www.snlp.ro Web analytics

Pixul

Noile state de functii au fost semnate. Urmeaza sesiunea de mutari

Ulterior intrarii in vigoare a Legii-cadru nr.153/2017, au fost rescrise toate statele de functii ale unitatilor din sistemul penitenciar, fiind facute reincadrarile pe noua grila de salarizare. Aplicarea grilei din 2022 va incepe din 2019 (anual, cate un sfert din diferenta fata de salariile in plata), dar avem si un numar de aproximativ 30 de colegi care au atins (chiar depasit aceasta grila) inca din 2018. De fapt acesta din urma a fost si scopul reincadrarilor, respectiv de a se urmari si bloca cazurile in care se depaseste salariul de baza din 2022.

Astfel, noile state de functii au ajuns pe masa lui Tudorel Toader si… s-au pierdut printre metrii cubi de mape aflate in asteptare. Cu ceva rugaminti si insistente, au intrat pe rand la semnare. Nu ca ar fi fost ceva de analizat, intrucat aveau toate avizele de la nivelul structurilor de specialitate. Dar din noianul de acte care asteapta plictisite semnarea, acelea care iau contact in sfarsit cu pixul ministerial, sunt de fapt exemplare extrase aleator din pachet, intrucat nu sunt sanse pentru semnarea unei intregi serii din aceeasi mapa. Asa cum asteapta la rand, resemnate si fara speranta, decizii de numire a unor candidati admisi la concurs, care au inclusiv certificat ORNISS primit de mai multe luni! Dar asta este ce avem dupa ce a apus era Prunei de Bruxelles, mai rau de care nu am crezut ca se poate.

Mai intai au fost semnate opt bucati, apoi inca o parte din ele, pentru ca vineri sa aflam ca s-a reusit semnarea aproape integrala a pachetului sistemic. Mai urmeaza la semnat ANP-ul si Gherla (unde unitatea a cerut niste modificari direct la MJ, dar pixul se sperie de orice perturbare cat de mica; statul Gherlei a aterizat inapoi la ANP pentru inca o tura). Semnarea statelor a tinut pe loc mutarile asa cum modificarea statutului special tine pe loc concursurile de top din sistem. Acum, ca avem state, urmeaza si mutari. Imediat dupa bilantul de miercuri, activitate inutila dar prioritara, se va seta si data exacta a sedintei in care se vor analiza cererile de mutare.

Referitor la mutari, ANP aflat intr-o restilizare a politicilor de resurse umane, ca sa ne exprimam elegant, a decis transparentizarea posturilor disponibile pentru acest tip de modificare a raporturilor de serviciu, astfel incat fiecare dintre cei cu chef sau nevoie de miscare spre alte teritorii penitenciare, sa stie exact pe ce anume posturi pot opta si sa nu mai scrie niste denumiri generice de functii. Astfel, la nivelul fiecarei structuri de resurse din unitati va fi disponibil un tabel complet cu functiile disponibile pentru mutare, din intregul sistem. In acest mod mai terminam si cu comentariile care sugerau intentii obscure de conservare a unor posturi pentru anumiti favoriti ai sortii si poate focusam mai clar pe un anumit post si nu pe mai multe, poate-poate se aproba ceva.

13 COMMENTS

 1. Domnule Teoroc, cu sesiunea de mutari nr. 2 cum ramane ? In condițiile in care cererile ar trebui depuse in perioada 20.03 – 26.03, insa de la birourile de RU ni se spune ca nu putem depune cereri. Sa nu ne trezim ca ulterior o sa ni se spuna ca nu am depus cereri in intervalul specificat in calendar si ca nu ne incadram sa fie discutate intr-o viitoare sedinta. Va mulțumesc.

 2. Sper că a 4-a oară să primesc aviz pozitiv de la Anp, deși la rapoartele anterioare am avut pozitiv de la ambele penitenciare, iar piloșii de la Anp mi-au dat negativ.De ce primesc negativ de la Anp dacă unii mă lasă să plec si ceilalți ma primesc? Inseamnă că unii au fost favorizați, ceea ce dovedește o formă de corupție…Poate domnii procurori o să facă lumină si in această privință.

 3. Buna ziua.Domnule STEFAN pentru cei pensionati lentilele pentru ochelari se deconteaza.Va rog raspundeti.Va urez o zi buna.

  • Din păcate nu. O prevedere vicleana pe care nu am reușit încă sa o tamponam

  • cele 1000 de functii se adauga la cele 15041 existenta si formeaza total functii prevazute nu finantate / dintre acestea sunt finantate exact cate sunt in plata adica 12900 / doar acestea pot face obiectul ocuparii indiferent de modalitate / in aceasta anvelopa de 12900 de posturi, pot fi si posturi din cele 1000 / este mai putin relevant care anume posturi sunt / relevant este sa ne incadram in anvelope (inclusiv bugetare), ca sa folosim termeni la moda

 4. De parca le-ar fi greu sa ascundă anumite locuri disponibile pentru rude ..efectiv nu o scoți și tot rămâne disponibilă pentru momentul când o sa aibă nevoie ruda respectiva … respect domnule Ștefan pentru toată munca sindicala pe care o depuneți

 5. Era si timpul, dupa atata amanare sa se tina si aceasta mult-dorita sedinta.Sper sa nu mai primim negativ de la Anp cand avem pozitiv de la ambele penitenciare.

 6. Site-ul unui alt sindicat spune ca n-au fost semnate si ca sedinta de mutari asteapta in continuare.Ce sa intelegem pana la urma?

  • nu analizam alte opnii / si nu inventam informatii / ce spunem este confirmat de ANP

 7. Noile state cuprind si cele 1.000 de posturi suplimentare, sau sunt cele vechi rescrise cu noi coeficienti.

  • da, cuprind, evident / posturile sunt aprobate prin hg si obligatoriu se regasesc in statele unitatilor altfel nu ar exista / am informat cum au fost impartite

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)