www.snlp.ro Web analytics

Informare privind aplicarea OUG 77/2013 in sistemul penitenciar

600px-New Mexico 77.svgIn cursul săptămânii trecute, de luni până vineri, la ANP s-au derulat lucrările comisiei de aplicare a OUG 77/2013 care vizeaza desfiintarea posturilor vacante. Ca mod de lucru, s-au analizat deschis propunerile venite din partea unităților cu situațiile de exceptare de la radiere a posturilor vacante. S-au avut în vedere: 

  • Posturi în procedură de ocupare prin schimbare/mutare;
  • Posturi de conducere;
  • Posturi unice;
  • Posturi necesare pentru derularea activităților specifice conform normelor si regulamentelor (în special pentru schimburile operative / se considera ca toate cele 4 posturi care asigura un obiectiv sunt unice chiar daca au aceleasi atributii, luand in considerare indicatorul misiunii permanente);
  • Posturile de la reintegrare au fost încadrate pe articolul prin care in ordonanta se excepteaza unitatile de asistenta sociala.

Deși au fost situații în care s-ar fi dorit, de către unități, păstrarea unor posturi vacante, acest lucru nu a fost posibil pentru ca, deși posturile respective au fost definite în accepțiunea unității ca fiind unice, prin descrierea unor atribuții, în statul de functii se regăseau și alte posturi vacante cu aceeași denumire (ex. agent operativ sau agent administrativ) adică se regăseau și în alte componente organizatorice (structuri). De asemenea, au fost situații în care argumentarea a fost făcută superficial. Rezultatele s-au trimis unităților iar punctul de vedere al comisiei din ANP a fost însușit de directorii de unități sau s-a revenit cu argumentări mai ample pentru posturile aflate în discuție.

Rezultatul aplicării OUG la nivel de sistem este următorul: la 29.06.2013 conform legislatiei in vigoare sistemul penitenciar avea 15.558 posturi (15.583 pe state de funcții si 25 de posturi –rezerva de personal). Dintre acestea 3332 de posturi erau vacante. Excepțiile identificate: 

  • Posturi aflate in proceduri de ocupare – 704
  • Posturi vacante învățământ, sanitare, asistenta socială – 1138
  • 102 posturi pe învățământ
  • 635 posturi pe medical
  • 401 posturi pe asistenta sociala
  • Posturi vacante de conducere – 215
  • Posturi necesare pentru absolvenți  – 23 (deși absolvenți sunt 301, doar in 23 de cazuri s-au exceptat de la radiere posturi pentru repartizarea absolvenților; restul de 278 absolvenți vor fi repartizați pe posturile vacante rămase neradiate);
  • Posturi unice 670.

Astfel, din totalul de 3332 posturi vacante 2750 au fost exceptate de la radiere.

Vineri, au fost analizate în plen, aproximativ 100 de solicitări de mutare. Majoritatea solicitărilor au primit avize favorabile. Situația mutărilor va fi avută în vedere și la repartizarea absolvenților de anul acesta, adică, în unitățile de unde au plecat oameni se va completa inițial cu absolvenți. După aceea se va trece efectiv la repartizarea celor rămași în funcție de priorități.

Adrian Neagoe vicepresedinte SNLP

9 COMMENTS

  1. Sindicatul ar trebui sa ia masuri cu privire la decontarile pt. lucrarile stomatologice.Mi se pare absurd sa-ti ceara efectuarea lucrarii la medici care au contracte cu C.A.S stiind k de cateva luni nu mai exisista asemenea contracte!Iar la stomatologii in sistemele MJ,MAI,Mapn,gasesti poate doar la Bucuresti!Sunt curios daca se va rezolva ceva.

  2. Se practica dintotdeauna in sistem dar fara acoperire dupa demilitarizare / insa ce poti face daca ai o situatie si nu ai personal specializat in curte, chemi soferul de acasa sau lasi detinutul sa moara (am luat si eu un caz la intamplare)? Ori ii faci bietului program 24/0 si il cantonezi in curte?

  3. Acum si treaba cu „permanenta la domiciliu”e o chestie fortata,determinata de lipsa de personal.Ea impune anumite privatiuni celui in cauza:nu poate parasi domiciliul,nu poate sa bea alcool…etc

  4. Hilohe,
    Daca dupa orele 21 este la permanenta si in caz ca se intampla ceva este chemat, acesta va trebui sa figureze intr-un registru in PC1 cu ora la care a intrat pe poarta unitatii si scopul cu care acesta a intrat in unitate.
    Ca atare, ia acel registru si compara-l cu pontajul. Soferul trebuie pontat pentru timpul muncit indiferent sub ce pretext sau conjunctura. In caz ca se intampla altfel, solicita in scris sa ti se ofere o explicatie argumentata. Si de acolo poti merge mai deprtae, in functie de ce raspuns obtii.

  5. Avem incadrati in unitate 7 soferi si un maistru la parcul auto.
    Prin rotatie soferii executa serviciu de la orele 13 la orele 21,aproape 6 ture pe luna.
    Dupa orele 21 face permanenta la domiciliu si este chemat daca situatia impune
    Nu este pontat,iar daca nu vine este bagat in comisia de disciplina.
    Rog colegii din tara sa ma informeze si pe mine,la ce unitate se mai comit astfel de abuzuri.
    Rugam anp-ul sa clarifice aceasta situatie,caci pe plan local aceasta problema nu va fi reglata niciodata,abuzurile vor continua cu si mai multa inversunare.
    REGULA DE BAZA-CRICNESTI,TE EXECUT.

  6. Inseamna ca Oug asta nu e de speriat!Treaba e buna ptr toata suflarea.Daca mai ramine si denumirea de politist,ma insor!Nu am cu cine ,da’ nu disper,mai ales ca beau mai putin!

  7. Este o veste formidabila, ar fi bine sa ramana asa, vom vedea punctul de vedere al M.J. si al Guvernului daca coincide cu al A.N.P.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)