www.snlp.ro Web analytics

Norma nr. 12 „B” de hrana

Doorbell1Informare interna SNLP

Luni 10 iunie 2013, la sediul ANP a avut loc o intalnire a grupului de lucru (paza, juridic, economic, resurse, sindicate) pe tema lansata de SNLP in cadrul unui Consiliu de conducere al ANP anterior, respectiv stabilirea unui mod unitar de acordare a normei 12B de hrana in sistemul penitenciar, in special pentru schimburile care nu se succed (vizite, insotire) si care lucreaza in program 12/36.

In aceste grupuri de lucru dezbaterile sunt destul de aprinse si ating foarte multe laturi ale problemelor aflate in atentie, insa cred ca este suficient sa punctez cateva aspecte relevante si apoi concluzia. N12B este un supliment care se acorda pentru o serie de criterii alternative. In mod foarte clar se acorda pentru ture, dispecerate si pentru cei care participa la misiuni care dureaza peste 12 ore.

Acordarea N12B pentru vizite si in general pentru toti salariatii care lucreaza in program 12/36 (avand 1 repaus saptamanal la 2 saptamani) este pana in prezent neclara si se realizeaza neunitar in sistemul penitenciar, plecand de la interpretarea criteriilor legale. Majoritatea opiniilor se orienteaza pe faptul ca schimburile de 12/36 nu se succed si deci nu sunt ture. Sindicatele au oferit alternativa motivarii acordarii normei pe baza eforturilor deosebite – criteriu stabilit distinct in HG 1848/2004, fara alte precizari sau obligatii suplimentare si neconditionat de lucrul in ture.

In cursul sedintei de astazi, plecand de la dorinta ANP de a nu uza de criteriul eforturilor deosebite care este mai dificil de definit si creeaza risc de interpretare sau extindere necontrolata a acordarii normei tuturor salariatilor din sistem, cu un impact care nu poate fi suportat de buget, s-a stabilit faptul ca programul de 12/36 poate fi definit totusi ca tura,in acceptiunea art 136 din Codul muncii si mai jos subliniez termenii care se retin in argumentatie:

Art. 136, Codul Muncii

(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
 
Prin urmare se considera ca programul de 12/36 se incadreaza in art 136 din Legea 53/2003 prin raportare la o perioada saptamanala. Mai precis, daca in saptamana 1, salariatul A lucreaza intr-un anumit interval orar (tinand cont si de zilele in care este planificat in cursul saptamanii), in saptamana 2 intervalul orar va fi altul avand in vedere ca baza de raportare se schimba, salariatul lucrand in alte zile.
 
Din punctul de vedere al SNLP, orice argumentatie recunoscuta si impusa de ANP ca mod unitar de lucru, este utila si poate fi de natura a consolida dreptul si a-i conferi stabilitate astfel incat sa nu mai fie constatat ca acordat ilegal de eventuale controale ale structurilor cu astfel de atributii din ANP sau din alte institutii. Rezultatul activitatii comisiei va fi materializat intr-o adresa catre directorii de unitati, care este in curs de elaborare.
 
In plus, SNLP a propus, pentru mai multa legitimitate conferita domeniului, ca Acordul colectiv sa fie modificat prin stabilirea celor 4 tipuri de ture in mod clar, incluzand cele 2 tipuri de programe ale schimburilor operative, programul grupei de interventie, al vizitelor si al insotitorilor, pentru a ajuta la interpretare unitara.La grupul de lucru s-a mai discutat si de alte aspecte de interes cum ar fi extinderea N12B si pentru alte categorii de misiuni si activitati dar s-a optat in final pe mentinerea demersului pentru programul 12/36 avand in vedere riscul de pierdere a rezultatului in cazul unui scop prea indraznet, cu un impact prea mare. 

 

50 COMMENTS

 1. Buna ziua. D-le Tepes ba imi iasa numarul de ore ptr ca mai vin la serviciu si din tura libera atunci cand nu realizez nr de ore nu am avut nici o luna fara sa nu imi fac nr de ore . In afara de motivul cu orele ce alt motiv ar mai fi sa nu beneficiez de N12 b?

