www.snlp.ro Web analytics

Majorari de 75% fara compensare prealabila cu timp liber

Adresa completaRaspunsul MMFPSPV hgcgh

 

Captura de ecran din 2015.01.12 la 08.33.26

46 COMMENTS

 1. sa înțelegem că s-a scos sintagma ,,repaus săpamânal” și se vor plati orele lucrate inzilele de sâmbătă și duminică pentru cei care muncesc în schimburi?

 2. Faptul ca nu toti membrii sunt interesati de informarile transmise prin diferite metode, sau ca nu participa direct la anumite sedinte sau negocieri nu ar trebui sa fie de natura a justifica astfel de afirmatii, insa le intelegem in oarecare masura si le asumam. Daca este sa fie cineva vinovat pentru toate, atunci sigur e sindicatul care doarme. Probabil ca in viziunea unora retragerea din sindicat intr-un astfel de moment este o optiune. Ce pierde? Ca doar daca se reuseste totusi ceva, efectele se extind si la nemembri. Pana cand sindicatele vor scadea sub procentul de reprezentativitate si poate abia atunci vom vedea adevarata fata a situatiei. Doar asa, ca perspectiva…

 3. Are dreptate acel coleg referitor la marirea de salar.fiindca de cinci ani tot nu sunt bani.servici sa facem cat mqi bine dar cand este vorba de bani nu sunt.sindicatule trezestete ca sar putea saramai fara cotizanti daca nu faci ceva ca chiar ne.-am saturat.

 4. Scuze pentru disparitia temporara. Adunarea generala SNLP ne-a acaparat putin cu organizarea. Revenim. Am inchis o lista de probleme cu… 70 de puncte. Probleme aflate in diferite stadii de solutionare sau care asteapta initiative. Bineinteles ca in fruntea listei sunt cele care vizeaza drepturi, majorari si pensii. Le vom aborda pe rand pe toate in pagina noastra de Internet. Demersurile in relatia cu angajatorul sunt in plina derulare. Maine are loc o confruntare (aleg deliberat acest termen) pe majorarile salariale, divergenta fiind bineinteles la ture.

 5. Anonim2015,
  In primul rand trebuie sa intelegi niste termeni:
  Cs = compensarea Ts (a timpului suplimentar reiesit din prezenta zilnica).

  Notiunea de TCs nu se regaseste nicaieri in pontaj sau act administrativ.

  Deci, care este nemultumirea? Cum lucrezi, ce efetuezi suplimentar si ce ti se acorda in schimb ?

  Sa-ti faci o idee:
  – Pentru Ts se acorda Cs
  – Pentru Tsl se acorda Csl.

  Cel din urma, Tsl, recomandarea noastra este de a nus e mai acorda compensari (Csl) in ideea in care avem o Ordonanta care reglemeneaza plata timpului lucrat in sarbatoare legala. Urmeaza sa reglementam niste lucruri vis-a-vis de acest pentru ca, se pare ca in unele unitati s-a inceput cu abuzurile acordandu-se Csl la disperare fara a se tie cont si de alte aspecte extrem de importante, cum ar fi faptul ca sunt ore suplimentare care u sarit din amrja maxima de acordare de 60 de zile.

 6. Cel care mi-a dat un mic raspuns trebuie sa mai citeasaca proiectul nu ai fost atent..plus (sa nu ma laud) m-am informat foarte bine de la ANCMR si SCMD..sper ca sti prescurtarile,am vorbit cu cei de la ministerul aparari(cu seful cadrelor) si plus ca nu e cazul meu si a celor care au trecut de 30 de ani vechime..problema mare este in legea actuala si de aceea se lupta armata sa o schimbe caci oricum cu ei avem noroc.

 7. Dl. Teoroc…legea e clara privind orele suplimentare si chestia cu sambata si duminica…Ministrul politistilor a reusit…sindicatele din penitenciare in frunte cu conducerea ar trebui urgent sa fie ,,calare,, pe Ministrul Justitiei…ANP-ul exclus si aratati ca nu e nevoie de ANP…o sa avem colegi in complectare in teritoriu ca…sunt multi in blocul acela…ia sa va vad…sau!!!!

