www.snlp.ro Web analytics

Mitingul se suspenda. Ordinele au fost semnate. Majorarile se platesc fara intrerupere si in 2016

Deviantart please stand by by gxmewDupa postarea in cursul zilei de ieri si apoi distribuirea comunicatului de presa comun SNLP/FSANP prin care anuntam public mitingul aprobat pentru data de 20.01.2016 in fata MJ cu revendicarile eferente, am fost informati ca majorarile de 50% si 75% se vor plati in continuare si in 2016, fara sincope. In aceasta dimineata a fost confirmata informatia conform careia ministrul justitiei a semnat ordinele privind acordarea in 2016 a majorarilor de 50% si 75%, tergiversarea semnarii constituind o revendicare principala a actiunii. Totodata s-a aprobat plata echipamentului pe anul in curs in transe lunare. Prin urmare SNLP/FSANP adopta decizia comuna de suspendare a mitingului.

Revendicarile din comunicat de presa emis se mentin si se sustin, avand ca prioritati in perioada urmatoare, pe termen scurt, cresterea normei de echipare si aprobarea plafoanelor pentru decontul lentilelor. Totodata o prioritate este si legea salarizarii unitare unde ca si la problema modificarii statutului special este necesar un aport MJ la nivel guvernamental si parlamentar pentru promovarea unor norme favorabile personalului din penitenciare. Daca acest aport nu va putea fi obtinut pe cai pasnice, vom relua organizarea actiunilor de protest pe care noi am demonstrat ca stim sa le ducem la capat daca revendicarile nu se solutioneaza. 

Stim ca multi dintre colegi au fost pusi in incurcatura de suspendarea actiunii insa suntem soldati caliti in lupte si ne adaptam la toate situatiile. Delegatia din Baia Mare incearca sa recupereze contravaloare biletelor de tren iar cei din Timisoara s-au intors din drum dupa ce parcursesera o bucata zdravana de traseu. Strategic si sindicaliceste, asa este corect. Ca si in anul 2015, chiar daca lista de revendicari este lunga si se va mentine in forma aproape identica multi ani din cauza bugeteleor penibile, motivul real care ne scoate in strada a tinut de drepturi (majorari) conferite prin lege si neacordate din pricina unei tergiversari inexplicabile a MJ in emiterea de norme. Odata emise normele, nu continuam sa angajam eforturi fizice si financiare majore ci reintram in pozitie de negociere pana la urmatorul impas care ne va scoate din nou in strada. Si la cum merg lucrurile nu credem ca va trece mult timp.

 

45 COMMENTS

 1. Cineva citeste si ce se posteaza pe site-ul MJ- spre exemplu:

  Iata ce este posta de pe 19 ian. 2016 in dezbatere publica…OMJ-in proiect, nu aprobate, cum sustine doamna ministru:

  19 ianuarie 2016
  Proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru modificarea Ordinului ministrului justiţiei nr. 2908/C din 4 octombrie 2013 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor şi echipamentului specific pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, precum şi a regulilor de acordare a drepturilor de echipament

  În temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Justiţiei supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru modificarea Ordinului ministrului justiţiei nr. 2908/C din 4 octombrie 2013 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor şi echipamentului specific pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, precum şi a regulilor de acordare a drepturilor de echipament.

  Proiectul va fi însoțit de următorul anunț: Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

  Ordin | Referat de aprobare
  19 ianuarie 2016
  Proiectul de ordin al ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare

  În temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Justiţiei supune dezbaterii publice proiectul de ordin al ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare și ale Ordinului ministrului justiției nr. 821/C/2015.
  Ordin | Referat de aprobare
  Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

 2. [quote name=”Paul”]Nu este normal sa se plătească sporul de studii superioare.Este văzut de cei din sistem ca fiind o noua discriminare. Facultatea este facultativă. ..acei indivizi care solicită sporul vor doar să îsi recupereze investiția.Nu este normal si firesc din moment ce in fisa postului se precizează expres si citez”nu necesită studii superioare”sa beneficieze de ele.La fel cu banii de transport….cei care stau în localitate nu beneficiază nici măcar de un bilet de tramvai sau de autobuz în schimb cei care vin din afara localității au decontata toată benzină.Cei care au fost oameni de bună credință si-au achiziționat un apartament plătind rate toată viața iar cei care nu au făcut acest lucru stau bine mersi pe banul statului în timp ce îsi achiziționează masini de lux sfidînd pe toată lumea.Vă rog să reflectati, mulți din profitori vor injura dar este un adevăr din sistemul penitenciar care petru unii este mumă iar petru alții. ………..[/quote]
  ai pus degetul pe rana ,o sa ai multe injuraturi. esti cu picioarele pe pamant si nu o sa fii apreciat pozitiv

