www.snlp.ro Web analytics

Penitenciarele-spital din nou in prim plan

Conform discutiilor purtate cu reprezentantii ANP, salariile personalului din penitenciarele-spital vor fi acordate integral in lunile decembrie 2011- ianuarie 2012.

Singura problema care se retine este cea a Spitalelor Jilava si Tg Ocna care au sectii de TBC, sporul TBC acordat personalului reprezentand un fond foarte mare care genereaza o situatie speciala la nivelul acestor unitati. Este vorba despre depasirea plafonului prevazut la art 197 alin 2) din Legea sanatatii:

L 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare – legea reformei in sanatate publica

ART. 197

(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, cheltuielile aferente drepturilor de personal stabilite potrivit alin. (1) reprezintă maximum 70% din sumele decontate de casele de asigurări de sănătate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru serviciile medicale furnizate, precum şi din sumele asigurate din bugetul Ministerului Sănătăţii cu această destinaţie.

Conform prevederilor legale, personalul medical este remunerat din fondurile de la CASAOPSNAJ cu exceptia unor elemente care se platesc de la bugetul de stat (grad, gradatie, echipament, norma de hrana). Sporul TBC se regaseste printre elementele salariale specifice activitatii medicale desfasurate si trebuie platit din banii de la casa de asigurari.

In acest context se constata ca fondurile obtinute de la CASAOPSNAJ nu sunt suficiente pentru a acoperi salariile personalului medical incluzand sporul TBC.

Aceasta este o problema veche care insa nu a iesit in evidenta pana acum deoarece cheltuielile de personal in spitale se faceau putin mai relaxat ca sa folosesc un termen cat mai convenabil. Nu se punea accent pe strictetea departajarii bugetelor si a categoriilor de personal. Banii de la casa de asigurari se amestecau cu cei de la buget si sa faceau platile. Cand se atingea limita de 70% din banii de la casa, se faceau plati din buget. Totul parea simplu.

In urma scandalului cu intarzierea salariilor la spitale cauzate de decalarea adoptarii rectificarii bugetare, ordonatorul principal (MJ) a aprofundat verificarile, a facut constatari si a impus respectarea legislatiei, urmand a fi identificate solutii pentru plata integrala a salariilor inclusiv pentru personalul medical din Spitalele Jilava si Tg Ocna, sens in care si in cursul saptamanii curente se vor purta discutii cu CASAOPSNAJ.

Se mai retine un aspect si anume nivelul de acreditare al spitalelor (nivelul 4), nivel cu care se coreleaza limita fondurilor care obtin de la CASAOPSNAJ. La nivelul existent de acreditare, in cazul celor doua unitati cu sectii TBC, fondurile obtinute de la casa de asigurari nu pot fi de natura a permite respectarea art 197 din Legea sanatatii, chiar daca se pretinde ca este vorba despre o negociere anuala (negocierea este relativa avand ca inddicatori atat nivelul de acreditare cat si istoricul bugetelor pe ultimii 5 ani). Intelegem din aceasta ca erau necesare demersuri in vederea acreditarii la un nivel superior, cel putin a acestor 2 unitati.

In situatia de fata, exista o solutie pentru plata integrala a remuneratiei personalului medical din Jilava si Tg Ocna (inclusiv spor TBC) si se fac eforturi in acest sens: negocieri cu CASAOPSNAJ si obtinerea unor fonduri suplimentare avand in vedere depasirea numarului de cazuri rezolvate angajate la inceput de an. Se pare ca toate spitalele din sistemul penitenciar inregistreaza depasiri ale acestui numar asumat anual si pe acest considerent speram cu totii ca se va accepta o suplimentare, in caz contrar confruntandu-ne din nou cu o situatie chiar daca mai redusa ca impact, totusi fara solutie. Este cert ca pentru anul urmator se va lua in calcul cu prioritate problema acreditarii si a gestionarii corecte a bugetelor, insa pentru moment, ne aflam cu totii in aceasta situatie si trebuie sa o depasim, indiferent de persoanele care vor fi facute raspunzatoare ulterior.

