www.snlp.ro Web analytics

Ordonanta de urgenta: modificarea statutului politistului de penitenciare

Ministerul Justitiei a finalizat proiectul de Ordonanta de urgenta a guvernului pentru modificarea Legii Nr. 145/2019 privind Statutul Politistilor de Penitenciare, fiind initiat procesul de transparenta decizionala prin convocarea Comisiei de dialog social din MJ in data de 4 octombrie 2019.

Va punem la dispozitie proiectul care ar trebui sa genereze in cat mai scurt timp o deblocare a concursurilor din Politia Penitenciara dar si alte modificari de statut special (precizari privind: evaluarile pentru anul 2019, amanarea/renuntarea la aplicarea pedepsei, cercetarea disciplinara, codul deontologic):

21 COMMENTS

 1. Buna ziua
  Dupa cum observam cu totii ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat, respectiv avem un Statut fff bun ce necesita modificari multiple, din varii motive; nu arunc vina pe nimeni deoarece acest Statut a stat prea mult timp prin sertare, timp in care au intervenit si alte legi ce au legatura cu acest act normativ.
  Imi aduc foarte bine aminte ca spuneam ca singurele castiguri vor fi fff subtiri spre inexistente, insa atunci niste deontologi spuneau ca nu am dreptate, ba ca nu am viziunea acestui proiect, etc.
  La nici 2 luni de la intrarea in vigoare se constata ca dreptatea este in alta parte, dar acesta este un fapt secundar, important fiind ca ne place sau nu aceste concursuri trebuie luate de la zero din mai multe motive pe care le voi detalia cu alta ocazie.
  Ce trebuie sa vedeti peste padure este ca in acest mod am avut imputerniciri fara numar (cred ca mai avem si in continuare), vom avea noi concursuri in care se vor observa tot felul de surprize (ca doar vin si iar vin si iar vin tot soiul de alegeri), iar ai nostri ca brazii trebuie sa prinda o ciosvarta.
  Pentru cei mai tineri sau care inca mai cred in minuni, treziti-va si ganditi un pic iar apoi vei observa ca nu se merita sa va agitati. Cand veti mai inbatrani intelegeti aceste aspecte si veti concluziona singuri.
  Toate bune si gand luminat tuturor.

 2. Buna ziua,
  Domnule Teoroc, am urmatoarele intrebari pe care doresc sa le luati in considerare la dezbatarea care va avea loc:
  – Cine ne restituie banii cheltuiti cu fisa medicala, transport , cazari ( pentru ca toate probele pana la momentul suspendarii s-au sustinut la Bucuresti)- aceste cheltuieli au fost foarte mari comparativ cu taxele pe care se obliga se le restituie Ministerul Justitiei?
  – Cine ne plateste daune morale – un an de zile candidatii au invatat si au sperat pentru ca anuntul ANP a fost ca toate concursurile au fost suspendate- ( a suspenda = a intrerupe temporar) ?
  – La art. II alin. 1 din aceasta OUG – se mentioneaza ca aceste concursuri ‘‘se reiau in acord cu noile dispozitii legale‘‘, verbul a relua din OUG coroborat cu a suspenda din anuntul ANP cred ca are sens de a continua, a urma ( dupa o intrerupere) in niciun caz de a incepe din nou?

  Va multumesc!

 3. Nu este corect să plătim din nou pentru testarea psihologică și pentru fișa medicală. Sunt două probe finalizate, nu este logic să începem de la zero. Poate am candidat 50 pe un post și am rămas 10 după testarea psihologică și fișa medicală, concursul fiind suspendat in momentul in care am fost planificați pentru proba interviului. Prin urmare, nu poți anula un concurs pe jumătate desfășurat. Aici mă refer la posturile de „Ofițer Asigurare Tehnico-Materială”. Explicați-le, vă rugăm, problema aceasta.
  Referitor la noile probe de concurs introduse, sunt fără rost, făcute doar să complice și mai rău examenele „transparente”. Ei pun pe hârtie chiar tot ce visează noaptea??!

 4. Buna seara, ceva cred ca imi scapa, in loc sa simplificam procedura de concurs acum o complicam mai tare, peste noapte mai apare o proba de limba straina, oare chiar avem nevoie? Toate structurile incearca sa simplifice numai noi inventam fel de fel de aberatii, rusine celor care au gandit acest proiect

 5. Domnule Teoroc, potrivit proiectului de OUG, puteți să ne comunicați ce se întâmplă cu concursurile aflate în desfășurare. Se vor relua din punctul in care au ramas, cu respectarea prevederilor din vechiul statut sau va trebui să se repete procedura potrivit noilor dispoziții (anunț concurs, inscriere, testare psihologică, etc.). Vă mulțumesc!

