www.snlp.ro Web analytics

Majorari virtuale de campanie

Da, s-a emis ordinul de ministru privind majorarile salariale. Si? Aceste sporuri rebotezate artistic de Oprea&Ponta dupa ce au fost taiate scurt si cu talent de Boc se dau in limita bugetului, care abia tinde sa acopere salariile. Clar vom cere rectificare bugetara si acordarea acestor noi drepturi mai degraba virtual-electorale decat gandite ca si compensari reale. Insa nu recomandam stari euforice si nici nu ar trebui sa apara acest efect doar dupa apa rece (click pe imagine).

 

Captura de ecran din 2014.09.26 la 10.20.52

 

24 COMMENTS

 1. Domnilor,

  Exista modelul matematic al pontajului, chiar si acesta pe care lucram. Am sa fac o demonstartie simpla, pe intelesul tuturor.
  Se calculeaza orele lucrate intr-o luna, astfel:
  -cele din zilele lucratoare ale lunii:
  -cele din repausurile saptamanale normale:
  – se aduna aceste ore si dau totalul de ore muncite intr-o luna.
  – se scad din norma lunara (Ftl) , orele lucrate in zilele lucratoare. se obtine un nr de ore ca diferenta, reprezentand necesarul de ore care ar fi trebuit sa intregeasca norma de munca lunara pt un program de lucru normal.
  – din orele prestate in repausul saptamanal se scade aceasta diferenta, care va completa norma lunara.
  restul de ore, pe care toata suflarea “anepista” le considera ore suplimentare sunt de fapt ore lucrate in repausuri saptamanale care urmeaza a fi compensate cu timp liber in 30 zile ori sa intre in plata cu 75% in cazul necompensarii lor.
  Cand intervin drepturi de alta natura (co, cos, cst, ip), din planificare nu trebuie sa rezulte in pontaje, ore munca prestate in plus . Daca aceste ore sunt totusi evidentiate, metoda de calcul de mai sus ramane aceiasi si in astfel de cazuri, inlocuind norma lunara cu norma individuala FTI..
  Astfel, se demonstreaza ca atat de trambitatele ore suplimentare sunt de fapt, intotdeauna, ore prestate in zile de repaus saptamanal. Nu e nevoie sa acordam alte repausuri, sa ne pliem pe Codul muncii, deoarece serviciul de tura in format 12 zi, 24L, 12n, 48 L, este mai atipic decat pare, iar o aplicare a prevederilor legale este posibila doar daca se renunta la acest program si sa se lucreze in formatul celalalt de tura. De altfel, calculul este valabil pentru toate formele de programe de lucru.

 2. [quote name=”Somfy”]Bine ca v-ati gasit sa vorbiti intre paranteze…agent si finu.
  Invocati ca unii nu au inteles si nu citesc legislatie. Aruncati petarde legate de D569 ca si cum nu ar fi act care ar reglementa cum se stabileste repausul saptamanal.
  Ia spuneti voi, cam cum ar trebui sa sune repausul nostru saptamanal si unde ar trebui sa-l regasim ? Sa nu mai existe acele „diferente”. Bine ca va folositi de petarde, ca de solutii se ocupa altii.[/quote]

  UARMEAZA LINK.Interesant este ca ei cer bani si pentru SAMBETE SI DUMINICI conform O.M.A.I 101/2014.Prost este ca am fost mintiti si nu primeste nimeni banii, pentru ca ei nu au fost alocati!!!Si uite cum noi ne certam in timp ce Guvernul ne-a tras o mare teapa tuturor……..

  http://www.stiridecluj.ro/social/politistii-se-revolta-la-cluj-pentru-ca-nu-primesc-sporul-de-75-din-salariu-suntem-mintiti

 3. Si in concluzie exista vreo perspectiva ca noua, celor care lucram in ture in penitenciarele romanesti sa ni se plateasca sporul acela de 75% sau 100% pentru orele lucrate in repausul saptamanal?!Unde mai pui ca vin curand cea mai mare parte din acele 12 zile legal libere in Romania:30 noiembrie (Sf.Andrei Ocrotitorul Romaniei),1 Decembrie, 25 si 26 decembrie urmate la o saptamana de 1 si 2 ianuarie 2015 ?!

