www.snlp.ro Web analytics

Penitenciar. Politist de penitenciar

007Parafrazandu-l fara intentie pe James Bond, in titlul articolului nostru, informam membrii de sindicat ca in proiectul primit de la ministerul justitiei titulatura categoriei noastre a fost mentinuta ca fiind ”politist de penitenciare” in conformitate cu solicitarile sindicatelor reiterate si cu ocazia Consiliului de conducere al ANP din data de 11 iulie 2013. Prin urmare, avem mult asteptatul proiect si va invitam sa-l aprofundati. In cazul in care aveti si propuneri argumentate privind modificarea acestuia, va rugam sa profitati de acest spatiu virtual pentru a le plasa.

Document atasat:

19 COMMENTS

 1. ar fi cazul ,m.am saturat sa aud peste tot ,,paznici ,, , ,,gardieni,, , ,,portari sau stiu eu cum,succes!

 2. Domnule Stefan spuneti-mi va rog daca exista si un model de uniforma pentru „politia penitenciara”,pentru ca atunci cand luam banii pe tzoale 😆 😆 sa nu ne comandam fiecare uniforme dupa cum ne inspira…Botezatu`!!!
  Mi-a venit o idee…!! 😀 😀
  Cum ar fi daca ‘politistii de penitenciar’ ar merge la serviciu imbracati in …portul traditional specific fiecarei zone…folclorice din care face parte???!!!

 3. MM – proiectul se actualizeaza acum cu observatiile sindicale si intra in dezbatere la ANP saptamana viitoare / maine avem si o prima intalnire cu MJ pentru a stabili un mod de lucru al Comisiei mixte / prioritate pentru aceasta comisie este statutul special

 4. Agent: aceeasi pledoarie, in esenta, au avut-o si sindicatele inca de acum 6 ani, insa nu a existat forta pentru a promova un astfel de act normativ nici inainte de criza. Chiar daca pe termen lung demersul ar trebui sa diminueze bugetul alocat chiriilor, in realitate pe termen scurt si mediu impactul pe buget ar fi mare, intrucat dreptul la chirie se acorda in continuare, am explicat. Iar daca un proiect de act normativ are impact negativ pe buget el se respinge din start.

 5. [quote name=”Stefan Teoroc”]Agent: nu, acest drept a fost nascut mort, ca si altele iar activarea lui a devenit aproape imposibila odata cu criza pentru ca acest drept nu elimina dreptul la chirie ci se adauga[/quote]
  Multumesc! Dar nu se poate invia, dreptul asta mort 🙂 Nu se poate cere in instanta sa fie acordat? Iar daca s-ar acorda un sprijin de 20-30% din rata sau mai mult, nu s-ar stimula cumpararea de locuinte si ar scadea chiriile, deoarece e mai avantajos sa platesti pentru o locuinta care va fi a ta, decat sa dai bani la altii! 🙂

 6. domnule presedinte Teoroc, cand se discuta, pana la urma, acest proiect la ANP in vederea finalizarii acestui si trimiterea mai departe spre avizare si aprobare?

 7. Agent: nu, acest drept a fost nascut mort, ca si altele iar activarea lui a devenit aproape imposibila odata cu criza pentru ca acest drept nu elimina dreptul la chirie ci se adauga

 8. Like…sper să avem succes deoarece m-am saturat să mă uit la tv şi să vad cum mass-media ne zice că nu ştiu ce au făcut gardieni la peniteniciaru x…urat gardian ca la 1700 pe frontiera nu le zice grăniceri de ce nu ne-ar zice şi nouă astfel.succes

 9. Am si eu o nelamurire, referitor la Art.38 din L.293 (Functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare vor fi sprijiniti in construirea sau cumpararea, o singura data in timpul carierei profesionale, a unei locuinte proprietate personala, in localitatea in care isi are sediul unitatea la care sunt incadrati, din fondurile Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, in conditiile legii.) care e sprijinul acordat??? Adeverinta de salariu! A beneficiat cineva de acest “drept”??.Suntem multi care ne-am cumparat locuinte si avem rate,nu se poate acorda un sprijin si pentru noi?? Va multumesc!!!

 10. In viitoarea lege ar putea fi introduse prevederi care sa reglementeze si posibilitatea transferului fpss din cadrul ANP la alte structuri din sistemul OPSNAJ ???
  Spre exemplu la Politia aia adevarata,daca tot vom fi „politisti”.. 😀 😀

 11. Cred ca se impune modificarea si a art. 9 din Legea nr. 293 privind Statutul in sensul modificarii alin. 1 lit. a in „corpul ofiterilor de politie penitenciara”, lit. b in ” corpul agentilor de politie penitenciara”. Tot astfel, la alin. 2 denumirea gradelor profesionale sa fie modificata in sensul adaugarii denumirii de agent, inspector, … de politie penitenciara. Daca tot o faceti, sa o faceti „ca lumea”.

 12. foarte interesant proiectul ramane de vazut care va fi forma finala, denumirea de politie penitenciara super ok

 13. din pct meu de vedere,denumirea nu e foarte importanta dar e ok propunerea,insa prima de vacanta,accesul agentilor pana la functia de sef serviciu cel putin,aminitind aici ca in proiect cei din civilie sau alte structruri pot venii pe functii de sef serviciu sau D Adj in conditiile in care nu au gram de experienta despre prenitenciare,ppl lucratori etc,cine nu apreciaza experienta in sistem nu a lucrat printre ppl ci a fost soarece de birou si asa va ramane.Ghidul carierei de ce nu avem un proiect si de acest gen sa vedem ce modificari se vor face prin acest ghid pt ca ANP nu-mi inspira incredere mai ales in ultimul timp iar guvernarile ne-am bucurat si votat ca vin socialistii cu liberalii dar se pare ca incet dar sigur ne-am inselat!! 😳 😳 😥 😮

 14. Ba da,denumirea ne ofera alta imagine in fata unei mass-medii ostile si reticente fata de sistem!Trebuie sa ne numim Politie Penitenciara si, nu ma indoiesc de faptul ca domnul presedinte Teoroc va face lobby pentru acest lucru!

 15. La cum scrii este imposibil sa ajungi sef birou…..
  [quote name=”Agent”]Agentul poate ocupa o functie de conducere prin concurs pana la nivelul celei de sef birou ? De ce nu si directoe adjunct paza spre exemplu ? Ar fi imposibil ?[/quote]

 16. sincer denumirea nu este foarte importanta.important este sa ne pastram drepturile avute si sarecuperam macar ceva din ceea ce am pierdut lataierea de 25%.

 17. in accest proiect nu mai apare prema de vacanta.ce se va intampla cu ea.o vom putea incadra la art cu salariul lunar……..si alte premii si prime sau dispare?

 18. Agentul poate ocupa o functie de conducere prin concurs pana la nivelul celei de sef birou ? De ce nu si directoe adjunct paza spre exemplu ? Ar fi imposibil ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)