www.snlp.ro Web analytics

Ne cerem drepturile!

422966-protest-1345130593-621-640x480UPDATE
ANP raspunde la interpelarea noastra adresand rugamintea institutionala de a manifesta intelegere si toleranta pana la finalizarea demersurilor. Intre sindicate si ANP/MJ exista un canal de comunicare deschis si direct pe subiectul acordarii contravalorii echipamentului pentru anul 2013 (transa II) si avem asigurari ca ministrul justitiei face tot posibilul pentru solutionarea problemei. Sindicatele au transmis clar intentia de a organiza proteste in perioada imediat urmatoare in cazul unei finalizari nereusite a problemei. Pana la acest moment nu avem un raspuns ferm de la MJ. In cursul zilei de astazi se va adopta o decizie comuna la nivel SNLP-FSANP privind etapa urmatoare de actiune.

Nr.123/SNLP/03.07.2014 >> Nr.98/FSANP/03.07.2014

 
Catre
Ministrul Justitiei
Domnul Robert-Marius CAZANCIUC
 
Stimate domnule ministru
 
SNLP si FSANP, organizatii sindicale reprezentative care insumeaza peste 10.000 de membri cu calitatea de salariati in sistemul administratiei penitenciare si Ministerul Justitiei, solicita respectarea prevederilor bugetare exact in modalitatea in care acestea au fost aprobate pentru anul in curs, privind plata salariilor dar si a celorlalte drepturi legale ale personalului. Nu solicitam nimic in plus!
 
Luam act cu profunda nemultumire de probabilitatea neacordarii drepturilor de echipament in bani, pentru anul 2013 (transa a II-a) personalului din sistemul penitenciar, avand in vedere faptul ca Ministerul Finantelor Publice nu a aprobat solicitarea de deschidere a creditelor bugetare in acest sens desi sumele au fost trimestrializate pentru perioada bugetara iulie-septembrie 2014.
 

Opinam ca in calitate de parteneri sociali, am urmat incepand cu anul 2011 si pana in prezent o strategie de echilibru si nu de presiune, insa salariatii pe care ii reprezentam reclama din ce in ce mai multe nemultumiri justificate care motiveaza SNLP si FSANP ca structuri asociative profesionale, sa actioneze ferm pentru protectia intereselor propriilor membri. 
 
Referitor la dreptul la echipament in bani, acesta reprezinta o restanta pentru echipamentul neacordat personalului in anul 2013, sumele aferente avand termenul maxim de plata pe data de 30 iunie 2014 conform OMJ nr. 2908/C/2013. Precaritatea bugetului ANP, care se accentueaza de la an la an, a fundamentat depasirea acestui termen la momentul trimestrializarii bugetului, insa neacordarea acestui drept nici macar in trimestrul III reprezinta un abuz, iar un abuz nu se poate justifica pe criterii bugetare. 
 
Ministerul Finantelor Publice nu poate refuza deschiderea creditelor bugetare pentru cheltuieli pe care anterior le-a autorizat prin aprobarea bugetului anual. Prin urmare refuzam sa acceptam orice justificare din categoria austeritatii bugetare si va informam ca vom trata aceasta situatie cu toata seriozitatea avand in vedere faptul ca pentru organizatiile sindicale din penitenciare prezenta sincopa reprezinta un indiciu relevant cu privire la modul in care se vor gestiona in continuare aspectele care vizeaza drepturile salariatilor. 
 
Personalul din penitenciare a pierdut enorm in ultimii ani dar a inteles sa-si asume in continuare si chiar cu rezultate bune, responsabilitatea unor misiuni efectuate cu resurse umane si materiale reduse si in conditii de munca foarte grele, totusi acest context nu trebuie sa ne identifice ca structuri pasive, care pot fi supuse oricaruit tip de experiment social, fara pericolul unor reactii. 
 
Nu vom lista tot setul de probleme cu care ne confruntam, insa amintim doar ca la acest moment schimburile operative din penitenciare (4000 pers) totalizeaza peste 350.000 de ore suplimentare necompensate, dar totusi nici acest aspect nu pare sa fie de natura a genera masuri corecte in politica bugetara sau de personal a sistemului nostru. Se prefera mai degraba presiunea pe angajati decat investirea in mijloace si instrumente de lucru performante ori in finantarea unor posturi pentru angajarea de personal.
 
Domnule ministru, va solicitam sprijinul pentru solutionarea tuturor aspectelor mentionate si totodata va asiguram ca avem reprezentarea exacta a faptului ca suntem exponenti ai personalului dintr-un sistem important pentru structura de aparare nationala, dar acest lucru nu ne va impiedica sa uzam de toate mijloacele sindicale specifice in cazurile in care nu suntem tratati ca salariati din structura de aparare si in situatiile care aduc atingere conceptului de respect profesional. Va informam ca SNLP si FSANP vor avea un calendar comun de actiuni.
 
Cu deosebita consideratie
 
Stefan Teoroc, Presedinte SNLP/PUBLISIND >> Florin Schiopu, Presedinte FSANP

75 COMMENTS

 1. Cine sa iasa fratilor in strada?!ca romanu’ e facut sa aiba un sef si sa-l pupe-n funduletz si din 300 de angajati 250 sunt neamuri si alte grade de rudenie..ar iesi doar cei care sunt la operativ ca ceilalti ii dor in…ma uit la comentariile voastre si chiar ma amuz! 😆 nici macar revolutia din ’89 nu a fost a romanilor..romanului ii place sa fie pupincurist si sodomizat!cine are coloana vertebrala,ala nu e bine vazut de nimeni!asta a acelasi sistem comunism ca inainte numai ca a fost cosmetizat!Pt.cei care mai cred ca o sa mai fie bine vreodata in sistemul asta,le zic sa fie realisti.Ministerul Justitiei!care justitie?in tara asta,glumiti!