 8. Domnule Stefan au trecut 5 ani de cand nu am mai primit nici o marire salariala ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu am primit nici macar actualizarea acestora cu rata inflatiei.Cati ani trebuie sa asteptam ca sa putem si noi solicita o marire a salariului ?De ce ne este frica sa o facem?Ati facut ceva demersuri in acest sens?Ne-am saturat de 5 ani sa ni se spuna NU sunt bani si sa ni se inchida gura cu asta.Nu se mai poate asa !Ni s-a taiat al 13 lea salariu, de ce nu putem sa ni-l cerem inapoi,prima de concediu la fel,cuantumul banilor pe echipament s-a redus cu 200 ron,sporul de studii se acorda doar la unii si s-a lasat asa si exemplele pot continua.Bine ca sunt bani de aruncat cate 8 miliarde ron pe km de autostrada. Ce ne puteti spune?

 9. care sunt problemele si solutiile discutate la intalnirea de vineri cu directorul general?

 10. ……speram sa fie bine d-le Teoroc,pt plutoane…..deja la PMT Bacau lumea de la 8h este invidioasa daca s ar plati…..( de mentionat ca 99% au functii de paza si nu adm, si toata ziua stau si vb despre pariuri si fac activitatile derulate din pix…….asta da munca)…..va multumesc

 11. Inca nu avem o interpretare clara agreata de ambele parti. Esential este modul in care se vor emite ordinele de ministrii din structura de aparare, nu interpretarea dir gen ANP. Divergenta cea mai acuta este bineinteles la ture. Noi spunem ca majorarile trebuie platite si pentru S,D lucrate in program de tura, insa opiniile din ministere nu sunt foarte ferme in aceast sens desi proiectulde ordin al MAI (neaprobat inca) ar orienta in aceasta directie. De saptamana viitoare se reiau negocierile si vom vedea. Pozitia noastra este clara dar nu noi emitem ordinele. Nu putem decat sa cerem si sa motivam, insa daca nu ajungem la consens este posibil sa ajungem si la cutite.

 12. Stimate dle Teoroc, Referitor la plata orelor lucrate in zilele de sarbatoare, sambata si Duminica cu 75% care este raspunsul oficial al Dir. general ANP? Se platesc a este ore incepand cu 1 Ianuarie 2015 sau Nu se platesc?

 13. Fara legatura cu articolul dar de interes pentru colegii bolnavi de boli cronice, dependenti de anumite tratamente.Dragi colegi voi ati primit cardurile de sanatate ?!Noi ca familie, ambii soti lucram in penitenciar, nu le-am primit si cum ne apropiem cu pasi siguri de prefixul 5+ suntem dependenti de anumite tratamente si ne intrebam cum vom obtine retele din luna februarie incepand ?!Cui trebuie sa ne adresam, in Arad nu la capitala pentru a vedea pe unde s-au ratacit cardurile noastre ?!

 14. La FOCSANI avem 200 de ore din 2014 dar ni se da concediu fortat din 2015. ESTE NORMAL????

 15. [quote name=”vasilica”]Dl Presedinte in luna Decembrie am lucrat un nr x deore,la plata pe fluturas imi apar in plata mult mai putine.Am lucrat si in sarbatori legale.De la financiar se motiveaza ca programul genereaza plata h tiparite pe flutura.Ce se intimpla cu h care nu se regasesc,deoarece nici liber nu am fost in contul acestora.Cu tot respectul[/quote]
  plata orelor h se va face luna urmatoare cand veti sta acasa si veti fi platit…daca e sarbatoare legala tot comp ar trebui sa mai genereze si un liber….

 16. Luati aminte la „invataturile” lui Avram ….
  Domne` da cum le stie asta mai rar 😀 😀
  Parca vad ca se pensioneaza si il ia madam Plumb, consilier la Ministerul Muncii pe probleme de… fpss!!!
  Ma mira faptul ca nu l-au cooptat deja in grupul celor care fac (si desfac) legi….
  Sau poate au facut-o ,dar l-au lasat sub acoperire! 😆 😆 😆

