www.snlp.ro Web analytics

Intalnire sindicate-MJ. S-au gasit banii de haine

polls hidden money 2340 431828 answer 2 xlargeConform strategiei comune SNLP-FSANP finalizata miercuri 9 iulie 2014, in cursul zilei de ieri toate sindicatele afiliate FSANP, toate Filialele SNLP, precum si sindicatele din sistemul penitenciar afiliate PUBLISIND au transmis prin email si fax o Nota de protest elaborata de organele de conducere SNLP-FSANP, catre Ministerele Justitiei, Finantelor, Muncii, catre Secretariatul General al Guvernului si catre ANP.

Nota de protest a fost conceputa ca prima etapa a planului de actiune, cu rol de asigurare a transmiterii problemelor din sistemul penitenciar la toate nivelurile precum si cu efect de presiune asupra factorilor decidenti, aratand determinarea sindicalistilor din penitenciare de a incepe protestele pe termen nelimitat in cazul nesolutionarii revendicarilor din Nota de protest. In calendarul actiunilor conceput in faza de proiect si pregatit pentru aprobarea de catre organele de conducere ale SNLP-FSANP, au mai fost cuprinse conferinte de presa, actiuni de protest organizate saptamanal in cate o unitate si un miting de amploare la Bucuresti in fata MJ-MFP.

In paralel cu aceste pregatiri, asa cum am informat anterior, SNLP-FSANP au solicitat o intalnire cu Ministrul Justitiei (planificata si produsa astazi la ora 9,30 conform anuntului facut ieri) iar SNLP prin Presedintele Blocului National Sindical a stabilit o intalnire cu dna Aurelia Cristea ministru delegat pentru dialog social (planificata si produsa ieri la ora 15,00).

In cursul intalnirii de ieri cu dna Aurelia Cristea, presedintii SNLP si BNS au explicat pe larg problemele cu care se confrunta salariatii din penitenciare. La intalnire a participat si dl Mircia Giurgiu (fost deputat si lider in cadrul BNS) actualmente consilier al dnei Cristea. Dna ministru avea in fata o mapa consistenta cu note de protest primite din penitenciare conform planului nostru de actiune si a cerut detalii cu privire la anumite aspecte. Intalnirea a fost una aplicata si focusata pe probleme specifice. La finalul intrevederii a fost contactat Ministrul Justitiei care a confirmat ca in cursul diminetii de vineri 11 iulie 2014 va avea o intalnire cu Ministrul de Finante pentru a obtine fondurile necesare platii echipamentului, urmand o intalnire cu liderii sindicali din penitenciare.

Astazi la ora 9,30 SNLP reprezentat prin presedinte si primvicepresedinte (Mihaela Neacsu) si FSANP reprezentat tot de doua persoane, au intrat impreuna cu directorul general ANP la intalnirea cu Ministrul Justitiei. Lucrurile au fost prezentate exact in starea lor naturala. Ministrul a aflat despre o alta latura a sistemului penitenciar, credem noi, la fel cum a aflat ca sindicatele nu isi doresc sa perturbe activitatea ci dimpotriva sa o echilibreze, avand si solutii in acest sens. Am explicat dlui Cazanciuc faptul ca era atat de simplu sa nu ajungem in acest punct de conflict. Ministerele trebuiau pur si simplu sa-si respecte angajamentele si sa achite restantele salariatilor, nimic mai mult.

Sistemul penitenciar este un sistem cu probleme mari si complexe. Parte dintre acestea necesita proiecte de anvergura insa multe pot fi solutionate intern. Neplata banilor pentru echipament a fost picatura care a umplut paharul si a facut ca toate celelalte neajunsuri sa iasa la lumina cu furie dar si cu deznadejde. Se munceste din greu si cu foarte putine resurse. Drepturile au fost traumatizate unul cate unul. La poarta tarii asteapta sa intre 12.000 de detinuti pe care statele europene ar vrea sa ni-i livreze de maine dar „noroc” ca nu avem unde sa-i cazam. Implicarea MJ in domeniul penitenciarelor nu imbraca forme concrete iar aceasta alimenteaza scepticismul maselor cu privire la existenta unui aport real. Este nevoie de mai multa comunicare si transparenta