 2. [quote name=”Stefan Teoroc”]Ionel / procesul de elaborare a ordinului s-a incheiat demult / termenul de emitere era de 5 zile / nu avem ce alte demersuri sa facem acum / nu stiu la ce acoperire te referi / sunt prevazute ambele majorari / la MAI este o situatie diferita si nu mai buna ca a noastra / ei au acordat sporul de 50% la fel ca salariul de merit acelorasi oameni care luau aceste drepturi la 31 dec 2009 / absolut injust / astfel multi din politie au primit sporuri de 75% din salariul de baza in ultimii 5 ani iar altii nu au luat nimic / politia va acorda in plafoane majorarea pt misiuni speciale / se va face o tranzitie intre situatia existenta si cea care se va crea prin aplicarea noului ordin / nu va mai uitati in ograzi straine ca nu este mai bine acolo / politia nu admite compensari duble pentru sarbatori / daca sunt ore suplimentare e in regula, daca nu nu / nici ei nu stiu inca cum vor aplica noile norme / putina rabdare![/quote]
  Nu admite compensari duble, admite in schimb plata pentru orele muncite in zile de sarbatoare legala, ca si la noi dar in plus vor plati cu 75%zilele muncite sambata si duminica conform OMAI 101 .La ei sunt platite dr4epturile de echipament la zi…….dar asa-i noi suntem fruncea, ei codasii. 😆 Despre plata incepand cu 2009 a unor drepturi numai unora si altora nu, sunt de acord ca a fost facuta o mare nedreptate atunci, dar acum ni se face una noua.Si inca una mare.

 3. Haideti cu rebeliunea,haideti sa ne exprimam asa cum simtim,asa cum suntem tratati!!Pe mama lor!!!

 4. Rusine,sa va fie guvernanti de doi lei,ati rupt tara in doua cu furtisagurile voastre,drepturile noastre le discutati dimineata la cafea si spuneti:cine?aia de la puscarii,da-i in pana mea,de sclavi!!!In strada fratilor,sa nu le permitem sa ne batjocoreasca la infinit,iar impreuna cu liderii nostri de sindicat sa recurgem la cele mai radicale forme de protest legale avute la indemana.

 5. e clar ca-i doare-n basca pe cei din ANP daca luam noi, palmasi, drepturile banesti, iar in privinta MFP, o sa primim de la ei banii la sfantul asteapta, ca tot asa ne-a prostit si baselu cand ne-au taiat 25% din salarii

 6. PTR JIANU: EU CEL PUTIN IMI ASUM CEEA CE SPUN SI NU MA TRANSPUN IN JIENI SAU ALTE FILME ROMANESTI PE CARE LE-AI VIZIONAT…EU RASPUNDEAM LA CE A SPUS DOMNUL PRESEDINTE IN ACEST MESAJ: Stefan Teoroc 06-07-2014 16:06
  Ionel / procesul de elaborare a ordinului s-a incheiat demult / termenul de emitere era de 5 zile / nu avem ce alte demersuri sa facem acum / nu stiu la ce acoperire te referi / sunt prevazute ambele majorari / la MAI este o situatie diferita si nu mai buna ca a noastra / ei au acordat sporul de 50% la fel ca salariul de merit acelorasi oameni care luau aceste drepturi la 31 dec 2009 / absolut injust / astfel multi din politie au primit sporuri de 75% din salariul de baza in ultimii 5 ani iar altii nu au luat nimic / politia va acorda in plafoane majorarea pt misiuni speciale / se va face o tranzitie intre situatia existenta si cea care se va crea prin aplicarea noului ordin / nu va mai uitati in ograzi straine ca nu este mai bine acolo / politia nu admite compensari duble pentru sarbatori / daca sunt ore suplimentare e in regula, daca nu nu / nici ei nu stiu inca cum vor aplica noile norme / putina rabdare!… FAPTUL CA IMI MAI ADAUGI TU UN S LA NUMELE REAL DENOTA CE CARACTER AI ATATA TIMP CAT JIGNESTI SI FACI AFIRMATII NEFONDATE DATORITA FAPTULUI CA ..ATAT TE AJUTA „SCUFITA” 😆 . CU PARERE DE RAU ITI TRANSMIT CA FACI PARTE DIN CATEGORIA ACELOR CARE NU AJUTA CU NIMIC LA NIMIC!!! 😆

 7. Ne meritam soarta ca si popor, suntem atat de dezbinati incat politicienii se amuza pe prostia acestui popor.
  Asa se intampla intr-un stat in care functiile de conducere sunt ocupate de catre oameni cu facultati si studii cumparate. Romania este condusa politic de 24 de ani spre haos, faliment si saracirea poporului.
  Cum dracu pentru niste amarate de drepturi legale nu sunt bani dar pentru contractele cu banii Romaniei sun destui bani, bani la care sunt abonati politicienii, firmele lor, firmele prietenilor si a familiior lor.

  Fratilor treziti-va ca va fi vai si amar de noi, daca PSD-ul ajunge la putere va fi dezastru, daca PNL-ul infratit cu PD-ul care ne-a taiat din salarii va ajunge sa ne conduca va fi jale.

  Nu degeaba tip sus si tare ca in Romania doar Monarhia ne mai salveaza.

 8. Ce nu intelegeti,dragi colegi? Suntem ai nimanui! Iar de iesit in strada,cine? Sotia lui cutare,varul lui cutare,nepotul lui cutare??? Cei care ar vrea sa iasa li se cauta nod in papura de asa zisi sefi!!!