 2. [quote name=”dan”]Buna ziua . Programul meu este urmatorul .doua zile sch1 06 -14 ,doau zile sch2 12-20, doua zile liber ma incaderz la norma 12 b?Multumesc si sa aveti o zi buna.[/quote]
  Nu te incadrezi Dane nici macar orele nu-ti iasa, ar trebui sa lucrezi 5 zile 8 ore sa faci 40 de ore,programul tau este inexistent cred. 😆

 3. Omul, cum zici tu,mahmur, si din betie se trezeste, pe cand, la tine prostia persista…Pentru stiinta ta, in cele 5 zile cat te-am lasat sa-ti afisezi aroganta, (editat) si …spiritul de strut, am mai facut un sindicat.

  [quote name=”Xmann”]Ma Ionica,ti-au trebuit 5 zile si jumatate sa te trezesti din mahmureala,sau atat a durat pana ti-a deslusit cineva ce-i ala un „potator”??
  Cum ai ajuns la concluzia ca as fi din aceeasi zona geografica cu un anumit DG? Ca doar nu-i fi masurat cu pasul 900 de km si ai ajuns in..Ungaria !!??
  P.S. Te anunt ca toleranta mea pentru „oameni cu idei” care incearca din rasputeri sa-si depaseasca o anumita conditie, se apropie vertiginos de 0 !![/quote]

 4. Ma Ionica,ti-au trebuit 5 zile si jumatate sa te trezesti din mahmureala,sau atat a durat pana ti-a deslusit cineva ce-i ala un „potator”??
  Cum ai ajuns la concluzia ca as fi din aceeasi zona geografica cu un anumit DG? Ca doar nu-i fi masurat cu pasul 900 de km si ai ajuns in..Ungaria !!??
  P.S. Te anunt ca toleranta mea pentru „oameni cu idei” care incearca din rasputeri sa-si depaseasca o anumita conditie, se apropie vertiginos de 0 !!

 5. Xmann,
  „Frate”, ai grija sa nu te musti de mana cand scrii asemenea prostii, la cat venin ai in tine s-ar putea sa-ti fie fatal.
  Ps. Am mai intalnit un DG care era tot la 900 km de mine, dar tot asa de (editat).
  Ps. Daca ai fi stiut geografie poate ca ti-ai fi dat seama ca deja…ai trecut in Ungaria. Ce face lipsa de cultura…
  [quote name=”Xmann”]@Ioan
  Bre Ioane ai su(editat)tînteles gresit in privinta lui”12 B”,da` nu ma straduiesc sa-ti explic..Ar fi in zadar…
  Uimeste-ma cu 2 (doua) din ‘realizarile’ din unitatea voastra…..Faptul ca mai construiti o puscarie este departe de a fi o mare realizare…
  In zona aia calamitata si defavorizata(din toate punctele de vedere!!!) ar trebui construita o puscarie in fiecare localitate ,si poate tot nu ar fi de ajuns…
  P.S. Confunzi in continuare „intalnirea” la un spritz cu prezentarea la serviciu…[/quote]

 6. Dan, in mod normal intrebarea ta suscita un raspuns complex. Vedem cat reusesc sa ma fac inteles avand in vedere faptul ca scriu de pe mobil. Adresa care se va transmite in unitati ca urmare a activitatii grupului de lucru vizeaza un mod unitar de aplicare a dispozitiilor care reglementeaza norma, in sistemul penitenciar, tintind tipul de program care este de tip tura dar fara o succesiune continua a schimburilor (12/36). Motivatia recomandata de grupul de lucru unitatilor poate fi insa utilizata si pentru alte tipuri de programe similare. Grupul a convenit pe a defini programul 12/36 ca tura cu program rotativ discontinuu care lucreaza la ore diferite prin raportare la un program de lucru saptamanal. Teoria se sustine avand in vedere faptul ca in prima saptamana (conf art 136 codul muncii) un schimb lucreaza in anumite zile iar in urmatoarea saptamana in alte zile. Pe aceeasi argumentatie, se pot defini ca ture si schimburile care lucreaza in programul pe care il mentionezi tu desi putem avea problema succesiunii schimbului. Practic in programul tau pe care il au mai multe unitati turele nu se succed intre ele decat dupa ce tim de 2 zile sau mai mult lucreaza aceeasi tura. Daca argumentatia pe definirea ca tura nu poate fi sustinuta clar, se poate apela la criteriul eforturilor deosebite prevazut distinct de normativ. Deci in concluzie N12B poate fi acordata pt programul mentionat de tine dar acesta trebuie sa fie rezultatul unei decizii la nivel de unitate, pe baza de argumentatie corespunzatoare.