Ministrul Justitiei a ascultat atent expunerea sindicatelor si dupa ce a oferit un raspuns generic, a continuat cu precizarea ca in urma cu jumatate de ora a avut intalnirea cu Ministrul Finantelor si a obtinut fondurile necesare pentru plata echipamentului restant. Din cele descrise de dl ministru, intalnirea cu omologul de la finante nu a fost tocmai o sueta la o cafea ci dimpotriva pe masa a fost pus armament greu, insa nu vom intra in detalii. Important este rezultatul. ANP a transmis deja decizia conform careia luni unitatile vor primi sumele necesare platii transei II din echipamentul restant pentru 2013. 

Personal, i-am marturisit ministrului ca obtinerea fondurilor este mai degraba o surpriza deoarece toate semnalele primite indicau imposibilitatea identificarii sumelor intr-un buget al Romaniei care nu sta nici pe departe atat de bine cat se estima pentru perioada asta si totodata l-am informat ca avand in vedere aceasta perspectiva precum si toate celelalte probleme de sistem, sindicatele au derulat pregatiri pentru actiuni si ramane de vazut daca faptul ca se platesc banii de echipament va fi de natura a stopa sau amana actiunile aceasta urmand sa fie o decizie comuna a organelor de conducere SNLP-FSANP. Ministrul Justitiei a opinat ca desfasurarea unor proteste care sa atraga atentia asupra sistemului nostru poate avea si efecte negative si a indemnat la o gestionare echilibrata a situatiei.

Venind in intampinarea problemelor expuse de sindicate, Ministrul Justitiei s-a angajat sa fie mai prezent printre noi si astfel sa ajute solutionarii mai rapide a unor probleme, cu atat mai mult cu cat are in coordonare directa sistemul administratiei penitenciare. Astfel, a anuntat ca in fiecare luna, de regula in ultima saptamana, va participa la sedinte in ANP si/sau in MJ dar si ca va efectua vizite in unitati. Acest anunt nu poate decat sa ne bucure deoarece permite un dialog direct si deschis fara trepte ierarhice intermediare si eventuale nuantari in bine ale problemelor grave. 

Ministrul a luat act in detaliu de numarul mare de ore suplimentare si de suprasolicitarea personalului. Ca urmare a acestei probleme dar si afirmatiei conform careia Ministrul Finantelor recomanda economii la cheltuielile de personal am aratat ca subfinantarea este absolut neproductiva avand un impact mai degraba negativ asupra bugetului de stat prin faptul ca se incearca completarea bugetului prin venituri proprii care se obtin cu greu avand resurse umane limitate. Personalul disponibil este „intins” la maxim intre activitati multiple rezultatul fiind un numar enorm de ore suplimentare care trebuie compensate afectand tot bugetul statului. Un alt efect se materializeaza si in numarul mare de sesizari ale comisiilor de disciplina, sanctiuni sau testari psihologice care indica din ce in ce mai multe cazuri de salariati care nu pot utiliza armament.

Privitor la problema lipsei de personal si a necesitatii echilibrarii statelor de functii intre unitati, precum si la celelalte probleme interne, s-a stabilit organizarea unei intalniri la nivel ANP pentru demararea urgenta de demersuri si solutionarea lor. Referitor la statutul special, am propus ministrului sa se opteze pentru varianta ordonantei de urgenta pentru modificarea Legii 293/2004 si nu pentru varianta unei legi noi care prezinta riscul unor modificari nedorite la nivelul comisiilor din Parlament. Ministrul ne-a informat ca proiectul este in continuare ajustat la Directia elaborare din cadrul MJ urmand sa primim in curand textul final si ca va avea in vedere evitarea unor interventii care pot fi nefavorabile personalului ori sistemului.

Nu in ultimul rand am fost informati ca ordinul ministrului privind popotele se afla in mapa cu documentele care asteapta semnatura ministrului si urmeaza sa fie aprobat in cel mai scurt timp pentru a reusi redeschiderea acestora in unitatile in care au fost inchise. 