 9. si inca ceva dle stefan sa manifestam intelegere si toleranta.Dar oare nu a fost pana acum indeajuns ce mf cauta acum vreo comoara ca sa ne dea banii pe echipament.Pensiile s-au indexat,au crescut salariile medicilor si profesorilor,a crescut salariul minim pe economie,noi avem aceeasi bani in buzunar ca in2009 ba chiar mai putin tinand cont ca nu mai luam nimic altceva si ne rugam de ei sa primim un drept al nostru restant din 2013 in conditiile in care toate celelalte institutii de aparare si sig l-au primit Asa nu se mai poate.

 10. domnule stefan acest raspuns al anp ne baga in ceata total adica nu mai inteleg nimic cum adica se fac eforturi da ce e greu sa fii barbat si sa spui da sau nu.Mie personal imi suna a intelegere pt a ne mai duce iarasi cu presul asa ca hai sa luam taurul de coarne si sa organizam un calendar de proteste cat mai curand ca a ajuns cutiul la os.Parca ar fi la alba neagra uite o nu i unde e aia castigatoare.Oare nu putem avea un raspuns concret DA sau NU????????????????

 11. N-am inteles nimic Avrame / vbim de bani alocati in bugetul pe anul 2014 pentru o restanta care se poate plati doar in 2014

 12. Sa fim realisti…daca vedem lucrurile real…bani au fost alocati pe anul trecut…oare ce s-a facut cu ei de si sindicatele nu au stiut s-au……!!!!

 13. Stefan,
  Lasa-l pe Cucu saracu, ca nu stie ce vorbeste. Dupa nume, e singur saracu si se zbate intr-o mocirla a neputintei si a necunostintei faptelor snlp.

 14. Mai Scartane !
  Cum pti afirma ca politistii beneficiaza de acest 75% cand nu au aparut nici macar normele de aplicare ?
  Vrei sa fii politist ? Da-ti mah demisia si tai-o la ei ! La ce mama dracu mai bantui mediul penitenciar ?

 15. CUCULE !
  In primul rand ce esti tu si ce drepturi ai sa ceri demisia de onoare unor oameni care lupta cu adevarat in acest sistem ?

  Ca sa ceri demisia de onoare fara sa argumentezi cu nimic reactia ta, e acelasi lucru cu „sa (editat)” fara sa-ti spun de ce ar trebui sa intorci acolo.

  Cand vei vrea vreodata sa stii ce face Stefan si liderii de prin teiritoriu, este deajuns sa-ti misti (editat), sa-l asezi la un calculator conectat la net si sa deschizi site-ul snlp nu doar pentru a arunca o astfel de petarda ci sa-l rasfoiesti in intregime.

  Daca te duce memeaca, ai sa pricepi de ce trebuie sa nu-si dea nimeni demisia de onoare. In cel mai bun caz, ar trebui sa dispari tu de prin structura asta sindicala daca esti membru. Sincer, cu d’alde tine nu reusim nimic.

  Liderii trebuiesc sustinuti si nu blamati in astfel de momente ! Concentreaza-te pe singurul neuron care ti-a mai ramas si solicita-i sa te ajute a invata mecanismul functionarii acestei structuri sindicale in raport cu problematica penitenciara.

 16. Raspundeti domnilor lideri de sindicat…….care este problema cu banii de haine…….un zvon ceva…..o minciuna……o maslina…..o gogonea……ceva acolo………..orice……

 17. Rog colegii din penitenciare sa se mobilizeze cel putin de data aceasta si sa nu ne mai lasam calcati in picioare !!!!!

 18. Ce noutati aveti despre banii de echipament? Daca nu se va rezolva problema pana la salariul din aceasta luna, lumea se va revolta nu numai pentru ca nu intra banii ci pentru ”PROSTEALA” care deja a ajuns la limita deoarece putinele drepturi care ne-au ramas nici pe acestea nu le respecta conducerea.

 19. Daca mai avem putina demnitate si simt al raspunderii,de cei care conduc destinele penitenciarului romanesc nu ies in fata si sa trimita in unitati situatia reala a platii cele de a doua transa de echipament.
  Oamenii din penitenciare ce incredere sa mai aiba in sistem/cind se stabileste o data a acordarii platii si ulterior ne întoarcem la 360 de grade.
  Vorbim de transparenta de dragul de a vorbi.
  Si vrem performanta cu oameni putini,loialitate si verticalitate in munca pe care o prestam.
  Creem tensiuni si apoi intram intr-o tacere suspecta.

 20. Cu siguranta, eu , cu toate neamurile mele vom sti cu cine votam…

 21. Avem banii de dat avem datorii la stat….banii de echipament lume?Nu vrem pomana ne vrem un drept de-al nostru.Zici ca ne da cate 10000 lei asa ii asteptam!

 22. si daca e prea mult ce revendicam noi, am o intrebare; – a vazut cumva cineva primari in strada in trecutul apropiat? ..nici eu, dar ccu toate astea de la 1 iulie a.c. merg pe o majorare de 50% a salariilor aprobata de guvern. cine imparte parte isi face si ce mai ramane…da celor mai plangaciosi si reclamanti…asta e politica oamenilor din guvernul romaniei..deci, ce mai asteptam? de compromis numai vorbesc pentru ca mergem in pierdere prea demult timp pentru a ne apara anumite pozitii…deci pe ei cat putem face asta!!!