 7. Buna ziua . Programul meu este urmatorul .doua zile sch1 06 -14 ,doau zile sch2 12-20, doua zile liber ma incaderz la norma 12 b?Multumesc si sa aveti o zi buna.

 8. [quote name=”cosmin”]pana acum, domnule Teoroc, spuneati ca ministrul justitiei este de acord cu titulatura de POLITIE PENITENCIARA, acum ne spuneti ca de fapt ministerul EZITA cu privire la denumire, unde este de fapt adevarul, oricare ar fi TE SALUT![/quote]
  Domnu` Cosmin, oare de ce astepti d-ta raspunsuri de la altii???
  La organizatia de „juniori” nu primiti informari de la ANP si MJ ????
  P.S.
  Pe harta ma aflu la sute de km de „polul potatorilor fruntasi”,mai precis vreo …9!!!
  Am inteles ca desfasurati activitati sindicale „pro bono”,si in acelasi timp fara….rezultate!!!
  PPS Iertare domnule Stefan,dar nu m-am putut abtine 😆 😆

 9. @Ioan
  Bre Ioane ai su(editat)tînteles gresit in privinta lui”12 B”,da` nu ma straduiesc sa-ti explic..Ar fi in zadar…
  Uimeste-ma cu 2 (doua) din ‘realizarile’ din unitatea voastra…..Faptul ca mai construiti o puscarie este departe de a fi o mare realizare…
  In zona aia calamitata si defavorizata(din toate punctele de vedere!!!) ar trebui construita o puscarie in fiecare localitate ,si poate tot nu ar fi de ajuns…
  P.S. Confunzi in continuare „intalnirea” la un spritz cu prezentarea la serviciu…

 10. Cred ca ne pierdem timpul s,i „in timp,cu subiecte gen N 12B sau denumirea „democratica”.Eu promit sa scriu despre altceva. Noapte buna! Credeti ca ei nu ne vad cine sintem? Ne-au studiat bine!

 11. pacat ca se cauta si alte raspunsuri, asa cum spune Ioan UNUL e suparat pe toate indiferent de argumente, pacat ca Xmann de Vaslui are o astfel de conceptie, politiea penitenciara ramane SINGURUL argument notabil, noapte buna oriunde te-ai afla! Vis – a – vis de betivi am o retinere si nea (editat) e seful lor, te salutio!

 12. Cosmin, nu vad ce are una cu alta si ambele cu adevarul. La intalnirea pe care am avut-o cu ministrul Cazanciuc dupa investire a spus ca este de acord cu denumirede politist de penitenciare. Acum cateva zile, intreband ce se intampla cu proiectul de statut si de ce intarzie atat, am primit raspunsuri evazive si am inteles ca la nivel de minister sa cauta si alte solutii pentru denumire.

 13. avem ocazia sa avem in sfarsit un nume dar noi ca romanii ne codim, de asta nu are ursu coada, daca nici acum nu schimbam mizeria in care ne adancim prin ,,paznic, gabor, temnicer, etc, ” cu certitudine nu vom reusi niciodata sa schimbam mentalitati, politia penitenciara va aduce un suflu nou democratic sistemului.

 14. pana acum, domnule Teoroc, spuneati ca ministrul justitiei este de acord cu titulatura de POLITIE PENITENCIARA, acum ne spuneti ca de fapt ministerul EZITA cu privire la denumire, unde este de fapt adevarul, oricare ar fi TE SALUT!