 

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP/PUBLISIND

 

51 COMMENTS

 1. NU este rea intentie, am explicat. Am luat act si gestionam. Acum este o etapa, urmeaza altele. Oamenii decid

 2. Va multumesc Domnule stefan teoroc ca ati sters comentariul meu,ma simt bine.

 3. Toti avem de decontat cite ceva in viata,banuiesc ca si domnul Movila are ceva pe suflet,ca de altfel noi toti
  Lucrator cu vechi state de servicii,multa experienta-dar toate au un final.
  Oricum eu am avut un mic conflict cu dumneavoastra,aveam dreptate atunci/dar nu ati jucat frumos, ati avut grija sa ma puneti bine….. la stapin.
  Ulterior am fost si eu ajutat sa ies din conflictul creat practic de dumneavoastra.
  Sa fiu transant,nu va port pica domnule Movila,dar nici nu va am la inimioara.
  Mai veniti pe aici/va asteptam cu drag……….

 4. [quote name=”sinistratul”]Pe Movila nu i-l schimba nimeni pentru ca tot timpu a jucat la doua capete si a executat dispozitiile si interesele smecherilor in teritoriu.Omul cu maciuca.[/quote]
  Bada, il schimba viitorul deoarece daca nu ies treburile la alegeri cum vor ei (conducerea anp) vor fi scosi la pensie fortata.
  Mai rabda un pic si vei vedea ca el si ,,nepotii lui” vor disparea dupa functii.

 5. Practic aceasta rotatie a cadrelor ,se face pe aici,prin sud-estul tarii,unde oamenii nu prea au alternative.
  Sunt si mai saraci si mai ascultatori si mai speriati de ce se poate petrece in continuare.
  Nu ne putem compara cu Ardealul,unde posibilitatile de a munci si in alta parte sunt mult mai vaste.
  Prin zona asta,unde crivatul are un cuvint greu de spus,oamenii sunt mai timorati,se conduc unitatile folosind ca metoda de descurajare TEAMA,care se regaseste la tot pasul.
  Muncim din inertie,avem grupa de interventie cu atributiuni limitate,caci nimeni nu-si asuma raspunderea ca aceasta sa intervina conform manualului.
  Toti factorii cu putere de decizie sunt de negasit in situatii limita.
  Greu se va ajunge la mai bine,mai pleaca 5 lucratori pe la casele lor si sa vezi ore suplimentare cu vagonul nu cu alt atelaj.
  Presiunea creste ,dar prin setarele anp-ului figuram ca avem destui lucratori.
  Am spus bine–-SUNTEM SARACI.

 6. Pe Movila nu i-l schimba nimeni pentru ca tot timpu a jucat la doua capete si a executat dispozitiile si interesele smecherilor in teritoriu.Omul cu maciuca.

 7. Dar pe Movila nu-l mai schimba nimeni fratilor,numai nebunii face inhaitat cu unii de prin teritoriu si nu se ia nici-o masura.

 8. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru „un om” (comentariu sters): am mai spus ca voi veni; insa nu vin in lipsa persoanei in cauza; problemele trebuie dezbatute, parerile confruntate; un comentariu nu valoreaza cat parerea majoritatii; sunt deosebit de atent la problema si o vom rezolva intr-un fel; in acel fel care respecta in primul rand interesul colectivitatii din acel loc; nimic din ceea ce a fost sesizat nu se ignora.[/quote]
  De ce nu dezbatem acest subiect aici?
  Si chiar cunoastesti Domnule Stefan ca nu e numai o parere.Cautati solutii repede, altfel se intelege altceva.Eu tin la acest sindicat.

 9. Mutare neinspirata domnule Popescu in aceste momente.
  Dumneavoastra veniti si constatati numiti un om pe o functie si apoi plecati dar noi raminem sa ne chinuim in continuare.
  Problemele sunt mult mai acute,care necesita mult dialog si transparenta.
  Stim ca notiunea de sindicat nu va face mare placere dar veti fi nevoit sa discutati si cu acesta.
  Stim ca sunteti informat cu ce se mai intimpla prin curte pe la noi/dar procentajul care ajunge la urechile dumneavoastra este destul de scazut.
  Sa vedem unde ne va duce trecerea timpului/la bine sub nici o forma.