 23. la noi sporul de 50% il vor lua oamenii care muncesc 1 pe sectie cand acest lucru este interzis, aceeasi care stau in foisoare fara a fi schimbati nici macar pentru necesitati fiziologice 13-14 ore pe zi, aceeasi care isi asuma riscuri escortand persoanele condamnate la puncte de lucru cu un minim de agenti, aceeasi care nu au pauza de masa desi codul muncii le garanteaza asta, aceeasi care au la momentul asta ore suplimentare si concediu de odihna restant de anul trecut…chiar nu stiam ca asa e forma finala a ordinului…dar daca asta e forma finala e corect sa nu ne mai uitam in curtea altora, respectiv a m.a.i…ci sa lasam ordinul sa se aprobe cat mai repede 😆

 24. eu stiam ca nimeni nu a mai luat nimic in plus la salariu de cand boc a blocat plata orelor suplimentare si in noiembrie anul trecut a facut-o si ponta…chiaar nu stiam ca la m.a.i s-au platit cei 75% in ultimii 5 ani doar ca numai unora cum spuneti dvs…iar cu cei 50% ma faceti sa rad 😆

 25. iar daca se va aproba ordinul in forma propusa…v-ar conveni?…noua membrilor de sindicat, nu! luati cele trei fraze din ordinul m.a.i. postate de mine includeti-le in ordinul nostru si va fi ok! pentru ca fonduri vor fi, daca vor fi, in ambele tabere, si daca vor fi am dori sa nu ne uitam cu jind in gradina celorlalti colegi cum ca ei au baza legala si noi nu! multumim!

 26. Ionel / procesul de elaborare a ordinului s-a incheiat demult / termenul de emitere era de 5 zile / nu avem ce alte demersuri sa facem acum / nu stiu la ce acoperire te referi / sunt prevazute ambele majorari / la MAI este o situatie diferita si nu mai buna ca a noastra / ei au acordat sporul de 50% la fel ca salariul de merit acelorasi oameni care luau aceste drepturi la 31 dec 2009 / absolut injust / astfel multi din politie au primit sporuri de 75% din salariul de baza in ultimii 5 ani iar altii nu au luat nimic / politia va acorda in plafoane majorarea pt misiuni speciale / se va face o tranzitie intre situatia existenta si cea care se va crea prin aplicarea noului ordin / nu va mai uitati in ograzi straine ca nu este mai bine acolo / politia nu admite compensari duble pentru sarbatori / daca sunt ore suplimentare e in regula, daca nu nu / nici ei nu stiu inca cum vor aplica noile norme / putina rabdare!

 27. fonduri se vor aproba sau nu si la m.a.i. si la m.j. dar de ce sa nu fim acoperiti cand se vor aproba acele fonduri? 😉

 28. Se va aproba si ordinul / este la MJ / important este sa se aprobe fonduri la rectificare / normele nu vor umple buzunarele nimanui

 29. nu uitati prioritatea acestor zile, ordinul va fi dat luni sau marti asa cum vor ei si pe 😐 urma se vor da si banii de haine…eu am postat ordinul m.a.i….e mult mai bun decat propunerea noastra de omj..preluati-l si impingeti-l inainte si sustineti-l domnule presedinte! restul le reglam cu iesiri sa fara in strada…e vorba despre acel ordin cu majorarile de 50% si 75%…s-a vrut sa se uite de el prin manipulare!!!

 30. este adevarat ca nu primim banii restanti pe tinuta ? nu mai avem rabdare , santem mintiti si dusi cu fofarlica tot timpul. Nu mai putem accepta. Sa fie luate masuri.

 31. [quote name=”IONEL CARTAN”]SI…ARE CEVA VREME DE CAND AM SCRIS SI MA REPET ACUM. ACTIUNI IN INSTANTA DUSE LA CEDO SI CASTIGATE, ATATA TIMP CAT PERS CONDAMNATE CASTIGA PE CONDITII DETENTIE VOM CASTIGA SI NOI PE CONDITII DE MUNCA, SALARIZARE…ETC, SI ABIA APOI NI SE VOR RESPECTA DREPTURILE. ACUM INSIST PE IESIREA MASIVA IN STRADA PENTRU CA VIN ALEGERILE…ALTFEL ERA CEVA DE GENUL „CAINII LATRA, URSUL MERGE MAI DEPARTE!” :lol:[/quote]
  Îmi cer scuze pentru exprimare.
  Am fost unul dintre cei care Am subsținut de la începuturile sindicatului ca în instanță ne vom rezolva ilegalitățile care se fac în sistem.Mulți la vreme respectivă se uitau foarte ciudat la mine ,cum să dam noi în judecată nu se poate .Și apropo ,procesele câștigate până în prezent de ce nu mergem la un executor judecătoresc să ne recuperăm banii integral.

 32. https://www.facebook.com/pages/ROMANIA-REGALA/192568784153293?ref=hl

  Asa se intampla cand votam haotic aceiasi oameni, interese si sustinem aberant distrugerea Romaniei. Republica si republicanismul ne-au distrus, rusii in 1947 ne-au impus comunismul si dupa revolutie am sustinut prosteste distrugerea economiei, vanzarea tari si saracirea poporului. Solutia este Monarhia.

 33. PTR RADU HILOHE: SI EU SUNT FOARTE DE ACORD CU O ACTIUNE DE O ASEMENEA ANVERGURA DAR…INTR-UN MESAJ ANTERIOR IMI EXPRIMAM INDOIALA FATA DE NUMARUL COLEGILOR CARE VOR PARTICIPA SI MOTIVAM SI DE CE…DAR POATE MA INSEL SI DE DATA ASTA, MACAR DE DATA ASTA, VOM IESI CU TOTII SA NE STRIGAM NEMULTUMIRILE SI SA CEREM REZOLVAREA LOR IMEDIATA! DOAMNE-AJUTA!

