www.snlp.ro Web analytics

Informari diverse. Demersuri SNLP. Buget, restante, norme, posturi, comisie disciplina ANP, inspectia muncii, asistenti medicali, amanari

Captura de ecran din 2015.07.27 la 23.23.44Luni 27.07.2015 a avut loc o intalnire la nivel ANP cu ocazia careia SNLP a fost informat cu privire la faptul ca la rectificarea bugetara din data de 28.07.2015 cel mai probabil vor fi aprobate toate sumele solicitate pentru drepturile neacordate respectiv: norma de hrana, echipamentul, 100 de lei la reintegrare si medical, 75% pentru munca in sarbatori legale si repaus saptamanal, 50% misiuni speciale si spor de studii/doctorat. 

La salariul din 10 august se va plati doar norma de hrana actualizata si se intentioneaza de catre MJ si ANP ca pana la sfarsitul lunii august sa se achite in totalitate restantele printr-o solicitare de deschidere de credite speciala, totul depinzand de aprobarea Ministerului Finantelor. Aceasta simpla eventualitate nu poate fi de natura a suspenda demersurile SNLP in planul corectarii situatiei existente la acest moment in ce priveste drepturile salariale ale personalului.

Chiar si in perspectiva achitarii restantelor, amanarea nejustificat de mare a respectarii acestei obligatii a angajatorului va justifica actiunile sindicale care se vor stabili. Vrem banii cuveniti fie la salariul din august fie imediat dupa, in cel mai rau caz! Termenul de gratie in care vom asigura inca pacea sociala il vom decide in organele de conducere ale SNLP.

Avand in vedere faptul ca am fost sesizati de cativa presedinti de filiale cu privire la primirea in unitati a unei adrese care indica valoarea normei de hrana incepand cu data de 1 aug 2013 precizam faptul ca acest lucru nu se traduce prin actualizarea valorii normei incepand cu acea data ci cu data prevazuta in OUG 26/2015 (1 iulie 2015), legislatia fiind aplicata prin coroborarea normelor. Pana la emiterea OUG 26/2015 valoarea normei a fost plafonata la nivelul din 2009 prin legile anuale tranzitorii privind salarizarea bugetarilor. Ulterior (si nu retroactiv) emiterii OUG 26/2015 norma de hrana se va actualiza insa pentru se realiza acest lucru este necesara adresa susmentionata prin care se indica valoarea exacta a normei.

Tot astazi a avut loc intalnirea pentru deblocarea comisiei de disciplina din ANP unde s-a stabilit ca sedintele comisiei sa se desfasoare doar cu participarea celor 2 membrii sindicali (titulari sau supleanti), s-a decis desemnarea unui nou presedinte al comisiei, dar si a posibilitatii desemnarii mai multor membrii supleanti atat de sindicate cat si de ANP tocmai pentru eliminarea situatiilor aparute in functionarea vechii comisii. Se va proceda la consultarea sindicatelor cu privire la numirea noului presedinte (posibil dl Sorescu Valentin) si se vor transmite solicitari de desemnare a membrilor din partea sindicatelor. Inainte de desemnarea reprezentantilor proprii SNLP va cere asumarea in scris a regulilor discutate.

ANP a cerut SNLP printr-o adresa, pasuire de inca 15 zile pentru a rezolva trei dintre petitiile SNLP care vizeaza greselile comise de ANP in interpretarea regimului zilei de 29 iunie, revenire la adresa initiala si asumarea unor decizii in planul salarial. Inca gasim rezerve de toleranta, mai asteptam 15 zile apoi tragem linie si vedem cine merge la comisia de disciplina din MJ.

ANP raspunde la procedura prealabila depusa anterior de SNLP privind situatia asistentilor medicali care au absolvit studii superioare.

DMRU ANP a transmis o adresa privind perspectivele in planul ocuparii unor posturi vacante in perioada urmatoare. SNLP a formulat observatii apreciind adresa DMRU ca neclara. Reamintim si anuntul anterior conform caruia pe data de 5 august se vor analiza/aproba cererile de mutare inregistrate in acest moment la nivelul aparatului central. 

Cu privire la intalnirea pe Inspectia Muncii nu s-a reusit ajungerea la o concluzie finala privind atributiile celor doua structuri SSM si IM deoarece cele doua coordonatoare de structuri nu au avut o solutie comuna ci pozitii diametral opuse, in felul acesta s-a dispus constituirea unui grup de lucru din specialisti si pana la sfarsitul lunii august sa se prezinte propunerea finala pentru deblocarea situatiei.

74 COMMENTS

 1. [quote name=”Stefan Teoroc”]Daca voi raspunde la intrebarea asta de 10 ori pe zi pana la sfarsitul lunii, ma pensionez. Sunt in curs de avizare/aprobare la MJ[/quote]
  multumesc mult…

 2. Daca voi raspunde la intrebarea asta de 10 ori pe zi pana la sfarsitul lunii, ma pensionez. Sunt in curs de avizare/aprobare la MJ

 3. Domnule presedinte ce se intimpla cu statele de functii pe garnizoana Craiova?In toate garnizoanele s-au facut transferurile numai in Craiova nu.Despre ce este vorba?Ceva informatii ?