 3. Stiti daca plafoanele pentru decontul lentilelor
  pentru anul 2016 au fost semnate si daca au
  ramas neschimbate fata de 2015.
  Cu stima
  Rahova

 4. Dar rabdarica poate avea o viteza mai mare, ca de prin 2011 a trecut ceva vreme 😉

 5. [quote]Pai hai sa ne luam si de aia care au primit apartamente gratis pe vremea lu’ ‘nea Nicu ! Astea-s vremurile, astea-s drepturile ! Tu inca nu ai inteles ideea sindicatului : sa castigam cat mai multe drepturi, nu sa taiem si sa moara capra vecinului. Spui de facultate ca e facultativa ? Dar ratele tale nu sunt tot facultative ? Te-am obligat eu sa faci pact cu banca ? Nu-ti incasezi tu salariul corect din cauza chiriilor si transportului ? Mai … comunistule ! Muta-te din orasul tau, du-te la alta puscarie si ia-ti chirie … sa te simti impacat ![/quote]

  Ba da, ratele mele sunt facultative, dar le platesc eu, nu statul, din impozitul tau. Dar sporul de studii superioare e o prostie!! Daca esti bun ajungi intr-o functie care necesita studii superioare, iar daca nu… asta e. Multumeste-te cu o chirie mai mica. Cat despre capra, problema nu e ca tu ai drepturi, ci ca le ai numai tu. Ori, la munca egala si drepturile ar trebui sa fie aceleasi si nu unii mai egali decat altii.

 6. #36 Ștefan Teoroc – Degeaba am fost avansat in grad in cursul anului 2015, caci nu este prins in indrumarile ANP. Deci nu pot beneficia de sporul de studii suparioare.

 7. expresia „promovare” nu este definita in statutul nostru / pe teoria ta, nici la promovare in functie nu se dadea sporul / promovarea in grad in sistemul nostru este exact avansarea / citeste articolele dedicate spetei

 8. [quote name=”Ștefan Teoroc”]sindicalist – din ce motiv nu „s-a aprobat sporul de studii” nu am inteles. Ai diploma, lucrezi in domeniu dar nu ai nici modif in raport de serviciu si nici avansare in grad in 2015-2016? Oricum se va face reorganizare si se activeaza si la tine dreptul cand te va numi in noul stat[/quote]
  „Promovare în grad” , nu „avansare în grad” … Dacă era cu „avansare în grad”, mă încadram și eu la sporul de studii …

 9. sindicalist – din ce motiv nu „s-a aprobat sporul de studii” nu am inteles. Ai diploma, lucrezi in domeniu dar nu ai nici modif in raport de serviciu si nici avansare in grad in 2015-2016? Oricum se va face reorganizare si se activeaza si la tine dreptul cand te va numi in noul stat

 10. Niciun miting nu va aduce acei bani in buzunar / doar procese insa nici astea nu prea au sorti de izbanda

 11. S-a semnat ce in alte institutii s-a semnat de mult, pe cand un miting ptr. recuperarea cu adevarat a ce ea ce s-a perdut( al 13-lea, prima de vacanta,salariul de merit care se acorda inca in alte instjtutii)

 12. Si totusi, domnule Teoroc, se poate sa dati un raspuns si la întrebarea pe care am pus-o in urma cu 2-3 ore? Credeti ca puteti face ceva si in acest caz! Sau ramane sa acționăm singuri in instanta!
  Cu mulțumiri,
  Un sindicalist

 13. Azi a fost prima intalnire pentru noua lege. Avem acolo doi oameni in permanenta. Nu exista niciun proiect. Se va construi dar intr-un mod cam ciudat. Vom posta informari pe tema

 14. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Privitor la echipament am scris foarte clar in articol ca s-a aprobat doar plata in transe lunare nu si creșterea valorii normei. Acesta din urma rămâne un demers in continuare.