 17. [quote name=”Un agent”][quote name=”Stefan Teoroc”]Avram
  Legea pensiilor face obiectul unor dezbateri comune ale tuturor institutiilor din structura de aparare inclusiv ANP. Azi s-a produs o intalnire la Guvern la care au fost invitate si toate sindicatele din politie si penitenciare. Exista un proiect de lege dar sunt riscuri sa nu fie neaparat mai bun pentru cei multi ci mai degraba pentru cei mari. S-au cerut simulari. Vom vedea[/quote]
  Avand in vedere ca sunt categorii defavorizate de aceasta lege, perioada de 6 luni luata in calcul la stabilirea pensiei sa fie anterioara diminuarilor salariale din 2010.
  In plus cei care au satisfacut serviciul militar de 1 an, ar trebui sa fie luati in calcul si la contributivitate, macar la nivelul salariului minim din perioada respectiva.
  Deblocarea compensatiilor banesti provenite din salariile compensatorii (ordonanta) pentru iesirea la pensie.[/quote]
  Oare cineva a incercat o simulare privind noua lege de pensionare prin comparatie cu cea veche!!?? Baza de calcul nu este mai mica decit in ceea actuala??!!!

 18. buna seara…e corect ca sa ti se dea toate orele suplimentare pe 2014 cu forta ca ai multe???mentionez ca in 2014 cand vroiai liber nu ti se dadea,….primavara, vara,toamna…..te obliga sa le iei iarna…..asa e la PMT Bacau…..

 19. [quote name=”viitor pensionar”]In proiectul legii de pensionare am vazut o prevedere destul de urata si anume:
  pentru calculul pensiei se poate lua ca baza ultimile 6 luni sau ultimii 5 ani.
  Vi se pare corect?
  Mie nu si argumentez: un agent in ultimii ani de cariera nu are ce sa aleaga pentru ca e la maxim, ba mai mult acum avem si salariile taiete de Boc daca e sa calculam pe 5 ani in spate, un ofiter care a stat pe coada toata cariera se orienteaza la director si primeste o functie de conducere pe ultimile 6 luni si implicit primeste o pensie BABANA iar agentul care a facut pe seful de tura ultimii 5 si nu a primit nciun spor in plus este dezavantajat vadit ba chiar discriminat
  Consider principiul contributivitatiiactual foarte bun, cat ai contribuit atat primesti.
  Iar facem o lege pentru cativa oameni?
  Va solicitam sa ne reprezentati si pe noi agentii Stefan.
  Daca e nevoie apelati la noi, va suntem aproape asa cum am fost mereu si cum stim ca tu Stefan ai fost si esti alaturi noi.[/quote]
  Esti ,,pe afara,,..nu cunosti ce mare dezavantaj este…daca doi agenti sau angajat deodata si..unul are 28 ani iar celalalt are 20 de ani varsta dupa 25 de ani ies la pensie cel in varsta o sa ia pensia mult mai mare pentruca tabelul din lege da..stagiul complecy dupa anul nasteri si cel invarsta are stagiul mai mic si cel mai tanar il are mai mare si…matematic punctele obtinute egal de amandoi se impart diferit…deci mai citeste legea odata..eu ti-am expus punctul cel mai fierbinte din lege ..deci este gresita actuala lege.

 20. referitor la ce prezinta vasilica..aici sa stiti ca e o mare problema d le Stefan,in sensul ca programul care calculeaza salariul taie orele din sarbatorile legale chiar daca salariatul lucreaza si 200 de ore in luna aceea. ex :luna ianuarie ,are o sarbatoare legala,eu lucrez in acea zi,mi se da o zi libera in aceasta luna ,eu lucrez in total 196 ore,se platesc 168,si….surpriza in fluturas apar 156.
  explicatie:am avut liber si programul asa calculeaza.

 21. Dl Presedinte in luna Decembrie am lucrat un nr x deore,la plata pe fluturas imi apar in plata mult mai putine.Am lucrat si in sarbatori legale.De la financiar se motiveaza ca programul genereaza plata h tiparite pe flutura.Ce se intimpla cu h care nu se regasesc,deoarece nici liber nu am fost in contul acestora.Cu tot respectul

 22. bizaar
  Dupa care le-am explicat ca in 2015 nu poate acorda Csl si Crs avand in vedere obligatia de plata directa a majorarii si au revenit punand accent pe Cs adica strict pe compensarea muncii suplimentare care trebuie diminuata urgent in special in cazul celor care au acumulat ore in plus foarte multe, cu disproportii intre salariati sectoare sau unitati.