 15. Intreaba-l pe Xmann, el vede numai conspiratii, el este intodeauna nemultumit de titulatura de politist de penitenciare, el este contra lui 12 B, el este contra ca s-a nascut…” Prietene” ce am reusit sa facem noi in unitatea noastra, tu , sa te nasti de o mie de ori si nu ne vei ajunge. Ps. la noi nu este polul betivilor, ne place sa ne intalnim, de ce nu?, la un sprit.
  [quote name=”gardianul petenciar”]Ce ezitari sunt privitor la denumirea de Politie Penitenciara?Va luati dupa mercenarii si neica-nimeni din sistem,adica aceia ce nu vor schimbarea denumirii?Ce e atata filozofie si pasi marunti?Se schimba sau nu!Sa se faca un vot in toate unitatile,sa vedeti rezultatele ,nu alte chestionare inutile!…[/quote]

 16. Asta e problema….titulatura!In rest s-au terminat toate! Ce mi-ar place sa scrie si la mine pe siretul pantofilor cu gaurele-POLITIA penitenciara,dar cu vopsea albasi sclipici negru!

 17. Xmann,
  Nu in mod special pentru tine era mesajul meu. Parerea mea e ca, indiferent de ezitarile celor din teritoriu, acestia vor trebui sa se ralieze punctului de vedere al ANP negociat si acceptat de sindicatele reprezentative. Altfel nu se poate ! Ca doar de aceea existam, de aceea exista o lege care reglementeaza dialogul social si conditiile in care acesta este realizat. Este drept ca depidne forta sindicatului in cauza. Eu cred ca reprezentam ceva in sistem si avem un cuvant de spus prin liderii ce ne reprezinta. Numai cine nu cunoaste ce inseamna munca sindicala interpreteaza eronat si apeleaza la diferite procese de intentie.

  Gardian de petenciare,
  Chiar crezi ca vei obtine un vot favorabuil din teritoriu daca chestionezi intregul „popor penitenciar”? Oamenii sunt interesati mai degraba de respectarea drepturilor ce le au si mai putin de denumirea asta. E important sa te numesti si tu intr-un fel insa realitatea economica genereaza cu totul alte probleme carora li se acorda prioritate.
  Personal consider ca aceia care au o retinere in sensul asta se gandesc strict la un eventual impact bugetar.
  Acele „surse” pe care le numesti a fi de tip mercenar, sa stii ca sunt parghiile obtinerii oricarei informatii pe care o soliciti pe aici. Cand vrei sa stii ca gardian de inchisoare orice, cateodata nu poti obtine orice daca nu ai si niste surse. Eu zic sa fii mai ponderat a pune etichete. Stiu ca te gandesti deja chiar si la epoleti politienesti insa pana acolo trebuie sa inveti sa fii cu adevarat un politist.

 18. [quote name=”gardianul petenciar”]Ce ezitari sunt privitor la denumirea de Politie Penitenciara?Va luati dupa mercenarii si neica-nimeni din sistem,adica aceia ce nu vor schimbarea denumirii?Ce e atata filozofie si pasi marunti?Se schimba sau nu!Sa se faca un vot in toate unitatile,sa vedeti rezultatele ,nu alte chestionare inutile!…[/quote]
  Si daca rezultatul la vot o sa fie altul decat cel ce ti-l doresti ,ce faci ? Te tai ???

 19. Nu noi avem ezitari ci MJ dar as zice ca ne putem lamuri atunci cand ne vom intalni pe subiect.

 20. Ce ezitari sunt privitor la denumirea de Politie Penitenciara?Va luati dupa mercenarii si neica-nimeni din sistem,adica aceia ce nu vor schimbarea denumirii?Ce e atata filozofie si pasi marunti?Se schimba sau nu!Sa se faca un vot in toate unitatile,sa vedeti rezultatele ,nu alte chestionare inutile!…

 21. MP si Nick:

  Nu avem restante de incasat la norma de hrana.