  La salariul din 10 Februarie se vor plati primele doua transe din 2016 (ian-feb). Anp a avut bani in cont sa plătească prima transă pe ian dar nu a avut ordin. Deci nu avem probleme de buget. Intre noi vbind este cel mai bun buget din ultimii ani. Pentru prima data in muuuulti ani cand bugetul acoperă salariile integral pana la ultima zi din an si nu avem restante la echipament. Astfel încât nu depindem de vreo rectificare ca sa garantam salariile.

  Ma gândesc cu nostalgie ca liderii sindicali nu se vor putea obișnui cu absenta veșnicei întrebări „cand se dau banii de haine?” care devine desueta in condițiile in care avem transe lunare plătite cu salariul iar drepturile sunt la zi fara restante…

  Sper sa realizam ca plata la salariu înseamnă achitarea fragmentata a dreptului si sa nu ne trezim cu nostalgici care vor considera asta ca un drept suplimentar si vor cere si „bani de haine”.[/quote]
  Ca sa evitati asemenea neplaceri,publicati zilnic sau macar la 2 zile timp de cateva luni-6 sa zicem- ultima fraza a dvs… 😆

 15. Privitor la echipament am scris foarte clar in articol ca s-a aprobat doar plata in transe lunare nu si creșterea valorii normei. Acesta din urma rămâne un demers in continuare.

  La salariul din 10 Februarie se vor plati primele doua transe din 2016 (ian-feb). Anp a avut bani in cont sa plătească prima transă pe ian dar nu a avut ordin. Deci nu avem probleme de buget. Intre noi vbind este cel mai bun buget din ultimii ani. Pentru prima data in muuuulti ani cand bugetul acoperă salariile integral pana la ultima zi din an si nu avem restante la echipament. Astfel încât nu depindem de vreo rectificare ca sa garantam salariile.

  Ma gândesc cu nostalgie ca liderii sindicali nu se vor putea obișnui cu absenta veșnicei întrebări „cand se dau banii de haine?” care devine desueta in condițiile in care avem transe lunare plătite cu salariul iar drepturile sunt la zi fara restante…

  Sper sa realizam ca plata la salariu înseamnă achitarea fragmentata a dreptului si sa nu ne trezim cu nostalgici care vor considera asta ca un drept suplimentar si vor cere si „bani de haine”.

 16. pe linga problemele salariale si cele legate in general de bani pe cind facem o miscare si pt a termna cu ordinul prostesc si discriminator cu telefoanele??sau nu este necesar atita vreme cit linderii de sindicat si sefii de unitati si cateii aferenti au dreptul de a purta telefonul la ei???ma simt ca ultimul om dupa aproape 20 de ani de activitate sa fiu considerat un posibil infractor.va multumesc si astept un raspuns daca se poate.eu unul m-am saturat sa sa cert si sa mi se poarte simbetele la servici pt ca sunt tare in gura si cer sa pot lua legatura cu copilul meu/nu stiu cum e in tara insa la mine la penitenciarul Iasi e jale.nu se mai poate asa.ride lumea de noi domnilor.

 17. O decizie inteleapta,ca de obicei…
  Sunt insa si colegi care vreau doar….sange,si capete sparte,in vocabularul lor nu exista cuvantul negociere…

 18. [quote name=”Paul”]Nu este normal sa se plătească sporul de studii superioare.Este văzut de cei din sistem ca fiind o noua discriminare. Facultatea este facultativă. ..acei indivizi care solicită sporul vor doar să îsi recupereze investiția.Nu este normal si firesc din moment ce in fisa postului se precizează expres si citez”nu necesită studii superioare”sa beneficieze de ele.La fel cu banii de transport….cei care stau în localitate nu beneficiază nici măcar de un bilet de tramvai sau de autobuz în schimb cei care vin din afara localității au decontata toată benzină.Cei care au fost oameni de bună credință si-au achiziționat un apartament plătind rate toată viața iar cei care nu au făcut acest lucru stau bine mersi pe banul statului în timp ce îsi achiziționează masini de lux sfidînd pe toată lumea.Vă rog să reflectati, mulți din profitori vor injura dar este un adevăr din sistemul penitenciar care petru unii este mumă iar petru alții. ………..[/quote]
  Pai hai sa ne luam si de aia care au primit apartamente gratis pe vremea lu’ ‘nea Nicu ! Astea-s vremurile, astea-s drepturile ! Tu inca nu ai inteles ideea sindicatului : sa castigam cat mai multe drepturi, nu sa taiem si sa moara capra vecinului. Spui de facultate ca e facultativa ? Dar ratele tale nu sunt tot facultative ? Te-am obligat eu sa faci pact cu banca ? Nu-ti incasezi tu salariul corect din cauza chiriilor si transportului ? Mai … comunistule ! Muta-te din orasul tau, du-te la alta puscarie si ia-ti chirie … sa te simti impacat !

