www.snlp.ro Web analytics

Modificari decont transport

calatorie-cu-autobuz-etajatPe pagina web a Ministerului Justitiei a fost postat un proiect de act normativ care vizeaza modificarea HG nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei  penitenciare. Proiectul vine in urma multiplelor situatii divergente generate de ambiguitatea prevederilor in vigoare care nu clarificau intre domiciliu si resedinta, dar urmareste si reglementarea situatiei salariatilor care domiciliau la peste 70 Km de unitate si nu puteau beneficia de decont iesind din raza de actiune a prevederilor. Mai multe despre motivele initiativei in Nota de fundamentare.

 

HOTĂRÂRE

pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1398/2007

privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

 

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

 

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

 

Articol unic Hotărârea Guvernului nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 798 din 23 noiembrie 2007, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 6 alineatul 1, litera a) va avea următorul cuprins:

„a) la şi de la locul de muncă, în cazul deplasării cu mijloace de transport auto sau feroviare, dacă domiciliază în altă localitate decât cea în care se află locul de muncă, în limita a 70 km dus şi 70 km întors;”

 

2. La articolul 6, după alineatul 2 se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

„(3) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. a), decontarea cheltuielilor de transport se realizează în cazul în care funcţionarul public, soţul/soţia acestuia ori copiii aflaţi în întreţinere nu au o locuinţă proprietate personală în localitatea în care se află locul de muncă.”

3. Articolul 18 va avea următorul cuprins:

„Art. 18

            În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, prin metodologie aprobată prin ordin al ministrului justiţiei se va stabili modul de aplicare a acesteia, inclusiv documentaţia necesară şi procedura de avizare a decontărilor.”

21 COMMENTS

 1. Sigur ca nu se exclud. De unde a mai aparut si asta?
  Decii aberante au mai fost. Nu pentru toate se ajunge in instanta. Unele au fost retrase de cel care le-a emis (Baia Mare). Bine, dupa demersurile de rigoare (care au ajuns la nivel MJ).

 2. buna seara…..la codlea, un coleg este pe cale sa castige in instanta civila dreptul la decontarea transportului, deoarece directorul a decis in mod abuziv ca cine primeste chirie sa nu primeasca transport !!
  cele 2 legi,chirie si transport, nu se exclud una pe cealalta !! deci cine primeste chirie trebuie sa primeasca si transport daca are acest drept !!

 3. ma uitam la nota de fundamentare si ma crucesc citind!cata ,,barbologie,, se foloseste pt a se da un sens interpretativ unic celor 70 de km! impact! pozitiv sau negativ! consultari, initieri, efecte pe termen lung! fratilor unde am ajuns!? oare pt decontarea chiriilor, in cazul in care s-ar apuca vreun cap luminat de jurist sa incerce sa faca dreptate si pt cei ce locuiesc la ANL, ii va trebui tot lemnul muntilor carpati sa obtina hartia pentru nota de fundamentare? fereasca Dumnezeu,sper sa nu se gaseasca vreunul sa o faca,ca il avem pe constinta.!
  PS ramane ca decontarea sa se faca TOT intre placutele de demarcare administrativa a localitatilor, sau mai bagam o nota de fundamentare cat Istoria Romanilor?

 4. Sunt sot si sotie si lucreaza la program de 8 ore, merg cumva amandoi cu doua masini diferite? Nu cu aceeasi masina iar unul din ei nici nu are permis de conducere, halal functionari publici cu statut special. Nu stiti ce vorbiti fratilor, aveti o problema si tu „eu ” nu e moral si corect pentru cei care fac pe bune naveta si din cauza unora ca „eu” (si tu ai viza de resedinta), se inventeaza asa cum am spus tot felul de metodologii, cu tot felul de registre de comisii, comitete, comitii si asa mai departe pentru a da cat mai putini bani.

