www.snlp.ro Web analytics

Peste trei luni, o noua lege de salarizare

performance-management-cartoonCuvernul intentioneaza sa schimbe inaplicabila lege-cadru privind salarizarea bugetarilor cu una care se pretinde ca va stimula performantele. Salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, dar şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale individuale ale angajaţilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizării din sectorul public pregătită pentru anul viitor, relevă un document oficial. Salarizarea va include în continuare o limită minimă şi una maximă, dar va fi acordată şi o sumă care va varia în funcţie de performanţa profesională individuală.

„Având în vedere multitudinea de forme de salarizare specifice fiecărui sector bugetar (învăţământ, sănătate, apărare, justiţie, poliţie, funcţie publică, sport, afaceri externe), se impune elaborarea unui proiect normativ prin care să se reglementeze salarizarea categoriilor de personal între o limită minimă şi o limită maximă, acordarea unei părţi variabile în funcţie de performanţele profesionale individuale şi încadrarea în cheltuielile de personal alocate fiecărui ordonator principal de credite”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

În document se arată că prin Legea-cadru redactată în urmă cu trei ani s-a urmărit stabilirea unui raport între salariul de bază minim şi cel maxim de 1 la 15, limitarea numărului de clase de salarizare la 110 şi plafonarea primelor şi sporurilor la maximum 30% din salariul de bază. Din cauza constrângerilor financiare, însă, salariile bugetarilor nu au putut fi stabilite conform acelei legi, astfel că au rămas aceleaşi dezechilibre, cu un raport între salariul de bază minim şi cel maxim de 1 la 35, cu peste 400 clase de salarizare şi o pondere a sporurilor şi primelor de 51% din câştigul salarial.

Conform ultimelor date prezentate de Guvern, la momentul elaborării bugetului pentru acest an, numărul total de angajaţi din sectorul bugetar se ridică la 1,187 milioane persoane. În urmă cu trei săptămâni, agenţia MEDIAFAX a anunţat, citând un document guvernamental, că salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizării, începând cu 2014, în mod etapizat şi succesiv, dar numai pentru anumiţi funcţionari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern pentru 2014 şi anii următori, salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe ţară de la 1 iulie, şi coeficienţii de ierarhizare existenţi, iar diferenţa dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%.

Tot prin noua lege a salarizării, cuantumul sporurilor, primelor, compensaţiilor şi indemnizaţiilor va fi stabilit astfel încât, împreună cu salariile de bază, să nu depăşească creşterile salariale prevăzute pentru fiecare an în parte prin legile anuale speciale. Pentru personalul încadrat pe studii medii care absolvă studii superioare se va asigura la promovare cel puţin clasa de salarizare deţinută anterior, aferentă gradaţiei avute.

Sursa: Mediafax

38 COMMENTS

 1. GHIDUL DE CARIERA NU VA FACE ALTCEVA DECAT SA-I FAVORIZEZE PE NEPOTI,CARE VOR STI DE LA INCEPUT UNDE SA MUNCEASCA CA SA LI SE FAC LOC,MAI TARZIU .PROBLEMA E TRANSPARENTA EXAMENELOR,NU A CONDITIILOR .NU ACCEPTATI GHIDUL DE CARIERA IN STATUT,ESTE O MIZERIE IN FORMA IN CARE ESTE CONCEPUT.NU FACE REFERIRE LA ATRIBUTIILE DE SERVICI CI LA VECHIME INTR-UN DOMENIU.DE EXEMPLE EU SUNT ABSOLVENT DE IEFS SI SUNT SUPRAVEGHETOR LA CURTEA DE PLIMBARE SI LE FAC SI CELOR DE LA SRS PROGRAMELE DE ACTIVITATI SPORTIVE,DAR NU VOI PUTEA SA PARTICIP LA EXAMEN DE MONITOR SPORTIV,DAR SUPRAVEGHETORUL DE LA SCOLA SAU AGENTUL TEHNIC CARE SUNT LA SRS O VOR FACE,INDEPLINESC CONDITIILE.ASTA E GHIDUL DE CARIERA????

 2. deci….sunt sigur ca…,,in gand,, toti sunt de acord cu mine…dupa noua lege ,,iarasi,, trebuie sa ,,te ai de bine cu sefu,,…FITI SINCERI…ASA E ?