 4. Dl Teoroc are dreptate in aceste momente trebuie sa fim uniti nu sa amenintam ca iesim din sindicat .Parerea mea este ca in data de 11 august ar trebui sa iesim in strada si ceruta mutarea noastra in MI si desfintat ANP fiindca nu isi au rostul fiindca isi bat joc de noi

 5. Dl Presedinte daca eu nu am luat nici- un fel de articol din norma de echipare pe anul in curs ,de ce nu primesc banii integral?Chiar daca lucrez in operativ.Eu asa consider ca atat timp cat nu am primit niciun articol din echipament,nici macar nu au venit nici sa ne ia masurile pana-n momentul de fata ,este normal sa primesc echivalentul in bani.Asa am auzit ca s-a cerut situatia in unitati separat operativul fata de administrativ.Sa stiti si va rog sa luati atitudine pentru ca nu este corect si deja starea de spirit in randul cadrelor este foarte tensionata.Nu lasati lucrurile asa deoarece nu mai au timp sa ne ia masuri si sa ne dea tinuta de servici pana-n octombrie.NU trebuie sa admitem asa ceva pentru ca iar vom fi pacaliti, nu au fost in stare sa faca echiparea pana acum:pa,vrem banii si ne facem noi si asa nu purtam nimic din ce este confectionat de ei.

 6. Stefan Teoroc,
  Parerea mea e sa dai flit acestor critici inca inainte de a se produce. Nu conteaza ca acesti neaveniti vor acuza de obstructionarea dreptului la opinie.

  sa-ti spun ceva Stefan ! I-am urmarit p’astia si crede-ma ca majoritatea dintre ei nu sunt nici macar membri de sindicat. crede-ma pe cuvant ! Aceleasi texte le aplica si pe facebook. In prostia lor folosesc aceleasi fraze, aceleasi cuvinte, aceleasi idei. Si iata adevarul: mare parte dintre ei NU SUNT MEMBRI DE SINDICAT ! VERIFICATI !

  SNLP este o structura formata din oameni capabil sa invadeze Bucurestiul intr-un numar mare daca liderii locali sunt mobilizati cum trebuie.

  De comentat se comenteaza peste tot. Nu asta e problema. Multi dintre ei nu se informeaza si judeca lucrurile la rece. Nici macar nu cunosc anumite etape din actiunile sindicatului. Si nu e neaparat vina lor. Liderii locali trebuiesc obligati sa informeze pe toate caile, sa se implice in explicarea informatiilor pana cand acestea sunt intelese obiectiv de catre membri.

 7. Draga coleg. Asa de tare se sperie Ponta Cazanciuc si Bejan de retragerile din sindicat ca le vine chef de-o bere cand isi dau seama cat de uniti suntem. Pe mentalitatea asta am ajuns la maxim 1,2 mil de sindicalisti in Romania.

  Ce pozitie sa iau, colega? In aprilie s-a pus punct la o etapa. Toti impreuna am decis sa asteptam rectificarea pentru ca oricum alti bani pe alta cale nu pot aparea in sistem.

  Acum este momentul adevarului. Dar noi ce facem? Ne razboim intre noi, ne acuzam, ne amenintam liderii, atacam sindicatele. Tipic romanesc. Nimic nou. Am facut un plan, l-am facut public, teoretic ar trebui sa facem front comun si sa stam in linie. INsa suntem obisnuiti sa rupem randurile rapid, sa fim vedete sa gasim vinovati acolo unde e cel mai usor.

  Acolo unde cineva se expune in fata propriilor trupe si accepta critici. Nimeni nu critica in fata conducere ANP sau MJ. Noi o facem si pe fata si pe dos. Si pe site si pe Facebook. Si peste tot aveti ocazia sa va exprimati CONTRA LOR sub forma de comentarii la informarile NOASTRE, nu ale LOR! Insa ce faceti o parte dintre voi? Gasiti vina sindicatelor, atat. Este ca e simplu?

 8. Amenintator? Dupa atat de multe amanari?
  De ce nu ati luat pozitie dupa una, doua, trei luni cand ati vazut ca nu ne dau drepturile? De ce sa ajungem la 8 luni? Speram sa nu se adauge la cele 8 luni nici macar o zi!
  Vom trai si vom vedea!

 9. sindicalist – am dat un ultimatum si noi respectam ce spunem spre deosebire de anp mj dar si de unii mai plini de elan dintre noi / 10 august termen limita / daca pe 10 august nu se plateste tot si nici nu avem certitudinea ca se va plati tot intr-un interval de o saptamana, iesim in strada / putem fi mai clari de atat?? / da, sunteti ca niste babe, pentru ca va napustiti pe sindicate si criticati sindicatele intr-un moment in care cei care ne verifica unitatea si forta ar trebui sa vada aici unitate si forta nu vaicareli si amenintari cu iesirea din sindicat daca guvernul nu isi achita obligatiile / data consiliului de conducere s-a stabilit deja / rectificarea inca nu a fost publicata !!!! ce anume vrei sa facem mai exact draga sindicalistule amenintator ??