 10. Schimbari pe banda rulanda in penitenciarele TICHILESTI,GALATI SI BRAILA.
  Vor fi acestea benefice unitatilor mentionate mai sus?
  Ma indoiesc,cel putin la Galati se refac niste grupuri de interese.
  Va aduc aminte domnule Ionescu ca ati plecat de la Galati cu o trimitere la parchet a subsemnatului fara sa fiu anuntat.
  Ulterior am primit NUP.
  Atunci s-a tabarit pe mine ca un infractor cu intentii de evadare.
  Se facuse o axa formata din Burlibasa-Ionescu si Cristian Alexandru.
  Acum aveti posibilitatea sa ma trimiteti la parchet cu o plingere foarte bine betonata cu ajutorul domnului jurist, care incearca sa invrajbeasca cele doua sindicate.
  O eventuala debarcare a sindicatului la ANP se va lasa cu lucruri urit mirositoare.
  Dar sa dam dovada de buna crestere si sa uram bun venit domnului IONESCU MITICA.

 11. Cred ca corect ar fi sa se scoata din ordinul ministrului referitor la chirii sintagma : „sa nu fi instrainat o locuinta de cand a fost incadrat in sistem „deoarece unii si-au achizitionat locuinte cand nu se acorda plata chiriei …si vom vedea atunci cine si-a cumparat imobil de nevoie si cine sia cumparat de dragu de a fi proprietar….

 12. Multumesc pentru raspuns! Aveti dreptate, cred ca e greu de obtinut, dar la cati bani se fura in tara asta, si cati se cheltuie cu”altii” 🙂 sa speram ca o sa se poata acorda peste cativa ani, si ma gandeam sa nu „il pierdem”, cand o sa intre noul statut.

 13. Pentru „un agent”: urmaresc demult acest subiect si chiar eu am sugerat ca raspuns la un comentariu anterior, documentarea din procese pierdute de colegii din politie / exact la trimiterea ta ma refeream / nu am nimic impotriva sa dezbatem acest subiect insa ce articol sa putem face din asta? Este un drept pentru a carui aplicare e nevoie de bani / de multi bani. Ce as putea sa spun despre sansa de a obtine bani IN PLUS, cand bugetul nu acopera integral salariile si sunt presiuni pentru diminuare cheltuieli existente?

 14. Pentru „un om” (comentariu sters): am mai spus ca voi veni; insa nu vin in lipsa persoanei in cauza; problemele trebuie dezbatute, parerile confruntate; un comentariu nu valoreaza cat parerea majoritatii; sunt deosebit de atent la problema si o vom rezolva intr-un fel; in acel fel care respecta in primul rand interesul colectivitatii din acel loc; nimic din ceea ce a fost sesizat nu se ignora.

 15. Pentru „un agent”: au intentionat sa punem procese pe rol insa deja pe rolul instantelor se afla astfel de procese pentru colegi din politie fara insa sa existe o solutie pozitiva. Dreptul nu se poate activa in conditii de criza decat cu foarte mare greutate. Desi multi spn ca se constituie ca alternativa la chirie el de fapt se adauga, cat timp dreptul la chirie se mentine activ. Destul de complicat. A intrat in categoria depturilor nascute moarte cum le spunem noi, cum este si despagubirea de risc. Incercam cu greu sa resuscitam dreptul la consultanta juridica, insa e nevoie de buget. Iar povestea cu bugetul si cu impactul financiar al unor modificari este lunga si mi-e greu sa o expun intr-o suflare. Inclusiv azi ne-am certat in consiliul de conducere pentru un impact bugetar calculat razna. Adica daca acum un drept se acorda gresit si beneficiaza de el 10 oameni iar noi cerem modificarea ordinului ca sa fie clar si sa ia toti cei 100 de oameni conform legii, atunci impactul modificarii ordinului va fi prin comparatie cu ce e in prezent, adica 90 de oameni in plus si se va respinge pe criterii de austeritate. Noi spunem ca un astfel de impact este calculat gresit insa ne luptam cu morile de vant.