 34. PSD-ul e ticalos,e mai parsiv decat PDL-ul;Cazanciuc (editat) nu stie ca are in subordine si penitenciarele!Daca aveau magistratii restante,tot asa procedau???Rusine,ANP!Rusine,Cazanciuc!

 35. PTR CARTAN.
  Sunt de acord in totalitate de acord cu cele spuse de dumneavoastra,dar as vrea sa adaug ca actiunile pe care le vom initia imediat sa fie fara precedent pina acum, de cind au aparut sindicatele.
  Bai fratilor noi suntem cobaii lor.
  De luni sa devenim mult mai vocali cu presa si televiziunea.Megem la televiziunile care au parteneriate solide cu posturi renumite de peste hotare.
  Toate tarile din UNIUNEA EUROPEANA SA STIE CE SE INTIMPLA IN TARA ASTA.
  Sa vina la noi,avem ce le spune fratilor.
  Nu mai trebuiesc rufele spalate in familie-NU MERITA CEI CARE NE CONDUC.
  Vom trimite invitatii si ambasadorilor acreditati in tata noastra.
  Toata tara sa stie mizeria din sistemul nostru.

 36. SI…ARE CEVA VREME DE CAND AM SCRIS SI MA REPET ACUM. ACTIUNI IN INSTANTA DUSE LA CEDO SI CASTIGATE, ATATA TIMP CAT PERS CONDAMNATE CASTIGA PE CONDITII DETENTIE VOM CASTIGA SI NOI PE CONDITII DE MUNCA, SALARIZARE…ETC, SI ABIA APOI NI SE VOR RESPECTA DREPTURILE. ACUM INSIST PE IESIREA MASIVA IN STRADA PENTRU CA VIN ALEGERILE…ALTFEL ERA CEVA DE GENUL „CAINII LATRA, URSUL MERGE MAI DEPARTE!” 😆

 37. Trebuie sa intelegem ca ANP-UL,MINISTERUL JUSTITIEI SI MINISTERUL DE FINANTE procedeaza in asa fel cu noi vazind ca de mult timp noi nu am reactionat in nici un fel.
  Se zbat cele doua sindicate la virf,dar nu pot rezolva multiplele probleme din sistemul penitenciar.
  Toti membrii de sindicat trebuie sa facem front comun si trecut imediat la actiuni foarte bine organizate in locuri bine stabilite.
  Nu trebuiesc facuti pasi gresiti,caci asta se asteapta de catre reprezentantii puterii.
  ARMATA,POLITIA si celelalta structuri trimit la negocier oameni cu vipusca lata la pantaloni,arma penitenciara este reprezentata de sindicalisti.
  Nu am vazut pina acum sa iasa pe post purtatorul de cuvint al anp-ului sa dezminta aberatiile care se spun despre noi.
  Are anp-ul purtator de cuvint?
  Daca actiunile bine organizate nu dau roade[si sigur nu dau] atunci frate trebuie trecut la rebeliune.
  Nu vreti dialog-trecem la actiuni radicale.
  Sau ne puneti catusele si ne ascundeti dupa gratii.

 38. [quote name=”Stefan Teoroc”]Schimbul acela ar fi sacrificat, nu asa se procedeaza. Neintrarea in serviciu echivaleaza cu incetarea lucrului (greva) care este interzisa.
  Toti de pe acel schimb ar fi expusi demiterii.
  Avem si alte metode.[/quote]
  De acord pana intr-un punct.Neintrarea in serviciu, poate fi considerata intr-adevar greva, care in prezent este interzisa, fapt ce poate atrage raspunderea disciplinara.Dar daca o facem altfel???Adica regulamentar si legal?Adica, refuz intrarea in serviciu pt ca nu am schimbator in foisor, nu am al doilea ori poate al treilea agent pe sectie, asa cum prevede O.M.J 1676.Motive mai putem gasi….legale.Sa nu uitam ca NIMENI, nici macar A.N.P. nu se poate prevala de propia tulpitudine pentru a se apara sau altfel spus, ei trebuie sa respecte acest O.M.J. apoi respectam si noi intrarea in serviciu.Cat despre sanctiuni la individualizarea acestora conform O.M.J 2856 se tine cont de o seama de criterii, o abatere discipplinara nu echivaleazam cu demiterea din sistem(vezi cazul locotenentului care a manifestat in tinuta in Piata Victoriei acum doi ani si a fost trecut in rezerva in prezent fiind reincadrat prin hotarare judecatoreasca, hotarare judecatoreasca prin care instanta a modificat sanctiunea si a inlocuit trecerea in rezerva cu amanarea in functie pentru o perioada de doi ani).

 39. [quote name=”Stefan Teoroc”]Schimbul acela ar fi sacrificat, nu asa se procedeaza. Neintrarea in serviciu echivaleaza cu incetarea lucrului (greva) care este interzisa.
  Toti de pe acel schimb ar fi expusi demiterii.
  Avem si alte metode.[/quote]
  Dar medical pe tot schimbul din cauza oboselii cum suna ? Eu unul am 140 de ore suplimentare si nu a trecut decat jumatate de an ? oare la noi se lucreaza din 12 luni ale anului 14 ??

 40. Eu sunt foarte curios cati vor iesi in strada, pentru ca multi sunt comozi si ar vrea sa li se bage si in gura 😆 , e o fabula romaneasca. Eu am auzit foarte multe pareri de genul : ” am treaba..de ce sa ies ca oricum fac ce vor ei..si cu mine si fara mine tot aia e..nu ies eu in strada sa beneficieze altii..si lista ar continua. Vorbiti pe la colturi dragi colegi, fugiti de raspundere, ascundeti-va mereu de sefi si veti primi rezultatul vorbei englezesti bjob 😆 . Haideti sa fim uniti si activi in acest sistem si nu umbrele lui…numai asa vom avea rezultate!!!