Pentru a ma asigura ca informarea a fost perceputa corect accentuez ca este vorba strict despre sporul TBC pentru personalul medical din Spitalele Jilava si Tg Ocna. In rest nu se inregistreaza probleme la acest moment. Aceasta noua situatie va fi de natura a genera dezbateri pe tema acestui spor care in sistemul penitenciar se acorda in procentul maxim prevazut (in functie de activitatea desfasurata), luand in considerare si aspectele de legislatie salariala cum ar fi lipsa normelor de aplicare a Legilor 284-285/2011 si acordarea in continuare a sporurilor pe legislatia din 2009, situatie existenta in toata structura de aparare nationala, prin grija generalilor MAI care stiu ca aparitia normelor noi va duce la pierderea salariilor de merit cu care s-au teleportat din 2009 pana in prezent, in timp ce noi ne-am luat adio de la finalul lui 2008.

Revenim cu informari

 

22 COMMENTS

 1. Sunt implicat dar ca si simplu membru. Cateodata, apeland la calea informala de a duce in spate o lupta sindicala e cu mult mai eficienta… 😉

 2. Pt Brave,
  Filicitari pentru comentarii, sunt extraordinare, daca esti implicat in munca sindicala felicitari daca nu esti e cazul sa o faci. Inca odata sincere felicitari.

 3. Stai linistit Stefane !
  Ingustimea mentalitatii unora nu trebuie luata in seama. Asemenea reactii sunt impulsuri necontrolate, determinate de o doza considerabila de cretinitate.
  Ma revolta cand observ asemenea reactii vis-a-vis de sindicate. Cand „matul” le tipa de foame ei nu simt altceva decat o ura imensa fata de aceste sindicate. Ce este mai grav, e ca aceste reactii parvin tocmai din partea celor ce ar trebui sa reprezinte pilonii de baza ai sindicatelor si anume, MEMBRII !!! Acesti membrii au o forta pe care nu o constientizeaza dar in ingustimea mintii lor se limiteaza la a arunca cu mizerie asupra celor ce-i reprezinta, neluand in seama faptul ca tocmai ei sunt piesele cele mai importante ale unei astfel de structuri. Si tocmai ei pot face diferenta intre lucrurile de bun simt legate de un trai decent si lucrurile mizerabile pasibile a ni le intampla la orice pas.
  Cel ce te numesti „angajat”…retrage-te din sindicat ! ACUM !!!! De viziuni inguste nu avem nevoie. Nucleul nostru ca si structura sindicala este unul sanatos si bine intentionat vis-a-vis de problemele oamenilor. PLEACA ! Inca o data iti spun ! Nu avem nevoie de cei care reprezinta doar o statistica in ce priveste sindicalizarea !

 4. Asta cu retragerea din sindicat este ca un fel de simptom.
  La primul semn de dizarmonie, divergenta sau instabilitate, parca ne face placere sa postam pe siteurile sindicale sau sa-i plesnim pe lideri cu cate un „ma retrag” de parca facem un rau cuiva.

  Da, facem un rau cuiva, noua insine! Hai sa ne retragem toti si sa vedem daca observam vreo diferenta. Probabil ca nu vom reusi cu adevarat sa intelegem cu ce ajuta sindicatele decat daca ne vor militariza la loc.

 5. [b]In loc de update[/b]
  Informari ANP de ieri si azi:

  INFORMARE 1 ANP

  Referitor la plata drepturilor salariale pentru personalul care își desfășoară activitatea în penitenciarele – spital vă comunicăm următoarele:
  pentru personalul din Penitenciarele – Spital :Rahova, Dej, Poarta Albă și Colibași se achită integral drepturile salariale
  pentru personalul din Penitenciarul – Spital Jiava se achită drepturile de personal reduse cu suma de 350 lei, reprezentând parte din sporul de TBC, urmând ca diferența să fie achitată săptămâna viitoare în funcție de fondurile alocate.
  pentru personalul din Penitenciarul – Spital Tg. Ocna se achită drepturile de personal reduse cu suma medie de 500 lei, reprezentând sporul lunar de TBC, urmând ca diferența să fie achitată săptămâna viitoare în funcție de fondurile alocate.
  Vă mulțumim pentru înțelegerea acordată,
  Conducerea ANP

  _________________________________________________________________
  INFORMARE 2 ANP

  Stimați colegi
  Urmare a demersurilor realizate de către Administrația Naționala a Penitenciarelor si Ministerul Justiției la nivelul C.A.S.A. O.P.S.N.A.J. va comunicam următoarele:
  In cursul zilei de luni 12.12.2011 se vor întocmi documentele in vederea achitării diferențelor salariale reprezentând spor TBC pentru personalul din penitenciarele spital Jilava si Tg –Ocna
  In funcție de procedura de transmitere in sistem electronic si orarul de funcționare al trezoreriilor si unitatilor bancare unde sunt deschise conturile estimam ca pina in data de 14.12.2011 sumele vor fi virate in conturile de card ale personalului
  Va mulțumim pentru înțelegerea acordata