 16. Sa reducem cheltuielile de personal???Cine a zis,matracuca aia care traieste in alt spatiu???Pentru detinuti nu se fac reduceri de cheltuieli???De fapt,asta e politica guvernului rosu,la fel de penibil ca si cel portocaliu!!!Am scapat de dracu’si am dat de frate-sau!

 17. [quote name=”Stefan Teoroc”]Nu se elimina niciun drept din cele prevazute in statut / am cerut sa fie mentinute inclusiv cele suspendate expres prin legi tranzitorii[/quote]
  Multumesc! Dar o sa fie vreodata acordat acest drept Art38 ali1? Daca cer acest drept, si ma adresez instantei, pentru ca nu mi se acorda? Nu se poate rezolva nimic? Ma scuzati ca va pun astfel de intrebari, dar ma gandesc , ca nu s-ar putea da un ajutor pentru colegii care au rate si nu au beneficiat de acest Art 38 ali1?? 🙂

 18. Nu se elimina niciun drept din cele prevazute in statut / am cerut sa fie mentinute inclusiv cele suspendate expres prin legi tranzitorii

 19. Domnule Stefan Teoroc as dori sa stiu daca in noul statut se regasesc prevederile care sunt in Art.38 ali 1 din Legea 293, sau alte drepturi referitoare la acest Art. 38 ali 1. Va multumesc!

 20. Nu avem o interpretare oficial si finala / lucram la asta / textul legii 94/2014 care modifica OUG 8/2009 prevede expres personalul angajat pe baza de contract individual de munca / art I pct 2 al 2 vbeste despre institutii publice dar la final face din nou referire la contractuali / vom avea in scurt timp o interpretare clara / oricum, dincolo de interpretari, ca si in cazul ordonantei cu majorarile, totul sta in buget iar rectificarea care urmeaza nu se anunta optimista / atunci cand MFP ne-a aprobat mai de voie mai de nevoie banii de haine, au transmis totodata si un avertisment – sa facem tot ce putem pentru a reduce cheltuielile de personal / ceva ma face sa nu sper la prea multi bani / vom continua sa luptam pentru mai bine dar este bine sa traim ancorati in realitate

 21. DOMNULE TEOROC CARE ESTE SITUATIA EXACTA SI CARE ESTE PUNCTUL DE VEDERE AL SINDICATULUI CU PRIVIRE LA VOUCHERELE DE VACANTA?PRIMIM SAU NU?VA MULTUMESC!

 22. Sincere felicitari SNLP.Ma bucur sa vad ca cel mai mare sindicat din sistem cand ia atitudine este bagat in seama.Felicitari !

 23. Pentru „fara nume” (comentariu sters): am retinut solicitarea. Voi veni acolo.

 24. pe cand OMJ-ul de aplicare a OUG 37? O sa se asemene cu OMAI sau cu d569? :-* 8) 😮

 25. [quote name=”Stefan Teoroc”]General Motors si Un coleg (dar si pentru altii):

  Pana mai ieri injuram sindicatul pentru ca ministrul Voinea nu i-a dat banii ministrului Cazanciuc ca acesta sa-i dea directorului gen Bejan si apoi sa ajunga in cardurile noastre. Evident, sindicatul a fost de vina, adica eu si Schiopu, ca doar cam asta inseamna „sindicatul”.

  Apoi „sindicatul” mult injurat a facut cumva, fara sa deranjeze prea tare membrii, si a obtinut banii. Acum sunt ca si in card, acolo unde trebuiau sa fie „de drept”. „Un coleg” ii percepe ca pe niste „banuti amarati” si intreaba daca „gata, ne-am linistit?”. Sa incepem sa injuram din nou sindicatul pentru ce au taiat Boc, Ponta si Basescu.

  Sindicatul, adica eu si Schiopu, suntem de vina ca nu avem salariile mai mari, ca tara este in criza, ca sanatatea si educatia reprezinta un capital electoral de 1.000.000 de oameni plus familiile si prietenii iar noi doar 12.000 si ca doar in sanatate si educatie sunt permise cresteri salariale, ca Internele au si ei 70.000 de oameni si mai aduna si ceva amenzi de la populatie si asa mai departe.