 3. Domnule Teoroc,
  Daca vine din istorie,inseamna ca e ceva la gena?Stai potolit cu furatul,nu e de rau!Copilasul ce poezie invata prima data?…”catelus cu parul cret,fura rata din cotet!”Cind creste mare,fura mireasa…si tot asa!
  Apropos de „istorie”…depinde cine-o scrie! Tot istoria nescrisa sau scrisa de secole arata ca masele au conducatorii pe care-i merita! Nu e asa ca e frumoasa filozofia?

 4. Vine din istorie coane Alecule dar ma pui sa filozofez si nu prea-mi sta in caracter. Vrei sa-ti fur painea?

  Citeste textul de mai jos, spune mai mult decat volume intregi (O SCURTĂ ISTORIE A ROMÂNILOR POVESTITĂ CELOR TINERI, Neagu Djuvara – pg 229-231 final carte)
  http://www.scribd.com/doc/13748268/Neagu-Djuvara-O-scurta-istorie-a-romanilor-povestita-celor-tineri

  [quote]Moştenirea cea mai tragică (a regimului comunist) constă în faptul că acea jumătate de secol ne-a stricat sufletul. Un regim în care minciuna a fost ridicată la rangul de metodă de guvernare, în care teroarea a dezvoltat laşitatea la cei mai mulţi şi eroismul imprudent la câţiva, în care delaţiunea a fost considerată virtute, în care furtul, nu numai din bunul statului dar şi din cel al vecinului, a sfârşit prin a apărea legitim din cauza privaţiunilor permanente şi a exemplului de înşelăciune venit de sus, un asemenea regim nu putea să nu lase urme profunde în mentalităţi şi comportamente[/quote]

  Cei care au trait in acel regim inteleg perfect ce vrea sa spuna autorul. Este vorba despre jumatate de secol care ne-a tasat complet spiritul civic si forta de a lua atitudine si de a ne asuma.

  Masele nu-i imping pe lideri ci tind sa-i elimine pentru ca nu rezolva singuri lucrurile. Dar tot masele genereaza lideri si ar trebui sa-i sustina si sa fie acolo cand se striga oastea. Nimeni nu si-ar permite sa bage batul prin gard cu structuri la a caror chemare vin milioane de suflete.

  Dar daca 5 confederatii au reusit sa stranga cu mare cheltuiala doar un maxim de 100.000 de oameni decimati de mass-media pana pe la vreo 30.000, cine sa se mai sperie?

 5. Si totusi,ce-i solidarizeaza pe francezi,pe greci,pe britanici si ce-i dezbina sau nu-i uneste pe romani?

 6. Ca informatie, in Franta procentul de sindicalizare este pe la vreo 5%, iar in Romania cam 40%. Prin comparatie, in sistemul penitenciar ca grup de unitati avem peste 10.000 de membri sindicali din 12.500 de salariati. Cred ca este unul dintre cele mai ridicate daca nu cel mai mare procent din tara.

 7. Foarte corect punctul dvs de vedere.Intreb,retoric, la ce sint buni sindicalistii ,aia care mai sint?(ca sa raminem la sindicate).Trebuie observat ca nici sindicalistii nu mai sint la fel de multi cum erau cindva deoarece populatia activa a scazut dramatic. De fapt,cind am fost noi sindicalisti?

 8. Liderul strange norodul (cum zici tu) sau masa activa de oameni genereaza lideri potriviti si ii impinge intr-o directie. In realitate situatia este la mijloc. Beleaua e ca in cazurile critice masa nu se strange si se da vina pe lider. Dar masele active nici nu au nevoie de lideri. Ele simt, reactioneaza spontan, iau atitudine.

  Daca vorbim despre cum face un lider sa stranga masele in jurul sau, intram intr-o zona tulbure. Oamenii vad si stiu lucruri in mod direct (sedinte) sau indirect (net, media). Naduful acumulat ii face pe oameni sa-si doreasca actiuni ostile dar cand acestea par sa se produca, naduful nu-i impinge pana in strada decat pe prea putini dintre ei. In 2010 am tinut-o din protest in protest si stiu exact care este nivelul de participare.

  Daca ramanem la media, atunci ne dorim lideri care sa apara la TV si sa vorbeasca de necazul nostru. Insa nimeni din media nu este interesat de penitenciare decat in legatura cu ceva de impact. Greve, altercatii, revolte, Nastase, Becali. Daca mergi intr-o emisiune, indiferent de situatia din penitenciare va trebui sa vbesti de Becali si imediat dupa asta sa te pronunti despre Basescu sau Ponta, cu care dintre ei esti. Toate emisiunile din ultima perioada sunt axate strict pe politica si nu pe probleme ale unor categorii sociale sau de salariati.