 10. Da, normal!
  Stiati ca si noi ca nu sunt bani de ajuns, ca este mare diferenta intre ce ne-au dat la rectificare si ce aveam nevoie!
  Iar avem de asteptat pozitia oficiala a MJ-ANP, care, bineinteles va intarzia sa vina ca de obicei! Eu zic sa o lasam pana la 1 ianuarie anul viitor. Pana atunci poate are timp si MJ-ANP sa ne dea un raspuns. Oricum nu mai este foarte mult iar noi oricum ne-am invatat sa asteptam!
  Domnule Teoroc, va spun sincer, pregatiti-va, ca de luna viitoare va pleca multa lume din sindicat daca nu ne vom primi toate drepturile banesti in decursul lunii august!
  Si….va rog, nu mai spuneti ca ne plangem ca niste babe, pentru ca ne cerem doar ce ni se cuvine!
  Dupa moderarea comentariului, va rog sa mi-l publicati pentru ca nu vad de ce nu ati face-o!
  Multumesc!

 11. Sumele s-au cerut / ce s-a aprobat la rectificare vine peste ceea ce deja exista in buget / va amintiti ca acesta a fost retrimestrializat si ca in februarie au fost mutate sume din prima jumatate in a adoua jumatate a anului. Acum toti suntem analisti si economisti. Pana nu vedem cifrele pe masa nu avem de unde sa ghicim exact ce plati se fac si cand.

 12. Majorari – saptamana viitoare se va produce un consiliu de conducere care are pe ordinea de zi rectificarea / rectificarea urmeaza sa fie publicata dar consultand proiectul de pe site MFP (aprox 14,8 mil lei) cifrele nu par sa acopere integral ce calculasem noi ca restante / insa asteptam pozitia oficiala a MJ-ANP si apoi ne decidem actiunile.
  Si daca pozitia oficiala a MJ-ANP vine in decembrie? Asteptam pana atunci? De ce nu „s-a produs consiliul de conducere” inainte de rectificare?[b] De ce nu s-au cerut la rectificare sumele in totalitate? Pentru ca nu au fost solicitati banii pentru restante.[/b] Chiar credeti ca suntem toti prosti??? Eu zic sa intrerupem lucrul incepand cu data de 11.08.2015 pentru ca toti incearca sa ne prosteasca (MJ, ANP si incep sa cred ca si SNLP este foarte naiva). Pentru tine Stefane, incearca sa vorbesti cu cineva care stie sigur ce sume au fost solicitate la rectificare si ai sa vezi ca nu au fost solicitati bani pentru drepturile restante. Asteptam restantele. Dar de unde sa le asteptam?!?!?!

 13. Voi ați afirmat ca la rectificare au fost cuprinse sumele necesare pentru acoperirea restantelor. Ce dracu ii mai păsuiți pe ăștia din ANP si MJ?

 14. Domnule Teoroc sums aceea ajunge doar pentru plata echipamentului restant.restul restantelor Raman…restante

 15. Majorari – saptamana viitoare se va produce un consiliu de conducere care are pe ordinea de zi rectificarea / rectificarea urmeaza sa fie publicata dar consultand proiectul de pe site MFP (aprox 14,8 mil lei) cifrele nu par sa acopere integral ce calculasem noi ca restante / insa asteptam pozitia oficiala a MJ-ANP si apoi ne decidem actiunile

  Echo – spune-mi exact cum ai vrea sa se corecteze situatia, ti-am mai propus asta / da-mi un text, o modificare ceva / hai sa depasim faza de principiu

  Da, ANP a trimis adrese pentru calcul echipament 2015 dar asta nu inseamna in mod necesar ca se achita pe 10 / inca nu avem angajamente ferme ca sa ne putem pronunta

  Pe salarizare unitara – comentati la articolul dedicat

 16. @finul Alecu
  Domnule va multumesc ca imi reamintiti ca studiile universitare sunt studii superioare dar nu era cazul, stiam.
  Dupa cum am mai spus pe mine nu ma intereseaza acest aspect ci numai aplicarea proiectului de lege in litera ei si nu arbitrar. Mai scriu inca o data poate voi fi suficient de clar. Daca legea spune in textul ei ca am dreptul sa fiu incadrat in grupa „studii postliceale” iar nivelul de salarizare trebuie sa fie unul proportional cu acest nivel de instruire, de ce mie nu mi se aplica acest articol de lege ca celorlalte categorii de angajati din sistemul bugetar eu fiind incadrat intr-o grupa inferioara in ciuda prevederilor legii. Eu ca si alti angajati am urmat o forma de invatamant de nivel postliceal, acreditata de ministerul educatiei, face parte din sistemul public de invatamant si pe deasupra ca sa ai acces la o astfel de forma de invatamant se mai solicita diploma de BAC si se dau examene de admitere. Tinand cont de aceste aspectea aceste scoli postliceale ar trebui sa se afle in topul acestei forme de invatamant si culmea tocmai noi am fost exclusi fara ca nimeni sa argumenteze de ce.
  De asemenea faceti confuzii intre nivelul de instruire care este componenta a invatamantului si cursurile de formare profesionala.
  Ca sa ajungi frizer sau croitor urmezi un curs de formare profesionala organizat de diferite institutii, asta nu inseamna ca ai studii postliceale sau de alta forma. Cititi legea educatiei nationale acolo o sa gasit foarte clar care e treaba cu invatamantul.
  Cat despre discutiile referitoare la spalatorul de vase sau studii tehnice sau netehnice chiar nu am inteles ce vreti sa spuneti si nici nu ma intereseaza.

