www.snlp.ro Web analytics

Federatia Maro

Am rezistat din greu invitatiei de a intra in balta cu noroi amenajata atent de FSANP, dar ne-am hotarat pana la urma sa plonjam cu capul inainte doar din dorinta de a nu fi considerati obscuri, ascunsi, tematori, lipsiti de argumente si de motivatie. De ani de zile luptam cu problemele, cu sistemul, cu Dumitrascu si deciziile lui, protestam contra abuzurilor, initiem si negociem acorduri, gestionam conflicte, declansam greve si castigam sute de procese in instanta, fortam obtinerea unor restante salariale si solutionam mii de cazuri cu care se confruntau membrii nostri de sindicat, pentru ca acum sa fim descrisi ca sindicat galben de catre un fost director general, actual director de firma privata si presupus sindicalist de conjunctura, cu studii de jurnalism si pretentii de blogger.

Peste relatia SNLP – FSANP au trecut 7 ani, sute de probleme, zeci de divergente si actiuni. Acestea din urma – mai mult sau mai putin comune. SNLP a schimbat de 3 ori organele de conducere, FSANP de ceva mai multe ori. Indiferent cine a coordonat cele doua organizatii pana in prezent, indiferent de modalitatile de actiune alese sau de divergentele inerente, a fost pastrata o decenta a relatiilor exprimate public, asumate. Cat timp organizatiile sindicale din sistemul penitenciar au fost coordonate de oameni din sistem, acestia au inteles ca distrugerea ireversibila a imaginii proprii nu este un mijloc de eficientizare a serviciului penitenciar, cum citim prin cartile de management public, ci o declasificare in ochii publici, o autoeliminare din agenda publica, un risc major de dezintegrare a unei miscari.

Cele doua organizatii sunt formate si se bazeaza pe oameni, nu pe lideri. Liderii sunt alesi, nu se ung. Cel putin la SNLP. Toti cei care au statut de membri sindicali constituie o mare familie, o echipa puternica. Stim toti care este inamicul real, comun. Nu ma refer la detinuti ci la mediul de munca, la riscuri, la greutati. In mod normal aceasta familie nu ar trebui dezbinata, inraita, invrajbita, rupta in doua tabere adverse. Domeniul in care muncim ne ofera suficiente motive de a fi stresati. Gradul mare de sindicalizare din sistem ar trebui sa ne responsabilizeze ca lideri si sa ne induca respect. Respect pe care il datoram celor care asteapta de la noi sustinere, clarificari, actiuni, seriozitate.

Este adevarat, multi dintre noi gusta si tabloidele, stim si ca barfele se asorteaza cu cafeaua de dimineata, iar circul intotdeauna va fi un mijloc de relaxare, cat timp nu ne implica personal. Pe acest fond, un spatiu virtual in care esti liber doar sa injuri MJ, ANP si mai nou SNLP, poate fi tratament curat in momentele de frustrare cu care ne confruntam permanent. Prin urmare site-ul FSANP care a preluat in mod subtil vizitatorii fostului blog Penifest merita mai multa atentie si ne-am decis sa i-o acordam.

Federatia Maro (asa cum vom denumi FSANP de acum inainte, respectand trendul impus de Sorin Dumitrascu), organizatie care in momentul 2008 nu a reusit sa-si identifice un lider in sectorul de activitate in care este constituita, a apelat la sistemul privat. Am putea argumenta si afirmatia conform careia mai degraba sistemul privat a apelat la structura maronie. Nu ar trebui sa sune ca o dezvaluire si nici nu ar trebui ca afirmatia sa vina din partea noastra, insa nu noi am initiat disputa si cu toate acestea alegem sa procedam fair-play. Suntem acuzati in mod gratuit si inchipuit de pacturi si culori dar raspundem cu probe si afirmatii concrete. La momentul la care a candidat la presedintia Federatiei Maro, Sorin Dumitrascu era membru SNLP, isi desfasura activitatea in sectorul privat si sustinea totodata ca este membru al unui sindicat maroniu de prin Arad. Merge? Merge! In prezent Dumitrascu este directorul unei firme de audit (www.advance-mc.ro) si totodata lider sindical in sectorul bugetar.