  Usor, usor, sindicatele sunt impinse intr-o zona de control, prin ajustari legislative, denigrari de lideri, dezinteres media. Cine castiga? Nu este greu sa ne dam seama. In timp ce masa candva activa si vocala este ocupata sa-si invinovateasca liderii, banii curg garla in buzunarele investitorilor care vaneaza tot ce mai poate fi capturat din tara asta, ca resurse. Este de fapt o goana dupa resurse si tot ce sta in cale trebuie inlaturat. Legislatia muncii si cea sindicala s-au modificat intr-o clipa. La nivel macro, subiectul este mult mai complex decat pare. Dar nu este nici spatiul si ici momentul.

  Iata un remind despre o actiune rapida si de impact care a evitat scoaterea maselor in strada pentru ca s-a observat cat de mic e procentul de participanti activi (actiunea a fost urmata de o invitatie pentru subsemnatul la o emisiune a Danei Grecu / cat timp credeti ca am avut sa vbesc despre problemele salariatilor / cam 2 minute in care am turuit non-stop pentru ca am stiu ca nu va mai fi alta sansa / studioul plin de politicieni cu discutii sterile dar mult mai importante decat situatia noastra): https://www.google.ro/search?q=antena+3+doliu+penitenciare&oq=antena+3+doliu+penitenciare&aqs=chrome.0.69i57j69i62.6619j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Din pacate clipul nu mai este activ http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/revista-presei/390-antena-3-protest-in-penitenciare-8000-de-membrii-snlp-vor-purta-banderole-negre-pe-bra-incepand-de-mari-.html

 9. Nu doresc sa va irit si nici sa discutati cu mine daca nu va face placere deosebita.Ca un om de rind ,cred ca perceptia cetateanului sindicalist despre liderul sau este uneori gresita alteori nu.Sint exemple de „leadershipi”care au esuat si au pierdut increderea maselor.Nu intru in detalii despre averi sau alte lucruri care nu sint imaculate.Problema unui leader este cum stie sa stringa norodul in jurul sau,sa se faca inteles si ce imagine prezinta.Ramine de vazut daca are si pe cine sa se bazeze!

 10. Ce intelegi prin sindicalisti? Lideri, militanti, membrii activi, membrii inactivi sau toti la un loc?

  In general intrebarea pusa obsesiv este „ce face sindicatul pentru mine?”. Aici termenul de sindicat se traduce prin lider. In realitate oamenii confunda sindicatul cu liderii si renunta sa participe, punand doar acea intrebare.

 11. Domnule Stefan Teoroc,
  Va rog frumos,ptr mine,sa va continuati insiruirea de idei.Eu nu am sa intreb la ce sint bune sindicatele,ci,la ce sint buni sindicalistii?

 12. Am luat act si ne vom stradui sa mentinem acest drept. Apropo, ca-mi dai idei, stiati ca:

  [b]Suntem singura institutie din sistemul de aparare[/b] in care un agent poate ocupa direct o functie de conducere?

  [b]Suntem singura institutie din Romania[/b] in care un salariat nu poate fi sanctionat direct nici macar cu mustrare, toate sanctiunile aplicandu-se numai dupa cercetarea in comisia de disciplina din care fac parte sindicatele?

  [b]Suntem singura institutie din structura de aparare[/b] in care compensarea cu timp liber a muncii se face prin suprapunere, adica pentru 12 ore poti sta acasa 24 daca cele 12 ore sunt muncite in zi de sarbatoare si genereaza si ore in plus?

  Ma opresc aci desi imi mai vin cateva in cap, dar ce folos, si asa din ce in ce mai multi se intreaba la ce-s bune sindicatele. Probabil ca vom primi raspunsul cand se va reusi destructurarea totala.

 13. Dle Stefan va rog sa sutstineti ca in proiectul de modificare a statutului fpss din ANP L 293/2004 sa nu se mai faca referire la ghidul carierei si alte aberatii si sa se permita in continuare accesul agentilor prin concurs pe functii de conducere,pana acum majoritatea care au accesta astfel de functii au dovedit ca pot sa o faca cu brio,cum puteti permite transferul celor de la MApN care de exemplu au lucrat cu ordine care se executa nu se discuta pe functii de confducere prin transfer daca el nu are minime cunostiinte de a lucra cu un ppl,poate psihic sau recalcitrant care ii ia ordinele „undeva” iar acela se va bloca sau va reactiona gresit si disproportionat.Din pacate multi veniti din alte institutii prin transfer nu au fost zamisliti de la mama natura pt a lucra in penitenciar,mai sun si exceptii care s-au adapta si integrat foarte bine,lucrul cu omul este cel mai greu nu cu tunuri sau ordine tampite,unii dintre ei se credcei mai frumosi destepti si ei sunt praf.luati in considerare serios aceasta propunere care va garantez si stiti acest lucru ca este a majoritatii lucratorilor din sistem. 😳 😳