  Cu stima
  Comisar sef Dorin MURESAN
  Director General Adjunct
  Administrația Naționala a Penitenciarelor

 6. Constat ca au fost unele reactii la postarea mea anterioara cam virulente. Din pacate, ma confundati cu vreun sef, dar eu nu sunt decat un angajat. Oricum nu sunt interesat de nici un fel de dispute, dar imi place sa citesc lucruri corecte, bine documentate si cat mai credibile.
  Vroiam sa dau o bila alba pentru autorul acestui articol: da, a avut dreptate, azi e confirmat salariul integral aferent lunii noiembrie. Poate a fost intuitie din partea sa, poate a fost informatie sigura.
  Mai e o luna din 2011… sper sa fie bine!
  E timpul sa ma retrag din acest sindicat.

 7. Bai doamna Cucu ce gherute fine ai! La (editat admin) in schimb esti campioana! Nu-ti dai seama cat esti de incompetenta ca ne-ai omorat pe toti? Nu stii decat sa dai ordine sa se bage totul sub pres cand iti trimiti subordonatii in controale prin spitale si anumite cabinete medicale din unitati unde ai interese oculte, TU si cu toti sustinatorii tai in frunte cu ILEA si BALA. Du-te pe pustii femeie ca mult rau ai facut sistemului!

 8. Medicii din Sp. penitenciar și din unități lucrează cu un număr mult mai mare de pacienți pe zi ( la penitenciar depășesc 70 de consultații/zi) dar nu primesc decontare decât pt. 21.
  Ce ați făcut să eliminați această aberație?
  Vă spun eu, nimic.
  În schimb ați reușit să le luați asistenților dreptul de a primi sporul pt lucrul sâmbăta și duminica la care aveau dreptul ca și colegii lor din sp. civile.

  Încununarea deplină a venit acum, când oamenii aștia au primit salariile cu 2 săptămâni întârziere.

  Treziți-vă cei din Direcția Medicală, voi care în mare majoritate nu ați lucrat o zi într-un penitenciar sau un spital.
  Nu căutăm vinovați, dar rezolvați problema finanțării spitalelor și a deconturilor pentru cadre.

  Rolul vostru nu este să faceți asa zise economii, pe spatele cadrelor din sistem.

 9. dnă angajat( după reacție esti sigur de sex feminin) este adevărat că in textul lui Ștefan s-a strecurat o eroare, in loc de clasificare a scris acreditare dar esența informației era corectă:unele persoane de prin direcția medicală nu prea și-au făcut treaba.
  Nu putem afirma(încă) dacă din neștiință sau din alte interese.
  Cert este că de când, această direcție din ANP și-a mărit numărul angajaților cu cei veniți de la MJ, lucrurile merg mai prost decât înainte.

  În loc să încercați să căutați și să găsiți soluții pt problemele medicale ale angajaților și problemele profesionale ale cadrelor medicale( relația cu CASAOPSNAJ ar fi trebuit să fie prioritară) vă ocupați de statistici și plimbări.

  Dacă nu ați fi băgat sub preș, împreună cu faimoasa direcție juridică , legislația aplicabilă și sp. penitenciar, pe sistemul deja bine cunoscut ,,nouă nu ni se aplică” nu am fi avut acum problemele astea de salarizare.

  Vă uitați toată ziua în curtea MAI și MApN. I-ați întrebat pe cei de la Sp. Foișor de exemplu cu ce bani funcționează?
  Ați fi aflat că doar cu banii de la CASAOPSNAJ. De la buget primesc doar norma de hrană.

  Sunt directori și medici în spitalele penitenciar,oameni competenți , care ar fi reușit să rezolve problemele cu clasificarea la un nivel mai bun,ceea ce ar fi permis un buget mai mare de la CASA, dar nu au putut să treacă de directivele ANP.

 10. 15,45
  Cam inspumata reactia si inteleg ca supararea pleaca de la fraza cu acreditarea. Probabil ca in scurt timp vom vorbi impreuna in fata oamenilor despre toata situatia si prevad ca momentul ala este foarte aproape.