 19. Buna seara!
  Domnule Teoroc, noi, cei pentru care nu s-a aprobat plata sporului de studii superioare, mai putem speră ceva? Pentru noi se poate gasi o solutie care sa duca larezolvarea acestei probleme? Deja sunt discutii f mari intre colegi, discutii care vor duce la rupturi in relațiile de serviciu. Cred ca acest fapt ar trebui adus in atentia celor mai sus-pusi!

 20. [quote name=”Paul”]Nu este normal sa se plătească sporul de studii superioare.Este văzut de cei din sistem ca fiind o noua discriminare. Facultatea este facultativă. ..acei indivizi care solicită sporul vor doar să îsi recupereze investiția.Nu este normal si firesc din moment ce in fisa postului se precizează expres si citez”nu necesită studii superioare”sa beneficieze de ele.La fel cu banii de transport….cei care stau în localitate nu beneficiază nici măcar de un bilet de tramvai sau de autobuz în schimb cei care vin din afara localității au decontata toată benzină.Cei care au fost oameni de bună credință si-au achiziționat un apartament plătind rate toată viața iar cei care nu au făcut acest lucru stau bine mersi pe banul statului în timp ce îsi achiziționează masini de lux sfidînd pe toată lumea.Vă rog să reflectati, mulți din profitori vor injura dar este un adevăr din sistemul penitenciar care petru unii este mumă iar petru alții. ………..[/quote]
  Draga Paul sincer iti inteleg durerea si vad inechitatea, dar dragul meu fpss de ce nu poti sa evoluezi, aceste drepturi au fost acordate ca sa atraga personalul in acest sistem dorit de ff multe persoane si care am impresia ca in viitor vor fi si mai multe persoane atrase sa vina aici(nu uita ca daca se mai mareste salariul minim vei ajunge ca si tu sa fii platit asa), aceste drepturi nu au fost inventate de romani ci preluate la fel ca si in franta germania anglia etc… Nu contest ca nu exista persoane care abuzeaza dar e de datoria ta PAUL sa instiintezi conducerea sau organele abilitate sa ia masuri, astfel nu vor mai exista abuzuri. Dar tu ce faci filozofezi si te plangi pe siteuri publice!!! Eu as dori sincer sa se dea mai multe drepturi…ajutor pt achizitionarea locuintei, vouchere de vacanta, prima de concediu etc etc numai asa vei putea motiva si atrage personal poate de calitate in sistem. Spor la treaba.

 21. Domnule Stefan tot nu ne-ati lamurit cu privire la norma de echipare.Ce anume s-a aprobat? S-a aprobat acordarea banilor lunar? S-a aprobat cu marirea de 450 ron fata de anul trecut sau nu?Cu privire la ordinul cu decontarea medicamentelor,lentilelor s-au aprobat sau nu ? A acceptat doamna ministru sa discute cu sindicatele noastre?Va multumesc!Poate nu va mai fi nevoie de inca 3 ani sa aprobe si schimbarea denumirii in politist si v-a fi aprobata chiar zilele acestea.Fiti mai fermi!Nu mai acceptati sa fim dusi cu pluta mereu.Ne-am saturat!Stabiliti termene concrete!Mult succes!

 22. Domnule Teorocu,va felicitam pentru demersul simultan facut impreuna cu FSANP, luptam pentru aceleasi drepturi.Va rugam respectuos sa aveti mare grija ce semnati in legatura cu noua lege de salarizare vizavi de tentativele aberante de ,,criterii de performanta” pe care vor sa ni le bage pe gat.Toate acestea sunt inventate pentru a nu mai pleca acasa nici cu leafa pe care o luam.Nu acceptati aberatiile impuse. Mare grija sa fie incadrati agentii ca salariati cu studii postliceale nu cu medii – ma refer la salariu de incadrare -consideram ca un agent politist,un subofiter MAI sau MAPN este cel putin la nivelul unui asitent medical.Atata timp cat pentru sistem singura institutie care pregateste angajati in sitemul ANP este scoala postliceala SNPAP Tg-Ocna incadrarea trebuie sa fie post liceala.Tot ce se angajeaza in sistem din sursa externa sunt cu studii postliceale si superioare.