 41. Trebuie sa iesim in strada pt.mai multe lucruri, majoritatea spuse aici, nu neaparat banii de haine, care vor veni si vor pleca, iar noi ramanem ca prostii… vreo 50-60 colegi de la grupele de interventie si 500-600 de la plutoane, dar hotarati si atunci s-ar putea sa-i (editat)…domnul prim- viitor presedinte. Cu fluierul n-o sa rezolvam mare lucru, trebuie sa fim uniti, acum este momentul , nu dupa alegeri cand va fi prea tarziu , sa obtinem macar drepturile noastre. Ceilalti au taiat ca ghiolbani, astia sunt mai „cizelati”iti iau cate putin si sigur, taxa benzina, taxa pe stalp…. trebuie zgaltaiti putin sa-si revina….

 42. Cand am spus alaturi nu inseamna neaparat in acelasi loc cu ei ci mai degraba in acelasi timp cu ei.
  In fine, poate si exprimarea era interpretabila dar la urma urmei fiecare intelege ce vrea.

 43. Totusi, care este propunerea? Sa mergem in locurile in care protesteaza politistii si sa strigam pentru ale noastre? Nu stiu ce nu s-a inteles dar repet: daca vom protesta, vom protesta noi pentru ale noastre, in locurile alese de noi. Avem si forta necesara si priceperea, stati linistiti. Iar lista de revendicari o am zilnic sub nas. Incercam sa rezolvam din ele insa pentru una rezolvata se adauga 3 noi probleme.

 44. Politistii nu protesteaza numai pentru statutul lor:

  ”Scopul mitingului public îl constituie protestul faţă de:

  – aplicarea O.U.G. 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din O.U.G. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice;

  – aplicarea deficitară a Ordinului M.A.I. nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la și de la locul de muncă;

  – neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de polițiști;

  – tergiversarea elaborării proiectului statutului polițistului.”
  ..deci avem un punct comun!

 45. Nu domnule Teoroc, protestam pentru proiectul privind Statutul politistului de penitenciare de care MJ l-a uitat prin nu stiu ce saltar, au trecu doua luni de cand a fost transmis de ANP iar ei o fac pe mortu-n popusoi.

 46. Ba da,d-le presedinte,pe langa problemele financiare putem protesta si pentru tergiversarea statutului de politist de penitenciare!

 47. Ideea era alta, nu sa iesim pentru ei…
  Si noi avem un Statut in asteptare plus alte probleme, dezbatute frecvent de ambele structuri sindicale.

 48. De ce am protesta pentru modificarea statutului politistului? Nu avem destule motive in ograda proprie?. Sau de ce ar fi necesar sa ne alipim la alte proteste? Suntem de acord cu ei, ii sustinem, ne putem solidariza. Dar protestele din penitenciare, daca se vor produce, nu se vor amesteca cu alte structuri.

 49. Salarii reduse, prime vacanta eliminate, al 13-lea eliminat, salarii de merit eliminate, popote inchise, detinuti revendicativi, haos legislativ, ore suplimentare neplatite, anp rupt de realitate, penitenciare in deriva…..la multi ani 2014 ! 🙁 in 29 iunie ne-a multumit DG pentru tot ce facem ! Cu placere !

 50. Schimbul acela ar fi sacrificat, nu asa se procedeaza. Neintrarea in serviciu echivaleaza cu incetarea lucrului (greva) care este interzisa.
  Toti de pe acel schimb ar fi expusi demiterii.
  Avem si alte metode.

 51. In primul rand sa refuzam tinuta impusa de ANP -s-o imbrace ei!In al doilea rand,SA NU INTRE UN SCHIMB IN SERVICIU(nu conteaza puscaria),sa stie lumea de noi!!!

 52. Cred ca acum este momentul sa iesim din nou in strada in tinuta pe care o avem asa cum este ,uzata cu articole diferite procurate din cine stie ce surse,cred ca in an electoral nu le trebuie 2000 de lucratori de penitenciar in tinute in strada,asa ca daca va fi nevoie Severinul va raspunde apelului,multi oameni deja s-au afirmat dorinta din indignare de a participa la actiunile de protest,in Piata Victoriei sa ne auda dnii guvernanti ca-si bat joc de noi. 😳 😳 😳 😳

 53. Inclin sa cred ca sindicatele noastre a penitenciarelor nu au nici un cuvant acolo sus……mai rau sunt dezinformate total……sau li se vand gogosi…asa ca sa le inchida gura……..sindicatele pun afise pe panouri……..ma refer la bani de echipament cum ca se dau………..nu se poate asa ceva……trebuie sa ai o sursa sigura……nu. poti pune pe jar o multime de oameni…………iar in ultimul moment…….sa risipit totul……….sindicatele noastre nu au putere…….sau poate sunt de fatada……..ne amagesc……de pe o zi pe alta…….daca nu sai vedem la treaba…..acum se vede daca au ceva putere…..acum este momentul sa rezolve ceva

 54. Vorbim de proteste si nu suntem in stare sa Protestam pe site-uri !! Dacă erau o mie de comentari credeam si in viitoarele proteste !aici se vede ca nu mai suntem in stare de nimic .boc a luat am tăcut , astia nu ne dau tăcem !!e vina noastră !!! Se uita anp-ul , mj-ul ,mf, pe site si spune :vorbesc doi trei facem ce vrem !!!!

