www.snlp.ro Web analytics

Parteneriat PUBLISIND – BCR

Inaintand pe linia identificarii de noi avantaje si facilitati benefice pentru membrii de sindicat in vremuri de criza, PUBLISIND a ales sa dezvolte segmentul de produse bancare si a inceput o serie de tratative cu cei mai puternici actori din acest segment de piata.

Dupa oferte deja active prin intermediul PUBLISIND, urmeaza prezentarea unui nou parteneriat care deschide alternative si optiuni care pot fi considerate superioare celor existente sau cel putin mai potrivite pentru anumite categorii de salariati.

Analiza bilaterala a posibilitatii de incheiere a unui parteneriat PUBLISIND-BCR de nivel inalt a dus la identificarea unui produs care devine accesibil membrilor PUBLISIND incepand cu data prezentului mesaj.

BCR identificata ca cea mai mare banca din Romania, a luat act de propunerea PUBLISIND si a dezbatut impreuna cu reprezentantii federatiei, pe parcursul unei serii de intalniri, specificul, structura, prioritatile precum si posibilitatile de acordare a unor facilitati distincte posesorilor de card PUBLISIND/SNLP.

PUBLISIND/SNLP devin coordonatori ai actiunii ce urmeaza a fi implementata in perioada urmatoare, sectorul de activitate cu care se incepe fiind sistemul penitenciar.

BCR a inteles ca numai ofertele cu discounturi evidente pot fi luate in calcul pentru un posibil parteneriat cu federatia noastra si a construit un plan special plecand de la cardurile de salarii si plafonul de salarii pus la dispozitie de banca (overdraft), inclusiv dobanda practicata.

In prezent, in sistemul penitenciar, BCR are diferite Pachete de Beneficii Salariale (PBS) pe care le-a oferit salariatilor, nivelul acestora variind intre 2 si 4.

PBS negociat in cadrul parteneriatului PUBLISIND-BCR este de nivel 10 ! Practic, mai mult de atat nu este posibil in Romania !

Plecand de la o dobanda la overdraft de 9,99 %, continuand cu conditiile preferentiale de comisionare sau creditare, precum si cu alte facilitati puse la dispozitia dvs. doar prin PUBLISIND, o mare parte dintre detaliile in legatura cu PARTENERIATUL PUBLISIND-BCR le puteti vizualiza aici si aici.

Mai multe detalii vor fi transmise presedintilor filialelor SNLP, planul propus de BCR urmand sa beneficieze de o implementare etapizata. Miercuri 10 august 2011 va avea loc la sediul central BCR o intalnire intre conducerea bancii liderii SNLP din Bucuresti (6 filiale) pentru precizari privind oferta, clarificari, instructiuni, algoritm exact de aplicare a planului convenit. Ulterior se vor realiza astfel de conexiuni zonale intre reprezentantii bancii si cei ai PUBLISIND/SNLP incepand cu unitatile in care SNLP are ca membri peste 80% din numarul de salariati, modul de implementare fiind diferit de la caz la caz in functie de situatia din fiecare unitate.

Vom reveni cu detalii si va rugam sa ne adresati intrebari in cazul in care solutia gandita si propusa de noi prezinta interes pentru dumneavoastra.

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND
tel fix +40 21 243 18 67
fax +40 21 243 18 66
tel mobil +40 720 049 435
email1: sindicat.snlp@gmail.com
email2: sindicat.snlp@yahoo.com
www.snlp.ro
www.publisind.ro
www.avantaje.publisind.ro

13 COMMENTS

 1. Salut Luca,
  Dobanda de 7.019 este o dobanda fixa ? Reprezinta DAE ? Este variabila ? Ce tip de dobanda este acest 7,019 sau din ce se compune ? iti reaminetesc ca orice banca este obligata sa ofere o marja fixa + euribor/robor sau o dobanda fixa…..

 2. Pentru Terente
  Am ramas dator cu un raspuns privind negocierea… Pana la data cand am pichetat BCR, 20 septembrie 2010,am avut mai multe intalniri cu directorii filialei BCR , precum si cu directorul regional, un director care raspundea de toate judetele din zona, sunt 8 judete. Cum iti explici ca pana la pichetare nu se putea aplica Ordonanta 50/2010, cum iti explici ca la toate intalnirile avute directorii de la BCR nu au putut (oare ?) sa-mi explice cum se calcula dobanda de 11-12% si de ce nu puteau elimina comisioanele stabilite abuziv de ei ? Sunt de acord cu negocierea de care vorbesti tu, da, dar pentru a obtine drepturi care nu sunt cuprinse in legislatie, dar pentru ce este legal si imi apartine nu am ce negocia.
  P.S Am verificat din nou contractul cu BCR si dobanda este de 7,019%.

  O seara buna.

 3. Ce trebuie sa stii musai este ca in ecuatia cu BCR a mai intervenit un nume – Erste Bank.

  BCR se reconfigureaza, isi schimba imaginea.

  Ai dreptul de a opta pentru ce banca vrei, insa oferta accesibila prin PUBLISIND este cu totul altceva decat ce a fost disponibil pana in prezent prin unitati sau direct la ghiseu.