  Desi mi le explic pe toate si totodata mi le si asum, este putin frustrant sa fii tot timpul blamat si injurat inclusiv cand e nevoie de tine, pentru ca imediat dupa o victorie sa incepi sa fii din nou huiduit pentru ca nu ai obtinut mai mult. Mergem inainte[/quote]
  Domnule STEFAN TEOROC daca cititi mai bine comentariile mel o sa vedeti ca nu la adresa sindicatelor au fost facute ci la vechea si actuala guvernare!Toate cele bune si tineti-o tot asa!sa recuperam si ce am avut!Stima

 26. Felicitari pentru demersurile intreprinse liderilor de sindicat si va asigur ca multi dintre noi suntem alaturi de dumneavoastra!Va rog sa nu uitati sa treceti pe lista de revendicari si problema sporului de studii iar daca veti reusii sa rezolvati cv cu privire la aceasta problema,va trebui rectificat sau emis un nou OMJ actualizat, cu privire la calificarile si specializarile aceptate de catre ANP pentru acordarea sporului,cu cele actuale al institutiiilor de invatamant superior sau macar sa introduca in OMJ in dreptul fiecarei specializari cerute, sintagma ,,compatibila” deoarece nu mai corespunde in eventualitatea acordarii sporului si celor care nu primesc.Nu este posibil ca de ex . colegi care lucreaza la resurse umane si au terminat ,,Managementul resurselor umane” sau colegi educatori care au terminat ,,Stiintele educatiei” din cadrul facultatilor Psihologie -Pedagogie,colegi care au terminat specializare,,Contabilitate de gestiune ” si ex.pot continua ,nu pot primii sporul conform interpretarii trimise de catre cei de la ANP-resurse umane de la acea vreme catre MJ,acesta semnand ordinul in formatul trimis de acestia,ca sa nu mai vorbim de faptul ca e si gresit formulat OMJ-ul deoarece nu exista specializare de ex. (psiholog,psihopedagog simplu,etc).ci ex.(licentiat in psihologie,psihopedagogie speciala,contabilitate etc)..Va multumesc! ,Mult succes!

 27. General Motors si Un coleg (dar si pentru altii):

  Pana mai ieri injuram sindicatul pentru ca ministrul Voinea nu i-a dat banii ministrului Cazanciuc ca acesta sa-i dea directorului gen Bejan si apoi sa ajunga in cardurile noastre. Evident, sindicatul a fost de vina, adica eu si Schiopu, ca doar cam asta inseamna „sindicatul”.

  Apoi „sindicatul” mult injurat a facut cumva, fara sa deranjeze prea tare membrii, si a obtinut banii. Acum sunt ca si in card, acolo unde trebuiau sa fie „de drept”. „Un coleg” ii percepe ca pe niste „banuti amarati” si intreaba daca „gata, ne-am linistit?”. Sa incepem sa injuram din nou sindicatul pentru ce au taiat Boc, Ponta si Basescu.

  Sindicatul, adica eu si Schiopu, suntem de vina ca nu avem salariile mai mari, ca tara este in criza, ca sanatatea si educatia reprezinta un capital electoral de 1.000.000 de oameni plus familiile si prietenii iar noi doar 12.000 si ca doar in sanatate si educatie sunt permise cresteri salariale, ca Internele au si ei 70.000 de oameni si mai aduna si ceva amenzi de la populatie si asa mai departe.

  Desi mi le explic pe toate si totodata mi le si asum, este putin frustrant sa fii tot timpul blamat si injurat inclusiv cand e nevoie de tine, pentru ca imediat dupa o victorie sa incepi sa fii din nou huiduit pentru ca nu ai obtinut mai mult. Mergem inainte

 28. Cata prosteala in tara asta de cacao!si celelalte drepturi care au fost taiate,unde sunt?al 13-lea,prima de vacanta?preturile au luat-o razna si noi tot salariile de-acum 5 ani le avem..De-asta se face coada la Tg.Ocna in fiecare an..faci scoala 1an pe 40 de lei solda pe luna..nu trebuie sa-si ia si „amarati”aia de profesori(numai comisari).. sa inveti sa deschizi si inchizi o usa si sa somezi un terminat psihic care nu are somn noaptea.. 😆 varsta de pensionare 55 de ani,asta cine mai apuca varsta asta.sa mancam multa pensie domnilor colegi!