  Modificarea coeficientilor este la fel de inutila pe cat e de nerealizabila. Coeficientii nu se vor aplica multi ani de acum incolo pentru ca nu exista resurse, iar o modificare a coeficientilor nu se face doar pentru penitenciare ci pentru sute de mii de salariati din familia ocupationala[i] aparare si siguranta nationala.[/i] ori impactul prea mare ar bloca un astfel de demers. Daca legea s-ar aplica, coeficientul maxim prevazut in prezent la agenti este 2,62 care se inmulteste cu salariul minim pe economie si vom avea un salariu de baza mult mai mare decat in prezent cand raportarea se face la VRS (190 lei). Relevanta demersului de crestere a coeficientilor pentru agentii cu studii superioare este discutabila cat timp nu stim cate astfel de posturi putem prevede si ocupa in scheme, precum si pe ce criterii, plecand de la premisa ca nu toti agentii cu studii superioare pot avea un astfel de post. Insa cat timp nu se aplica legea unitara, totul ramane filozofie.

  Banii pe echipament sunt prinsi in buget in trim III insa pentru acordarea integrala a contravalorii este necesara rectificarea corespunzatoare a bugetului. Nu se pot solicita sumele decat dupa rectificare si in functie de aceasta. Solicitarea se va face imediat dupa rectificare si nu pana la sfarsitul anului.

  Proiectul de modificare a statutului nu a fost inca trimis de MJ catre ANP/sindicate. Sunt ezitari cu privire la denumirea de politie penitenciara. Inca nu s-au discutat aceste ezitari cu sndicatele. Doar stim de ele „pe surse”.

 22. Ptr.Domnul Teoroc
  Cum a ramas cu sporul de studii superioare?Ati facut ceva demersuri in acet sens?Este adevarat ce se aude ca daca nu se va acorda si pentru cei care nu il primesc ,veti incerca sa introduceti in legislatia privind grilele de salarizare un coeficient marit pentru aceasta categorie(de ex.un 3.50-ptr cei care au studii superioare in domeniul in care lucreaza) ?Va multumesc!

 23. Domnule Teoroc,este adevarat ca avem de primit ceva bani din urma ,diferenta la norma de hrana?Banii pe echipament transa a doua ce sa intelegem ca se vor acorda in luna iulie sau pana la sfirsitul anului?Cu schimbarea titulaturii in ,,Politie Penitenciara” concret cum a ramas?Se va face anul acesta?

 24. [quote name=”Stefan Teoroc”]Niciun drept nu s-a obtinut in ultimii ani cu optimism, sunt normale reactiile si le inteleg. Mergem inainte.

  Pentru Vandalu: situatiile enumerate ulterior sintagmei eforturi deosebite fac parte dintre situatiile speciale despartite prin „sau” de eforturi, ceea ce le face criterii distincte alternative si nu cumulative. Interpretarea mea este confirmata de DCEAN ANP, in grupul de lucru. Situatia este foarte clara si deloc ambigua. Pe mine mai putin ma intereseaza pe ce criteriu vor sa dea norma, sa o dea pe temeiul considerat cel mai confortabil dar sa o dea.[/quote]
  știi foarte bine cum e cu interpretările, azi e albă, mâine neagră.

 25. Am sentimentul ca daca ceva e bun…trebuie schimbat!Mai am impresia ca trebuie sa ne facem cunoscuti!

 26. [quote name=”Drill”]Am senzatia ca intotdeauna cand cineva munceste pentru acordarea unui drept, acest demers genereaza nemultumiri si diferite stari negative.
  E normal ? In loc sa privim lucrurile cu optimism si sa sustinem teoria cea mai potrivita acordarii acestui drept, incercam sa gasim solutii de a nu-l acorda ?

  E drept ca lucrurile trebuiesc intoarse pe toate fetele pentru a fi cat mai siguri insa trebuie sa luam serios in calcul nuantele si contextul in care se va acorda 12B. Si daca s-a gasit un considerent sanatos pentru acordare, de ce nu sarjam exclusiv pe acesta fara sa mai cautam nuante ce ar putea impiedica demersul ?[/quote]
  Drill, -daca pentru mine era „mesajul”- sa sti ca vorbesc in deplina cunostinta de cauza…
  Spun asta pentru ca desi se pare ca cei din ANP au devenit mai „mlădiosi” si inteleg anumite chestiuni,cei din teritoriu care se ocupa de ‘finante’au aceeasi mentalitate si, daca nu primesc ‘mura-n gura’, si la modul imperativ anumite dispozitii ,le interpreteaza in fel si chip….