 17. In legatura cu sporul de studii superioare.imi poate spune cineva asta cam din ce luna trebuie platit din urma?

 18. agentii cu studii superioare, masterat sunt intro alta clasa de salarizare ,

 19. Pe data de 10.08.2015, nu mai intram in serviciu in toate unitatile din tara, daca nu se dau restantele in totalitate!!!!

 20. [quote name=”Roxana”]Dl Presedinte stiti de ce nu se pot da banii pe data de 10 august?fiindca nu se vrea! Daca pe data de 10 august nu se baga restantele pe card atunci anul acesta nu o sa vedem nimic.Pacat de acest sistem si de colegii care in ciuda tuturor neajunsurilor inca isi fac servicil regulamentar si si asa cu deficit de personal sunt bagati in comisile de disciplina si sanctionati pe nedrept.Rusine sa le fie celor care ne conduc si tin cu putere de scaunele manjite cu miere dar sa stiti ca si mierea se va termina cat de curand caci albinele vor intra in greva si vafi vai si amar de ei de trantori din ANP.Sunt convinsa ca si ei se uita pe acest sait si gandesc la rece dar cum vam spus mierea este pe sfarsit.Va multumesc.[/quote]
  asa este

 21. Da,Sinco. Studiile de specialitate sunt de nivel postliceal pentru unii agenti si medii ptr altii..Studiile finalizate cu masterat sunt ca asa au vrut ei si nu ca asa le-a cerut angajatorul.Ex:lucrez la spalatoria auto sau la spalat vase,iar angajatorul cere numai 7 clase ptr munca asta. El va fi obligat sa ma plateasca pentru doctorat,daca-l am?”Caldura mare,mon cher!”
  D-le Echo, ar fi bine sa stiti ca studiile universitare sunt studii superioare.Intrebare: daca studiile postliceale si cele universitare sunt studii tehnice,iar cele din urma sunt superioare,stiind ca primele sunt nonuniversitare …sunt si ele superioare?Ca la logica:fals sau adevarat?

 22. Domnule Teoroc am intelea ca Anp a trimis adrese in unitatti pt calculul normei de echipare PE anul acesta.pentru 75% si celelalte drepturi restante de ce nu a trimis!???sa inteleg va stiu cat trebuie sa trimita pt celelalte?????

 23. Cel mai corect este ca toti agentii de politie,penitenciare subofiteri MAI sau MApN trebuie incadrati in grupa cu studii postliceale din noua lege de salarizare.Sindicatele sa ia atitudine pentru a rezolva aceasta problema.Vom avea si o incadrare in noua lege care sa se apropie de realitate, responsabilitate-renumeratie. In plus cred ca in sistem cam majoritatea colegilor si-au completat studiile si la momentul actual cred ca mai bine de 75% din agenti au studi postliceale,superioare cu si fara mastere chiar si doctoranzi majoritatea nu primesc nici sporul de studii.Daca agentii,subofiterii ar fi cuprinsi in noua lege de salarizare lanivelul de studii postliceale ar fi si o situare mai normal a acestei categorii de angajati in comparatie cu celelalte categorii(grupe). Incadrari directe nu s-au mai facut de mult timp, in rest de atunci agentii sunt repartizati doar de SNPAP Tg-Ocna in sistem si la politie la fel,adica au toti studii postliceale si problema care se pune nu se refera la faptul ca 20% au studii medii si 80% postliceale ci la incadrarea unei categorii de personal in general nu pe fiecare pesoana in parte.Daca privim noile grile cu grupele de munca, observam ca un politist agent ar fi situat ca profesie sub un asistent medical,farmacist,educator,etc. si nu cred ca reflecta realitatea si complexitatea acestei profesii si este situata mult sub responsabilitatile asumate.Sper ca la negocierile care se vor purta cu cei in masura sindicatele sa apere interesele noastre, pentru a ne oferii locul si respectul cuvenit.

 24. Nu este nimic special sau diferit la gherla / este vorba despre mesajul dat de snlp preluat mai acut de presa din cluj / actiunile se fac la nivel national / nu trebuie sa va solidarizati cu o unitate anume / toate vor fi implicate direct

 25. Doar UNIȚI putem face ceva !!! in data de 10.08.2015 eu sunt alaturi de colegii de la Penitenciarul Gherla !!!!

 26. Mincu,
  Si cei angajati pe cale directa posesori d licenta si masterat ? Tot cu studii „medii” sunt considerati ? 🙂

 27. conf. legii educatiei snpap este scoala postliceala , agentii angajati direct care au facut cursri de 3 luni sunt cu studii medii

 28. Se aude ca s-au cerut in unitati sumele aferente anului 2015 pentru echipament se vor acorda la salarul din luna august?