 29. SI ACUM GATA SUNTEM MULTUMITI.NU?…SA INTELEG CA AM UITAT DE CELELALTE PROBLEME?NE MULTUMIM CU BANUTII ASTIA AMARITI SI TOTUL ESTE OK.UITAM CA SUNT MUUUUUUUUUUULTE PROBLEME PE CARE TREBUIE SA LE REZOLVAM SI CIT MAI REPEDE,NE IMUIEM ATIT DE REPEDE CU BANUTII ASTIA?NU MAI SUNTEM HOTARITI IN A NE CERE DREPTURILE?………………………………..

 30. [quote name=”Un agent”][quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru „un agent”: nu au restante pt ca nu au astfel de drepturi / a se observa si nivelul salariilor a caror crestere se cere.[/quote]
  Nu au drepturi salariale chiar neglijabile.Un asistent/asistenta din spital incaseaza in functie de vechime, functia detinuta, grad, cu garzi si ce mai primesc undeva intre 1600 si vreo 2500 ron/luna.Nu-s chiar amarasteni.Dar nu asta-i important.Ei cu ale lor noi cu ale noastre.A se vedea comment-ul anterior.[/quote]
  Sa crezi tu ca au toti 2000 de lei salariu! Ajung la salariul asta daca lucreaza in tura si au peste 25 anu vechime. Hai sa nu ne amestecam in oalele altora, pentru ca si ei ca si noi, merita mai mult.

 31. Pentru Oricine,
  Sumele pentru echipament sunt echivalate cu necesarul de echipament folosit pentru indeplinirea misiunilor. Nu oi vrea acum sa te compari cu un militar care distruge efectiv un echipament de instructie intr-un an. Nu faci taras pe coate, nu te aventurezi in indeplnirea misiunilor in zone mlastinoase, paduri, etc…

  Important e sa ne fie respectate drepturile, astea care ne-au mai ramas.

 32. dar,, intrebare, :-* undeau fost banii, cum au aparut sau apar doar la presiuni ?

 33. In consiliul de conducere din 16 iulie prezentati-va demisia domnule chestor Bejan daca nu o faceti vom solicita noi sindicatele acest lucru. Asa cum spune un coleg al meu aici pe site exact pe timpul mandatului dumneavostra domnule Chestor Bejan s-au taiat drepturi ori s-a modificat legislatia in defavoarea nostra, oare e intamplator? Sunteti inregimentat politic si asta nu e bine, ati incalcat legea 293 si Codul deotologic, o sa ne gandim sa sesizam comisia de disciplina si ANI! Spor la conducere doar pana pe data de 16 iullie 2014

 34. asa ne-am obisnuit sa ne multumim cu putin.de ce suma la noi este mai mica decat celelalte ministere?parca n-ar fi un drept cum primesc si ceilalti ,la noi parca este o pomana;

 35. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru „un agent”: nu au restante pt ca nu au astfel de drepturi / a se observa si nivelul salariilor a caror crestere se cere.[/quote]
  Nu au drepturi salariale chiar neglijabile.Un asistent/asistenta din spital incaseaza in functie de vechime, functia detinuta, grad, cu garzi si ce mai primesc undeva intre 1600 si vreo 2500 ron/luna.Nu-s chiar amarasteni.Dar nu asta-i important.Ei cu ale lor noi cu ale noastre.A se vedea comment-ul anterior.

 36. Demisia BEJAN !!!! esti pus politic nene du-te si lasa-ne cea mai proasta conducere ANP din istoria penitenciarelor !!!!

 37. Pentru „un agent”: nu au restante pt ca nu au astfel de drepturi / a se observa si nivelul salariilor a caror crestere se cere.

