www.snlp.ro Web analytics

Ocupati posturile! SNLP preseaza, ANP zice ca a cerut buget

apply for a job3.000 de posturi vacante dintr-un total de 15.000 iar ministrii nostri spun ca stam bine. Robert Cazanciuc facea un calcul rapid impartind detinuti la salariati si ajungea la un raport linistitor comparativ cu alte state europene. Deci (daca ar fi dupa ei), relaxati-va, de maine nu trebuie sa mai munciti in plus! Cand cutitul chiar va ajunge la os probabil chiar vom utiliza acest drept, respectiv acela de a accepta sau nu munca in plus. Sa pazeasca cu cine-or vrea, perimetrele. Pe legislatia in vigoare lipsa refuzului expres prezuma un accept tacit, dar nu vom intra deocamdata in domeniul asta. Vine vremea. Scopul articolului este altul.

Am sesizat riscul agravarii acestui handicap in materie de resurse umane disponibile si am solicitat ANP estimari si masuri. ANP raspunde calm ca nu se asteapta la un numar prea mare de pensionari si ca va lua masuri daca va fi cazul. Probabil ei cred ca atat de atractive sunt posturile din sistemul nostru incat decizia de pensionare nu este una prea usor de luat. Noi spunem ca dintre cei care se vor incadra, niciunul nu va rata finishul (profesional), adica pensia.

Am cerut ANP sa inceapa un demers concret si anume ocuparea unui numar de 1000 de posturi vacante dintre cele 3.000 care probabil ca vor deveni 4.000 in 2016 prin fenomenul pensionarii. ANP a raspuns surprinzator sustinand ca au solicitat finantare in anul 2016 pentru un numar de 665 de posturi care ar trebui ocupate din sursa externa. Mare minune. Suntem sceptici dar atenti. Nu stim si ce s-a aprobat. Informatii nu putem obtine decat daca le scoatem cu forcepsul.

Pentru o impartire judicioasa a posturilor per sistem astfel incat sa nu mai existe diferente enorme intre unitati si totodata pentru a sti exact necesarul real de personal al fiecarei unitati, SNLP a propus standardizarea sitemului. proces acceptat de ANP si aflat in plina derulare. Reorganizarea unitatilor facuta pe baza standardelor elaborate de ANP si sindicate s-a oprit brusc in undele de soc ale schimbarilor politice din ultima perioada. 

Au fost aprobate noile state de functii pentru SNPAP si pentru Pelendava apoi toate celelalte finalizate deja, au intepenit la MJ (CR-uri, CD-uri, Craiova, Tg, Jiu). Aradul are un popas facut chiar la ANP, dupa ce fusese finalizat. Impreuna cu reorganizarile s-au oprit si miscarile intre unitati (mutari). Totusi mutarile s-a decis ca vor fi analizate chiar daca statele nu au fost inca aprobate, luandu-se ca referinte proiectele noilor state.

Insa noi spunem ca nu va mai dura mult acest blocaj. Dupa deblocare un fenomen neasteptat dar pozitiv care se va produce este acela ca reorganizarea presupune emiterea unor decizii de personal (numiri) prin care se activeaza sporul de studii superioare in cazul celor care indeplineau conditiile de domeniu/studii dar nu aveau modificari ale raportului de serviciu produse in 2015/2016.

CORESPONDENTA SNLP (click pe imagini):

 • corespondenta SNLP-ANP posturi vacante in 2015 (solicitare / raspuns initial depasire termen / raspuns final)

 Captura de ecran din 2016.01.17 la 19.16.29Captura de ecran din 2016.01.17 la 19.17.53Captura de ecran din 2016.01.17 la 19.48.01

 • corespondenta SNLP-ANP efecte pensionare 2016 (solicitare / raspuns)

 Captura de ecran din 2016.01.17 la 19.58.30Captura de ecran din 2016.01.17 la 19.58.50

 • corespondenta SNLP-ANP solicitare ocupare 1000 posturi (solicitare / raspuns)

 Captura de ecran din 2016.01.17 la 20.01.37Captura de ecran din 2016.01.17 la 20.01.53

28 COMMENTS

 1. Am luat act si apreciez. Cel putin pe pagina asta incercam sa mentinem un anumit stil. Atat cat se poate. Evitam sa ne punem capcane intre noi si incercam sa urmarim ideea fara sa ne dam motive de iritare reciproc. Desi evident mai sunt si exceptii…

 2. [quote]Salut Ioan. Intr adevăr apare un utilizator cu nickname-ul „Luca” si este buna precizarea ca nu asumi comentariile având in vedere riscul unor confuzii. Recomand utilizatorului respectiv prudenta in alegerea numelor. Deja observam ca postează sub diferite denumiri însă cu acelasi IP. Daca apreciezi ca postările creează prejudicii te rog sa-mi spui.[/quote]

  D-le presedinte Stefan Teoroc iertare-mi cer daca am cauzat neplaceri ,in relatia d-voastra cu un anume vicepresedinte de la sindicatul…frate!
  Daca as fi postat ca fiind ….Gheorghe,mi-as fi ridicat in cap toti colegii care poarta numele lui…. Gigi Becali!!! 😀

  Sunt convins ca in sistemul penitenciar mai sunt colegi care se numesc”Luca”…Ce sa ma zic de „Ioan”.Este interzis sa postezi cu un anumit nume?
  Poate pe saitu(vorba lu` nea Valy 😉 ) celalalt…
  N-o sa o mai fac,din respect pentru dvs si pentru ceea ce faceti…Cu domnul coleg o sa incerc sa „conversez” pe site-ul FSANP, da-i mai greu ,omu` are functie si cenzura functioneaza doar intr-o anumita directie, intelegeti ce vreau sa spun….
  RESPECT!!