  • la acest moment, dupa ce s a analizat si rasanalizat, concluzia si decizia mj este ca e necesara reluarea concursurilor nu din punctul unde au fost suspendate ci de la zero / de aceea se mentioneaza reinscrierea / bibliografia s a modificat dar ceea ce este mai important – s-au modificat conditiile de ocupare a posturilor

   • Dl Teoroc cu tot respectul țin sa va contrazic !! :
    1- taxa de înscriere o plătesc doar candidații din sursa externa doar la ei se referă atunci când se vorbește de resturile și aici trebuie sa precizez faptul ca A.n.p. A greșit intenționat sau nu ( și cu sprijinul sindicatelor care nu s-au împotrivit intenționat sau nu ) atunci când au scos unele posturi din sursa externa cu toate ca vechiul statut prevedea exact ca astfel de posturi se scot in primul rând din sursa interna și apoi din sursa externa !
    2- noi cei din sursa interna care suntem înscriși îndeplinim in continuare condițiile !!! Vorbim aici de concursuri de execuție !!!
    3- Anp a decis anul trecut intenționat sau nu sa suspende pe motive numai de ei știute ( cu acordul tacit al sindicatelor 2 luni și jumătate concursurile ca apoi sa le reia in timp sa nu le terminam )
    4 – cine își asuma banii cheltuiți de noi și timpul pierdut , ca unii au învățat un an ca anunțul pe situl Anp este ca sunt suspendate !!! Nu anulate !!!
    Va rog frumos sa răspundeți !!!

    • raspundem intr-un nou articol / chiar daca supararea e mare si e absolut justificata nu are rost sa plasam raspunderea pe sindicate / noi am presat pe organizarea concursurilor la timp si nu in perioada de risc / am avertizat cu destul timp inaainte ca publicarea deciziei CCR va bloca tot / am facut tot posibilul sa reglam acest lucru chiar prin L145/2019, apoi am stat in dialog cu anp si mj si am sperat intr o solutie fara riscuri de neconstitutionalitate ulterior publicarii L145/2019 / vom explica care sunt problemele cu concursurile in derulare si dezbatem la acel articol / pe 4 oct proiectul se discuta la MJ / se pot face observatii si propuneri

 6. Ce vor sa spună Dl Teoroc : concursurile suspendate se reia de la 0 sau se reia se unde am rămas ?

  • Noi cetățenii de rând , funcționari in sistem putem participa la aceasta dezbatere ? Și dacă da cum procedam ? Pur și simplu venim acolo sau ne trebuie invitație , exista o lista ? Dacă nici noi care suntem 9000 din 12000 nu putem sa facem ceva sa nu își bată joc de atitia oamenii , de banii lor , de timpul lor …. atunci cine poate !! Eu personal sunt la Dvs de la început dar dacă se termina așa tragic eu ma retrag (editat)!!! Eu tot sper intr-o rezolvare măcar la cele de execuție !!

   • Intelegem supararile insa nu si amenintarile. In viata acestui sistem sindicalizat au existat nenumarate situatii mai mult sau mai putin placute pentru personal. De fiecare data ne-am respectat blazonul si actiunile in favoarea membrilor care-i reprezentam. Intr-un final, este alegerea fiecaruia insa trebuie sa se inteleaga ca nu structura noastra sindicala face si desface legi. Am fost si vom ramane atenti la orice modificari de legislatie si actionam cu parghiile ce ne sunt caracteristice.

    • Evaziv răspunsul!!!! Putem participa sau nu ??? Sau este din nou o dezbatere gen bilanțurile in unități unde toată lumea asculta iar dragii noștri conducători țin discursuri elogioase !!!??
     Repet întrebarea !! Putem participa sau nu ???

     • Dupa cum a afirmat si Stefan Teoroc, se va publica un articol distinct pe aceasta problematica, articol la care poti veni cu păropuneri si observatii. Efectiv la intalnirile ce vor avea loc pe acest capitol, nu poate participa oricine. Reprezentantii MJ, ANP si cei ai sindicatelor. Este evident faptul ca orice propunere venita din partea membrilor se va lua in considerare si cuantifica intr-un set de masuri pe care reprezentantii SNLP le vor sustine inj intalnirile cu factorii decidenti. Asa functioneaza lucrurile.

  • Ultimii la NH, ultimii la norma de echipare, ultimii la indemnizatia de concediu intreaga…de ce nu am fi ultimii si la acest aspect privind indemnizatia de chirie care sa acopere ratele la banca?

   • de fapt suntem primii ca nivel de salarizare, nu avem diferente la drepturi in concediu fata de restul structurii si nici la norme fata de politie / apararea si a asumat acordarea normei chiar daca textul legal era ambiguu / dar apararea are un buget stabilit prin raportare procentuala rigida la PIB / la norma de chipare sunt singurii care avem crestere medie 350 lei in timp ce politia are scadere / sa nu dezinformam

 7. Adica cele in curs de desfasurare vor fi reluate de la 0 si va putea candida toata lumea iar ???
  Am inteles bine?

 8. Domnule Teoroc,
  Am inteles bine,concursurile in curs de derulare se vor relua de la 0,adica se vor putea inscrie toti cei care au picat si noi cei care am luat si psihologicul vom da toate probele????

 9. Art. II – (1) Concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante de polițist de penitenciare, de
  conducere sau de execuție, începute anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanțe
  de urgență, se reiau în acord cu noile dispoziții legale; taxele plătite de candidații care nu
  se reînscriu la noile concursuri se restituie.

  ce intelegem din acest articol ? re reiau din punctul de unde au ramas concurusurile sau se reia de la 0 ?
  este in coada de peste !! ca de obicei sa nu intelegm nimic si sa creeze haos

 10. Va salut! Rămâne la latitudinea comisiei ce proba eliminatorie sa aleagă? Adică spre exemplu pt fctia de ST, ce relevanta ar avea proba orala la limba engleza? Înțeleg proba sportiva și proba practica eventual, dar limba engleza…? Îmi puteți lamuri subiectul? Mulțumesc anticipat!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)