 55. De data asta daca nu ni se acorda acest drept care ca data de plata restanta e depasit trebuie sa iesim in strada.
  am observat in ultimul timp ca foarte multi directori refuza sa acorde anumite drepturi iar atunci cand liderul de sindicat merge sa ceara o explicatie legala pentru acel refuz i se explica in felul urmator: ;dati-ma in judecata si daca veti castiga o sa obtineti banii de la guvern in 5 ani;.
  Cred ca e cazul sa ne mai dezmortim putin.
  Fratilor ne pierdem antrenamentul, sa ne vedem iarasi in BUCURESTIIIIIIIIII.
  RUSINEEEEEEEEEE

 56. [b]Pentru comentariile privind Penitenciarul Iasi:[/b] nu se pot autoriza astfel de exprimari; daca aveti de transmis o idee, un gand, o informatie, folositi un ton pe cat posibil decent si detalii coerente.

 57. Marius: inca nu s-a primit un raspuns de la MFP si nici de la MJ. Luni sper sa punem punct la incertitudine. Fie bani, fie miscare!

 58. Nu sunt bani ?? La penitenciarul GIURGIU, s-au gasit bani , pentru constructia unui penitenciar(in interiorul sectorului administrativ al pnt) de regim deschis sau semideschis(nu stiu exact), cert este ca a inceput contructia.Pentru asta se gasesc bani , pentru drepturi salariale nu se gasesc..
  Si mai interesant este faptul ca acel spatiu , in proiectul penintenciarului a fost prevazut ca popota si club cadre.. mai este si lipit de cladirea administrativa!!! Poate baga cativa ppl sa doarma si la domnul director in birou,daca tot spatiile destinate noua ne sunt luate. cu tot cu salarii!!!! 🙁 O SA PLECAM CU TOTII LA CAPSUNI DACA O MAI TINE ASA (macar acolo avem salariu) …

 59. Sa intelegem ca la sfarsitul acestei zile de vineri inca nu avem un raspuns concret din partea nimanui cu toate ca din informatiile venite de la dvs am aflat ca ministrul justitiei a vb cu dir gen al anp si cei dela mfp pt rezolvarea acestei situatii.Oare s-au dus pe jos?S-au nu au semnal la telefon????????????????????

 60. Actiunile se vor derula in mod organizat in cazul in care se mentine situatia neacordari drepturilor de echipare. Deocamdata asteptam raspunsul de la MFP la solicitarea reactualizata. Am discutat si astazi cu dir gen ANP si am reiterat importanta solutionarii acestei probleme pentru a se evita protestele.

  Nu protestele sunt importante ci respectarea obligatiilor legale fata de salariati. Daca vom fi nevoiti sa recurgem la actiuni mai dure, o vom face, dar nu trebuie sa inteleaga nimeni ca ne intereseaza mai mult protestele decat solutia problemei.

 61. Fac un apel catre toti liderii de sindicat ca incepind cu data de luni sa initiem proteste pina la solutionarea problemelor din sistemul penitenciar romanesc.
  Prima problema este cea cu echipamentul.
  Incepind de luni vom aduce la cunostinta posturilor de televiziune si ziarelor locale comportamentul celor de la finante fata de palmasii din sistemul penitenciar.
  Ne mint mai rau ca pe cei de la gradinita.
  Vin alegerile,aveti nevoie de voturile noastre,vom convinge familiile,rudele,vecinii sa nu voteze actuala putere.
  Am crezut in schimbare,dar va bateti joc de noi mai rau ca cei dinainte.
  O ALTA MARIE CU ALTA PALARIE.

 62. Stim ca se fac eforturi mari la nivelul celor doua sindicate legat de drepturile pe care ar trebui sa le acorde cei din MARIA GHICULEASA.
  dar membrii de sindicat nu inteleg,si le dau perfecta dreptate,cum acum citeva zile erau bani de echipament,s-a dat chiar si data cind vor fi acordati,iar acum au disparut ca prin minune.
  Le promit personal ca voi trece la masuri extreme,chiar daca sanatatea,viata si chiar libertatea mea vor fi puse in pericol.
  Incepem de luni ca toti oamenii.
  Cineva trebuie sa sparga gheata.
  Se va comenta ca ma umflu in pene,dar veti vedea ca lucrurile vor lua o intorsatura periculoasa.

 63. Dle Stefan,
  Candva, din vechime, in sistemul asta penitenciar, daca nu stiti ca nu aveti de unde, drepturile de echipare ale unui an intrau in plata in luna noiembrie a anului respectiv! dar, vremurile s-au schimbat! si oamenii la fel! si interesele! mai nou, dupa ce vom rata plata unei muncii efectuate in zile cand altii stau cu fatza in sus la soare, nu se va face din cauza unui OMJ idiot „proiectat” de minti la fel de luminate, vom rata si acesti banuti! poate vor deveni un drept castigat in instanta, trimestrializat si platit in ….5 ani! spuneam de repausul saptamanal lucrat! cum suna ordinul OMAI cu privire la aceasta problema? le dam D669 si lor ca sa poata „scapa” de plata acestor ore si sa le stabileasca repausul in zilele lucratoare ale saptamanii? cum arata postarea din SNLP-Facebook, in care, aducerii aminte, se vorbeste de vremurile cand „ne intalneam cu totii, duminica la pranz, parintii care veneau din SCHIMBURI si copii”? Cred ca a venit vremea sa nu mai fim cuminti. sa nu mai adoptam limbajul lui (editat), cand el facea totul iar reprosurile nu i se cuveneau! haideti sa fim si pentru oameni!

 64. Bai „[b]eu[/b]” smecher – cand vrei tu ca dreptul la echipament ANUAL in natura sa devina restanta in bani, inainte de terminarea anului??? Pe 32 decembrie? Ce legatura are termenul? Oricum e depasit!