 14. Teoretic se dau, practic asteptam rectificarea, asa cum a fost planul initial. In completare dl MJ incearca sa obtina si niste bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru functionarea sistemului. Poate ati aflat ca bani pentru facturi nu prea mai sunt iar cu lumina stinsa nu putem lua apelul.

 15. [quote name=”Stefan Teoroc”]Daca tot va cunoasteti asa bine, de ce nu va certati voi in direct? Sau mai bine facem un grup si mergem toti in Grecia sa ne simtem bine. Luam si site-ul cu noi. :-)[/quote]
  Crede el ca ma cunoaste….parca vad ca ia in ‘tarbaca’ un nevinovat,de pe la Vaslui!!! 😀
  Se dau banii pe haine domnule Stefan?Altfel in Grecia abia la anul… 😀

 16. Daca tot va cunoasteti asa bine, de ce nu va certati voi in direct? Sau mai bine facem un grup si mergem toti in Grecia sa ne simtem bine. Luam si site-ul cu noi. 🙂

 17. [quote name=”Ioan”]Un nimeni este mult spus, el este de fapt o coada de topor a celor de la ANP. Se crede un super destept dar in realitate este un O ( zero). Are curajul sa ne spuna cu ce bani a fost in concediu in Grecia ?

  [quote name=”agentul straniu”]xmann,esti un nimeni!bati apa in piua degeaba!D-le Teoroc,ce ne puteti despre diminuarile salariale din toamna,anuntate de Min.Muncii si Prot.Sociale?urmeaza o noua taiere de 25 %???[/quote][/quote]
  Da Ioane,am fost in Grecia si am platit cu ‘euroi’!! 😀
  Poti sa mergi si tu doar daca nu vei mai fi platit ca la …Vaslui in moneda din Botswana!!! 😀 😀
  In schimb le vei spune grecilor ca esti lider sindical al politistilor de la parnaia vasluaiana si probabil o sa-ti faca si un mic discount !!!

 18. [quote name=”agentul straniu”]xmann,esti un nimeni!bati apa in piua degeaba!D-le Teoroc,ce ne puteti despre diminuarile salariale din toamna,anuntate de Min.Muncii si Prot.Sociale?urmeaza o noua taiere de 25 %???[/quote]
  Bine ca esti tu …cineva!! 😀 😀
  P.S. Poti sta linistit in caz de reduceri salariale, celor cu handicap psihic pronuntat asemenea tie li se taie doar 15%,diferenta e pentru …medicamente!!!

 19. Un nimeni este mult spus, el este de fapt o coada de topor a celor de la ANP. Se crede un super destept dar in realitate este un O ( zero). Are curajul sa ne spuna cu ce bani a fost in concediu in Grecia ?

  [quote name=”agentul straniu”]xmann,esti un nimeni!bati apa in piua degeaba!D-le Teoroc,ce ne puteti despre diminuarile salariale din toamna,anuntate de Min.Muncii si Prot.Sociale?urmeaza o noua taiere de 25 %???[/quote]

 20. xmann,esti un nimeni!bati apa in piua degeaba!D-le Teoroc,ce ne puteti despre diminuarile salariale din toamna,anuntate de Min.Muncii si Prot.Sociale?urmeaza o noua taiere de 25 %???

 21. Pe vremea lui Boc reuseam sa ne mobilizam, acum stam ca viermii in untura si trancanim pe site[lucru pe care il fac si eu de fapt]
  Problema cu datul in judecata nu mi se pare a avea sanse de reusita.
  In opinia mea,o miscare spontana a intregului sistem ar fi cu totul altceva.
  Dar exista o teama ascunsa ca vom fi dati pe mina parchetului.
  Haideti sa fim uniti si sa fim noi prima tara din lume,unde autoritatile reusesc sa trimita dupa gratii,peste 12.000 de cetateni.
  De un an de zile tot au loc intilniri intre anp-mj-sindicate,iar rezultatele se vad.
  Teama vine din partea ppl-ilor[unii din ei cu multi bani si influenta],noi muritorii de rind asteptam sa bagam cartonul pe data de 10 ale lunii,sa ne platim facturile.
  Au ajuns ppl-ii sa ne zica in fata,ca suntem vai de mama noastra,nu vedeti ce fel sunteti imbracati.
  Dar noi suntem patrioti……..si ne facem ca nu auzim si ne facem treaba cu multa sirguinta ptr. binele si prosperitatea alesilor nostri.
  SOMN USOR DOMNILOR GUVERNANTI SI PARLAMENTARI.

