www.snlp.ro Web analytics

Liber la fete!

ghiocel-2Titlul nu se adreseaza baietilor, stati linistiti, ci este in legatura cu traditia de 8 martie, ocazie cu care SNLP a solicitat din timp acordarea unei zile libere femeilor din sistemul penitenciar. Asa cum deja s-a aflat, in 2013 traditia se va respecta iar fetele vor avea posibilitatea sa stea acasa fie vineri 8 martie 2013 fie luni 11 martie 2013, astfel incat sa fie asigurate toate misiunile in mod corespunzator.

Solicitarea SNLP:

Nr.70/SNLP/4 martie 2013
Catre
Directorul General al ANP
Domnul comisar sef de penitenciare Marian DOBRICA
Stimate domnule director general
Va rugam sa luati in considerare propunerea SNLP privind acordarea unei zile libere pentru toate femeile, salariate in sistemul penitenciar cu ocazia zilei de 8 martie 2013, Ziua Internationala a Femeii, respectand prioritatea asigurarii activitatilor in sistemul penitenciar. 

In considerarea propunerii susmentionate SNLP transmite opinia majoritara a membrilor de sindicat cu privire la oportunitatea mentinerii acestei traditii care nu face decat sa respecte in singurul mod practic si posibil, o rezolutie a Adunarii Generale a ONU din anul 1977, prin care s-a statutat sarbatorirea femei, sarbatoare recunoscuta international inca din anul 1910 in cadrul Internationalei Socialiste de la Copenhaga, Chiar si legislatia muncii din Romania enumera ziua de 8 martie printre motivele care pot sta la baza acordarii de cadouri, drepturi care in sistemul penitenciar se materializau sub forma primelor, disparute din motive de austeritate bugetara, inca din anul 2009. Vocile care inclina spre a caracteriza aceasta zi libera ca un dezechilibru de gen nu pot reprezenta un argument pentru ocolirea traditiei, avand in vedere ca nu reflecta opinia majoritatii.  

SNLP este interesat de decizia ANP sens in care isi exprima interesul pentru un raspuns urgent. 

Cu deosebita consideratie 

Stefan Teoroc, Presedinte SNLP

 

2 COMMENTS

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/International_Men's_Day
    Unii ar zice ca e pe 19 nov
    Este o sarbatoare mult mai incert stabilita international decat Ziua femeii
    Avand in vedere necesitatea mentinerii echilibrului de gen, nu putem include ziua femeii in Acordul colectiv dar putem sustine acordarea la modul informal, cat timp angajatorul coopereaza.

  2. felicitări pentru 8 Martie, dar pe 12 Martie ştie careva că este ziua internaţională a bărbaţilor

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)