Cu toate acestea, 8000 de salariati din sistemul penitenciar si alti zeci de lideri sindicali sunt jigniti cu tupeu si consecventa de un singur om, din afara sistemului, pentru ca au tupeul sa nu se lase reprezentati de Sorin Dumitrascu autoidentificat ca unicul sindicalist adevarat din penitenciare. Mii de colegi sunt stigmatizati ca sindicalisti galbeni, obedienti, incapabili de a-si gestiona propriile decizii, inerti si dezinteresati. Singura persoana vie, activa si dezinteresata din sistem este evident, Dumitrascu! In sedinta de dupa mitingul anti-MJ din 2009, ministrul jutitiei i-a spus cu multi martori de fata, lui Dumitrascu, ca nu trebuie sa se simta mintit pentru ca nu a fost acceptat in echipa MJ, deoarece chiar daca i s-a promis sprijin pentru ocuparea unui post in MJ, ministrul nu se poate simti obligat sa si finalizeze demersul si ca se simte liber sa-si construiasca singur echipa. Activitatea la carma organizatiei de culoare ciudata spre maronie, a inceput ca… un simplu job. In continuare Dumitrascu afirma ca apreciaza reprezentarea Federatiei Maro ca pe un job, desi noi am fi spus ca este o vocatie, o pasiune.

(va urma)

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAP PUBLISIND
tel fix +40 21 243 18 67
fax +40 21 243 18 66
tel mobil +40 720 049 435
email1: sindicat.snlp@gmail.com
email2: sindicat.snlp@yahoo.com
www.snlp.ro
www.publisind.ro
www.avantaje.publisind.ro

122 COMMENTS

 1. Pt.dlGogu,osa-ti rapund eu la cateva daca-mi dai voie:
  1-procesele sunt pe rol,se judeca,s-au castigat in prima nstanta insa definitiva nu are nimeni inca la ora actuala si SNLP Tulcea a castigat in instanta cauta in arhiva site-ului.
  2-In conditii de nesiguranta?acersta este riscul sistemului,ce vrei sa vin domnisoare virgine si matale sa le imbaiezi?iar daca va referiti la lipsa de personal este foarte veche si nici nu se va rezolva curand,unde exista la un moment dat statul aproape plin (ex.Tg Jiu se detasau oameni la Bircea,dar comparati cu alte sisteme,situatia e la fel,sunt timpuri grele.
  3-Problema sambetelor si dumincilor?Cati bugetari beneficiaza de asa ceva stiti? extrem de putini in urma cuprinderii in contractul colectiv de munca.
  4 Diminuarea cotei de echipament nu a fost acceptata ci impusa de dl Dumitrascu cand era dir prin ANP.
  5As vrea sa dati cateva exemple de infractiuni ale detinutilor incadrate in lege ca abateri disciplinare,poate a scapat si nu numai SNLP face acest tip de legi,participa ca partener consultativ,pentru aceste nereguli sunteti dispus sa iesiti in strada ?sau preferati sa vedeti mitingurile si greva la tv.Sper ca v-am fost de folos.

 2. ALOOOOOOOOOO, mai tupeu,Dumi…,ce bine am trait pe vremea ta ,esti (editat de admin),tu ai marit salariie?,nu pot sa cred ,DOMNU’tu erai cel care le taia. 😮

 3. [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Sub influenta bauturilor alcolice conform propriilor declaratii. [/quote]

  care mă rog?

 4. [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Cred ca v-ati peirdut printre cuvinte si sensuri. Era vorba de cei doi betivani care s-au inregistrat amenintandu-se cu pile.
  [/quote]

  Ca să nu uit: termenul de plural folosit referitor la înregistrare denotă o reciprocitate în ceea ce priveşte acea acţiune, deşi ştii prea bine că doar unul l-a înregistrat pe celălalt (C.D. pe P.A.)şi, aşa cum s-a stabilit în ancheta ulterioară din A.N.P., după apariţia articolelelor din J.N., a făcut acest lucru în scopul şantajului.

 5. [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Cred ca v-ati peirdut printre cuvinte si sensuri. Era vorba de cei doi betivani care s-au inregistrat amenintandu-se cu pile.
  [/quote]

  Dacă prima postare a fost una de bun simţ când ai dat de înţeles că a fost o chestie de epatare şi demoralizare între doi contracandidaţi corespunzător şi adevărului, aspect reţinut şi de J.N. în al 3-lea articol, cea de aici este destul de jignitoare şi fără rost. Nu cred că ai stat la masă cu vreunul din cei 2 atunci ca să ştii dacă erau beţi sau nu. Se putea spune adevărul: acea înregistrare a apărut imediat după HG din miez de noapte împotriva managerilor publici eradicaţi ilegal din MJ, tocmai pentru a-i discredita, deşi exista de 1 an de zile şi nu a fost analizată oficial tocmai datorită lipsei de consistenţă a afirmaţiilor din ea. Dar de aici şi până la aprecieri de natură bahică e o cale lungă stimate domn.