 22. [quote name=”Acordarea banilor pe echipament 2012 s-a amanat .”]Conform siteului FSANP-Acordarea drepturilor restante de echipament pentru anul 2012 pentru functionarii publici cu statut special din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor s-a amanat. Motivul: nu mai sunt bani pentru detinuti, iar acordarea drepturilor detinutinutilor primeaza in fata drepturilor fpss-ului osandit.
  Domnule Teoroc parca sustineati in raspunsul postat ca sunteti satul de perdafuri insa as vrea sa stiti ca si noi ne-am saturat de ele si se pare ca mare dreptate aveam cand v-am spus ca o sa primim banii la Pastele Cailor,poate mai invata si Xmann si altii ca el cate ceva si nu se mai baga ca musca in ………postand fel de fel de comentarii negative parca ei le-ar stii pe toate insa se pare ca mai au de invatat.Poate ca va dati mana cu cei din FSANP si luati o data taurul de coarne si ii dati in judecata pe cei care nu ne respecta drepturile.Asteptam reactia sindicatelor incepand chiar de maine.[/quote]
  Brudere cu ce te-am supărat,că nu înteleg??!!
  Domnul Stefan va indemna la „entuziasm moderat” da` voi „politistii” nu si nu!!!! Ca v-a spus vouă
  cineva pe celălat site că „se dă banii pe haine” si vă grăbirăti să vă comandati cămăsi Armani cu sigla puşcăriilor pe bratul stîng!!!
  Deja se vorbeste de forme agresive de protest,da` nu mai au ….caschete de aruncat!!!
  In schimb o sa arunce cu smartphoane si tablete!!!!

 23. ALTA ISTORIOARA
  In cursul zilei de astazi,CRISTIAN ALEXANDRU s-a deplasat la prefectura.
  Dupa ce in cursul zilei l-a facut cu ou si otet pe directorul de la paza,precizind ca trebuie sa faca un referat privind activitatea sa,cind s-a intors de la prefectura,cu un glas mieros,discuta du directorul pazist ca trebuie sa dea o invoire unui anumit ppl,care are relatii sus puse.
  Ce aveti de cistigat domnule director,de puneti presiune ca ppl-ul sa capete invoire.
  Poate ne spuneti cind veniti din vacanta,oricum eu informez anp-ul.
  Directorul de la paza a precizat ca nu mai poate lucra in echipa cu JURISTUL TARII si va reveni pe postul de pe care a plecat.
  V-am informat ca voi spune tot domnule director-DECI MA TIN DE CUVINT

 24. Nu ascund faptul,ca voi informa anp-ul de cite ori directorul inchisorii va lua masuri de unul singur.
  Una spune in sedintele de comanda si alta face in realitate.
  Vrea sa ne demonstreze tuturor ca nu-i este frica de nimeni,ca are sprijin politic si va lucra unde vrea muschii lui.
  Daca apar din partea anp–lui reactii la modul cum gestionati problemele din penitenciar,sa nu mai faceti munca de siparez-DE FAPT RADU HILOHE- LE VA SPUNE.
  Merg mai departe si voi informa si MINISTERUL JUSTITIEI.
  Va atrag atentia ca director adjunct la paza este DOMNUL RAU CORNEL si nu altcineva……STITI LA CE MA REFER.
  Va doresc concediu placut…cit mai placut,oricum domnul Tabacaru,va va tine la curent ce temperatura este in penitenciar.

 25. Si daca ii dam in judecata ce facem? Ne judecam vreo cateva luni, dar nu apucam pentru ca termenele cel putin in Bucuresti la ora actuala se dau in anul 2014, iar cand ajungem la primul termen dreptul e deja acordat iar noi ramanem cu banii dati avocatilor, care fie vorba intre noi nu fac munca patriotica.
  Ce rezolvam?