 3. Salut Ioan. Intr adevăr apare un utilizator cu nickname-ul „Luca” si este buna precizarea ca nu asumi comentariile având in vedere riscul unor confuzii. Recomand utilizatorului respectiv prudenta in alegerea numelor. Deja observam ca postează sub diferite denumiri însă cu acelasi IP. Daca apreciezi ca postările creează prejudicii te rog sa-mi spui.

 4. Domnule Stefan,
  Vedeti ca pe grupul SNLP, administrat de d-vs este un binevoitor care comenteaza in numele meu.
  Va multumesc.
  Luca

  [quote name=”Luca”]O propunere pentru toti angajatii din sistemul penitenciar:
  Cum ar fi daca ar fi 😆 un singur sindicat reprezentativ,si nu doua k acum?
  N-ar mai exista tendinta de a spune ca noi suntem mai koko decat ceilalti,si am fost mai primii in privinta adreselor si corespondentei cu ANP-MJ-!!
  Se pot inventa si functii suplimentare pentru cei care-si doresc …
  O sa ma gandesc la neshte nume de organizatii(de bididii,de tineret,a blondelor,a roshcatelor,a brunetelor,a celor cu motz in frunte,a moldovenilor,dobrogenilor,muntenilor,prazarilor,banatenilor,ardelenilor si a…ungurilor,ca sa nu fim acuzati de discriminare-pe rrrrromi inca nu i-as include totusi!!! 😀 😀 …)
  ce ziceti?[/quote]

 5. Aveți grija sa nu uitați ȘEPCUȚA de la uniforma tine de cald la – 15 grade.

 6. Trebuie sa venim,e primul protest in 2016,si daca nu ma insel si primul impotriva tehnocratilor.chiar daca ministrul e ministra nu trebuie sa avem mila.

 7. O propunere pentru toti angajatii din sistemul penitenciar:
  Cum ar fi daca ar fi 😆 un singur sindicat reprezentativ,si nu doua k acum?
  N-ar mai exista tendinta de a spune ca noi suntem mai koko decat ceilalti,si am fost mai primii in privinta adreselor si corespondentei cu ANP-MJ-!!
  Se pot inventa si functii suplimentare pentru cei care-si doresc …
  O sa ma gandesc la neshte nume de organizatii(de bididii,de tineret,a blondelor,a roshcatelor,a brunetelor,a celor cu motz in frunte,a moldovenilor,dobrogenilor,muntenilor,prazarilor,banatenilor,ardelenilor si a…ungurilor,ca sa nu fim acuzati de discriminare-pe rrrrromi inca nu i-as include totusi!!! 😀 😀 …)
  ce ziceti?

 8. @MDCCCXCII
  Nu ma consider etalon si nu tin cu dinadinsul sa dau lectii cuiva….
  Insa ma simt obligat sa reactionez cand vad anumite derapaje…
  Putin bun simt si obiectivitate nu strica uneori,nu crezi?

 9. Frate geaman sunt cu Avram si ma duc in pensie,bre!!!
  Si vreau si 200% din salariu ca doar am fost …vice!
  Daca eram presedinte plin 😆 ,vroiam 400%, 😆 😆
  D-le Teoroc va rog sa lasati comentariul asa cum este,si sa nu-l pierdeti… pe drum!!
  Va rog sa nu uitati comentariile si reactiile avute de acest……NO NAME cu pretentii- nu cu mult timp in urma.
  Nu vreau dezbinare-cu asta se ocupa altii-da` neica nimeni asta prea si-a luat nasu`la purtare!!
  Ramane la latitudine dvs sa decideti daca e corect ce spun…
  In mod normal l-as fi ignorat,da` nici chiar asa de bun crestin nu sunt!! 😉

 10. Pt. cei care se presupun inzapeziti:da` plecati fratilor cu 2-3 ore mai devreme,ce va costa?
  Si luati cu voi si 2-3 saci cu nisip(daca luati sare trebuie sa luati neaparat si…bere 😀 ) si neshte lopeti de infanterie-ca tot suntem…(semi)militari!!!
  Ustensilele poate ca vor fi utile si in alte scopuri 😆

 11. Buna
  Monitoru este fratele „geaman”al lui Avram de la Aiud. Nimic concret, numai mistocareala…

  [quote name=”1892″]Monitoru,
  Iti inteleg sarcasmul si dorinta acuta de a te pozitiona intr-o alta zona decat majoritatea. Insa, pana la a-ti convinge colegii ca ai putea fi un etalon, ar cam trebui sa le spui mai multe despre tine. Poate in felul asta identificam profilul perfect al lucratorului de penitenciare.