 4. Pana la urma aceste gogorite nu vor fi bugetate,asa crede PSD ca va castiga alegerile eu urasc mincinosii,sa-i vad ce fac dau aceste drepturi sau fac cum anunta ca maresc pensiile din 2015 (sic totul se mareste dupa alegeri daca ies ei??!!) :-* :-*

 5. Draga Somfy
  Supararea ta atinge paroxismul! Ei bine,te-ai introdus critic,neinvitat intr-o discutie privata(eu- cu „un agent”).Basca,mai spui ca sunt „mistocar fara o directie anume!”Ai mai vazut mistocari cu directie prestabilita!Uita-te la SRC,VM…etc, astia au directii?Aia cu „directii” se numesc altfel(bine,incepe tot cu „m”).Nu stiu ce auzi sau cum de ai timp sa auzi „d’astea mistocaresti de la hoti”….dar ,poate n-ai altceva de facut!
  In alta ordine de idei,tu astepti solutii de la un „mistocar” care arunca „petarde”?!
  Te salut! O zi excelenta!

 6. Zic doar ca esti un mistocar fara o directie anume. Din partea mea ai ignore pana cand te vei hotari sa vorbesti ca un individ cerebral. De (editat) d’astea mistocaresti sunt satul sa le tot aud de la hoti. Nu e cazul sa suport si un anume coleg. Hai sa ai o seara buna !

 7. Draga Somfy
  Nu fi suparat de discutia avuta cu „un agent”! Ideea era ca „un agent” era multumit ca am inteles exact unde „batea”,……..ca putea sa „bata si campii”! Toti citim „legislatie” inca de la clasa 1,ea constand in „povesti nemuritoare”……dar cu pilde ! Pai, nu si astea au un rol in alegerea conduitei?Deci,povestile fac parte din legislatie,individul putand opta intre un raport juridic de conformare sau unul….de ignorare!!! Ce zici ? 😆

 8. OUG 103/2013 – Salarizarea personalului bugetar în anul 2014
  OUG 37/2014 -pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014
  OMJ 3206/2014privind aprobarea normelor metodologice de
  acordare a majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale, precum şi stabilirea
  condiţiilor şi activităţilor în vederea acordării majorării…..
  Concluzie Cind se vor plati atata timp cat aceste drepturi sunt STRICT pentru salarizare 2014,
  Intrebati la forurul ierarhic superior.

 9. Bine ca v-ati gasit sa vorbiti intre paranteze…agent si finu.
  Invocati ca unii nu au inteles si nu citesc legislatie. Aruncati petarde legate de D569 ca si cum nu ar fi act care ar reglementa cum se stabileste repausul saptamanal.
  Ia spuneti voi, cam cum ar trebui sa sune repausul nostru saptamanal si unde ar trebui sa-l regasim ? Sa nu mai existe acele „diferente”. Bine ca va folositi de petarde, ca de solutii se ocupa altii.

 10. [quote name=”finul Alecu”]Draga”un agent”
  Dupa spusele unora,”diferentele astea intre ministere”sunt de fapt avantaje (sau in alta forma lucruri bune )ptr fpss comparativ cu altii! Deci,ar trebui ca”ceilalti” sa invete de la noi, „lucruri bine facute”(vorba altuia).Pai, tu te impiedici de D 569?Maine sau poimaine ea poate fi schimbata,numai sa-si doreasca baietii![/quote]
  Mersi ,,finule”Ai inteles exact unde bateam.Stiu ca citesti legislatie, probabil din cauza asta suntem cam pe aceeasi lungime de unda cel putin in privinta acestui subiect.Pe altii ii rog si-i invit sa mai citeasca, cel putin ceea ce am dat ca citat inainte sa parereasca.Asta doar daca-s capabili si sa interpreteze, daca nu………asta-i viata. 😉

 11. Misiuni speciale ptr cei de la sectorul paza din cadrul penitenciarului galatean-SUNT CONTROALELE CARE SE FAC DE UN ANUMIT OFITER,CARE SE CATARA PRIN COPACI SI EXECUTA PINDE DIN AFARA L.D. SA VADA CUM EXECUTA SERVICIUL CEI DE PE PERMETRU.
  Atragem atentia domnului ofiter ca controlul pe perimetrul l.d se face pe aleea de deplasare a schimbului.
  Noii absolventi sunt speriati de ceea ce se intimpla.
  Informam pe cei de la paza ca toate rapoartele facute de cei de pe perimetru vor ajunge pe masa anp-ului.
  Informam pe aceasta cale pe domnul ofiter ca cel din postul de paza este dotat cu armament,restul il las pe dinsul sa mediteze.
  Chiar daca sunteti un protejat al anp-ului domnule ofiter/intr-o zi se va sparge buba sau bubele.