 26. BATAIE DE JOC IN PENITENCIARUL GALATEAN
  Astazi in jurul orei 14,45 s-a alarmat unitatea cu mentiunea ca este o situatie operativa de exceptie.
  Pina aici nu ar fi nici o problema,dar au fost alarmati si lucratorii care intra in acasta seara de servici.
  Precizez faptul ca cei care intra in tura de noapte nu au mai ajuns acasa si au ramas in continuare la servici.
  Schimbul care a iesit dimineata a plecat la ora 10.
  Rugam anp-ul sa ia odata ptr. totdeauna masuri impotriva penitenciarului galatean ptr. abuzurile grosolane pe care conducerea le pune in aplicare aproape zilnic.
  In opinie mea-o noua echipa,care stie cel putin definitia-INCHISORII
  Perchezitia a avut loc la un loc cu multa verdeata si bunastare- SENDRENI

 27. Chiar daca am fost sfatuit sa nu mai postez cu nume si prenume,ptr. modul cum suntem tratati,lansez propunerea ca cele doua sindicate din sistem,sa faca front comun si sa treaca la actiuni care sa puna autoritatile pe jar.
  Ne taie posturile vacante,avem mii de ore suplimentare,compromisuri in executarea serviciului,conditii de munca ca in anii 80,iar noi ne balacrim pe site.
  Haideti sa lasam procesele,trimiteri pe la cedo si sa trecem la actiune.
  Stiu ca serviciile secrete ne monitorizeaza permanent,dar acest lucru nu trebuie sa ne sperie.
  Haideti domnilor cu ochi albastri,veniti in unitati si treceti la reprimarea sindicatelor.
  La tensiunea acumulata acum in unitati,ma tem ca nu veti reusi.

 28. Conform siteului FSANP-Acordarea drepturilor restante de echipament pentru anul 2012 pentru functionarii publici cu statut special din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor s-a amanat. Motivul: nu mai sunt bani pentru detinuti, iar acordarea drepturilor detinutinutilor primeaza in fata drepturilor fpss-ului osandit.
  Domnule Teoroc parca sustineati in raspunsul postat ca sunteti satul de perdafuri insa as vrea sa stiti ca si noi ne-am saturat de ele si se pare ca mare dreptate aveam cand v-am spus ca o sa primim banii la Pastele Cailor,poate mai invata si Xmann si altii ca el cate ceva si nu se mai baga ca musca in ………postand fel de fel de comentarii negative parca ei le-ar stii pe toate insa se pare ca mai au de invatat.Poate ca va dati mana cu cei din FSANP si luati o data taurul de coarne si ii dati in judecata pe cei care nu ne respecta drepturile.Asteptam reactia sindicatelor incepand chiar de maine.

 29. Aceasta „noua” lege a salarizarii include ,de fapt,acel premiu sau salariu de merit,care, se acorda dupa muschiul si bunavointa unuia sau unora.Numai faptul ca ai un salariu decent trebuie sa fie suficient,sa te motiveze sa lucrezi si sa nu mai fie nevoie de „stimulente”.Nu muncesti eficient,motivat,salariul poate fi diminuat,in conditiile legii.Ar mai fi nevoie de o noua lege a salarizarii?

 30. Mare pacat ca (editat) DE BRAILA nu a ajuns in BEX-UL (editat)-ULUI.
  Tot un mare pacat este si faptul ca nu a trecut de examenul psihologic,sa poata sa ajunga si el ofiter.
  Este un luptator prin definitie,care s-a straduit din rasputeri sa faca din compartimentul auto,pazisti redutabili.
  Dar domnul (editat) l-a simtit si mirosit cu mult inainte,de aceea il lasa sa-si faca numarul.
  Se simte bine,ptr ca nu face nimic toata ziua,are doua hirtii si se plimba pe holurile tribunalului-are chipurile treaba.
  Daca conducerea penitenciarului,era putin mai atenta cu incidentul de la tragere,care a avut loc in poligon,probabil ca razboinicul luminii era acum tragator de elita pe la firmele private de paza,doar este maistru (editat).
  Se apropie pensia si domnul (editat) este tot agent,pacat ca sistemul nu l-a promovat in rindul ofiterilor,ar fi fost un mare cistig.
  Numai ca cel de sus nu doarme si are grija de toti-mai ales de razboinicul brailean.

 31. [quote name=”Stefan Teoroc”]Desi in general sunt obisnuit cu astfel de pardafuri inutile, de data asta nu inteleg ce ai cu mine. Am spus foarte clar, in toate informarile/postarile transmise, ca transa a doua se va da dupa 30 iunie (ordinul este in curs de modificare dar pentru moment respectam ce este in vigoare).