 6. [quote name=”generatia de sacrifi”]Dumitrascule te rog in numele a mii de colegi sa porti CELLEBRA BONETA timp de un an ,poate iti VINE MINTEA LA CAP NU LA PICIOARE,CAT DE IDIOT POTI SA FI SA BAGI IN UNIFORMA DE VARA BONETA.
  Prin asta ai demonstrat cât te duce mintea.
  Bucura-te cât mai poți sa prostești acei oameni pe care ii reprezinți.
  NU TE UIT , EȘTI UN EXEMPLAR CARE AI ARATA IMENSA PROSTIE CARE A FOST LA ,,CENTRU,,[/quote]

  Probabil nu atât de idiot ca unul care nu-şi dă seama că boneta nu e obligatoriu să o porţi pe cap şi o poţi pune sub epolet spre deosebire de şapcă, un mare avantaj în aceeaşi vară pe care o declami.

 7. Bai Dumitrascule ! La disperarea care te-a cuprins, sa stii ca nu stiu cum sa fac cu acea cusca in care te pregatesti sa intri. I-as mari portita sa intri mai repede dar ma gandesc ca e mai bine sa intri un pic mai fortat, poate se lasa si cu ceva rani. Disperatule !

 8. GOOOGULE,esti prost rau,asteapta raspuns de la liderul tau,sau el a rezolvat problema proceselor cu pile in instanta de judecata 😮 si in penitenciarele unde aveti sindicate ,nu se lucreaza samb.dum.si in sarbatorile legale?

 9. domnule teoroc raspunde-ti la cateva intrebari care puteau fi realizate de tine ca si lider de sindicat.

  1. unde sunt procesle castigate pentru diminuarile salariale cu 25%. sau poate dumneata nu stii ca au fost castigate prin tara asemenea procese.
  da-ti un raspuns sincer si nu ne aburiti.
  2. de ce acceptati sa se lucreze in conditii de nesiguranta in sistemul penitenciar, stiti la ce ma refer. valabl pentru schimburi.
  3. de ce de atatia ani nu ai rezolvat problema sambetelor, duminicilor si sarbatorilior legale pentru oamenii de la schimburi. chiar nu stiati ca ei nu au sarbatori legale sau weekend liber.
  4. de ce ati acceptat diminuarea cotei de echipament.
  5. de ce acceptati legislatia care este total in defavoarea angajatilor din sistemul penitenciar. imi place sa cred ca, cunoasteti acest sistem, dar din cate vad acceptati ca in acest mediu infractiunile din partea detinutilor sa fie considerate abateri disciplinare.
  daca vreti va insit o lista de va plictisiti de nereguli si de omiteri ale maretului sindicat SNLP sau complicitati.

  • GOOOGULE…..RASPUNS PT. pct1,UNDE CREZI TU,CA SUNT PROCESELE? LE TINE ASCUNSE ,ESTI MAI PROST CA NOAPTEA.

  • GOOOOGULE, TRIMIE LISTA CU LEGI ,ALEA CARE NU SUNT PE PLACUL TAU,SA LE MODIFICAM.PS.AI AUZIT DE CAMERA DEPUTATILOR SI PARLAMENT?..SAU LASA ,TRIMITE LEGILE…… 😀

  • gogule du-te la fsanp si intreaba acolo.
   Daca erai membru SNLP știai ca există pe rol la instante procese pt toți membrii noștrii, ba chiar avem si sentinte castigate in unele unitati, la altele ne judecam inca.
   Si cel mai important toate cheltuielile cu procesele sunt suportate de sindicat, oamenii noștrii nu plătesc nimic, nu ca la voi .

 10. nu a dat niciun examen in toata cariera lui de lucrator in penitenciare,a fost nimit de Monica Macovei.Nu vei primi raspuns la intrebarea asta.Marele DGA Dumitrascu nu a fost bun nici ca agent in foisor,o nulitate a sistemului,pe care cat l-a pastorit,nu condus l-a distrus. 😉

 11. DOMNULE DUMITRASCU ,AI SA CAZI RAU DE TOT,VEZI SA NU SE INTOARCA BOC CU FATA SPRE PENITENCIARE SI SA VADA CA LA 500 ppl ,SUNT 400 DE CADRE.STAI LINISTIT CU POLITIA,SAU MAI AI DATORII SI PE ACOLO,NU LUAI CEVA BANUTI SI DE ACOLO?,ce functie aveai?.

  • Probabil daca nu poate aranja cu cei doi betivi de la SNAP TG. OCNA ,va trebui sa-si suplimenteze veniturile ,,ajutand” la transferul colegilor din MAI.

 12. STEFANE ,AM VAZUT CINE ESTE DUMITRASCU .O SA IAU LEGATURA CU TINE,OAMENII DIN SINDICATUL PE CARE IL REPREZINT, VOR SA NE RETRAGEM DIN FEDERATIE. PS.RAILEANU PLANGEA PE UMARUL MEU SA ATRAGA VOTURI,ACUM SE DA VITEAZ.ASA CRED CA A FACUT SI CAND ERA LA SNLP.