  [b]Dan Presura[/b]: nu este prima; asa am functionat in general, pana la un momentdat cand s-a produs o ruptura; nu intru in detalii (se gasesc chiar pe site); nu discutam despre uniuni ci despre unitate de actiune intr-o situatie care se anunta grava; sunt de parere ca orgoliile nu pot prima intr-un astfel de caz.

 65. E pentru prima data cand constat ca cele doua mari federatii sindicale par sa doreasca a avea un calendar comun de actiuni !Pe can o alianta sau ,de ce nu, o uniune sindicala ?

 66. bai sindicate smechere daca bagati in statutul functionarului ca drepturile de echipament sa se incheie la 31 decembrie nu se mai ajungea in situatia asta

 67. Degeaba dam dovada de intelegere,atit timp cit ei ne trateaza ca pe niste neica nimeni.
  Profesionistii din sistem au simtit acest lucru si au plecat fara urma de regret.
  Mai pleaca cite unul din noi la pensie si se plimba prin unitate cu fisa de lichidare in mina ca un strain,macar o mica adunare in care sa se spuna-multimim ptr. intreaga activitate.
  Degeaba se fac eforturi la virf[ma refer la BEX] daca in teritoriu,directorii dicteaza dupa bunul plac.
  Au salarii si alte privilegii si nu mai pot ei de banii de echipament.
  Au simtit ca suntem neputinciosi si merg mai departe cu licitatii dubioase,scoaterea la munca a interlopilor de unde se papa in stil mare.
  Cei care duc greul nu sunt luati in seama,muncim din inertie,dar daca se greseste parchetul stie de tine,se spala usor pe labute.
  Suntem supravegheati mai rau ca detinutii,mai ramine de pus o camera de luat vederi la toaleta.
  Nu ptr. detinuti sunt camerele de luat vederi ci ptr. cadre.
  Vazind starea de letargie din rindul cadrelor,cei care conduc unitatile se simt bine.
  INTREB TOTI SINDICALISTII DIN SISTEM/ATIT PUTEM NOI FACE?
  La toti ne este teama ca vom fi chemati la anp ca suntem instigatori sau amenintati ca daca nu ne convine,sa mergem in alta parte.
  Nu mai pot ei ca le intentam procese,le cistigati veti primi banii la sfintul asteapta.
  Vrem sau nu trebuie sa recunoastem ca le iese bine/ne-au invins.
  Deci ca atare primul pas pe care-l vom face este sa iesim in presa si sa spunnem adevarul,dupa care ne recunoastem invinsi.
  VRETI SCANDAL IL GASITI,AVEM DESTUI CARE AU VENIT CU PROPUNEREA DE A INTRA IN GREVA FOAMEI CU REVENDICARILE LA CAPATUL PATULUI SI CU INFORMAREA PRESEI SI TELEVIZIUNII.
  Cu aceasta ocazie vor iesi multe murdarii din sistem la iveala.

 68. Asteptam ultimele informatii cu privire la intalnirea de astazi dintre Ministrul Justitiei,seful ANP si Ministrul de Finante.Sper sa le si publicati.

 69. Dle Jhon, parerile membrilor sunt singurele de care tinem cont, te asigur / acum este cu adevarat un moment urat care trebuie percutat / cu privire la ore suplimentare si noi le invocam in tot ceea ce derulam insa trebuie stiut ca numarul orelor necompensate s-a dublat din decembrie 2013, prin aplicarea deciziei 569 / una dintre optiunile MJ-ANP este in continuare anularea deciziei care oricum este contestata de multi / probabil ca va fi mai bine fara si vom avea si o descrestere de ore suplimentare / penitenciarele nu au tolerat nimic in plus fata de politie sau alte sisteme / dimpotriva, suntem acuzati de cei de la aparare ca dam spor de fidelitate actualizat si din cauza asta vor sa ne trateze diferit (mai prost) la pensii in proiectul nou / politistii nu au auzit dupa ian 2010 de actualizarea sporurilor de confidentialitate-fidelitate sau de compensarea dubla a orelor prestate de sarbatoare / cand insa ajunge cutitul la os, ne veti vedea pe la TV, stati linistiti / dar ar fi bine sa ne veda altii pentru ca oamenii nostri sunt toti in strada / vom vedea cat apetit de miscare avem, ca si colectiv

 70. Domnilor lideri de sindicat,
  Poate ca ar trebui sa invatati ceva din aceasta experienta si sa mai tineti cont si de parerile si dorintele membrilor de sindicat.Ar fi momentul sa faceti demersurile dumneavoastra mai ,,vizibile” si sa iesiti in presa si pe TV, ca sa stie lumea ca mai existam si noi si ca am tolerat suficient de multe lucruri in toti anii acestia de la Valeriu Stoica si pana astazi,taindu-ne si noua o multime de drepturi,unele prin neacordare iar altele taiate definitiv,ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt sute de mii de ore suplimentare.

 71. Si totusi haide sa ne uitam si in alte „ograzi”Toate celelalte structuri din sistemul de aparare si sig nat au primit dreturile la echipament pe 2013 de mult si primesc esalonat inn fiecare luna bani din echipamentul pe 2014.Oare la ei mfp nu a vazut ca nu sunt bani decat de salarii????

 72. Nu cred ca intereseaza pe cineva trimestrializarea acestui drept si acordarea sumelor de bani in septembrie sau la sfantul asteapta.Vrem banii RESTANTI ACUM.Si cu riscul de a ma repeta, vrem si majorarea de 75% pentru munca in zilele de sambata si duminica , nu repaus inventat, si sporul de 50% pentru misiuni speciale, acordat pe criterii de profesionalism nu de nepotism.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)