www.snlp.ro Web analytics

In sfarsit publicata! HG 893/2017 cu 1000 de posturi in plus

400-300.jpg

Astazi s-a publicat in sfarsit in Monitorul Oficial al Romaniei, HG 893/2017 care suplimenteaza cu 1000 de posturi, totalul efectivelor prevazute pentru sistemul administratiei penitenciare. In urma cu cateva zile am postat o distributie a acestor posturi pe criteriul unui procent de minim 78%, de asigurare a standardelor pentru toate unitatile.

 

Captura de ecran din 2017.12.19 la 21.34.24

Ulterior informarii noastre privitor la algoritmul de impartire a celor 1000 de functii, mai multe unitati au reactionat critic acuzand ca modul de impartire nu este corect si motivand diversificat. Unele unitati au sustinut ca desi procentul de realizare a standardului este deja de peste 76%, in operativ, procentul este mult mai mic.

Alte cum ar fi Rahova si Giurgiu au reclamat faptul ca nici la standardizare si nici la aceasta distribuire nu s-a tinut cont de faptul ca au fost finalizate lucrarile la noi corpuri de cladire in interiorul perimetrelor, cladiri care suscita resurse umane suplimentare, altfel sunt inutile. Sesizari au transmis si penitenciarele-spital care au fost sarite din schema in aceasta etapa. Am redirectionat toate aceste sesizari directorului general ANP iar la inceputul anului 2018 vom provoca o intalnire pe subiect, pentru a trage o linie cat mai obiectiva ulterior publicarii HG 893/2017, inainte de a se trece la rescrierea efectiva a noilor state de functii prin ordin de ministru.

Nu uitam ca aceste 1000 de posturi in plus sunt o prima felie din cele 5000 de posturi suplimentare necesare pentru functionarea sistemului penitenciar in conditii de lagalitate. Totodata ne amintim si faptul ca aceste posturi sunt doar prevazute si ca finantarea ocuparii lor prin concurs face obiectul unui demers distinct cum este cel aflat in prezent in derulare sub forma unui memorandum in vederea declansarii de concursuri pentru alte 450 de posturi vacante la acest moment.

 

3 COMMENTS

 1. Cum sa stabilit prima data cu acel procentaj de 78%pentru toate unitățile este perfect.Astea cu corpuri noi sunt motive sa primească mai mulți oameni.Mențineți procentul de 78% și este bine pana ajungem la 100%.Vă mulțumesc.

 2. Haidem / dar si Tudorel Toader… haide!
  Ca e greu tare
  Anul asta e cam dus oricum
  Anul nu ministrul
  Azi l-am intersectat pe ministru doar 10 min la inceputul sedintei cu negocierile colective
  Reusim, pana la urma, asta e clar!
  Dar mai e de-mpins

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)