionul condamnatilor” este doar un film dar iata ca se poate vorbi deja de curse regulate pentru detinuti pe ruta Italia-Romania. De retinut ca primim detinuti transferati cu avioane militare din Italia in baza unui plan al MAI bazat pe principiul recunoasterii pedepsei.

”Recunoaşterea pedepsei are ca bază legală Decizia cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27.11.2008 privind aplicarea principiului de reciprocitate în recunoaşterea sentinţelor penale, care prevăd aplicarea pedepsei cu detenţie sau măsuri privative de libertate, în scopul executării acestora în Uniunea Europeană”, a comunicat IGPR.

Pe data de 14 septembrie 2019 Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că 16 români judecați și condamnați în Italia, cu vârste între 24 și 59 de ani, au fost transferați, sub escortă și cu un avion militar, pentru a își executa pedepsele în România.

Cei 16 sunt condamnați pentru viol, omor, tâlhărie, furt calificat, trafic de persoane, proxenetism, evadare, act sexual cu un minor sau ultraj. Cei în cauză au fost preluaţi de pe aeroport de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în vederea încarcerării în Penitenciarul Rahova.

Repatrierea acestor deţinuţi face parte dintr-un plan lansat de Ministerul de Interne in colaborare cu Ministerul Justiţiei din Italia pentru trimiterea unor deţinuţi prezenţi în închisorile italiene în ţările lor de origine.

La data de 2 aprilie, autorităţile italiene au transferat în România alţi 13 deţinuţi români, condamnaţi în Italia, pentru executare pedepselor privative de libertate în penitenciare române. (sursa www.evz.ro)

14 COMMENTS

 1. Domnule Președinte cu tot respectul : diferenta in contravaloarea a orelor din luna ianuarie . La PNT Rahova nu nu s au incasat

  • te referi la ceea ce a depasit 3% pe unitate / este o procedura noua dar se va rezolva / verificam

 2. Multumesc pt raspuns Domnule Președinte, pt.o bună informare luati leg cu Doamna Neacșu Multumesc

  • sunt opinii de medici sefi in sistem ca ordinul existent contravine noului statut si partial exista argumente pentru asta / insa in privinta deconturilor, pana la aparitia unui ordin nou, acestea nu ar trebui suspendate / o prevedere mai favorabila nu poate crea prejudicii personalului / nu are sens / nu a fost emisa de ANP vreo adresa sau decizie de suspendare a vreunui drept, cu exceptia mutarilo-schimbarilor

 3. Deconturile : ochelari , stomatologice etc.sunt suspendate din 02 08 2019 . Poate ne răspunde Tov. Tudorache

 4. Ce se intampla cu decontul pentru ochelari?Ce ”metodologie”mai trebuie sa trimita anp pentru decontare???Ce asteptam,sfarsitul anului???

  • este necesara actualizarea hg si totodata apreciem ca limitarea de pret nu se justifica / insa deconturile nu sunt blocate / ele se realizeaza pe baza normnelor existente, pana cand sunt emise altele

 5. Orban vrea marirea varstei de pensionare la politisti si magistrati. Aveti grija cu cine votati.Ar trebui dus intr-o sectie de maxima siguranta si lasat acolo,s-au mai bine in una de sida ,sa le faca alora mofturile 12 ore sa vada cum e.

 6. Domnule Președinte Buna dimineata : de conturi stomatologice ; deconturi servicii turistice ; tranșă sau diferenta ore suplimentare luna ianuarie ; salariu exceptie 50% . Cand mai mare rusine . Nu se poate asa . Bătaie de joc . Analizați. Insist pentru raspuns . (editat) .Să facem putin curat în curte . Ce părere aveți?

  • Nu s-a prea inteles ce raspuns astepti. Deconturile amintite sunt respectate, orele restante suplimentare incepand cu luna ianuarie au fosty achitate integral luna asta. Ramane 50% pentru care inca sunt discutii.

 7. Stati linistit domn presedinte ca le golim repede cu recursul compensatoriu.
  Daca primim maine 20 000 de condamnati,in doi ani îi scoatem afara.
  Asta se doreste.
  Cu respect!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)