www.snlp.ro Web analytics

Mitingul disperarii

Astazi si maine, conform comunicatului BNS inaintat tuturor afiliatilor, se organizeaza mitinguri de protest in jurul Palatului Parlamentului in vederea influentarii votarii Legii privind masurile de austeritate asumate de Guvernul Romaniei. Speram ca parlamentarii sa perceapa mesajul nostru si sa nu voteze pentru genocidul social ce va urma masurilor anuntate de Guvern.

Astazi intre orele 13 si 16 Federatia PUBLISIND a fost reprezentata in delegatia BNS din fata „Casei Poporului” de aproximativ 100 de protestatari de la SNLP grupa Jilava si DGASPC sector 3.

Respect total celor care au ales sa infrunte caldura excesiva pentru aceasta perioada dar si amenintarile sefilor si au venit astazi in Parcul Izvor unde s-a desfasurat delegatia BNS !!! Chiar daca ne-a ars soarele timp de 3 ore – a meritat !!!

Membrii PUBLISIND au avut o participare vizibila reprezentand majoritatea delegatiei BNS la care s-a adaugat un contingent substantial trimis de Federatia Univers precum si un grup al celor de la Federatia Ambulanta.

La proteste au participat toti liderii BNS la care s-au adaugat deputatii promovati de BNS – Bratianu si Chirita.

Matei Bratianu a avut, la propunerea subsemnatului, un discurs fulminant despre situatia din penitenciare.

Liderii PUBLISIND au participat la transmisiuni in direct la cateva televiziuni si au sustinut interviuri pentru diferite publicatii precum si emisiuni radio. Totodata au avut o prezenta activa la proteste prin mesaje transmise de la tribuna improvizata (din partea PUBLISIND ai vorbit Teoroc si Stoica), precum si prin alte modalitati cum ar fi celebra deja „Cutie a milei” plimbata prin multime si in care liderul grupei SNLP Jilava, Florin Stoica, care a avut aceasta idee, a strans donatii de la pensionari si de la „bugetarii de lux” cu salarii de rusine, pentru plata ratelor care ii genereaza insomnii d-nei ministru Udrea sau macar pentru o noua pereche de pantofi de firma.

Asteptam ca si ceilalti membri PUBLISIND in special din Bucuresti sa participe la actiunile de protest care se vor organiza in continuare.

De remarcat ca astazi liderii BNS care au luat cuvantul au adresat o intrebare generica sindicalistilor si bucurestenilor in general motivata de faptul ca nu sunt prezenti in zona mitingului ceea ce sugereaza ca probabil sunt multumiti cu masurile anuntate de Guvern motiv pentru care ne meritam soarta.

In aceasta seara la postul de televiziune Realitatea TV, emisiunea Ora de Foc va avea ca obiect protestele de azi si va pune fata in fata sindicalisti si parlamentari. La emisiune va participa presedintele BNS Dumitru Costin dar si liderul SNLP Jilava Stoica Florin. Florin, impreuna cu alti lideri sindicali din cadrul confederatiilor vor asigura o atmosfera sindicala pe tot parcursul emisiunii avand totodata posibilitatea sa adreseze intrebari parlamentarilor.

Miscarile sindicale continua si in zilele urmatoare.

SNLP a initiat procedura pentru declansarea a 2 serii de conflicte de munca atat pe Contractul colectiv cat si pe Acordul colectiv avand in vedere necesitatea indeplinirii etapelor legale obligatorii pentru Greva.

Toate sindicatele afiliate PUBLISIND trebuie sa activeze in planul legislatiei conflictelor de munca si sa-si creeze contextul legal pentru a putea declansa greva !!!

Recomandarea pe care v-o adresez este de a va implica total in actiunile organizate de BNS pe plan local cat si in Bucuresti, avand in vedere ca reprezinta singura optiune, singura modalitate prin care se poate transmite un mesaj concret parlamentarilor avand in vedere iminenta votarii pachetului legislativ dar si a motiunilor care pot provoca caderea Guvernului.

Ne asteapta vremuri foarte dure, singurele modalitati prin care ne dam o sansa fiind unitatea si fermitatea in actiuni.

 

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

 

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)