 29. @Rares
  Salariul unui ASP penitenciar/politie va fi cuprins intre 1638 – 1679 lei.
  @agent
  Daca e sa asteptam sa vedem cum iese cu legea salarizarii, ma tem ca o sa fie prea tarziu. O data adoptata, aia e, nu mai poti sa faci nimic. Trebuiesc luate masuri inainte sa fie finalizata. De fapt legea pare sa fie OK, insa are o hiba. Pentru agenti nu se aplica ca pentru celelalte categori de salariati. Chiar daca conform legii au dreptul la o incadrare superioara, in anexa cu grilele de salarizare sunt incadrati intr-o clasa inferioara. Am mai explicat care e treaba cu studiile acestea fiind criteriul principal in crearea grilelor.
  Agentii/subofiterii au studii postliceale nu studii medii, tocmai prin aceasta confuzie(voita) sunt incadrati intr-o clasa inferioara de salarizare.

 30. D-le Stefan, inteleg ca, neoficial, MJ, prin ANP, a transmis ca toate solicitarile de fonduri au fost aprobate cu ocazia rectificarii bugetare din data de 28.07.2015. Cum printre solicitari s-a aflat si aceea referitoare de asigurarea sumelor necesare achitarii sporurilor de studii superioare si de doctorat se poate deduce ca aceste sporuri vor intra in plata?

 31. Angajati din Penitenciarul Gherla sunt gata de protest am vazut mesajul lor pe digi24 ,oare dumneavoastra dl Teoroc de ce nu iesiti pe un post de televiziune sa expuneti putin problemele noadtre.

 32. Ce interesant ca pe noi nu ne cuprind nicaieri ,nu santem specificati nicaieri …deci nu prea existam. Oare de ce? Intotdeauna trebuie dupa ce se iveste ceva pt sistemul de aparare noi sa facem galagie ca de….au uitat sa ne mentioneze si pe noi!!!!! Sa fie oare lipsa de identitate pe care nu o avem(ci doar prin sertare) sau incompetenta celor care ne conduc in ANP. Eu cred ca ambele. Ar trebui dupa acest iures cu restantele sa vedem cu legea salarizarii cum iese si pe urma sa facem o analiza serioasa si sa luam atitudine sa schimbam ceva acolo sus …….ca sa fim si noi mentionati cand se acorda ceva in acest sistem de aparare. Ce spuneti?

 33. SE PARE CA NE DUC CU VORBA IAR,muncim pe datorie…bani pe week-enduri ii vom primi la pensie…multumim pt minciuni. SA SISTAM ACTIVITATILE SA VEDEM DACA ATUNCI SE GASESC BANI

 34. Dl Teoroc ce ne puteti spune despre noua lege s salarizari unde doamna Ministra Munci Rovana Plumb a declarat ca un ASP de Penitenciare si Politie va avea salarul de1560 pana la 1960 ce putem intelege din aceasta declaratie.Acesta o sa fie salarul de incadrare ?Va multumesc.

 35. Cu voucherele ANP asteapta de la MM raspuns privind aplicabilitatea in ce priveste fpss care nu sunt specificati expres in lege. Noi am cerut ANP inceperea procedurii si solicitare de buget la rectificarea care tocmai s-a produs.

 36. Guvernul a aprobat astazi normele pentru acordarea voucherelor de vacanta.Oare se vor da incepand cu anul in curs?

 37. Ieri s-au aprobat de guvern normele metodologice pentru vaucerele de vacanta ,acuma urmeaza sa vedem daca mai sunt bani la buget.

 38. Reamintesc colegilor ,nu putem face greva!!!!ne.a fost luat acest drept.nu va riscați cu acțiuni prin unități.bani nu vom vedea atat timp cat sunt in funcții cei ce ne conduc de la bucuresti.tot ce putem face e sa Bombardam instantele, si sa ne cerem drepturile.,sa le blocheze conturile si sa vad pe unde mai scot camasa.e tardiv dar eu nu vad o alta iesire.

 39. Praf in ochi :)) ne-au facut ca la nufaru…mi se pare ca asistam la un episod prin care am mai trecut…respectiv cel cu banii de echipament de pasti (ne-au inchis gura cand cica eram porniti pe un miting) . 94 de lei norma de hrana in plus incepand cu 10 august, restul (75% sarbatori) peste cativa anisori….amanari peste amanari, dc? pentru ca noi impreuna cu snlp nu luam masuri. HAI SA SISTAM TOATE ACTIVITATILE CU PPL TIMP DE CATEVA ZILE.

 40. Cerem si demisia actualei conduceri a ANP! Fara echivoc, sa plece si sa ne lase!

 41. Dl Teoroc daca vom incepe protestele trimiteti in tara adrese prin sistarea orcarei activitate cu ppl ne vom prezenta la serviciu dar nu vom face nimic nu se vor prezenta ppl la instanta spitale etc nu vor iesi nici un punct de lucru fiindca daca nu trimiteti la lideri de sindicat va dati seama ca vor fi presiuni pe noi sa iesim la punctele de lucru si daca vom refuza va dati si dumneavoastra seama ca vor gasi ei mijloace sa ne arda. Va multumesc.