 13. …..Mai cauta pe cineva,sa mai denigram si noi,vezi sa nu fie membru F.S.A.N.P.

 14. Dumi,spune oamenilor ca toate informatiile le ai de la S.N.L.P.,spune cum te milogesti pe la usi, cu reportofonul in buzunar………..ai tupeu maxim”maxim am spus”,cunosti cliseul.NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA,ARUNCA NOROI CAT VREI,SI AI GRIJA SA NU TE STROPESTI.

 15. ce incerci sa faci?,unde ai fost cand se purtau negocieri pe legea salarizarii,PENTRU CA FRATELE TAU ‘cel mare’,PE CAND ERA LA UN CHEF, A SPUS CA NU A PARTICIPAT NIMENI, DE LA SINDICAT.

  • Nu inteleg. Cine e fratele mai mare? Pe ce lume traiti? Ati facut macar minimul efort de a citi informarile in legatura cu subiectul?

   Dar, poate e doar o neintelegere. Reveniti va rog cu clarificari.

 16. DUMI,vezi ca nu esti pe pnifest.Frate nu te mai obosi sa scrii,ai grija de oamenii pe care_i reprezinti>Ce te agiti asa ?

  • Ba o sa raspund. Stiu exact unde sunt si stiu exact pe cine si ce trebuie sa reprezint. Multumesc totusi de sugestie, dar o sa va rog sa acceptati ca trebuie s-o ignor.

 17. Bai sindicalistule astea sunt zdrente nu e uniforma.Tu ai vazut ce masuri sunt?Ce calitate are materialul? Tu ai contrafacut caietul de sarcini pentru firma producatoare de echipament care intre timp chiar cand erai DGA s-a desfiintat?NU AI DREPTUL SA VORBESTI DE ECHIPAMENT.

  • 🙂 si aveti impresia ca eu ma ocup cu masurile? Nu.

   Da, materialul poate fi mai bun. Nu, caietul de sarcini n-a fost contrafacut si a fost verificat si paraverificat.

   Ba da, am dreptul sa vorbesc avand in vedere ca in ultimii 10 ani s-a facut echipament o singura data si m-am ocupat de asta.

   Se putea mai bine. Poate. Deocamdata n-am vazut si au trecut o gramada de ani.

 18. Dumitrascule te rog in numele a mii de colegi sa porti CELLEBRA BONETA timp de un an ,poate iti VINE MINTEA LA CAP NU LA PICIOARE,CAT DE IDIOT POTI SA FI SA BAGI IN UNIFORMA DE VARA BONETA.
  Prin asta ai demonstrat cât te duce mintea.
  Bucura-te cât mai poți sa prostești acei oameni pe care ii reprezinți.
  NU TE UIT , EȘTI UN EXEMPLAR CARE AI ARATA IMENSA PROSTIE CARE A FOST LA ,,CENTRU,,

  • Stimate domn

   Nu stiu cat de idiot sunt dar pot sa va spun ca boneta a inventat-o cineva in 2004 pe vremea cand subsemantul nu se ocupa de echipament pentru d’alde dumneavoastra.

   Poate ca am demonstrat ceva dar dumenavoastra demonstrati ca sunteti neinformat si nepamantean,

   Nu ma uitati, traiti asa cum stiti> Sper sa fiti fericit! 🙂 Eu o sa ma distrez de buna seama

   • Intrebarea mare este de ce ati preluat-o la urmatoarea uniforma,despre cota de echipament puteti sa ne contraziceti ca pe timpul dvs a fost redusa la 1500 de lei?unde o treceti la realizari?

    • Nu pot decat sa va spun ca atunci s-a facut echipament si ca dreptul este la echipament nu la bani si la umblat in zdrente. Sau nu mai conteaza?

   • Bucura-te cât mai poți sa prostești acei oameni pe care ii reprezinți.
    Felicitari ai intrat in mecanismul care iti arata adevaratul ,,CARACTER”

 19. Penifestul v-a promovat, domnilor SNLP-isti, iar acelui fenomen unic – sindical, cultural, social (decideti dumneavoastra ordinea) se datoreaza deschiderea la minte a mii de functionari publici, curajul de a participa a decizii, cultura civica si sindicala si, nu in ultimul rand, izvorul de idei si decizii, inclusiv pentru conducerea ANP, cu care aveti tandreturi din ce in ce mai interesante in ultima perioada.