  Pana in prezent noi nu am avut nicio negociere cu BCR. Daca de acum incolo, apar probleme, atunci ne implicam si noi in ele.

 4. Crezi tu ca citește cineva ATENT acel contract,apropo ca sa pună capac bcr am mai plătit un comision de 50 EURO la transferul creditului, niște JEPCARI.

 5. Pentru generatie:
  Probabil momentul la care ai accesat acel credit a fost cam nepotrivit, ca pentru majoritatea dealtfel care avem credite, indiferent pe la ce banci .

  Ideea e ca, in acest moment, detaliile unei astfel de oferte sunt cat se poate de trasnparente. Si, in plus, pentru eliminarea oricarei suspiciuni in privinta acestei oferte ni se va pune la dispozitie si un contract pe care, oricare dintre noi sa-l studieze.

 6. BCR este cea MAI perfida banca ,eu am transferat un credit de la bcr la garanti si platesc cu 50 de lei mai putin ,ATENTIE LA COMISIOANE,nu mai recomand niciodata bcr,sunt COMUNISTI

 7. Pentru Luca:

  Poate ceea ce ati obtinut cu acel protest a fost binevenit pentru membrii dar denota inca o data faptul ca negocierea pentru voi este o necunoscuta pe care incercati sa o eliminati in orice context apreciind ca un protest sau o actiune in forta este mai eficace.

  Luca, comisionul de risc oricum nu era in legalitatea iar banca a fost nevoita sa-l elimine pentru toti cei care au imprumuturi. Acest comision de risc nu poate fi impus pe mai mult de un an de zile. Iar scaderea dobanzii a reprezentat un praf in ochi pentru voi, obligatia bancii fiind dealtfel sa transforme orice dobanda variabila in tipul de dobanda : marja fixa a bancii + EURIBOR;RBOR, etc. 3M; 6M; 12M. Acel procent de 7,04 esti convins ca nu reprezinta marja fixa a bancii la care s-a adaugat si euribor/robor la 3M; 6M sau 12M ? Nu stiu, intreb !

 8. Luca, informatiile sunt binevenite, poate nu au fost corespunzator propagate la momentul respectiv.

  Stai linistit, comentariile se publica cu conditia minima a respectarii unei decente.

  Ochiul nu este moderator, iar delay-ul din moderare survine si din imposibilitatea de a sta conectati permanent doar la aceasta activitate

 9. Oferta PBS la nivel 10 este excelenta.
  Raman de luat in calcul insa detalii ce pot ingreuna accesul catre o astfel de oferta. Cum ar fi spre exemplu neinstruirea ofiterilor de credite de la sediile din teritoriu. Conventia incheiata cu Garanti a prezentat un astfel de impediment pentru membrii, acestia fiind in mule randuri dati inapoi din necunostinta celor care trebuiau sa prelucreze aceasta conventia din partea banci respective.

 10. dumitrascule inca mai astept sa-mi enumeri ce ai realizat pentru membrii fsanp,uite o realizare a sindicatului galben si culmea nesimtiri nereprezentativ.Ce galben e Teoroc,sa sti ca si din acest contract a obtinut sume de bani astronomice.

 11. Ochiule minti…
  Dupa pichetarea filialei BCR Vaslui si in urma protocolului incheiat cu ei am obtinut reducerea dobanzii de la 12,4 sau 11,7 la 7,04, precum si eliminarea comisionului de risc, comision care era de 66 de EUR. Nu au obtinut beneficii numai membrii de sindicat,toti salariatii care aveau credite la ei au beneficiat de reducerea dobanzii. Poti sa-l suni pe Corneliu Cojocaru,director BCR Bucuresti, bineinteles daca iti da mana, sa-l intrebi despre contracte…Oare de ce ai tu intodeauna „aplecarea” asta de PUPA MANA…

 12. In baza protocolului, BCR va putea prelua/ refinanta situatii/credite, pe baza unor analize efectuate de banca.

  Preluarea overdrafturilor existente la alte banci se va face in conditii preferentiale, pe analize initiale de grup.

  Cei care au deja card de salariu BCR de nivel 2 sa spunem vor fi trecuti direct la nivel 10.

  IN sistem nu exista mai mult de PBS 4.

  Habar n-am de ce, dar cam asta a fost interesul pentru negociere, pana acum.

 13. Dacă tot suntem la analize intre organizații, ce fac ele pt membrii,îmi aduc aminte că și FSANP a avut o strategie cu BCR-ul acum câteva luni.
  După ce au dat un comunicat de presa s-au dus vreo 15 militanți in fața sediului BCR.
  SI? Au rezolvat ceva pt a obține condiții la credite mai avantajoase pt membri?
  Bineînțeles că nu.Nu i-a bagat nimeni în seamă.
  Pt a obține ceva bun pt oamenii pe care îi reprezinți trebuie să ai strategia potrivită momentului: NEGOCIEREA

  Asta înseamna muncă, timp,cunoasterea legislației.
  Cu perseverență reușești.

  Asta e strategia SNLP pt rezolvarea problemelor.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)