 12. Draga”un agent”
  Dupa spusele unora,”diferentele astea intre ministere”sunt de fapt avantaje (sau in alta forma lucruri bune )ptr fpss comparativ cu altii! Deci,ar trebui ca”ceilalti” sa invete de la noi, „lucruri bine facute”(vorba altuia).Pai, tu te impiedici de D 569?Maine sau poimaine ea poate fi schimbata,numai sa-si doreasca baietii!

 13. Pentru Un agent:
  Nu inteleg de unde deduci tu ca weekend la MAI inseamna sambata si duminica ? Rezulta din afirmatiile tale referitoare la D 569 unde specifici ca weekend-ul nostru este luni. Poate te dezamagesc dar L 53(Codul Muncii) spune clar ca repausul saptamanal se stabileste „de regula” sambata si duminica. Notiunea „de regula” lasa loc stabilirii repausului saptamanal si in alte zile decat sambata si duminica.
  Iar acest repaus se sabileste rin regulament itern functie de tipul de program sub care lucrezi. Noi am decis ce inseamna repaus prin D569. Poate fi perfectibila D569, bineinteles in sensul ca putem stabili mai multe repausuri saptamanle funcitie de programul desfasurat insa aceasta chjestiune este extrem de greu de stabilit avand in vedere multitudinea programelor sub care lucram. Ca doar fiecare unitate este stat in stat , nu ?
  Abia daca reusim sa stabilim niste criterii aplicabile in toate unitatile. Dar si atunci te cnfrunti cu ignoranta sau rea vointa a oamenilor, care nu pot intelege ca un anumit tip de program poate fi implementat unitar pentru identificarea mai corecta a drepturilor pe care le avem vis-a-vis de repaus saptamanal.

  Pe de alta parte, retine faptul ca majorarea asta trebuie sa se incadreze in bugetul privind drepturile salariale. Cum crezi ca poti estima astfel de cheltuieli asa incat impactul bugetar sa fie zero, asa cum s-a prevazut in nota de fundamentare a acestei reglementari care vizeaza majorarea de 75% ?

 14. Ceea ce este ingrijorator este faptul ca toata lumea vorbeste despre acele majorari pentru lucrari de exceptie.Fratilor marea noastra problema sunt orele suplimentare.Va propun asa sindicaliceste sa facem o analiza a O.M.A.I 101/2014 si a O.M.J. -ului nostru.Ca sa fiu mai explicit……art. 3 din Omai 101/2014 alin.4) Dacă activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, în condiţiile alin. (2), majorarea se plăteşte prin adăugarea sumei rezultate potrivit alin. (3), după caz:
  a) la drepturile salariale cuvenite în luna în care se efectuează plata, pentru activitatea care se desfăşoară în ture sau schimburi;
  DECI SE POATE 😉
  La noi celebra decizie 569 care spune ca avem week-end lunea.
  De ce sunt diferentele astea intre ministere, avand in vedere ca toti facem parte din structurile de siguranta nationala?

 15. Pentru 78:
  De muncit, toti o facem insa lucrari de exceptie mai putini realizeaza. Chiar ar fi interesant sa se dea acest 50% respectand criteriile actului normativ. In felul asta am beneficia de acele „lucrari de execetie” cu totii.

 16. ai ma lasa sa nu ne dea ca oricum nu este pentru toti , este doar pentru abonati nu pentru cei care muncesc

 17. [quote name=”Red”]Aceiasi parodie pentru ciolane. Revin abonatii , dar cand a fost sa platim taxa de 25% de am platit-o toti.[/quote]
  Care 25% colegu?Dar inflatia si scaderea puterii de cumparare nu o pui, dar prima de vacanta, dar cele de Petru si Pavel,dar,dar…..Cu abonatii sa speram ca sistemul se mai schimba.

 18. Aceiasi parodie pentru ciolane. Revin abonatii , dar cand a fost sa platim taxa de 25% de am platit-o toti.

 19. Perversa asta….in limita bugetului de salarii.Adica daca cerem prea tare sa ni se dea aceste majorari, ramanem fara leafa.

 20. Nu v-am spus raspunsul la „probleme”?Iti dau….dar n-am! Tineti minte vorbele lu’ finu care va va fi baci pana la adanci batranete!

 21. daca legea 284/2010 este blocata, cum poate emite ministru ordin pentru plata sporului de pana la 50% misiuni de exceptie?

 22. Inca o data-si bat joc de noi?Ce fel de sistem de aparare si ordine publica mai suntem?Ne prostesc pe fata, creaza disesnsiuni pentru ca sporurile vor fi cerute directorilor de unitati care nu au fonduri sa le plateasca, in speranta ca vor obtine ce?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)