 23. dl Teoroc va multumim ptr tot am inteles ca sau semnat si vom primi incontinuare aceleasi drepturi ca in 2015 dar vrem sa stim daca de luna viitoare la salar se vor baga bani de echipament in transe lunar asteptam raspuns multumim

 24. Domnule presedinte sa inteleg ca la salarul din 10 februarie se vor regasi si transele aferente lunii ianuarie si februarie din norma de echipare?va multumesc anticipat.

 25. D-le Teoroc s-a aprobat și mărirea normei de echipare? Vă rog să-mi răspundeți !

 26. Înțeleg perfect tentația de a critica suspendarea mitingului. Apare invariabil dupa orice astfel de decizie. Dar macar noi sa gândim clar căci din partea celor care ne conduc ne-am lămurit. Sa facem miting nu ne va opri nimeni cat timp noi decidem asta si i facem legal. Acum am răbufnit din cauza ordinelor. Lista de probleme e mare dar multe dintre acestea nu vor fi rezolvate integral mult timp de acum încolo. Daca problema principala care a generat reacția de acum a fost rezolvată, reacția se ajustează altfel își pierde rostul in viitor. O Amenințare viitoare cu proteste nu va mai modifica strategii la minister. Vor spune ca oricum faceți asa ca rămâne ca noi. Voi in strada noi la putere. Noi nu ne dorim puterea si nici sa influențăm numiri. Ne vrem doar drepturile si pentru asta luptam. Daca obținem ce vrem ajustam tonul. Nu înseamnă ca ne culcam. Mergem înainte pentru restul problemelor. Dar nu poti face protest pentru ca Mj nu creste norma de echipare peste nivelul din Hg. E o negociere mai întâi. Si inca nu ne am întâlnit.

 27. Nu este normal sa se plătească sporul de studii superioare.Este văzut de cei din sistem ca fiind o noua discriminare. Facultatea este facultativă. ..acei indivizi care solicită sporul vor doar să îsi recupereze investiția.Nu este normal si firesc din moment ce in fisa postului se precizează expres si citez”nu necesită studii superioare”sa beneficieze de ele.La fel cu banii de transport….cei care stau în localitate nu beneficiază nici măcar de un bilet de tramvai sau de autobuz în schimb cei care vin din afara localității au decontata toată benzină.Cei care au fost oameni de bună credință si-au achiziționat un apartament plătind rate toată viața iar cei care nu au făcut acest lucru stau bine mersi pe banul statului în timp ce îsi achiziționează masini de lux sfidînd pe toată lumea.Vă rog să reflectati, mulți din profitori vor injura dar este un adevăr din sistemul penitenciar care petru unii este mumă iar petru alții. ………..

 28. Felicitari,d-le presedinte/Deci,se poate-uniti,determinati/Eram pregatit pentru maine,la-8 grade,cu capela si salopeta-cica ,tinuta de iarna/

 29. Poate i s-a facut d-nei ministru mila de noi si mai ales de colegii nostri care ar fi urmat sa vina de la sute de km…
  Din nou,bravo! sindicatelor…

 30. D-le Presedinte inseamna ca putem pune „recuzita”(pancarte,fluiere,vuvuzele,cimpoaie ,tobe,etc…)la pastrare pentru alta ocazie?
  Sigur,sigur??
  Haios era sa semneze maine la 11:55!!

 31. felicitari Domnule TEOROC ,sunteti un adevarat lider va salut cu respect si membrii SNLP sa dea bunul DUMNEZEU sa o tinati tot asa .BRAVO

 32. F..k. Iar ne-au aruncat o lingurita de miere cu diazepam si ne-au adormit…Nu-mi place.

 33. pai ordinul de modificare valoare echipament…si plata lunara,nu erau impreuna aceste prevederi in ordin??se aproba jumatate de ordin sau cum??

 34. Ne mulțumim cu putin, doar daca se modifica raportul de serviciu se primeste sporul de studii.

 35. este cu totul alt demers / in relatia cu anp / apoi daca va fi cazul escaladam la mj / oricum in prima intalnire cu mj se vor pune toate pe tapet

 36. De sporul de studii pt cei care au fost avansati in grad nu a venit nici o precizare?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)