 20. Dle dumi suteti o persoana controversata si contestata de foarte multi oameni indiferent de culoare,ca va impinge la aceste atitudini fata de SNLp dar in prezent si fata de clasa aceasta nenorocita politica,ii denigrati pe blog continuu (asta am observat eu) ,pe politicieni si ANP acum nu stiu la ce ajuta membri in prezent aceasta atitudine ce ati obtinut pt. ei prin aceasta atitudine,ce avantaje credeti ca are sistemul de sustineti transferarea celor de la MAI ( fara suparare dar cu o vehementa greu de inteles,pt. mine chiar ilogica,decat daca urmariti un interes ascuns ar avea logica),sa nu-mi vorbiti de ore suplimentare cand 80% din unitati le recupereaza iar daca mai raman pt. asta sunt sindicatele castiga in instanta si in 4 ani oamenii ia banii actualizati cu coeficient de inflatie cum ar fi 7-8%,exista un puseu pozitiv de ppl acum in sistem dar recunoasteti ca in 2-3 ani trendul va fi de scadere al nr. ppl din sistem atunci ce facem daca transferam habotnic fara o analiza,la acest aspect sunteti pe aceiasi lungime de unda cu ANP ce sa inteleg ca sunteti unealta ANP-ului,acei disponibilizati trec printr-o comisie care in urma unor criterii ii disponibilizeaza,credeti ca pt. noi sunt buni ce la altii au fost mai putini buni?eu nu cred,imi pare foarte rau de colegii din MAI insa nu e vina celor de la Penitenciare,la alegeri pe la tara sa nu se mai implice in politica sai sa voteze bine.

  • Nu sunt deloc controversat am doar cativa care imi pun pe seama diverese prostii fara vreun suport.

   Nu denigrez SNLP continuu, ce vedeti este doar o reactie fata de Sindicatul Galben conform deciziei Conferintei Nationale FSANP.

   Sustin transferarea celor de la MAI avand in vedere ca nu putem face concursuri si pentru a reduce deficitul de persinal.

   Restul, ce le puneti dumneavoastra in carca… va doresc doar sa ajungeti in situatia lor si sa va intalniti cu dumneavoastra.

   • Nu inteleg de unde atata grija fata de cei de la MAI,v-ati consultat preseditnii si membri sunt de acord in majoritate cu aceasta masura,pe mine m-a intrebat Presedintele SNLP de la mine si i-am spus clar ca nu.Cum ganditi dvs este posibil ca in anii urmatori sa ajung in situatia lor,dar atunci o sa va doara in cot.

    • Asa e, nu intelegeti. Din pacate nu va pot ajuta in aceasta situatie. Nu pot decat sa va explic pentru a mia oara ca este o oprotunitate de a acopri deficituld de personal. Dar, n-o sa intelegeti.

     • [quote name=”Sorin Dumitrascu”]este o oprotunitate de a acopri deficituld de personal. Dar, n-o sa intelegeti.[/quote]
      Eu chiar nu pot intelege. Nu aceleasi argumente au fost folosite atunci cand au ajuns magistratii in penitenciare?

     • Nu. Argumentele pentru aducerea magistratilor au fost abuzurile directorilor de penitenciare. Chiar nu intelegeti.

 21. Dumi,ai inebunit,militantule sindical,cum dracu sa rezolvi tu o problema in sistemul penitenciar.Te ocupi cu intrigi daca se raspunde ai motiv sa denigrezi.Ai grja de oameni,multe din problemele pe care le are sistemul ,de tine sunt acutizate.Nu mai asmuti oamenii ,tu esti problema ,DACA DISPARI ,dispar si ele……

  • Poate ca va supara dar eram militant inca de pe vremea cand nu existau sindicate. Sunt primul care am castigat un procs impotriva MJ chiar daca au fost destule repercusiuni.

   Dupa cum vedeti nu denigrez. Doar constat si oricat de suparator as fi n-am sa dispar doar pentru ca nu ma simpatizeaza cineva.

   Problema nu sunt eu, problema e acolo eu doar v-o arat.

   • [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Poate ca va supara dar eram militant inca de pe vremea cand nu existau sindicate. Sunt primul care am castigat un procs impotriva MJ chiar daca au fost destule repercusiuni.[/quote]
    Cunosti proverbul: Interesul poarta fesul? Ce legatura are cu militantismul?

    • Da cunosc proverbul dar raspunsul meu are alt sens. Unii s-au trezit acum curajosi luptatori cu sistmul. Subsemnatul facea asta si o face fara protectia anonimatului si fara sa aiba un interes musai personal (eg toate drepturile castigate pentru functionarii publici cu statut special eu neintrand in acea actegorie).

  • sa nu uitati colegi snlp-isti ca v-ati nascut avand mama pe VASILESCU si tata pe STANISOR, ADICA DIN DISPOZITIA A.N.P. in timp ce F.S.A.N.P. s-a nascut prin forta proprie a unor agenti dispusi la sacrificii imense.Asta am admirat la ei

   • [quote name=”raileanu”]F.S.A.N.P. s-a nascut prin forta proprie a unor agenti dispusi la sacrificii imense.Asta am admirat la ei[/quote]
    Si tu unde erai atunci? Cati dintre cei care s-au expus atat de mult in prima faza mai sunt astazi activi in conducerea FSANP? Faptul ca au disparut cam toti nu spune nimic? Majoritatea s-au retras pentru a face loc unor genii precum Raileanu & Comp. sau poate din jena pentru ce a ajuns FSANP?