 42. Neoficial aflam de la MJ prin ANP ca au fost aprobate fonduri pentru toate restantele, la rectificarea de azi. Vom cere negru pe alb asumari clare de la MJ/ANP si in functie de acestea, vom decide protestele. Daca se angajeaza sa plateasca restantele in urmatoarea saptamana dupa data salariului, poate scapa. Noi am inceput organizarea, oricum. Deocamdata nu avem ce documente sa transmitem in afara de astfel de informari. Abia astazi s-a discutat in guvern. Este clar ca la salariul din 10 aug se plateste norma de hrana. Restul ulterior. Pentru aceasta amanare deja stiuta de ceva timp, putem sanctiona MJ/ANP prin proteste. Decizia ne apartine noua, tuturor. Imediat dupa informarea oficiala pe care o astfeptam de la ANP vom face o consultare rapida a tuturor filialelor, stabilim revendicarile si termenele si daca nu se vor incadra in ele, organizam proteste in toate unitatile, nu doar la Bucuresti. Urmatoarea etapa va fi un miting de amploare la MJ, daca se va continua in acest trend de divergenta si nerespectare a obligatiilor fata de salariati. Incercati sa va stapaniti putin cel putin in relatia cu SNLP si sa aveti incredere. Nu cedam niciun milimetru. Facem exact cum am stabilit. De cateva luni de zile stim ca fondurile depind de rectificare. Nu aveau rost proteste pana acum, pentru ca eforturile si cheltuielile cu proteste prelungite ne-ar fi epuizat inainte de finish si pentru ca niciun protest nu ar fi putut schimba data rectificarii. Acum suntem exact in momentul optim pentru transarea tuturor problemelor. Restantele sunt clare, vina angajatorilor evidenta, perspectivele devin si ele din ce in ce mai clare. Restul in continuare este decizie si actiune iar acestea sunt in puterea noastra.

 43. [quote name=”eu”]ce bani vreti??? trebuie pentru parlamentari,sefi,ofiteri si din astia care lucreaza 3 ore pe zi!!! proteste? sunt curios cine va iesi,au treaba sa linga basurile sefilor!!! la mine in unitate 90% sunt veseli,nu au nevoie de bani si la orice zic sefii iau pozitia ghiocelului!!! asta e nivelul sistemului,pozitia ghiocelului!!! MURITI,IOBAGILOR!!![/quote]
  ori lucrezi la poarta alba? 🙂

 44. Are dreptate…”eu”…fapt pentru care o să vă înaintez şi eu un raport în care o să solicit și eu un salar’ măcar de demnitar dacă nu se poate de europarlamentar, și vă rog să îl avizați pozitiv și dacă se poate cu întâi de august că împlinesc și eu 25 de ani…de la divorț iar ca un atu pot să vă spun că am diplomă de liceu la seral (13 clase nu ca alții 12)-Vă mulțumesc pentru înțelegere și nu uitați de mine că sunt și eu amărât!!!

 45. E clar ca din 44 mil nu ne dau astia nimic.hai faceti tipizatele pt refuz ore suplimentare.sa blocam sistemul ca mitinguri am mai facut si totvdegeaba.pana cand ne iau astia d prosti

 46. Dl Presedinte stiti de ce nu se pot da banii pe data de 10 august?fiindca nu se vrea! Daca pe data de 10 august nu se baga restantele pe card atunci anul acesta nu o sa vedem nimic.Pacat de acest sistem si de colegii care in ciuda tuturor neajunsurilor inca isi fac servicil regulamentar si si asa cu deficit de personal sunt bagati in comisile de disciplina si sanctionati pe nedrept.Rusine sa le fie celor care ne conduc si tin cu putere de scaunele manjite cu miere dar sa stiti ca si mierea se va termina cat de curand caci albinele vor intra in greva si vafi vai si amar de ei de trantori din ANP.Sunt convinsa ca si ei se uita pe acest sait si gandesc la rece dar cum vam spus mierea este pe sfarsit.Va multumesc.

 47. bv ma baieti am primit 44 mil fata de cele 500 de la mai.e clar ca nu vedem nimic.bv domnule teoroc

 48. domnule Teoroc,vreau si eu salarii triplate ca a le demnitarilor,va rog sa incepeti demersurile,daca ei merita,eu zic ca merit de 1000 de ori mai mult ca ei!!! VORBESC FOARTE SERIOS!!! Si de la 1 septembrie!!!

 49. ce bani vreti??? trebuie pentru parlamentari,sefi,ofiteri si din astia care lucreaza 3 ore pe zi!!! proteste? sunt curios cine va iesi,au treaba sa linga basurile sefilor!!! la mine in unitate 90% sunt veseli,nu au nevoie de bani si la orice zic sefii iau pozitia ghiocelului!!! asta e nivelul sistemului,pozitia ghiocelului!!! MURITI,IOBAGILOR!!!

 50. Referitor la 29 iunie,acum suntem in 29 iulie,anp vrea sa schimbe ziua angajatilor?Daca ramane tot pe 29 iunie,nu ma ajuta ca vreun jurist sau agentul merg la Comisie,eu vreau ziua libera!