  Mesajul temporizator de mai jos are legatura cu semnalarile entuziaste pe care le-am primit din unitati in urma solicitarii ANP de transmitere a situatiei exacte de catre unitati. Se dadea ca certa inclusiv programarea la trezorerii. Nu-mi place sa furnizez iluzii si vise desi se pare ca uneori se mai cer.

  Cu privire la salarizarea unitara, nu exista niciun proiect, decat „amenintari” guvernamentale. Spatiul prin intermediul caruia mi-ai transmis reprosurile de care am luat si act, poate fi folosit si pentru consultare sau propuneri pe aceasta lege. In general furnizam informatiile la cald, cu destul timp inainte de a se intampla lucrurile si pe deasupra mai impingem si ANP catre masuri utile in primul rand salariatilor. Nu stiu cat stii despre activitatea noastra dar din ce scrii probabil ca mai nimic. Luand in considerare aceasta premisa, nu pot nici sa ma supar.

  Revenind la subiect, daca MJ va abroba deschiderile de credite si nu sunt motive sa ne temem de contrariul, banii pe transa a2a pot fi incasati pana la sfarsitul lunii curente.[/quote]
  Domnule Stefan ,poate ca uneori ar fi bine sa spuneti”politistilor” adevarul pe care vor ei sa-l auda,avand in vedere ca oricum va alegeti cu…perdafuri!! 😀
  Parere personala: daca nu s-ar mai acorda decontari la chirii si transport aiurea (consider ca doar cei care sunt detasati sau au primit repartitii din scoala intr-o alta localitate decat cea de domiciliu au dreptul la aceste deconturi…) s-ar gasi bani si pentru tinuta si chiar pentru premierea celor care merita.

 32. [quote name=”supercaraliu de ocna”][quote name=”Ioan”]Curios, Xmann, omul struto-carcotas, nu a mai sarit la beregata nimanui de aproape 2 saptamani. Ma gandesc ca isi schimba domiciliul in Romania, ultima data spunea ca locuieste la 900 km de ultimul oras din estul tarii. Ps. eu mi-am revenit dupa „mahmureala”, tu, dupa prostie, cand ?[/quote]
  Eu gasesc pertinente comentariile lui Xman,iar privitor la distante,Mangalia,oras in sud- estul Romaniei este la fix 901 km de Satu Mare(conform google map).[/quote]
  Multumesc pentru sustinere,dar nu sunt sigur daca (mai) este cazul sa dau replica unuia pe care chiar daca il arunci in Groapa Marianelor tot nu se ineaca, avand in vedere ca el nu bea….apă!!!
  Intre timp zice ca a mai „facut” un sindicat ,probabil al celor care inca mai locuiesc la bloc in Vaslui,avand in vedere ca dupa ultimele inundatii,din cele 7 blocuri din „oras” au mai ramas…3!!
  Totusi sunt norocosi cei din zona aceea,pentru ca pamant este iar cu paie ii sponsorizeaza Porumboiu ,chiar daca nu este la fel de filantrop ca SuperGIGI!!!

 33. Desi in general sunt obisnuit cu astfel de perdafuri inutile, de data asta nu inteleg ce ai cu mine. Am spus foarte clar, in toate informarile/postarile transmise, ca transa a doua se va da dupa 30 iunie (ordinul este in curs de modificare dar pentru moment respectam ce este in vigoare).

  Mesajul temporizator de mai jos are legatura cu semnalarile entuziaste pe care le-am primit din unitati in urma solicitarii ANP de transmitere a situatiei exacte din teritoriu. Se dadea ca certa inclusiv programarea la trezorerii. Nu-mi place sa furnizez iluzii si vise desi se pare ca uneori se mai cer.

  Cu privire la salarizarea unitara, nu exista niciun proiect, decat „amenintari” guvernamentale. Spatiul prin intermediul caruia mi-ai transmis reprosurile de care am luat si act, poate fi folosit si pentru consultare sau propuneri pe aceasta lege. In general furnizam informatiile la cald, cu destul timp inainte de a se intampla lucrurile si pe deasupra mai impingem si ANP catre masuri utile in primul rand salariatilor. Nu stiu cat stii despre activitatea noastra dar din ce scrii probabil ca mai nimic. Luand in considerare aceasta premisa, nu pot nici sa ma supar.

  Revenind la subiect, daca MJ va abroba deschiderile de credite si nu sunt motive sa ne temem de contrariul, banii pe transa a2a pot fi incasati pana la sfarsitul lunii curente.