    • Dupa cum se vede FSANP este o problema pentru ANP, MJ si Sindicatul Galben. Deci isi face treaba. 🙂

     • Sigur ca va faceti treaba.Destabilizati miscarea sindicala.Oare ce veti obtine in schinb, si de la cine?Cred ca timpul ne va arata.Domnule Dumitrascu, daca nu doriti functii in MJ sau ANP de ce a-ti cerut in fata instantelor de judecata repunerea in functia de DGA?

   • Taie-ti un deget daca esti dispus la sacrificii.Taie-ti un deget slav al lui Dumitrascu……..asa poate va primesc si pe voi in yakuza.

 22. Mai nou, disperarea il impinge in acea cusca in care va muri ca un caine obosit de atata ura, dusmanie si incercat de ganduri negre. Disperarea nu consta in altceva decat in faptul ca in acest moment constientizeaza declinul sau pe linie sindicala. Si pentru asta, incearca sa muste orice si pe oricine din orice pozitie chiar daca pica in penibil. Nu mai are nimic de pierdut cainele fsanp-ist.

  • O sa va dezamagesc, dar nu sunt nici disperat nici obosit nici nu urasc. Incerc doar sa raspund la intrebari.

   FSANP este o organizatie stabila si in legalitate, spre deosebire de SNLP care nu reuseste sa produca dovezi. 🙂

 23. 3. Daca intrebati de realizari, lista este mult mai lunga si ati simtit totul in buzunar si in viata de famlie.

  4. In 2006 s-a facut echipament, 5 ani inainte nu 5 ani dupa nu. … Dreptul legal este la echipament, nu la banii pe echipament si la umblatul in zdrente.

  5. Nu mi s-a promis nici un loc nici n-am cerut. Minsistrul s-a referit la anularea HG prin care intr-o seara mi s-a desfiintat postul si a facut asta tocmai ca sa induca ideea ca am ceva de vandut. N-am si nu voi avea.

  Cu multumiri

  • Te referi la chestiile alea confectionate din materiale de proasta calitate???Altceva mai bun nu s-a gasit la vremea aia???Acela este echipamentul?Te-ai gandit ,,luminate” ca pe timp de vara ne prajim la propiu in el?De pantaloni scurti ai auzit?

   • In primul rand va informez ca „chestiile alea” au fost puse in acte normative in 2004 si nu din culpa subsemnatului. Calitatea materialelor e intr-adevar de discutat si putea fi imbunatatita.

    Singura mea vina stralucite este ca m-am straduit sa se faca echipament si sa nu mai aratam ca dezertorii.

    Am auzit de pantaloni scurti nu prea am vazut la nici o institutie romaneasca. Puteti desigur propune si sunt sigur ca veti auzi multe urale

    • Trebuie sa ne raportam NUMAI la modelul autohton???Uitati-va la compunerea echipamentului in alte state ……mai civilizate decat noi ce este drept, ori preferam modelul sovietic stalinist???Iar daca calitatea materialelor lasa de dorit, de ce nu a-ti intreprins nimic la momentul respectiv cand erati DGA?Ori echipamentul trebuia confectionat NUMAI din acele materiale achizitionate probabil ,,NUMAI” de la un anumit producator ori distribuitor???Ca asa se obisnuieste pe la noi…….

     • Citesc cat pot dar inca nu suntem nici in Asia nici in Africa si oricum modelul nu mai este demult cel stalinist.

      Constatarea in legatura cu calitatea materialului nu s-a facut din pacate post perioada mea de marire, altfel as fi facut.

      Din pacate nici nu s-a mai facut alt echipament ca sa se imbunatateasca.

     • Aveti perfecta dreptate.Suntem in Europa.Raportati-va la modelele statelor membre U.E.

    • Si actele normative nu pot suferi modificari ulterioare???Le-am numit ,,chestiile alea” deoarece chiar sunt confectionate necorespunzator…..iar materialul folosit…….am facut deja referire la calitate acestuia…..de aici nu ,,echipament” ci ,,chestiile alea” 😉

     • Oh, ba da. Ar fi trebuit sa se intample asta, din pacate am licarit scurt si n-am avut vreme sa ma ocup si de asta. Deocamdata va raspund dumneavoastra si ma straduiesc sa nu ma pierd in repetitii. Pe viitor o sa ma ocup si de asta daca Stefan n-are vreme.