 27. Am senzatia ca intotdeauna cand cineva munceste pentru acordarea unui drept, acest demers genereaza nemultumiri si diferite stari negative.
  E normal ? In loc sa privim lucrurile cu optimism si sa sustinem teoria cea mai potrivita acordarii acestui drept, incercam sa gasim solutii de a nu-l acorda ?

  E drept ca lucrurile trebuiesc intoarse pe toate fetele pentru a fi cat mai siguri insa trebuie sa luam serios in calcul nuantele si contextul in care se va acorda 12B. Si daca s-a gasit un considerent sanatos pentru acordare, de ce nu sarjam exclusiv pe acesta fara sa mai cautam nuante ce ar putea impiedica demersul ?

 28. Am neplacuta senzatie ca din nou cineva–in speta cei de la „economic”!!– o sa „puna talpa” si o sa interpreteze in mod propriu,ca de obicei, adresa primita de la ANP…

 29. Niciun drept nu s-a obtinut in ultimii ani cu optimism, sunt normale reactiile si le inteleg. Mergem inainte.

  Pentru Vandalu: situatiile enumerate ulterior sintagmei [i]eforturi deosebite[/i] fac parte dintre [i]situatiile speciale[/i] despartite prin „sau” de [i]eforturi[/i], ceea ce le face criterii distincte alternative si nu cumulative. Interpretarea mea este confirmata de DCEAN ANP, in grupul de lucru. Situatia este foarte clara si deloc ambigua. Pe mine mai putin ma intereseaza pe ce criteriu vor sa dea norma, sa o dea pe temeiul considerat cel mai confortabil dar sa o dea.

 30. Domnule Teoroc are dreptate „Eu”?
  Eu cred ca da, s-a ales praful de Norma 12B asa cum s-a ales praful de Decizia cu munca in sarbatori legale care se aplica in ffff putine unitati, cum s-a ales praful de propunerea de marire a numarului de zile de concediu pentru noi cei din operativ.
  Asa este „saracul nu-l intelege pe cel flamand”!

 31. Stefane, știi foarte bine că argumentarea pe criteriul eforturilor deosebite nu stă în picioare, atîta timp căt există exemplificări clare ale situațiilor respective. Înterpretarea urechistă a unor juriști, pe virgule și alte semne de punctuație, ne-a mai adus în situații dificile. Nu sunt departe medicamentele sau ochelarii, situații în care cei în cauză ar fi trebuit să emită norme, nu opinii juridice, care apoi sunt retractate, sub scuza că sunt doar opinii și că nu pot fi aduse în fața uinor organe de control. Eu am preferat întotdeauna formulările clare și care nu lasă lioc la interpretări. Iar în cazul nostru, interpretarea pe intervele orare diferite față de unn interval săptămânal, este una aplicabilă tuturor locurilor de muncă la care se succed în îndeplinirea atribuțiilor două sau mai multe persoane. Deci merge la vizită, la însoțiri, la cabinetul medical, centrala termică, unii electricieni, bloc alimentar, gaz și multe alte locuri. Principalul e ca la locul de muncă respectivă să lucreze doi oameni și să se suceadă într-un interval orar diferit raportat la un program zilnic sau săptămânal. Aici bineînțeles că intră schemele de schimburi la 8 ore, 12 ore (chiar nu contează 12/24, 12/48 sau 12/36), 16 ore, 24 ore, sau orice alte scheme de lucru pe schimburi cu timp egal sau inegal. Problema e să nu te lovești de contabili cu capul de piatră. Au dat colegii câteva exemple.

 32. Deci eu sunt la mana domnului director daca voi primi sau nu norma 12B?
  Pai fraier o fi el sa spuna ca avem dreptul la acest spor?
  Ce rost a mai avut acel grup de lucru?
  Au pierdut timpul de pomana si nu au realizat nimic daca solicita asemenea puncte de vedere din unitati.
  Spun si eu: ADIO NORMA 12B!