  Cand am venit la voi la parter in ANP ca sa imi fac o imagine, mi-ati plimbat pe sub nas o serie de documente din care am inteles doar ca spitalele isi depasesc norma. Asta stie toata lumea, insa nu inseamna ca este neaparat un lucru bun, bugetul alocat de CASA fiind destul de rigid, indiferent de norme. Este oricum un obicei sa previzionezi mai putin caci ce ar fi daca nu ne-am indeplini normele? Asta nu i-a ajutat nici pe oameni ssa-si ia banii la timp. Acum incercati cam pentru prima data pe normele depasite sa obtineti suplimentari de la CASA pe ultima suta. Daca asta e strategie, e bine.

  V-am rugat sa-mi dati si mie un amarat de email in care sa-mi conturati cadrul legal si oferiti detalii privind bugetul CASEI, directii de cheltuire, procente, categorii de personal, astfel incat sa putem oferi explicatii corecte, transparente oamenilor care doreau sa stie cine este de vina, dincolo de obisnuitul deja „DEA din ANP a gresit”. N-am primit un rand niciodata. Acum ne trezim ca suntem foarte deschisi la explicatii si iritati de o postare pe un site care confunda acreditarea cu clasificarea. Fantastic!

  Iata, toate comentariile voastre care pot oferi detalii utile oamenilor apar in timp util chiar daca includ denigrari la adresa mea. Nicio problema, nu taiem nimic, nicio litera, postati linistiti, aparati-va desi nu v-a atacat nimeni.

  Daca pretul pentru transparenta este sa-mi asum ca pot gresi in domeniul medical, imi asum acest cost ca si criticile si voi continua sa irit. M-am saturat de telefoanele oamenilor disperati ca nu-si iau drepturile, oameni pe care nu ii baga nimeni in seama decat ca sa le dea vesti alarmiste. Nu eu fac bugetele, nici nu negociez cu CASA si nici nu am in competenta segmentul medical din spitale.

  Stii mai bine ca mine ce s-a discutat ASTAZI la CASA si mai stii si ca este posibil sa existe o mica intarziere in plata unei fractii de salariu, aspect pe care l-am aflat tot astzai la ora 17,00 in cadrul sedintei din ANP in care consilierul MJ Dobrica a facut o informare si de asemenea a urecheat directia medical, fara vreo reactie in replica inafara de umilul „asa e!”, din cate imi amintesc. A spus ca banii se vor lua cu toate sporurile, in urma discutiilor de azi de la CASA la care a participat si secretara de stat MJ Bica, dar ca sunt usoare riscuri de intarziere.

  Dar daca este sa fim rai, sa ne vanam si sa ne jignim, sa stii ca pentru mine asta este in fisa postului dar am evitat pana acum sa uzez de armele astea. Insa daca insisti…

 11. Doamna despre care vorbesti nu are nevoie de grupa de interventie…dar oare, acum, pe data de 09.12. 2011, cand se v-a duce la bancomat sa-si ridice salariul nu ridica si sporul de pericol???? Care pericol? Stim ca multi sunt purtatori ilegali de acest spor in sistemul penitenciar. Singurul pericol pentru dumneaei este sa isi faca serviciul in mod corespunzator. Nu s-a facut curatenie pe sectii cu sprijinul ei? Au fost in magazie 2 kg vopsea alba si 2 kg rosie. Cel mai daramat sector este logistica. Pestele de la cap se impute! Acum te pui contra la grupa de interventie. Din cate stiu paza a ramas in groapa cu oamenii! Este de bunsimt sa le oferi acestora o camera adecvata! Oricum este o moda ciudata la Galati. Unii trag la caruta si altii omoara caii. De ce nu spune nimic despre cei 44.000 metri cubi de apa rece scursi aiurea prin puscarie? Bine ca mai traieste Haret! Despre afacerea Raifaissen cu bancomatul se asterne tacerea???? De ce nu se face publica suma castigata de pe urma chiriei bancomatului, magazinului ppl? Din cauza certelor permanente dintre dansa si Durac puscaria galateana nu primeste fonduri de la ANP. Acum urmeaza marele dezastru PHARE! Vom reveni cu amanunte picante in zilele viitoare!