     • Imi pare nespus de rau ca nu v-ati ocupat cand trebuia.Cand ocupati functia care va permitea si totodata va obliga sa faceti asta.Nu credeti ca este tardiv sa cautati scuze acum, ori sa faceti promisiuni desarte?Sau aveti vreo confirmare ca veti fi repus in functie?

  • NU cumva datorita calităților manageriale ale lui Dumitrașcu au crescut salariile in 2007 și la MApN și MAI?
   Dumi nu iti asuma merite ca nu le-ai avut.
   In august 2006 au aparut OG 56 care marea coeficienții la MApn, OG 57 care mărea coeficienții la MAI și bineînțeles ca și la penitenciare a trebuit sa se faca același lucru, doar suntem in sistemul de apărare și a apărut OG64.
   Guvernul de atunci a avut ceva interese electorale.
   Nu e meritul tau, nu mai minții oamenii.

   • Nu-mi asum decat ce s-a intamplat. In august a aparut OUG pentru penitenciare in noiembrie pentru tot sistemul. E doar istorie.

    Meritul nu e al meu. Meritul e al elor care au lucrat pentru asta insa nu incercati sa rastalmaciti istoria pentru ca este simplu de probat cine pe cine a urmat.

    Adevarul e ca atunci salariile au cescut cu 40% in sistemul penitenciar si dupa noi au venit si ceilalti din sectorul e aparare ordine publica si siguranta nationala.

    Poate v-a scapat momentul fiind in calitate de simplu receptir, dar eu am fost acolo si stiu ce s-a intamplat.

    • Ai rateuri de memorie
     Uită-te pe LEX
     Pe 30 aug 2006 au fost publicate OG pt mărirea coeficienților la MApN, MAI, MAE și sănătate și dupa aia pe 31 s-a publicat OG64.

     Deci noi am fost după MApN și restul bugetarilor, ca de obicei.

     Revino-ți, a fost o decizie politică, nu ai mișcat un deget.

     In schimb la modificarea OMJ de echipare da, ai fost piua întâi.
     In nota de fundamentare prin care cereai ministrului sa reducă norma cu 30%, pe 4 pagini ai explicat că echipamentul este prea mult, cheltuielile prea mari și trebuie sa luăm de la cadre și să mutăm la cheltuieli materiale pt. deținuți.
     Zbatere mare ca doar răspundeai de economic și aveai mari interese la achizițiile din sistem.
     Si la desființarea GAZ-urilor ai avut un rol de prim solist.
     Tot interese, chete ring,comisioane etc.
     E adevărat ca nu ai ciugulit doar tu, au fost și altii de prin unități și ANP si astfel au uitat să transmită sesizarea la parchet.

 24. 1. Da. Sunt administratorul a doua firme – nu una, SC IZone MC SRL si SC Sid Invent Consulting SRL.

  In ultimii 2 ani n-am reusit sa castig bani cu dansele ocupandu-ma de FSANP. Se poate evident verifica.

  Daca cineva este inetresat de relansarea firmelor de consultanta ale subsemnatului sunt dispus la orice forma de colaborare.

  2. Cand eram „mare sef ANP”, nu eram deloc un caine. Atunci au fost introduse si puse in practica drepturi precum chiria, transportul, orele suplimentare si v-a cescut salariul cu 40%. …

  • Dumi……….nu din pricina timpului pretios alocat FSANP nu-ti merg afacerile………….ci pentru ca probabil esti cam incapabil sa le conduci daca nu ai un scaunel caldut pe care odata asezat sa te ajute in promovarea maretelor tale idei de afaceri. 😆 AAAA…..Te mai ocupi cu ,,admiterea” la Tg. Ocna???Cunosc un lider maxim de-al tau care ar avea nevoie sa-l ajuti………. 😆

   • Starea mea de capabilitate o decid altii cu siguranta nu dumneavoastra. Faptul ca nu am pre castigat nu inseamna ca n-am castigat, ineamna doar ca le-am trecut pe un plan secund.

    ANP se ocupa de admiterea de la Targu Ocna, FSANP va desemna doar observatori. In ceea ce priveste alti lideri maximi nu ma proonunt nefiind in cauza.

    • Domnule Dumitrascu cred ca stiti la ce admitere fac referire…….la modul cum a-ti fost numit D.G.A candva…….si adevaratul motiv…….nu cel aparent al destituirii…….Sau evitam subiectul ???

     • Stiu la ce admitere faceti referire in mod evident si mai stiu si ce a aparut in Jurnalul. O inregistrare in care doi concurenti se laudau cu pile printre care Radu Berceanu si Sorin Dumitrascu. Si dumneavoastra la urmatorul chef ma puteti desemna drept pila si asta nu inseamna nimic.

      Adevaratul motiv al incetarii ordinului de detasare, nefiind vorba de destituire iar ministrul precizand in comunicat de presa ca nu-mi imputa nimic profesional, a fost acela ca trebuia sa vina altcineva in locul meu asa cum se intampla cand se schimba ministrii.