 5. mai baiatule sau fetita cine te opreste pe tine sa-ti faci si tu flotant atat timp cat este legal de ce sa nu recupereze ce-i 25% taiati tot legal asa ca te rog controleaza-te ca nu a venit nimeni la tine la bancomat sai decontezi tu naveta care repet este legala
  [quote name=”gogu de la Rosiori”]Stefan ce ne facem cu cei care si-*au facut viza de flotant, pardon resedinta mai nou, dar stau in bloc cu noi, in Bucuresti si deconteaza transport?Dar cu cei care lucreaza amandoi in Jilava, unul la puscarie si unul la spital dar deconteaza ambii? E corect?Iar noi care venim cu masinile noastre din Bucuresti sau cu autobuzul unitatii platim din buzunarul nostru?
  Sa nu mai deconteze frate pentruastfel de specimene, din cauza lor cei care fac cu adevarat naveta in conditii foarte grele nu pot deconta pe bune si pe drept transpotrul, se inventeaza tot felul de metodologii pentru a nu se incadra. Cei care pacalesc sistemul, in speta cei de mai sus,vor primii mereu.
  Sa le fie rusinica.[/quote]

 6. Pentru Gogu:

  Daca puscaria iti asigura transport nu este corect sa ti se deconteze transportul daca vii cu auto personal. Problema s-ar pune in situatia in care puscaria nu ar avea capacitatea de a asigura pentru intreg personalul transport si s-ar pune problema si efectuarea navetei cu auto personal. In cazul asta ar trebui clarificate niste liste cu cei care folosesc autobuzul si cei care folosesc auto personal.

  Pe de alta parte, am inteles ca suporti din banii personali transportul daca-l efectuezi cu autobuzul unitatii ? Daca se intampla asta nu este legal.

  Privind speta cu cei doi (presupun ca sunt sot-sotie), Jilava si spital Jilava, este corect a li se deconta pentru fiecare in parte. Si daca ar fi fost din acelasi penitenciar si si-ar fi desfasurat activitatea in sectoare separate care nu implica acelasi program pentru ambii, atunci iar ar fi fost corect.

 7. Stefan ce ne facem cu cei care si-*au facut viza de flotant, pardon resedinta mai nou, dar stau in bloc cu noi, in Bucuresti si deconteaza transport?Dar cu cei care lucreaza amandoi in Jilava, unul la puscarie si unul la spital dar deconteaza ambii? E corect?Iar noi care venim cu masinile noastre din Bucuresti sau cu autobuzul unitatii platim din buzunarul nostru?
  Sa nu mai deconteze frate pentruastfel de specimene, din cauza lor cei care fac cu adevarat naveta in conditii foarte grele nu pot deconta pe bune si pe drept transpotrul, se inventeaza tot felul de metodologii pentru a nu se incadra. Cei care pacalesc sistemul, in speta cei de mai sus,vor primii mereu.
  Sa le fie rusinica.

 8. In situatia asta Ioane e bine sa fii de partea celor care au sustinut adevarul…cu cat mai multi snlp-isti cu atat mai bine pentru Giurgiu….

 9. http://www.snlp.ro/despre-noi/organizare-si-functionare/situatie-reprezentativitate.html

  La Giurgiu SNLP este reprezentativ la nivel de unitate,mai sa fie mai cum catvea luni dl Mogaldea si dl Dumitrascu sustineau contrariul,chiar acuzau de minciuna si neadevar,unde este adevarul acum cand SNLP are sentinta de reprezentativitate la nivelul Penitenciarului Giurgiu….rusinica …rusinica….
  Sa va spun ca ma plictisiem sa vad atacuri din ambele parti sinidicale unii impotriva altora pe reprezentativitate dar FSANP erau mult mai „agresivi” si susutineau sus is tare ca „galbenii”erau mincinosi si nestatutari,nereprezentativi,nelegali consitutiti ,iar cat despre Giurgiu prapad,acum intrand din plictiseala pe rubrica reprezentativitate de pe site-ul SNLP am deschis Sentina de reprezentativitate de la Giurgiu si mi-a cazut fata,mi-am dat seama cine mintea,manipula in trecut……dezamagitor 😳 😳

 10. Fratilor , se da nu se ia , sa primeasca cei care au cu adevarat nevoie .

  Apropo… ce naiba se intampla cu forumul … nu mai posteaza nimeni , nu se mai mediaza comentariile … chiar a dat faliment ! …ham . mai sa fie ce nebunie 😮

 11. Pai ce altceva sa se comenteze ? A fi off topic nu e o solutie… Si legat de acest transport, presupun ca doar cei afectati in vreun fel ar comenta, de multe ori nici acestia.