 12. Nu detin adevarul absolut, dar nici nu postez lucruri despre nu am habar, ceea ce subliniez din nou despre dumneavoastra.
  Confundati ACREDITAREA SPITALELOR cu CLASIFICAREA SPITALELOR IN FUNCTIE DE COMPETENTE ( Ordinul MS nr. 323/2011 ). In acest ordin toate spitalele penitenciar sunt clasificate la categoria IV ( conform art. 6, pct.11 ) nu pentru ca oamenii care lucreaza aici ar fi usor incompetenti/neprofesionisti, asa cum subtil sugerati dvs, ci pentru ca nu exista spital penitenciar care sa aiba in structura organizatorica toate sectiile cerute ( si cele chirurgicale si ATI si toate cele medicale – peste 10 specialitati si pediatrie si obstetrica si radiologie de inalta performanta – RMN si computer tomograf etc ). Daca ar exista un asemenea spital ar fi minunat! Ca urmare, finantarea casei de asigurari tine cont de aceasta CLASIFICARE si de performantele spitalelor. Daca o sa aveti curiozitatea sa va interesati, veti afla ca spitalele penitenciar au intotdeauna depasiri fata de suma contractata anual si asta ar trebui sa fie un motiv de lauda … dar noi suntem modesti, lasam alte sectoare, mult mai importante decat noi, sa fie evidentiate ( chair daca aceste sectoare nu aduc nici un venit propriu )
  Despre acreditare, pot sa va spun ca este o actiune care a inceput in Romania la mijlocul anului 2011, ca au fost 8 unitati sanitare vizitate in toata tara si ca aceste vizite se fac dupa un program. Ca urmare, in prezent, finantarea spitalelor nu are absolut nici o legatura cu acreditarea lor. Vom vedea ce va fi in viitor ….
  Acum , ca sa va citez, „sper ca v-am luminat cu revelatiile mele pentru a va deslusi acest subiect „.
  Si daca, asa cum spuneti cautati explicatii incrucisate din toate partile si nimeni nu spune ceva clar, mai bine ocoliti subiectul, decat sa scrieti inexactitati.
  Revin in ziua de salariu, asa cum am promis in postarea anterioara si sper sa aveti dreptate cu ceea ce ati postat in titlul acestui articol.

 13. Conform discutiilor purtate cu reprezentantii ANP!!! Care reprezentanti dl Teoroc ?? Nume va rugam. V-ati schimbat mult. Am crezut ca dvs ca un veritabil ofiter de penitenciare cunoasteti sistemul mult mai bine, in comparatie cu politrucul de Dumitrascu, insa in varful penitei dvs stau cuvintele doamnei dir. DEA Ioana Serban. Aveti idee ptr a trece la o treapta superioara de acreditare ce nr de pacienti trebuie sa aiba un spital ?? Aveti idee cat trebuie platit ptr acreditare ? De unde acesti bani cand doamna dir economic a uitat sa ceara bani de la bugetul de stat pentru spitale?? Luati informatii de unde nu trebuie dl Teoroc si loviti unde nu trebuie…sau poate si dvs sunteti amenintat de doamna directoare cu o comisie de disciplina asa cum sunt amenintati mai multi directori sau sefi contabili din unitati ? :-* Nu va intrebati de ce anumite persoane din acea directie si-au dat demisia din functie si au trecut pe posturi inferioare ? Vreau sa traiesc cu speranta ca inainte sa loviti pe cineva va documentati .

 14. Pentru Brave: daca legea unitara de salarizare (284/2010) s-ar aplica, iar salarizarea s-ar calcula prin raportare la baza reala (salariul minim) atunci cuantumul acestuia ar fi de natura a influenta direct si imediat tot spectrul salarial din zona publica.

  Guvernul nu poate insa asuma aceasta aplicare si din 2010 cu continuare si la anul, se tot emit acte normative tranzitorii, anuale, care ingheata salariile la nivelul din 2009, interzicand cresterile.

  Ramane de vazut ce surprize ne sunt pregatite pentru 2012. Nu transpira nimic pe subiect. Se aud doar confirmari privind o noua [i]tranzitorie[/i] si o continuare a situatiei existente fara perspective de crestere.

 15. Pentru Angajat: de apreciat capacitatea de transparenta a detinatorilor adevarului absolut!

  Noroc cu noi astia mai terestri, care ne-nvartim in cercuri stramte ca mai reusim sa traducem cate ceva din maretele si profesionistele opinii pe care nu numai ca nu le putem vedea pe nicaieri dar daca apar franturi sunt contradictorii si imposibil de inteles, atat sunt de celeste.