 38. Este bine ca s-a intamplat un lucru normal si anume sa se aloce fondurile necesare platii echipamentului.
  Am observat ca domnul ministru a facut o serie de promisiuni de rezolvare a unora dintre punctele aflate in nota de protest, insa nu a oferit dumnealui si un termen concret de rezolvare a acestora.
  Benefica este decizia A.N.P. de reechilibrare a statelor de functii si speram ca aceasta se va face pe criterii obiective, in urma unor analize serioase, care daca se poate sa nu fie inteminabile.Iarasi nu am vazut un termen concret de incepere macar a discutiilor pe aceasta tema.
  PROBLEMA ESENTIALA RAMANE NEREZOLVATA IN CONTINUARE.UN ORDIN AL MINISTRULUI SAU MODIFICAREA URGENTA A DECIZIEI 569/2012 A DIRECTORULUI GENERAL PRIVIND PLATA CORECTA A ORELOR MUNCITE SAMBATA SI DUMINICA, PRECUM SI IDENTIFICAREA FONDURILOR NECESARE ACESTEI PLATI.Altfel, cea mai stringenta problema din lista de revendicari, si anume plata ori compensarea orelor suplimentare ramane nerezolvata, iar neplata la timp a echipamentului nu a fost decat un joc de deturnare a atentiei de la acest subiect.

 39. Si cum „poate” s-a rezolvat treaba cu banii colaborand, asa poate se mai rezolva si una alta din problemele noastre. Dar sa vedem ce face si cu promotia incadrata la 1 Decembrie 2012 ca pe ei i-a sarit din statul de plata pe 2013. Nu mi se pare corect deloc. si nici prima echipare nu s-a facut.

 40. Sa fie o pura intamplare caa sub conducrea domnului Bejan s-au taiat toate drepturile? Oare functia aceasta e una pollitica si noi nu stim? V-ati vandut ieftin si usor cei 12000 de subalterni domnule chestor Bejan! Rusine iar noi sindicatele militam pentru ca Dg sa fie din sistem nu magistrat si uite ce primim! La mai mare domnule chestor o sa deveniti ministru de justitie cu o asa politiica! Nu cenzurati mesajul pentru ca acesta e purul adevar iar de la cineva trebuie sa-l auda dl Bejan.

 41. Atat de previzibil… 😆 …eu am spus-o inca de la lansarea acestei scenete : #5 IONEL CARTAN 03-07-2014 19:50
  acoperim prioritatile printr-un subiect fierbinte :lol:…Acum rog colegii carora le-a fost deturnata privirea , cu aceasta sceneta gen Caragiale, sa-si aduca aminte prioritatea nr 1 si anume PROIECTUL DE ORDIN CU NORMELE DE APLICARE PENTRU MAJORARILE SALARIALE DE 50% SI 75%!!!

 42. Demisia de onoare pentru cei care nu s-au preocupat sa gaseasca acesti bani. Pentru ce va luati salariile domnilor directori? Pe noi ne bagati in comisiile de disciplina pentru ca spuneti voi nu ne facem treab, voi acum ce meritat? Rusine pentru tot ce ati facut sau pentru ca nu ati facut. E de datoria sindicatului sa faca treaba managerului? Fratilor sa inversam rolurile pentru ca bag sama conduce foarte bine sindicatul fraiele ANP. Huooooooooooo

 43. Un lucru notabil,faptul ca cele doua sindicate au reusit sa faca front comun.
  Deci se poate colabora ,fara sa ne insultam sau sa ne aducem injurii reciproce.
  In continuare este benefic sistemului ca cele doua sindicate sa fie de aceiasi parte a baricadei si sa nu mai cedeze la promisiuni,care nu pot fi duse la sfirsit de catre reprezentantii anp-ului sau a puterii.
  Lupta sindicala trebuie continuata legal si mediatizata cit mai mult,spunind lucrurilor pe nume.
  Realitatea din penitenciare trebuie cunoscuta prin vocile cit mai acute ale celor doua sindicate.
  Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece dar nici facut din tintar armasar.
  Multi dintre membrii de sindicat traiesc cu senzatia ca bex-urile celor doua sindicate,stau cu miinile in sin ori trebuie sa stim ca lucrurile nu stau asa.
  Suntem convinsi ca multiplele probleme nu se pot realiza cit ai bate din palma.
  Cred ca o parte de vina o purtam si noi cei din teritoriu ptr. faptul ca nu comunicam mai mult cu membrii cotizanti.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)