 12. Stimati concetateni,
  Sinteti cam saraci …la comentarii!Ori nu aveti ori sinteti suparati rau.

 13. Bine,
  Fara aglomerarede articole care sa reglementeze un drept, formularea poate fi :

  …”daca salariatul domiciliaza in alta localitate, peste limita de 70 de km, beneficiaza de decontul a 140 km din distanta parcursa dus – intors din/in localitatea in care domiciliaza catre/de la locul de munca”

 14. PARE simpla. Actele normative cu impact bugetar prea vizibil au sanse sa putrezeasca prin sertare mai degraba decat sa se adopte. Nu stiu daca avem nevoie de mai multe articole cu risc de suprareglementare sau de introducere a unor prevederi noi, altele decat cele statutare. Important este sa avem o formulare clara care sa nu dea loc la interpretari limitative.

 15. Pai rezolvarea este simpla:
  …”daca salariatul domiciliaza in alta localitate, peste limita de 70 de km, beneficiaza de decontul prevazut la art. x” (dacă domiciliază în altă localitate decât cea în care se află locul de muncă, în limita a 70 km dus şi 70 km întors)….

  Facand trimitere la art. care prevede limita de decont, nimeni nu mai poate interpreta cum ca nu s-ar mai beneficia de decont daca localitatea se afla la mai mult de 70 km….Parerea mea….

 16. Actul este in regula cu o mentiune / se retine din nou riscul de interpretare limitativa a dreptului / problema cu HG-ul in vigoare este ca prevede o limitare de distanta / daca localitatea este „situata la peste 70 de km”, se pierde dreptul

  [quote]a) HG 1398/2007 modificata: „(…) la şi de la locul de muncă, dacă domiciliază sau îşi au reşedinţa în altă localitate, situată până la 70 km distanţă (…)”[/quote]

  In statutul special prevederea este:

  [quote]L 293/2004 republicata: „(…)în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă când domiciliază în altă localitate decât cea în care îşi desfăşoară activitatea până la 70 km (…)[/quote]

  In proiectul de fata prevederea propusa este:

  [quote]Proiect: (…) dacă domiciliază în altă localitate decât cea în care se află locul de muncă, în limita a 70 km dus şi 70 km întors[/quote]

  Nu stim cat de fericita este aceasta formulare si daca nu cumva se poate interpreta astfel: [i][b]daca salariatul domiciliaza in alta localitate, peste limita de 70 de km, nu poate beneficia de decontarea celor 70km [/b][/i]?

 17. Asta-i tare e tot. Pai unii vor decont si pentru faptul ca stau in alt cartier decat cel in care este situata puscaria ?

  Proiectul este bun in sensul ca au disparut initialele propuneri privind decontul transportului fpss aflati in CO. Era o tampenie chestiunea aia. Macar treaba asta cu delimitarea clara a distantei intre domiciliu si puscarie este un lucru bun.

 18. pt ca distanta se calculeaza intre limitele de demarcatie ale localitatilor si intre placutele jilava si bucuresti sunt cativa metri 🙂

 19. Speta: De la Jilava la Domiciliu din București se decontează ? si de ce nu care sunt argumentele

 20. Este foarte bine ca se face aceasta clarificare referitoare la distanta in limita careia se face decontarea prin aceasta intelegandu-se strict numai faptul ca se deconteaza maxim 70 km indiferent ca domiciliul fpss este situat la o distanta mai mica sau mai mare de 70 km de locul de munca !!!
  Se clarifica astfel situatia functionarilor din penitenciare care au domiciliul la o distanta mai mare decat limita de decontare (70 km) si care in ultimul an nu s-au incadrat in limitele legii intrucat locuiesc la 100-130 km de penitenciar.
  In sfarsit se intra in normalitate disparand frustrarile fpss care se lupta naveta grea !

  NOTA BENE !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)