  In orice sistem sunt oameni care pot face unele lucruri pe care altii nu pot. Nu toti pot lucra pe o sectie de detinere asa cum nu toti pot aduce un aport serios muncii de birou. Asa aca, Monitorule, ne multumim cu cantitatea pentru ca, in ce priveste calitatea, sistemul triaza si-i pune pe fiecare acolo unde le este locul. Si tu ai fost la un moment dat acel pion pe care l-au mutat unii acolo unde au considerat de cuviinta ca te descurci. Luandu-ti in considerare „stilul” iti spun inca de pe acum ca iti ignor eventuale referiri la faptul ca nu ai fi un pion si ca te-ai compara cu altceva de pe tabla de sah… O zi buna sa ai ![/quote]

 12. De la Margineni se pleaca cu microbuz cv ? face si al nostru (editat) lider de sindicat o sedinta sa ne informeze (editat)?

 13. Gavril. Unde drumurile sunt blocate, este de inteles. Nu e o obligatie. Strangem exact oastea pe care o putem strange in atare conditii. Cand va fi de alarma generala ne vom mobiliza pentru alarma generala

 14. Ne vom prezenta in uniforma, nu vom fi alaramati fi sigur de asta.
  Niciodata la mitinguri nu am fost alarmati, nici acum nu se intampla acest lucru.
  Veniti in numar cat mai mare, avem toti motive: decontul de lentile pentru ochelari, plata lunara cat si marirea normei de echipare, plata majorarii de 75% pentru cei care lucreaza la tura, 50%, incadrari din sursa externe, metodologia pentru pentru legea pensiilor militare!
  Va astept in fata Ministerului Justitiei miercuri 20 ianuarie 2016.

 15. Salut Stefane!!!…,am si eu o nelamurire…., pai cu drumuri blocate, cu trenuri aflate in intarziere cate 2-3 ore….cum mai venim la miting de la o distanta foarte mare?!

 16. Sincer, prefer sa fac munca a inca 10 angajati din sursa externa (nepoti, veri, frati ssmd), decat sa fiu silit sa-i inghit pe langa mine. Poate tine cont cineva si de aspectu asta. Da, dupa 1 an de scolarizare isi pot capata credibilitatea pentru sistem.

 17. S-a publicat in mof nr. 34 decizia curtii constitutionale privind comisiile de disciplina din anp

 18. De n-o fi vant sau ger,ca ingheata buzele pe vuvuzele.Si mai ramane deszapezirea…..
  In alta ordine de idei,dle Presedinte,inainte de angajari,unii trebuie sa raspunda ptr trecerea unora de la operativ la administrativ si eventual ptr acordarea ilicita a majorarii de 50%. Cand vei scrie si despre asta?

 19. Cred ca in 20 la miting vor predomina colegii de la reeducare si de la cabinetul medical.Poate sint cei mai nemultumiti de salariile câre le-au crescut numai cu 25%.Oricum plata pt.simbete si duminici nu-i mai intereseaza.Ne vedem la miting.

 20. a semnat ministreasa ordinul ptr.sambete si duminici,precum si cel de haine???sau e demisa?

 21. Bine punctat domnul Teoroc..in ultimul alineat in legatura cu activarea sporul de studii…credeti ca si anp-ul va interpreta la fel…sa nu avem surprize ca si cu avansarea in grad in 2015 cand nu s-a respectat cum ar fi trebuit pt cei care aveau studii in domeniu…

 22. Pai daca au cerut buget de ce nu s-au scos locurile la concurs ce asteapta sa vina 2017 .

 23. Monitoru,
  Iti inteleg sarcasmul si dorinta acuta de a te pozitiona intr-o alta zona decat majoritatea. Insa, pana la a-ti convinge colegii ca ai putea fi un etalon, ar cam trebui sa le spui mai multe despre tine. Poate in felul asta identificam profilul perfect al lucratorului de penitenciare.

  In orice sistem sunt oameni care pot face unele lucruri pe care altii nu pot. Nu toti pot lucra pe o sectie de detinere asa cum nu toti pot aduce un aport serios muncii de birou. Asa aca, Monitorule, ne multumim cu cantitatea pentru ca, in ce priveste calitatea, sistemul triaza si-i pune pe fiecare acolo unde le este locul. Si tu ai fost la un moment dat acel pion pe care l-au mutat unii acolo unde au considerat de cuviinta ca te descurci. Luandu-ti in considerare „stilul” iti spun inca de pe acum ca iti ignor eventuale referiri la faptul ca nu ai fi un pion si ca te-ai compara cu altceva de pe tabla de sah… O zi buna sa ai !

 24. Intr-u totul de acord cu dvs d-le Stefan,in privinta ocuparii posturilor….Insa o selectie mai atenta daca s-ar putea d.p.d.v. al calitatii,ca nu doar cantitatea sau numarul conteaza….zic si eu 😆 Ca doar ne credem o institutie serioasa cu rol major in societate-si nu ma refer doar la contributia academico-cultural- stiintifica!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)