www.snlp.ro Web analytics

Mucles, ca v-am dat!

Click pe imagine pentru adresa completa

Captura de ecran din 2015.08.19 la 22.58.15

Legislatia impune un termen maxim de 30 de zile in care se raspunde la petitii. Prin urmare ANP a raspuns exact in 30 de zile la petitia SNLP nr. 334/20.07.2015 (ultimatumul stabilit pentru 10.08.2015). Au preferat sa-si asume un miting si sa transmita un raspuns intentionat tardiv, dupa ce s-au vazut cu banii in cont. In egala masura cu tactica impingerii raspunsurilor la petitii sindicale de maxim si general interes, spre limita de termen sau chiar peste aceasta (prin amanari de raspuns asumate oficial), tot la limita maxima este si dispretul fata de proprii salariati, manifestat in greata cu care ANP isi prezinta realizarile strategice si financiare, raspunzand relaxat de genul „v-am dat, ce mai vreti?”.

Da, draga ANP, aproape ca ne-ai dat in august ce trebuia sa dai in ianuarie. Da, domnule director general, asa e, munca suplimentara rezulta din specificul activitatii, culmea, dar precizarea asta nu tine loc de compensarea obligatorie prin lege. Aflam ca ANP ar fi facut demersuri pentru ocuparea posturilor vacante, insa am vrea sa le si vedem, macar pe hartie ca fizic tot fara rezerve intram in serviciu. Cat despre demersurile pierdute prin sertare ministeriale, suntem satui. Ne spuneti ca de doua luni si jumatate proiectul deciziei DG ANP pentru acordarea biletelor de odihna si tratament este la MJ (asteptand ce? sa treaca si anul 2015; mai facem economii), de peste o luna asteptati un raspuns pentru sporul de studii de la un initiator care nu exista al unei legi elaborata direct in Parlament si cam de atunci si pentru vouchere de vacanta.

Sa mai spunem de cand asteptam modificarea statutului special si a denumirii ocupatiei noastre? Poate mai trebuie amintit ca MJ a asteptat 3 luni pana a emis ordinul cu majorarile salariale si a facut-o numai dupa ce Primaria Bucuresti avizase mitingul care trebuia organizat in luna martie 2015 in fata sediului MJ. Un minister si o administratie care s-au specializat in asteptat raspunsuri, in explicat restante si in justificat neaplicarea legii… Si care apoi cu mandrie profesionala aclama virarea de bani in conturi. Multumim, sa traiti! Este o realizare!

Singurul lucru pe care si-l asuma barbateste ANP, in finalul raspunsului transmis (pct 12) este mentinerea unei furaciuni si anume pastrarea recomandarilor transmise prin adresa ANP nr. 42616/26.06.2015 care de fapt instiga unitatile sa incalce prevederile negociate cu MJ prin Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati ANP, privind regimul zilei de 29 iunie (identic cu al zilelor de sarbatoare legala). Macar stim cum stam si ce avem de facut. Mai degraba respectam un abuz asumat barbateste decat un drept platit pe dupa colt sau un raspuns dat in termenul maxim. Nu putem trece cu vederea nici fraza de final in care aflam, domnule chestor de penitenciare, ca va mentineti inca interesul pentru problematica acordarii drepturilor personalului, promisiune care ne usureaza.

 

18 COMMENTS

 1. Cred ca e vorba de o limita din integrala de siruri functie de sin x cosx

 2. Noi spunem ca nu este vreo formula speciala. Insa ne este frica sa o intrebam pe dna Petrovici

 3. Buna ziua. Sporul de 50% pentru misiuni speciale se calculeaza raportat la salariul functiei de baza sau si in acest caz este vreo formula ‘speciala’?Multumesc

 4. Am primit 3 lei pe ora ! Bataie de joc !!!!! La politie e 6 lei ! Deci daca stam sa calculam cu 100% pe ora vin 4 lei pe ora inmultit cu 162 de ore 648 de lei pe luna orele platite cu , atentie 100% pe ora ! CE CALCUL ESTE ASTA??????

