www.snlp.ro Web analytics

Front comun. Desi suntem oropsiti, avem caracter!

partnership firmLaboratoarele guvernamentale au supus experimentelor nu numai politica fiscala ci si politica custodierii detinutilor. Iar cobaii si i-au procurat pe baza atributiilor din fisele de post. Tinte sigure: personalul din serviciul evidenta si personalul responsabil cu introducerea datelor, necesare calculului care determina punerea in libertate. In fata unui tambur in miscare, acestia asteapta cu infrigurare plesnitura de glont. A glontului angrenat de un mecanism legislativ herupist, ca sa nu-l numim chiar indecent, dupa modul in care au actionat cu punerea la dispozitie a normelor de aplicare.

Desi aparent fara importanta, pe fondul implicarii unui numar relativ mic de salariati, munca acestora a fost galerica, cu implicatii sensibile pentru societatea civila. Cand sunt inchisi, detinutii sunt victimizati, cand sunt pusi in libertate, aceeasi societate devine brusc speriata de prezenta acestora pe strazi. Si, evident, orice posibil eveniment implica in discutii si judecati taioase o mana de oameni, salariati ai sistemului penitenciar.

Cat putem si cum putem suntem alaturi de cei pusi sa-si asume o lege controversata, o lege cu mari carente in sfera aplicabilitatii. Ne-am descurcat in momente de maxima tensiune, cand detinutii erau pe cladiri sau baricadati in camerele pe care le incendiau. Am intervenit in conflicte si am detensionat situatii cu risc, castigandu-ne relevanta ca mecanism util structurii de siguranta. Vom face front comun si pentru aplicarea unei legi cu incidenta pe punerea in libertate a detinutilor. 

2 COMMENTS

  1. Desi unii par a nu intelege sau se fac ca nu inteleg, presiunea, riscul si volumul de munca pe acesti colegi a fost si este enorm.
    Trebuie ajutați si sustinuti chiar daca au fost greseli, pentru ca ele nu numai ca nu au fost intenționate dar se datoreaza modului si timpului in care legiuitorul a inteles sa faca aceasta grațiere mascată.

  2. Domnule Stefan ce se va intanpla de la 1Ianuarie 2018 cu sporul hiv si tbc va fi si el diminuat la 30%. Si SD se vor mai platii la anul ,pentru ca exista voci ca le vom pierde. Va rog sa ne spuneti daca stiti. Va multumesc.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)