www.snlp.ro Web analytics

Pensiile militare – ultima varianta de modificare. Pe ultima suta

Pension Grenade 16Tocmai ce am intrat in posesia proiectului final de ordonanta de urgenta pentru modificarea legii pensiilor militare de stat (printre altele) care in ce ne priveste are doar 3 puncte dintre care unul esential. Nu se umbla la baza de calcul dar se stabileste un plafon maximal – media salariilor nete pe perioada aleasa (6 luni din ultimii 5 ani). Atentie, norma de hrana nu intra in calcul! Insa legea se aplica incepand cu 15 septembrie astfel incat este timp de iesit pe normele in vigoare.

Iar pentru cei care nu apuca, persectivele nu ar fi chiar tragice in contextul in care salariile vor creste. Asta este si ideea. Se lasa o portiune de timp ca sa iasa cine mai trebuie sau cine mai poate, apoi cei ramasi trebuie sa reziste in sistem cat mai mult pentru a beneficia de o comparatie cu un plafon maximal mai mare rezultat ca urmare a cresterii salariilor. Daca se va intampla vreodata… Proiectul este programat maine la urgenta pentru avizare in Consiliul economic si social, deci va intra rapid la adoptare.

Captura de ecran din 2017.08.03 la 13.33.24

18 COMMENTS

 1. [quote name=”Gigel pensionabilul sau nu”]Deci pana la urma care este data (data deschiderii drepturilor de pensii si asigurari sociale) de la care trebuie sa depui cererea de pensionare pentru a NU beneficia de aceasta OUG[/quote]

  Data deschiderii este data mentionata in ordinul de trecere in rezerva/pensionare. De ex. faci cerere maine si soliciti iesirea la pensie incepand cu 31 august. Se aproba acest raport/aceasta cerere de catre esalonul indrituit, esalon care va emite un ordin care poate suna cam asa: Lt. Xulescu se trece in rezerva in conditiile prevazute de L80/95 art. x lit. y, din data de 31 august 2017. Deci data deschiderii drepturilor de pensie si asigurari sociale va fi 1 septembrie, data cand nu mai esti angajatul structurii din care faci parte si incepe dreptul de pensie.
  Pe de alta parte, formula ”data deschiderii drepturilor…” am vazut-o intr-o varianta de proiect al ordonantei si ata inseamna ca trebuie sa ai aprobarea cererii/raportului pana pe data de 15, iar in comunicatul guvernului dat in urma adoptarii ordonantei de urgenta, scrie ca persoana poate sa aleaga legea in baza careia iese la pensie. Deci pentru un raspuns exact ar trebui sa aflam textul exact al ordonantei adoptate vineri.

 2. E clar, suntem bataia de joc a tuturor! Politia a obtinut marirea de 10% si noi un mare NIMIC! Incredibil! Cine este vinovat? Ce facem in continuare? Pe astia nu.i sperie nici calendarul nostru de proteste!

 3. [quote name=”George”]Se mai fac maririle de 10% la politie De cand ?[/quote]
  Se pare că de niciodată! Cică, marele profesor doctor etc. ministrul justiției și al Penitenciarelor, totodată, dl Tudorel Toader, nu a semnat aceasta mărire și pt angajații din pușcării… Se pare, subliniat.

 4. Acum o ora s-a votat marirea de 10% a salariului functiei pentru politisti.Este valabila si pentru noi! Va multumesc@

 5. Deci pana la urma care este data (data deschiderii drepturilor de pensii si asigurari sociale) de la care trebuie sa depui cererea de pensionare pentru a NU beneficia de aceasta OUG

 6. Sincer nu gasesc echitabil ca noi (spun noi desi eu INCA nu sunt pensionar dar sper sa ajung clipa)) pensionarii militari sa nu beneficiem de alte cresteri decat de indexarea cu inflatia in timp ce pensionarilor civili le creste punctul de pensie!!! Daca nu vor sa ne creasca pensia cu un procent din cresterile salariale ale angajatilor atunci trebuie guvernantii sa gaseasca o masura compensatorie de fiecare data cand cresc punctul de pensie la pensionarii civili!!!

 7. În ședința de guvern de astăzi,ministra Dan, a vorbit de nedreptatile la care sunt supuși polițiștii,fiind privați de creșterea de salariu acordată militarilor și a propus că și aceștia să beneficieze de aceasta mărire….
  Ministrul nostru nu este invitat la ședințe de guvern ,că nu l am auzit vorbind ,sau poate nu știe că facem și noi parte din siguranță națională..

 8. Parerea mea este ca se va face o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile de dinainte si de dupa OUG care se aplica din 15.09 ,iar acest lucru s-ar incadra la decizia872 din2010 a CCR. Daca ma gandesc bine,unul pensionat dupa OUG dar pana la sfarsitul lui 2017,iar altul in cursul lui2018 (ma refer aici la functii, grade,vechimi etc. asemanatoare)dar care cel din urma va beneficia de marirea”promisa” in legea salarizarii,tot la discriminare va duce; si asa mai departe, pana in 2022!

 9. Se umbla la modul de calcul ptr. ca nu mai este brut si nu se ia in calcul ca sunt tot bani nostri impozirul ,contrib. la sanatate si la pensie .Cand o sa luam pensie peste plafonul de 2000 ni se ia impozit dar la calculul pensiei nu se adauga si contributiile.Deci ne mai trebuie 10 ani sa ajungwm la pensia colwgilor care au iesit deja.

 10. Bine ca magistratii, nu vor fi atinsi ce aceste schimbari si cand ma gandesc ca din cauza lor a pornit aceasta avalansa stau si ma gandesc daca mai merita sa stam in tara asta!

 11. Puteți să ne spuneți dacă la salariul brut după care de primește netul de acum mai intra tot ce este acum(sporuri,75%,50,% etc).Aștept raspuns

 12. Dacă se vor muta în sarcina angajatului toate contribuțiile sociale netul nu va fi mai mic?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)