www.snlp.ro Web analytics

Munca suplimentara. Sinteza optimista in varianta ANP

Optimistic-Quotes-To-Keep-You-Going-1.jpg

Recent am primit o informare ANP in care avem sub 800.000 de ore suplimentare prestate in 2017 din care 500.000 ar fi recuperate. Nu suna chiar catastrofal, insa aici mai trebuie adaugate cateva detalii care schimba substantial problema.

Aparent in augut ar mai fi de recuperat doar 200.000 de ore dintre cele prestate in 2017! Dar ca sa putem admite ca acestea sunt toate orele care mai sunt de compensat ar trebui sa ne mintim singuri ca la finalul anului trecut toata munca in plus era compensata si am intrat curati si frumosi in anul urmator, fara vreo jumatate de milion de ore suplimentare necompensate.

Captură de ecran din 2017.09.01 la 09.46.55.png

Haideti sa mai adaugat cateva aspecte picante. Si nu este vorba de situatia concediilor care reprezinta un alt dezastru. ramanem la ore in plus. In anul 2016 cand a fost implementata noua aplicatie de pontaj nu au fost identificate solutii tehnice la momentul zero de start al aplicatiei pentru intrarea in aplicatie cu orele reportate (prestate si necompensate) din 2015 care nu erau decat cu putin peste jumatate de milion.

In realitate, facem pariu ca ANP nu poate prezenta o situatie reala a muncii suplimentare prestate cu detalii apoi privind compensarea sau necompensarea muncii. Indiferent cat de mult ne-am straduit sa clarificam, nu am primit decat adrese impachetate frumos in aparente optimistice, cum sade bine unei institutii sigure din structura de aparare nationala din care face parte cu mandrie, pana la bani. Ca de la bani incolo, se ocupa sindicatele…

4 COMMENTS

  1. Cum rămâne cu sporurile lucrate ?noi luam liber ,iar sporurile nu se mai contabilizeaza.anual se Adaugă câteva sute de ore pe fiecare angajat din operativ.e o poveste lunga.

  2. John snow – nu stiu ce ai vrut sa spui cu ,, Acum cei din operativ ar trebuii sa aplaudam, ca vai doamne ce eroi suntem ” , insa eu as pune problema altfel : Stefane , cati agenti (supraveghetori , escorte , s.a.) te-au informat in scris , sau telefonic ca nu au pauza de masa . Toti ne ascundem pe la colturi si asteptam sa vina cineva sa ne rezolve problemele , probleme pe care nici macar nu avem curajul sa le spunem !!!!!!!!

  3. La finalul lunii august s-a cerut o situatie pentru liderii unuia dintre sindicatele reprezentative din penitenciare cu nr orelor suplimentare efectuate si cele recuperate de la 1 ian 2017-1aug 2017 in compartimentul meu cele recuperate erau mai multe decat cele efectuate in periada de referinta ceruta si persoana care a trebuit sa cuantifice per unitate aceasta situatie m-a sunat, in concediu de odihna fiind sa intrebe foarte contrariat cum se poate?! Raspunsul este foarte simplu la 1 ian 2017 am intrat cu un bagaj de ore nerecuperate din 2016 pe care aceasta situatie nu le cerea si nu le cuantifica!

  4. Acum cei din operativ ar trebuii sa aplaudam, ca vai doamne ce eroi suntem.
    Stefane apuce-te de treaba si cere ptr cei care lucreaza in coditii infecte un minim de conditii decente de munca.
    Asa ca fapt divers ,intreaba prin unitati cand au supraveghetorii pauza de masa si la cati li se ofera posibilitatea de a o servi la popota.
    …..restul e can can

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)