 23. [quote name=”Stefan Teoroc”]Avram
  Legea pensiilor face obiectul unor dezbateri comune ale tuturor institutiilor din structura de aparare inclusiv ANP. Azi s-a produs o intalnire la Guvern la care au fost invitate si toate sindicatele din politie si penitenciare. Exista un proiect de lege dar sunt riscuri sa nu fie neaparat mai bun pentru cei multi ci mai degraba pentru cei mari. S-au cerut simulari. Vom vedea[/quote]
  Avand in vedere ca sunt categorii defavorizate de aceasta lege, perioada de 6 luni luata in calcul la stabilirea pensiei sa fie anterioara diminuarilor salariale din 2010.
  In plus cei care au satisfacut serviciul militar de 1 an, ar trebui sa fie luati in calcul si la contributivitate, macar la nivelul salariului minim din perioada respectiva.
  Deblocarea compensatiilor banesti provenite din salariile compensatorii (ordonanta) pentru iesirea la pensie.

 24. Domnule Stefan,in teritoriu s au stopat concediile de odihna ,si ma refer la cele restante pe 2014,pt a se face loc acordarii de tsl si trs.e nebunie totala

 25. De acord in oarece masura. Inainte de toate,legea e lege si are caracter general si impersonal. Poti sa dai s-o lege speciala,restrictiva!Daca toti lucreaza in aceleasi conditii,sa aiba toti aceleasi drepturi,beneficii…ec. Pe de alta parte in sectorul privat salariul mai depinde de salariul minim,de negocieri..etc. Daca ma uit la companiile cu capital majoritar de stat vad ca ei mai au unele prime,20 de salarii compensatorii la pensionare..etc.Ar fi culmea sa nu dau un spor sau un drept …ca sunt prea multi beneficiari! Care ar fi deosebirea intre P si B..ala de-a fost?Adica pot sa tai de la toti…dar cand e sa corectez…numai la unii!Nu e dezbinare?Nu putem vorbi despre eliminarile de drepturi decat acolo unde au fost virtuale si noi le-am crezut reale.Ma refer la asta cu sprijinul ptr locuinta(daca n-or zice ca poti sa te inscrii la” prima casa”sau la locuintele sociale),la aia cu asigurarile,la aia cu greva(era culmea ca numai unii din sist de aparare sa poata face greva!)…etc.Apropos,de ce nu s-au mai introdus in lege locuintele de serviciu? Sau unde sunt ele,in proprietatea cui?

 26. Finul Alecu. Fii realist. Eliminarile sau castigurile de drepturi in sectorul public sunt urmate in general si de sectorul privat iar impactul este urias – milioane de oameni. Singura sansa este de a se obtine prevederi pentru sectorul de aparare avand in vedere riscurile si imposibilitatea compensarii orelor suplimentare care se tot acumuleasa in special la ture.

 27. Exact acestea sunt si suspiciunile noastre si de aceea am cerut si vom face si noi cateva simulari. In primul rand trebuie ca prin noua lege sa avem asigurarea ca nimeni nu va pierde. Inca nu avem aceasta certitudine. Prin urmare evident ca ne vom opune oricarui act pe care il suspectam ca fiind in dezavantajul agentilor si functiilor de executie in general. S-a produs o prima intalnire intre conduceri si sindicate din toata structura de aparare. Bineintele sindicate nu sunt decat in politie si penitenciare.

 28. In proiectul legii de pensionare am vazut o prevedere destul de urata si anume:
  pentru calculul pensiei se poate lua ca baza ultimile 6 luni sau ultimii 5 ani.
  Vi se pare corect?
  Mie nu si argumentez: un agent in ultimii ani de cariera nu are ce sa aleaga pentru ca e la maxim, ba mai mult acum avem si salariile taiete de Boc daca e sa calculam pe 5 ani in spate, un ofiter care a stat pe coada toata cariera se orienteaza la director si primeste o functie de conducere pe ultimile 6 luni si implicit primeste o pensie BABANA iar agentul care a facut pe seful de tura ultimii 5 si nu a primit nciun spor in plus este dezavantajat vadit ba chiar discriminat
  Consider principiul contributivitatiiactual foarte bun, cat ai contribuit atat primesti.
  Iar facem o lege pentru cativa oameni?
  Va solicitam sa ne reprezentati si pe noi agentii Stefan.
  Daca e nevoie apelati la noi, va suntem aproape asa cum am fost mereu si cum stim ca tu Stefan ai fost si esti alaturi noi.