 51. Domnule Teoroc, suma de 100 lei pentru personalul de reintegrare si cel medical se acorda si retroactiv pentru cele 6 luni trecute din acest an? Conform OUG 70/2014, acesta se acorda incepand cu data de 01.01.2015. Multumesc anticipat.

 52. Dl Teoroc pana prin anul 2009 bani pe echipament ajungeau pentru o echipare complecta iar acum 1600 de ron coasta o echipare cu tinuta de servici dar cu tinuta de oras ce fac o s-o treca pe caiet eu asa stiu ca banii pe echipament trebuie sa ajunga pentru o echipare complecta tinuta de servici si una de oras.pai eu la anu daca vreau sa -mi mai iau un rand de tinute ce fac scot bani din banca ,ca sa imi cumpar un rand de tinute.Va multumesc.

 53. Buna ziua din nou, domnule Teoroc!
  Revin cu comentariul pe care l-am trimis aseara dar nu l-ati publicat, cu toate ca nu am jignit pe nimeni, doar am facut referire la drepturile noastre!
  V-am spus ca probabil voi plati cotizatia catre sindicat si in luna august, in functie de ce se va intampla dupa rectificarea de azi. Eu sunt sigur ca nici in luna august nu vom primi banii pentru zilele lucrate sambata, duminica si cele considerate sarbatori legale! Ma voi retrage din sindicat si ca mine vor mai face multi altii! Si dumneavoastra sunteti convins de acest lucru dar incercati sa ne tineti cu capul plecat. Chiar daca vom protesta in strada, tot nu cred ca vom primi prea curand ceea ce ni se cuvine! Si aici ma refer la zilele de repaus si sarbatorile legale!
  Stiti de ce ne amana de 7 luni? Pentru ca nu stim sa ne cerem drepturile iar cei din [b]A.N.P. NU AU NIMIC DE LUAT PENTRU ZILELE DE SAMBATA, DUMINICA SI SARBATORILE LEGALE[/b] cu toate ca avem legi si ordonante incepand cu 01.01.2015.!
  Ceea ce fac cei din conducerea A.N.P. dar si directorii unitatilor este abuz in serviciu iar acest lucru este fapta penala! Ne planifica in serviciu in zilele mentionate mai sus, noi venim si ne facem serviciul iar ei refuza sa ne plateasca de 7 luni pentru aceste zile! Vom face plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva lor!
  Acesta este comentariul meu de aseara. Nu am jignit, nu am batut campii ci m-am referit doar la drepturile care ni se cuvin!
  Sper ca de data aceasta sa imi publicati acest comentariu!
  Multumesc!

 54. S-a aprobat rectificarea. De acum asteptam plata restantelor. Insa sper sa nu se depaseasca data de 15-20 august.2015.

 55. Dl. Teoroc, oare ne vor scădea salariile conform legii salarizării unice sau ne va avantaja pe noi f.p.s.s. din ANP/MJ? Stimă!

 56. Domnule Stefan,dupa acordarea maririi salariului cu 100Ron/brut cabinetelor medicale si reintegrarii, acest lucru v-a dura pana la intrarea noii legi de salarizare, cand toata lumea v-a fi incadrata conform noilor grille de salarizare ce se vor stabilii in functie de grad,vechime,gradatii,etc. cand e clar ca atunci se va anula aceasta marire de 100Ron prin efectul noii legi,la fel se va intampla si agentilor care primesc sporul de studii superioare.Il vor mai primii doar cei care vor fi incadrati ca agenti cu studii superioare.Ce parere aveti?

 57. Domnule Teoroc in urma rectificarii nu am primit mimic….asta se astepta …sunt bani ??? Atunci de ce nu ne-au dat mimic…nu Mai intelleg mimic
  Trebuie sa facem ceva…avem si noi familie,copii,datorii.cat ne Mai Amana ????!!!daca sunt bani de ce isi bat joc de noi???!!!sa urgenteze plata restantelor daca acestia exista!!!!asteptam sa vina iar sept,Oct si tot asa????

 58. Pescarul – Normele sunt diferite conform numarului de articole din componenta. Politistii au mai multe articole si prin urmare actualizarea este in cuantum mai mare la ei. Pana la acest moment nu a estimat nimeni acest impact. Am dat drumul la o solicitare de modificare a ordinului nostru pe partea de articole astfel incat sa aducem norma la nivelul politistilor.

