www.snlp.ro Web analytics

Mesajul ministrului Predoiu catre sindicate

1

Domnilor Preşedinţi,


Finalul mandatului meu la Ministerul Justiţiei constituie o ocazie suplimentară pentru a vă transmite cîteva gînduri. Ele se referă atît la traseul parcurs împreună cît şi la perioada următoare.

Nu este prima daţă cînd afirm că rata ridicată de sindicalizare din sistemul penitenciar trebuie privită ca un imens avantaj pentru sistem. Ea oferă celui însărcinat să ia decizii un reper ferm, relativ la gradul de adecvare la nevoile sistemului. La necesităţile şi aspiraţiile oamenilor. Constituie, dacă vreţi, o cenzură preliminară şi suplimentară care generează o anumită confortabilitate pe termen mediu şi lung. În pofida, uneori, a disconfortului instituţional şi personal temporar.

Una dintre presupoziţiile cu care am început mandatul la Ministerul Justiţiei a fost aceea de a privi sindicatele ca pe veritabili parteneri de dialog. Privind retrospectiv, constat cu plăcere că nu m-am înşelat. Viaţa, în general, are nevoie de echilibru. La fel ca şi construcţiile instituţionale. Sindicatele din sistemul penitenciar constituie una dintre sursele importante ale acestui echilibru.

În condiţii economice neprielnice, am lucrat pentru modernizarea sistemului penitenciar. Atît spre folosul celor care, într-o formă sau alta, sînt implicaţi, cît şi pentru a răspunde angajamentelor europene asumate de România. Mai sînt încă lucruri de făcut. Reafirm un principiu în care cred: profesionalismul şi integritatea condiţionează în mod absolut efortul de modernizare. În această ecuaţie, sindicatele din sistem au avut şi trebuie să aibă, în continuare, un rol important. Vă doresc succes!

 

Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei

10.05.2012

8 COMMENTS

 1. PTR.FINUL ALECU,
  Va informez ca la ora cinci dimineata,intru pe poarta unitatii ,deci usa de la camaruta sindicala este deschisa.
  Precizez faptul ca nu sunt singurul lucrator care am cheie de la camaruta unde se afla xeroxul sindicatului.
  Va informez,fara a parea lipsit de modestie,ca ma prezint la servici la ora cinci.
  Pina acum va apreciam comentariile,dar am realizat, ca de fapt sunteti plin de ironii si fantezie.
  De ce vin la servici la ora cinci,este un aspect care ma intereseaza in exclusivitate pe mine si colegii mei.
  De cele mai multe ori in viata,prima impresie inseala,lucru valabil ptr. mine in cazul dumneavoastra.

  cu stima radu

 2. Alecule, nu sunt primul care iti recomanda sa renunti la iornie de prost gust care irita instantaneu…
  Dupa cum observi, Radu Hilohe nu este doar un nickname ci este presedintele filialei Galati. Daca habar nu ai cu cine stai de vorba atunci nu te mai aventura in afirmatii inutile.
  Xeroxul este disponibil de la 5 dimineata la Galati dupa cum este disponibil pentru membrii de sindicat, non-stop in alte penitenciare. Exista oameni in interiorul fiecarui schimb care au posibilitatea de a intra la biroul sindicatului pentru niste copii.
  Esti rau intentionat Alecule si provoci sila. Te rog sa-ti temperezi reactiile si sa tii cont de regula de bun simt la care te-am indrumat sa o respecti: ataci ideea si nu omul !

 3. Stimate d-le Radu Hilohe,
  Finu’ Alecu intreaba:el pe cine sa creada in problema xeroxului?Chiar de la 5 dimineata se pot face multiplicari?Parca e prea matinal..Dar pina la ce ora e deschis? Va saluta mai devreme de ora 5 ,finu’Alecu si Nasul

 4. PTR.ANONIMUL DE PE DATA DE 13.05.2012 ORELE 21,34. CARE POSTATI PRIN ALTE PARTI.
  Va informez ca sindicatul are copiator si este folosit de catre toti membrii de sindicat de aproaoe doi ani de zile.
  Cine a avut nevoie de o copie,are posibilitatea de la ora cinci dimineata sa o faca.
  Faptul ca nu stiti acest lucru de atita timp,este in excluvisitate problema dumneavoastra.
  Legat de activitatea celor doi directori,in opinia mea,este prematur sa dam note dupa 13 zile de activitate in noile posturi,dar va asigur ca atunci cind vor sari calul,vor primi ceea ce li se cuvine,cum au primit si altii.
  Probabil stiti ca au plecat magistrati,de la comanda unitatii,ptr. faptul ca nu luau in calcul spusele subordonatilor.
  Daca aprofundati putin activitatea fostului magistrat Burlibasa o sa-mi dati dreptate.
  Rog administratul sa lase acest comentariu,chiar daca nu are legatura cu subiectul care trebuie dezbatut.

 5. STEFAN !

  Poti spune la cate zile lucratoare s-a raportat luna aprilie si luna mai pentru schimburile operative ? Se pare ca s-a comis o ilegalitate, schimburile nefiind afectate de stabilirea zilelor lucratoare conform HG 370 / 2012:

  Exceptie de la aceasta prevedere au facut cei care si-au desfasurat activitatea acolo unde ea nu poate fi intrerupta.

  Art. 2. – Prevederile art. 1 nu se aplica la locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

  Desi „la rece” luand o zi lucratoare din aprilie si adaugand-o in mai, nu ar trebui sa fie probleme pentru numarul orelor suplimentare, acestea pastrandu-si raportul (fiind aceleasi)

  insa,

  daca pe fluturasul de salariu apar 20 de zile lucratoare in aprilie si 23 in mai atunci este o problema, acestea nejustificandu-se in conditiile in care schimburile reprezinta categoria de personal pentru care, conform art. 2 HG nu are aplicabilitate.

  Mai grav ar fi insa ca pe fluturasul din aprilie sa apara 21 de zile lucratoare iar in mai 23….

 6. imi pare tare rau ca sustineti ca predoiu a dialogat [oricum conteaza mai putin deja plus ca poti sa dialoghezi 1000 de ani fara rezultate…nu?];;cu sindicatele,,,..vrajeala,, sa le tina in priza…ordin de la BASE…este logic …nu? s-au care-va crede altfel!!!!!!!

 7. Multumim dlui Ministru Predoiu,spre sfarsitul mandatului din pacate pt. noi chiar avut o deschidere surprinzatoare si constructiva fata de sindicate.Dar cum minunile tin trei zile ….ateptam sa-l vedem si pe noul Ministru Dl Corlatean ,sper sa cel putin la fel de receptiv si sa ne dea si singurul drept netaiat de Boc , banii pt. echipament..!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)