 29. Nu inteleg de ce nu se promoveaza un act normativ prin care sa se reia plata sporurilor prevazute in CM sub forma unei majorari! S-ar evita „invartitul in jurul cozii”si s-ar face dreptate ptr toate categoriile sociale. De asemenea e clar ca trebuie o noua lege a salarizarii si nu neaparat unitara,ci,dupa specificul muncii.Nimeni nu e multumit de leafa primita si doreste mult mai mult.Cica de-aia nu e performanta,ca nu e „performantul” bine platit!Pai ,la noi nu stie nimeni ce inseamna performanta!Simplul fapt ca-ti indeplinesti sarcinile de serviciu inseamna performanta,merite deosebite! Si uite asa speram si asteptam,ca e gratis si nu doare.

 30. Marius
  S-a discutat pe situatia ANP cu orele suplimentare si concedii restanta. Am avut obiectii, era imprecisa. S-a trimis la corectat si discutat cu liderii sindicali din teritoriu care au fost ocoliti la elaborare. Ne vom reintalni. Am reiterat ceea ce deja am cerut in scris.

 31. [quote name=”Stefan Teoroc”]Un agent – D569 trebuie modificata; va mai dura putin pana ne lamurim cu totii in structura de aparare. Azi a avut loc o discutie destul de lunga la ANP, vor urma si altele. Am cerut sa nu se mai compenseze cu timp liber Tsl si Trs (sarbatori si repaus) si sa se initieze urgent ordinul de ministru.

  Nicu – nu stiu pe cine intrebi[/quote]
  Speram ca de data asta, aceasta majorare sa fie recunoscuta si celor care fac serviciu in ture de catre MJ.La M.A.I. acest drept de a se plati majorarea pentru sambete, duminici si sarbatori legale(nu repaus saptamanal martea si miercurea ca la A.N.P.) a fost recunoscut, acceptat si incepe sa fie si remunerat, ei avand in propiul buget sumele necesare deja existente.Hai cu egalarea A.N.P…….

 32. DL.Stefan am o propunere care nu sufera amanare pentru viitori pensionari puneti ,,umaru,,cu cei de la MAp.N si MAI pentru promulgarea noi legi a pensiei militarilor,,,deja ei se ,,lupta,,.

 33. Stefan ne poti spune mai multe despre intalnirea din 12ian de la anp.Care a fost raspunsul la solicitarile noastre?Am avut o lista de revendicari?Multumesc!

 34. [quote name=”NICU”]MATEMATIC-poti sa traduci?[/quote]
  Poate pe Avram Valentin 😀 😀 😀

 35. Un agent – D569 trebuie modificata; va mai dura putin pana ne lamurim cu totii in structura de aparare. Azi a avut loc o discutie destul de lunga la ANP, vor urma si altele. Am cerut sa nu se mai compenseze cu timp liber Tsl si Trs (sarbatori si repaus) si sa se initieze urgent ordinul de ministru.

  Nicu – nu stiu pe cine intrebi

 36. Celor de la ture li se va plati majorarea daca muncesc zilele de sambata si duminica sau pentru repausul lor saptamanal conform deciziei 569 asa cum este el definit acolo (primul interval liber de 48 de ore din saptamana) ?

 37. Asa e, e chestor, confirm si imi asum eroarea
  Avrame, coerent si la subiect ca de obicei

 38. Nu cred ca se rezolva…cu cat ca in ordonanta scrie clar…daca cei de la M ApN si MI nu rezolva …ANP-ul o sa fie ,,tare,,pentru ,,scaune,,…asta e…dureros dar adevarat…SINDICATELE!!!!! matematic :0.

 39. Salutara initiativa ta Stefan. Cum se face ca doar SNLP are aceste initiative si vede schimbarile legislative inaintea ANP?
  De ce acesti oameni din ANP care sunt colegii nostrii si care ca urmare a demersurile noastre beneficaza si ei de aceste drepturi nu le vad primii, mai ales ca sunt platiti pentru acest lucru? cand apare ceva prin legislatie cu restrictii bugetare si trebuiesc tatiate tot felul de drepturi imediat sunt sesizate. RUSINE!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)