www.snlp.ro Web analytics

Guvernul se intreaba: „si noi ce mai taiem atunci?”

Dialogul continua la Ministerul Muncii

Sedinta de azi a inceput cu discutarea proiectului de ordonanta incepand cu art. 10 care va ramane in forma propusa de initiatorul proiectului.

Art. 11 a suscitat discutii aprinse, explicandu-se ca salariul functionarilor publici nu se negociaza ci este stabilit prin lege, deci nu pot fi platiti diferit daca desfasoara aceeasi activitate si specificandu-se ca acest articol poate fi aplicat doar personalului contractual. Se intentioneaza stabilirea unor criterii de evaluare a activitatii

Art. 12 va ramane in forma propusa in proiect…

Art. 13 si art. 15 se vor rediscuta joi dupa ce M.F.P. va prezenta implicatiile ce rezulta din eliminarea vizei CFP.

Art. 14 va ramane in forma propusa.

Art. 15 se modifica – sporul se va acorda pentru cunoasterea unei limbii rare.

Art. 17, art.18 si art.19 se vor pastra. Am precizat ca, prin pastrarea in ordonanta a acestor prevederi care elimina sporul pentru participare la comisii (de concurs, disciplina sau paritare), exista riscul ca respectivele comisii sa nu mai functioneze deoarece aceste activitati nu reprezinta atributii de serviciu, motiv pentru care salariatii nu pot fi obligati sa le presteze.

Art. 20: s-a cerut eliminarea acestui articol avand in vedere implicatiile pe care le genereaza; practic nu s-ar mai justifica negocierile actuale pe marginea proiectului; indiferent ce sporuri ar ramane de acordat, ele nu ar mai putea fi platite decat in situatia in care s-ar proceda la disponibilizari pentru a se reusi incadrarea in bugetul aprobat.

Art. 21, art. 22 si art. 23: s-a cerut eliminarea lor de catre Ministerul Educatiei si de sindicatele din invatamant.

Reprezentantul M.F.P. a prezentat reformularea art. 1, art. 3, art. 5 si art. 9. Am constatat ca reformularea nu a respectat obiectivele ce au fost stabilite la sedinta precedenta, mai mult a fost inclus si art. 9 care nu facea obiectul reformularii. S-a hotarat ca la sedinta de joi 12.03.2009 M.F.P. sa prezinte o varianta pertinenta numai pe art. 1, art. 3 si art. 5.

Urmatoarea sedinta: joi 12.03.2009

 

Mihaela Neacsu si Zaborila Vasile – delegati BNS

 

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)