www.snlp.ro Web analytics

La serviciu-n pas de defilare! Un iz cazon dinspre ANP

Precizand ca proiectul a fost retransmis Ministerului Justitiei, urmand ca dupa parcurgerea sa de catre specialistii structurilor de resort sa fie introdus pe site-ul institutiei pentru asigurarea transparentei decizionale, ANP ne transmite spre consultare proiectul de Ordin al ministrului justitiei privind Regulamentul pentru siguranta locurilor de detinere. Iar intru numele sigurantei se nasc ultimele sfortari militaroase ale unor diriguitori de paza, unele chiar cu tenta specifica mentalitatii din perioada cand ne desfatam in serviciul patriei ca militari in temen.

Apar astfel misiunile in afara orelor de program, planificarea in serviciu care se realizeaza doar pe baza unor deprinderi si nu a atributiilor din fisele posturilor corespunzatoare functiilor ocupate, obligatia colegilor de a se informa personal unde au fost planificati in serviciu si poate cea mai cazona reglementare, cea privitoare la parasirea localitatii de domiciliu sau de resedinta. Aici sfortarea neuronului rg-ist a fost brusca si expansiva, inventand avize si aprobari care dau nastere unor mofturi personale cat timp printre acestea sunt inserate expresii de genul „poate aproba” sau „…se realizeaza numai dupa aprobarea…”. Evident ca la acest capitol nu se sinchisesc sa detalieze cine este indreptatit sa beneficieze de preamilostenia directoriala si cine nu.

Mica, mai pe sfarsit de articol, avem inserata si o interdictie a agentilor care executa serviciul in paza perimetrului. Si anume aceea ca nu au voie cu genti, sacose, posete, pungi, marafeturi sau alte pachete care nu au legatura cu executarea serviciului. Colegii nostri, pe parcursul a 12 ore legate in foisoarele puscariilor nu ar mai avea dreptul de a manca, de a-si satisface unele nevoi fiziolgice sau care tin de starea de sanatate. Si daca ANP nu defineste cam cu ce ar avea voie, ce ar inseamna marafeturi care au legatura cu serviciul, o spunem noi mai deschis, ca asa ne e felul. De o geanta/sacosa/punga in care sa-si care mancarea sleita, de niste pungi sa le aranjeze bine in cosul de gunoi sau o sticla doua pentru a se satisface fiziologic si niste pachetele cu niste cutii de plastic in care stau in asteptare niste pastile pentru a fi ingerate la prescrierea medicului.

Aveti astfel, atasat, proiectul transmis spre consultare si pe care va invitam sa-l studiati pentru a ne transmite in cel mai scurt timp observatii si propuneri:

Click pe imagine:

sau click pe link: Proiect RSLD

 

11 COMMENTS

 1. D-le presedinte,
  Tinand cont de ce se intampla in sanatate odata cu aplic lg salarizarii si PLAFONARII SPORURILOR ne putem astepta de la 01 01 2019 sa fim in aceeasi situatie ,adica sa SCADA VENITUL????
  Ar treb de acum sa ne facem calculele nu prin februarie 2019 când vom privi uimiti fluturasul!!!
  Multumesc

 2. D-le presedinte,(editat – nu manipulam, expunem opinii, da?),oare de bine???Astia mai tinerei,la vreo 30-40 ani din ANP ,au luat tot comportamentul comunist al predecesorilor!Banditul are drepturi,dar militianul isi face nevoile in punga;nu sunt rezerve,nu e lasat cu geanta in post;e inadmisibil ceea ce se intampla!si asta cu largul concurs al sefilor de schimb,care ,de teama de a nu-si pierde”ciolanul”se conformeaza ordinelor idioate!Puscaria e ptr.cadre,nu pentru hoti!Din pacate!…

 3. De ce nu imi postati comentariul anterior? Sunt membru Snlp de cand am pasit in unitate . E ceea ce simt …frustrare ,momentan!

 4. Daca la detinuti nu pot fi zmei se dau la noi astia mici.Ce ramane? Sa interzica sindicatele si suntem inapoi cu 20 de ani mai putin statutul de militar.Cum spunea un coleg: imi poate interzice vreun sef sa-mi rezolv o problema daca imi apare brusc? Or sa spuna sa suni la dispecerat sa anunti si dispecerul sa anunte seful ierarhic al amaratului, dar cand o sune dispecerul din 5 in 5 minute sa ii spuna de lumea care vrea sa paraseasca localitatea or sa renunte.Asa a mai fost acum 20 de ani cand inventasera caietul pentru parasirea de domiciliu daca va mai aduceti aminte.Sunai la puscarie ca pleci pana la paine sau in piata.Comunismul cu fata umana sau caprareala de 2 lei.

 5. ANP-ul sa ne scuteasca de Cotofanisme de-astea….Daca vrea sa dea armata jos din pod,sa o faca incepand cu detinutii.Ne-am saturat de bataia de joc a ANP-ULUI care din turnu-i de fildes ordona fel de tampenii cu iz de tovarasi uitati in timp!Tovarasu Cotofana sa incerce sa stranga intai surubul larg deschis al drepturilor detinutilor care zi de zi fac ultraje si amenintari la adresa cadrelorsi pe urma sa vina cu tovarasisme de-astea de tip Parjol,Pavel,Baditoiu,etc!Ati ramas uitati in timp tovaraseilor….la pensie cu voi!

 6. Nu glumesc! Initiatorul acestui proiesct ar trebui acuzat de INCALCAREA DREPTURILOR OMULUI ! Iar pedeapsa sa fie: desfasurarea serviciului de paza a perimetrului, in conditiile dorite de el, pana iese la pensie !

 7. Buna seara ! Observ in ultima vreme o oarecare letargie in activitatea sindicala din sistemul penitenciar , probleme care pana nu de mult stringente acum sunt lasate in deriva , asteptarile de la ministrul justitiei neconcretizate si amanate la infinit , discriminari salariale nejustificate intre noi si cei de la medical sau educativ toate acestea coroborate o lipsa de reflexe pe toate planurile sindicale, ma duc cu gandul ca nu e deloc cel mai bun mod de a ne raporta la situatia de fapt din ROMANIA! Cum pot cei din sanatate sa protesteze in cazul in care au primit salarii pe grila din 20-22, cum ar spune o cocheta doamna din fruntea guvernului?? Oare aceste mariri asa cum am spus si in unele comentarii anterioare vor putea fi vreodata egalizate ??! Logic ca nu ! Sincer, sunt INDIGNAT , e necesara o presiune cat mai imediata, astfel o sa cadem in derizoriu cu totul!

  • Nu este letargie / dar nici nu abuzam de actiuni sindicale cu riscul de a banaliza / de cate ori am decis sa luptam am optinut tot ce am revendicat / cu letargia noastra am crescut salariile din sistem cu 30% atunci cand tot sistemul bugetar stagna (20% sal de merit si 10% ultima majorare // nu erau pentru noi!) / nu dormim, la momentul oportun vom musca si decisiv

   • Si „lupta” asta sindicala… se face cu „tactica”.Una dintre ele este parjolirea terenului,alta ar fi musca si fugi…deci totul este sa epuizezi adversarul astfel incat lovitura finala sa fie decisiva si sa aduca victoria!Cica,”cum pot cei din sanatate sa protesteze”! Crezi ca n-au ce face acasa si s-au gandit s-o puna de-un protest,asa la deruta? daca nu te-apuca rasul…inseamna ca

    • Salariul de merit, a fost obtinut ptr ca angajatii au iesit in strada in fata puscariilor, nu din cauza dumneavoastră.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)