 34. Nu va entuziasmati,asteptati pana la pastele cailor………ca atunci o sa va primiti si voi drepturile.Cam asta e mesajul cu care ne-am obisnuit.Dumneavoastra nu vi se pare Domnule Teoroc?Stiam oricum ca asa se va intampla,oricum suntem demult fraierii sistemului asta special.Nu ne-ati spus nimic nou, de fapt stiam ca asta e asa de vrajeala ca sa vada tot fraierul de sindicalist ca oamenii se preocupa de a doua transa a drepturilor pe echipament.Adevarul e ca acesti bani pe echipament sunt buni si la iarna,nu?Oricum se va scumpii gazul si ne vor fi folositori…..Cred ca ar trebui sa va preocupati sa faceti demersurile necesare pentru a schimba aceste acte normative ale ,,noastre ”in asa fel ca acestea ,sa nu mai permita amanarea cu aproape inca un an acordarea drepturilor angajatilor A.N.P. Nu are rost sa mai vorbesc de noua lege a salarizarii care din punctul meu de vedere e o catastrofa si asta v-o spune unul care chiar nu taie frunza pe la service degeaba si nici nu asteapta cu mainile in buzunar ,doar sa vina data de salariu.Sper ca la momentul oportun sa cereti parerea angajatilor din sistem cu privire la aceasta noua lege a salarizarii si sa sustineti doleantele acestora in discutiile cu autoritatille.Succes!

 35. [quote name=”Ioan”]Curios, Xmann, omul struto-carcotas, nu a mai sarit la beregata nimanui de aproape 2 saptamani. Ma gandesc ca isi schimba domiciliul in Romania, ultima data spunea ca locuieste la 900 km de ultimul oras din estul tarii. Ps. eu mi-am revenit dupa „mahmureala”, tu, dupa prostie, cand ?[/quote]
  Eu gasesc pertinente comentariile lui Xman,iar privitor la distante,Mangalia,oras in sud- estul Romaniei este la fix 901 km de Satu Mare(conform google map).

 36. Nu va entuziasmati! Pentru transa a 2a de echipament aferent anului 2012 era necesara una din doua solutii: fie asteptam rectificarea bugetara si apoi in functie de sumele aprobate se fac solicitarile pentru deschiderea de credite fie incepand cu trim III se pot face virari de credite si exact acest lucru s-a aprobat vineri.
  [quote]L 500/2002
  art 47
  (7) Virările de credite bugetare, în condiţiile prevederilor alin. (5) şi (6), se pot efectua începând cu trimestrul al III-lea al anului bugetar. Aceste virări se efectuează dacă nu contravin prevederilor prezentului articol, legilor bugetare sau legilor de rectificare.[/quote]
  Insa de la acest moment pana la incasarea banilor mai este cale lunga. In urma adresei trimise in unitati se vor calcula sumele necesare pentru trabnsa a2a de echipament urmand solicitarile catre MJ care mai trebuie si aprobate. Toata procedura poate dura saptamani. Mai devreme de luni 15 iul nu se pot trimite materialele catre MJ desi este posibil ca trimiterea sa intarzie chiar mai mult, in functie de rapiditatea cu care se centralizeaza datele din teritoriu. Deci, monitorizam, suntem pe linia cea buna, dar mai dureaza putin.

 37. Echipament qalaqDe la: Cristina Berbec
  Trimis: 9 iulie 2013 09:49
  Catre: Grup-National-Directori-Economici; Grup-National-Logistica; Grup-National-Contabilisefi
  Subiect: Drepturi restante echipament

  Stimata doamna director/ Stimate domnule director

  In vederea stabilirii fondurilor necesare achitarii sub forma baneasca a drepturilor de echipament restante pentru anul 2012 (transa a-II-a), va rog sa transmiteti pe e-mail, la adresa cristina.berbec@anp.ro, pana azi 09.07.2013, orele 12,00, situatia valorica a sumelor ramase de achitat.

  Cu stima,

  Comisar Sef de penitenciare Marina Cristina BERBEC
  Administratia Nationala a Penitenciarelor
  Directia Economico – Administrativa
  Compartimentul Echipament
  Telefon: 021.208.61.50 interior: 27591
  Adresa e-mail: cristina.berbec@anp.ro

 38. Curios, Xmann, omul struto-carcotas, nu a mai sarit la beregata nimanui de aproape 2 saptamani. Ma gandesc ca isi schimba domiciliul in Romania, ultima data spunea ca locuieste la 900 km de ultimul oras din estul tarii. Ps. eu mi-am revenit dupa „mahmureala”, tu, dupa prostie, cand ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)