  Am scris aproape 10 articole pe tema spitalelor dar ca sa ajung la o serie de concluzii a trebuit sa fac investigatii incrucisate, nimeni nefiind in stare sa-mi faca o descriere cap-coada a intregului cadru. Opinii si pareri, supozitii si afirmatii, atat. Fiecare da vina pe celalalt, ANP nu transmite nimic concret, oamenii sunt in ceata. Nu se coboara de pe piedestale, nu se asuma raspunderea, se tace prin papusoi si se critica postarile sindicale.

  Iertati-ne ignoranta stimabile si luminati-ne cu revelatiile dvs, poate reusim sa intelegem si sa deslusim meandrele acestui subiect deosebit care se numeste acreditare. Ce-i drept este foarte complicat. Avem o comisie (http://www.conas.gov.ro/despre.html), niste standarde (http://www.conas.gov.ro/norme.html), anumite particularitati ale unitatilor din reteaua sanitara proprie si o serie de profesionisti care se pricep sau nu sa convinga comisia. Rezultatele se vad: banii de la casa de asigurari nu ajung pentru salariile personalului medical si sporuri (in limita legala). Afirmati cumva ca nivelul acreditarii nu are relevanta in ce priveste bugetul alocat de casa sau ca nivelul acreditarii nu are legatura cu aportul profesionistilor?

 16. PTR. AM AFLAT
  Doamna Tudor are de foarte mult timp aceasta atitudine,acum ne da de inteles ca nu mai asculta de nimeni.
  O asiguram ca in scurt timp FEO o va pune la punct,nu mai tine,a plecat Ailincai pe care il adula ptr. ca au mincat bine impreuna,stim noi ce.
  Si eu la rindul meu fac apel la cei din anp sa fie foarte atenti cu acest comportament de cameleon al doamnei Tudor,care atunci cind nu curge apa la ghiuveta ptr. a se spala cei care vin de la punctul de lucru,le spune sa-si cumpere servetele umede.

 17. In cadrul penitenciarului galatean exista o doamna directoare economica,care spune nu, inainte ca un subordonat sa spuna ceva.
  Este vorba de doamna Tudor ptr. care functia pe care o detine este o caciula prea mare.
  Dupa formarea grupei operative,directorul Feodorov vrea un spatiu corespunzator ptr.aceasta
  Ca o razbunare a faptului ca sotul doamnei Tudor a fost revocat din functia de sef serviciu aplicarea regimurilor de catre anp,doamna Tudor se opune in a pune un spatiu la dispozitie grupei afirmind: LA CE TREBUIE GRUPA, SA SPERIEM HOTII.
  Femeia se pare ca nu mai are stapin,profitind de faptul ca domnul Feodorov da dovada de multa transparenta in relatiile cu subordonatii.
  Informam anp-ul sa o supuna pe directoarea incapabila unor teste psihologice,iar o echipa sa se deplaseze la Galati sa vada cum s-a facut licitatia ptr.chiosc,unde doamna directoare si-a tras partea substantial.
  Nu strica o verificare atenta,este posibil ca doamna sus mentionata sa se imbogateasca pe cai murdare,patate si tare rusinoase
  MADAME TUDOR SE APROPIE FENOMENUL TIRGSOR

 18. Sporul HIV ( tot spor din ministerul sanatatii ), de exemplu, care se ia de catre jumatate de unitate ( majoritatea fiind reprezentata de catre cei din paza si reintegrare ) pentru ca unitatea are 3 ppl cu HIV „plantati” pe cate o sectie, e un spor care se plateste din bugetul ANP? El se ia pe toata durata detentiei ppl-ului ( cu mici intreruperi datorate deplasarilor ). Cred ca stiti cum se poate transmite HIV si nu s-a imbolnavit nimeni din sistem ….. In schimb sporul TBC din spitale intra exclusiv in grija casei de asigurari, ca doar angajatii din spitale sunt, in principal, angajatii casei de asigurari … un fel de „tolerati” in ANP …. si de TBC s-a cam imbolnavit lumea!
  Despre incercarea de obtinere a unei acreditari „superioare” a spitalelor penitenciar va scuzam, ca nu sunteti de specialitate, dar habar nu aveti ce spuneti!
  O sa va scriu un mesaj in ziua de salariu, sa va spun daca am luat salariul integral.

 19. Tot ne dijmuiesc salariile….nu-i place dlui bala sporul de TBC,dece nu stau ei macar o saptamana sa le sufle microbul in nas.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)