 33. domnule Teoroc, proiectul legii 293, vorba ciuva, a intrat in hibernare? noapte buna! tuturor!

 34. DIRECTORII AZI SUNT, MAINE NU MAI SUNT!
  Si noi, restul, cei multi trebuie sa o tragem din cauza lor? Doar stim cu totii cat de partinitori sunt unii directori!
  De ce la alegerile din Romania nu sunt intrebati doar primarii si are drept de vot tot romanul? De ce?

 35. Pt Marius si Eu:
  – nu confirm zvonurile cu norma de hrana
  – a 2a transa de echipament este prins in buget in trim 3 deci dupa 30 iunie discutam
  – consultarea unitatilor este un lucru asupra caruia nu s-a convenit in grupul de lucru / apoi, consultarea este mai degraba a directorilor nu a unitatilor / vom vedea opiniile si daca este cazul sa combatem si puncte de vedere din teritoriu pentru a acorda unitar norma, o vom face

 36. Azi a fost trimisa o adresa in unitati cu referire la Norma 12B.
  Toate bune si frumoase, numai ca in acea adresa se cer puncte de vedere din unitati pana pe 18/06/2013.
  Acest lucru se face pentru ce?
  Sa se afle parerea unitatilor?
  si daca cei mai multi nu vor sa accepte punctul de vedere la grupului de lucru din ANP ce se intampla?
  Nu se mai acorda Norma 12B?
  Daca i se cere parerea unui director precum Ene de la Margineni e clar vedem acest drept dupa pensionarea acestuia.
  Pai ANP-ul vrea uniformizarea sau parerea unor neaveniti?
  ADIO NORMA 12B!

 37. domnule stefan sunt zvonuri legate de marirea normei de hrana cu 1r0n pe zi incepand cu 1 octombrie 2012.avem un raspuns oficial din partea celor abilitati?putem vorbi si despre a doua transa de bani pe echipament 2012 tinand cont de faptul ca se apropie 31.06.2013 ?

 38. Pentru lucrator la vizite: cat de repede, dar nu as avansa o data exacta. Dificultatea principala o intampinam in plan economic. Sper sa nu fie blocaje de tip DEA.

 39. Pana anul trecut,prin aprilie, la noi s-a dat norma de hrana 12 „B” si la cei care lucreaza la sector vizite, curti de plimbare, bl.al. detinuti, baza legala invocata era ” EFORTURI DEOSEBITE”, la propunerea unui director „fanariot” s-a sistat acest drept pe motivul ca noi ieseam din tiparul ANP.

 40. Cum, pana acum, Xmann nu a aparut cu niciun comentariu negativ la adresa lucratorilor de penitenciar?

 41. DomnulTeoroc de cand se acorda la taota lumea norma 12B in mod unitar?
  Din luna iunie 2013 cumva? Sa primim si noi un mic cadou de 29 iunie?
  Ar fi foarte bine si in acelasi timp corect.

 42. Inteleg ca intr-o prima faza se merge pe program de baza. Dar in aceelasi timp trebuie sa luam in considerare si ceea ce se face alternativ. Sunt unitati unde se munceste si 16 / 32, adica intru dimineata la ora 6 pana la 22, o zi da una ba fara sambata si duminica… la noi se aplica?

 43. N-am omis nimic / lista e lunga / am explicat ca nu vrem sa ne asiguram de eșec, făcând un pas prea mare / în prezent, doar vreo 6 unități dau norma 12B la vizite / încercăm acordare în toate unitățile atât la vizite câte și la însoțire / mergem în prima faza pe programul 12/36

 44. Stefan, totusi ati omis o „categorie” de personal care ar fi trebuit sa primeasca si ei norma de hrana 12″B”. Este vorba de personalul care desfasoara activitatea la blocul alimentar (bucatarie) detinuti. Sunt unitati unde, in lipsa de personal, se lucreaza 2 zile cu 2 zile liber, o zi de munca incepand la ora 5-5,30 si terminand la 18,30-19. ei s-ar incadra, perfect, la eforturi deosebite .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)