 5. sa-i ia toti ”sfintii” pe cei ce ne conduc….cat sa mai rezistam ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Vrem drepturile care ni se cuvin , drepturile prevăzute in lege datorită statutului pe care il avem si al riscurilor pe care ni le asumam zi de zi la serviciu cu acesti deținuti ! Domnule Ștefan, trebuie să continuam cu protestele si cu masuri mai dure daca se poate , cat ne permite si legea , altfel nu vom fi băgați in seamă!!! Nu trebuie sa ne mulțumim cu achitarea drepturilor restante !!! Să ieșim in stradă, să blocăm
  Escortele sa mai iasa la instanță, să blocam sistemul !! Sa nu mai intram
  In serviciu ! Cu respect,

 7. Ne raspunde si noua cineva?
  Suntem in data de 20 si pe cont nu sunt banii promisi. Dar chiar nici macar pentru echimpament??
  Chiar e o durere vaga in cot? Atat de greu ajung banii in conturile oamenilor??

 8. Domnule Teoroc cei care am primit uniforma anul trecut de ce se opreste din bani pentru echipare pe anul 2015? Anu trecut sa orpit bani pentru uniforma primita!! De ce se opreste de doua ori bani pentru uniforma primita? Cat costa uniforma primita anul trecut? Va multumesc!

 9. Dl Teoroc trebuie sa continuam cu protestele deoarece daca ne oprim acum nu se va rezolva nimic parerea mea este ca cineva va trebui sa isi dea demisia fiindca deja a intrecut orice masura si in continuare isi bat joc de noi!Trebuie sa iesim in strada masiv si sa oprim toate activitatile cu detinuti si cu punctele de lucru si sa vedeti cum se vor rezolva toate problemele.Asteptam impulsul.

 10. Domnuale Ștefan cei care au fost echipați cu noua ținuta si le-au fost oprite două transe de bani cât o să primim acum pe echipament ?

 11. Suntem tratati cum erau tratati sclavii pe plantatii si asta de catre niste ordinari care stau ascunsi in spatele birourilor, ajunsi acolo prin pile(majoritatea) si care nu au vazut in viata lor cum arata un penitenciar inauntru, daramite sa fie la zi cu problemele cu care se confrunta un loc de detinere.Ar trebui ca sindicatele sa vorbeasca intre ele si sa se organizeze un miting de amploare la care sa participe mult mai multa lume, sa aratam ca putem fi o forta de luat in considerare.Mahalalele astea din ANP sunt exact ca si hotii care nu inteleg de vorba buna in veci pentru ca ei tot cu bataia sunt invatati.Asa si cu ei; trebuie sa ne impunem punctul de vedere.Ar trebui ca in toate penitenciarele sa se intample ce s-a intamplat la Vaslui…sa se ia apelul in 3h, exact ca la manual:cu verificare atenta, cu apel nominal(acolo unde e cazul….sunat la evidenta pentru identificare, de cate ori este nevoie)etc.daca sa-r intampla asta cateva zile la rand nu cred ca am mai fi asa luati in ras.Dar cum putem noi sa fim luati in seama cand avem colegi care radeau de cei care erau in servciu aveau banderola la mana atunci cand se protesta la Bucuresti.O zi buna!(scuzati limbajul pe alocuri)

 12. Observ ca DG se contrazice singur:

  – la pct. 4 adresa mentioneaza ca la data de 18.08.2015 au fost virati banii catre unitati pentru plata pana la 21.08.2015 a majorarii de 75% [b]respectiv 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale…[/b]

  – la pct 6. ANP precizeaza ca abia [b]intreprinde demersuri pentru plata majorarii de 50% la salariul din 10.09.2015[/b] avand in vedere ca s-au obtinut bani la rectificare.

  tipic ANP…

 13. [quote name=”Chuck Norris”]Azi dimineata apelul la Poarta Alba a iesit la 12.30…. Domnule Bejan,ar trebui sa fiti mandru ca aveti in subordine agenti care au stat pe sectii si in foisoare 17ore. Nu mai aveam pachet,tigari,dar am stat. Dc?……………[/quote]
  Îl doare în cot pe bejan de chestiile astea …asta e specificul muncii..așa a mentionat

 14. Azi dimineata apelul la Poarta Alba a iesit la 12.30…. Domnule Bejan,ar trebui sa fiti mandru ca aveti in subordine agenti care au stat pe sectii si in foisoare 17ore. Nu mai aveam pachet,tigari,dar am stat. Dc?……………

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)