  Stere – exact cum spui / risc de praf in ochi / speram sa nu

  asp – nu exista bani fizici in buzunarul cuiva anume ci in buzunarul tarii si se cheama buget / mutarea bugetelir dintr-un trimestru intr-altul poate avea o ratiune sau nu / pe langa mutarea unor fonduri in jumatatea a doua a nului, s-au mai adaugat si alte necesitati care nu pot fi acoperite decat in urma unei rectificari a bugetului initial / asta asa pe scurt

  muncitor pe datorie – intrebarea asta am pus-o toate federatiile din administratie la intalnirea cu MM din 13 iul / deh – marele capital electoral este acolo

  che gargara – asa zicem si noi

  app – din pacate nu au cum sa se incadreze pana pe 4 ale lunii data la care se cam inchid calculele pentru salariul din 10 / rectificarea trebuie publicata apoi in baza ei se initiaza o corespondenta la nivel de ministere si institutiti

  jack – daca tu vezi calendarul spune-ne si noua / am incercat sa intelegem ceva din adresa aia dar e f greu / atata poate ANP

  sandokan – cam la termenul asta ne-am gandit si noi

  mag ag – inca nu exista o interpretare clara / se asteapta de la mj / ne vom ocupa si de asta / totul se rezolva doar la presiuni

  aurel – asta stabileste ordinul MJ si comisiile din unitati

 59. Dl Teoroc va rog trimiteti adresa in toate unitatile la lideri de sindicat sa verifice statele de plata in care se vor introduce toate sambetele duminicile si sarbatorile legale fiindca mie mie frica ,ca se vor taia din ele si sa se introduca la plata si orele suplimentare care s-au lucrat anul trecut si nu sa acordat recuperare pana astazi.Va multumesc.

 60. Dl Teoroc bani pe echipament speram ca ii vom lua actualizati cum au luat colegi de la Politie cu 700 ron in plus .

 61. Domnule Stefan asteptam banii !!!

  În Monitorul Oficial nr. 556/2015 s-a publicat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

  Legea pensiilor militare de stat va intra în vigoare de la data de 01.01.2016.

  Surse neoficiale spun că Legea (e.g. Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat) va avea o viață destul de scurtă, având in vedere contextul politic în care și-a făcut apariția.
  Ce parere aveti?Asa sa fie?Doar praf la fraieri in ochi?Cred ca ar fi cazul sa nu-i lasam, sa de-a legi de pe un an pe altul si sa ne castigam locul si respectful cuvenit la fel ca si in celelalte state europene .Sa ne prosteasca cum vor ei si sa se joace cu noi si cu viitorul nostru cum au ei chef.Sa ne dam mana toti din sistemul de aparare si sa luam atitudine.

 62. Domnule Teoroc sa intelegem ca banii pentru restante exista deoarece in urma rectificarii Anp primeste 4mil lei pt detinuti,atat.
  Daca acesti bani exista unde sunt in momentul acesta,la MF??!!!va rog daca se poate sa imi raspundeti
  Cu recunostinta

 63. Cum e posibil dl Stefan ca noi agentii sa primim atat de putin pe noua lege de salarizare iar cei din sanatate si invatamant sa aiba o asa mare crestere salariala? Unde este echitatea mult trambitata in aceasta lege?
  Rusine acestui guvern care se vrea de stanga adica pentru palmasi!

 64. Nicio pasuire! Nu merita! Lichele,ticalosi si alte epitete deloc magulitoare! Doar cand li se pune cutitul in spate reactioneaza? HUO!

 65. Daca se vrea se poate sa se plateasca toti bani pe 10. dar se pare ca nu se vrea!! Ce zic lasa ca ai ducem pe fraieri cu zaharelul le scoatem ochi acum cu norma de hrana si tac fraieri!!

 66. Daca se face rectificarea pe 28 si se acorda sumele cerute, exista timpul necesar ca pana pe 10 august sa poata fi virate sumele restante pe carduri. Numai sa se vrea. Asteptam!

 67. Asa SNLP,am fost batjocoriti prea mult rimp.pe cei din ANP nu-i intereseaza de noi,doar de scaunul lor,dar noi trebuie sa dim hotarati si sa-i raaturnam,motive avem:restante de 8 luni si tinuta foarte proasta ,vara foarte calduroasa,iar pantofii de zidat nu mai vorbesc,afaceri pe spatele prostilor. 😮

 68. Inteleg (din adresa) ca DMRU nu are stabilit la acest moment un calendar pentru aceste concursuri.

 69. Sa se deschida linia de credit in 10-15 aug
  Iar amanari,iar daca pana cand atatea amanari?Sa facem protest ,sa vedeti ce repede se gasesc banii.Dl Presedimte astia ne iau de prosti?iar punem botul la vrajeals lor?

 70. Daca se aproba…sporul de studii cu ce data o sa inceapa sa fie dat?…se va lua in luna septembrie pt luna august.??

 71. D-le Teoroc,spuneati ca nu exista pericolul de a nu ne lua TOTI banii. Ba da,este un mare pericol. Daca acceptam acum in august doar norma de hrana, facem un compromis. Intrebati-va liderii din teritoriu ce vrea lumea….banii nostri,asta vrem. Subscriu la ce a scris BASTA si alti colegi. Vreau sa merg,ATENTIE…nu sunt singurul,la ANP sau MJ si sa-mi vars in fata acestor institutii geanta cu care merg la munca. Da,sa-mi vada fierbatorul, cana, rezistenta si minusculul radio pe care il am si cu care daca sunt prins ma face varza comisia de disciplina…a se sesiza literele mici. Si,promit,ca nu le voi arata altceva decat geanta….dar despre ce vorbim aici? Ar merita sa le aratam altceva……..

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)