      Dar… va reamintesc ca discutia era despre SNLP si despre neindeplinirea unor conditii de legalitate din anumite interese.

     • Cum a-ti ajuns D.G.A???Prin concurs cunva??? 😆 Asta ca tot promovati in ultima perioada de timp ideea de concurs …….Sa nu intelegeti gresit……nu sunt un sustinator al imputernicirilor….Dar dumneavoastra aveati aceeasi parere despre acestea si atunci, ori abia acum aveti aceasta revelatie??? 😆

     • Da. Am ajuns DGA, fiind manager public, dupa ce am sutinut cateva zeci de probe. Cred in concurs si am crezut in concursuri intotdeauna. N-am picat niciunul si nici n-am de gand.

      Dar… discutia nu era despre subsemnatul era despre legalitatea functionarii SNLP.

     • Mai concret daca se poate……..pt. functia de D.G.A ai dat sau nu concurs???Simpla intrebare…….mai dificil cu evitatul raspunsurilor directe…..dar cu unii interlocutori merge nu….domnule Dumitrascu???

     • Direct, viteazule. Direct. Da. Am dat concurs pentru functia de manager public, care presupune ca pot promi atributii sa coordonez o institutie. Asta e legea pentru managerii publici, d-ia a fost si atat de usor doar sa-mi schimbe fisa postului la venirea lui Quariu.

     • dumitrașcule, abia acum ai să vezi câtă lume te urăște. Ai să constați că așazisele recorduri de audiență din bogurile tale, erau de fapt o joacă de copii și de fapt adevăratele comentarii nu le-ai publicat niciodată. Ai avut grijă de postacii tăi.

     • Da?! Nu prea cred. N-am vazut decat oameni prost informati si o actiune indelungata in acst sens. 10 oameni nu mi se pare o tragedie. Sa fim noi sanatosi ca suparati sunt tot timpul.

     • Am cam inteles ca guvernantii acestei minunate tari au aruncat pisicuta moarta in cutea sindicatelor, si vor negocia numai cu cei ce au ca membrii de sindicat 50%+1 din numarul de angajati.De aici si pana la ceea ce face Dumitrascu in disperarea de a castiga membrii ca sa poata si el sa fie bagat in seama nu este o cale atat de lunga.Le face jocul…….intrebare este daca o face intentionat din interes personal ca pana acum…..sau la comanda altcuiva??? 😆 Spune vandutule…..cum ajungi la 50%+ 1 ??????Iti sugerez eu…….da-te bine pe langa Aliodor Manolea 😆

     • Ati inteles bine, doar ca FSANP la acest moment este o organziatie sindicala reprezentativa spre deosebire de SNLP.

      VAndut nu sunt si n-o sa fiu iar pentru negocierile la nivel de grup de unitati suntem pregatiti asa cum am fost de fiecare data.

      Nu stiu cine este Aliodor Manolea, trimiteti-mi va rog ceva detalii.

     • Pregatiti cu ce anume???Va pregatiti, va incalziti…….dar ramaneti pe dinafara….HAI RECUNOASTE ODATA.Ca numarul de membrii ca sa puteti participa nu il aveti.Cum iti vei reprezenta oamenii daca nu puteti participa??? 😆 PUBLISIND il are……….SNLP este afiliat PUBLISIND.Trage singurel concluzia.

     • Vorbim de Publisind sau de SNLP? Asta si spunea, vom fi pregatiti. SNLP nu exista.

     • ce fraier iești. Nu vezi că râzi de tine însuți. 😆 😆 😆

     • Poate. Diferenta e ca sunteti singurul care nu stiti sa reactionati decat ca de pe camera.

     • Asta ne mai lipsea…….sa ajunga si Radu Berceanu presedintele unei federatii sindicale din A.N.P.Chiar……ah ce ,,rau’ sunt azi…..imi puteti spune cum s-a modificat peste noapte statutul FSANP……pentru ca o persoana din afara sistemului sa poata fi aleasa in fruntea federatiei???

     • Cred ca v-ati peirdut printre cuvinte si sensuri. Era vorba de cei doi betivani care s-au inregistrat amenintandu-se cu pile.

      Sunteti in eroare. Statutul FSANP ca si cel al SNLP permite alegerea membrilor de sindicat ori subsemnatul la data alegerii era membru de sindicat. Greu nu?!

     • In ce sindicat daca-mi este permis……si mai ales cum a-ti dobandit calitatea de membruu nefiind angajat??????USOR…

     • Fara suparare dar din nou nu raspundeti la partea a doua a intrebarii.Apoi veti spune iarasi ca m-am pirdut in detalii.Este necesar sa repet sau recititi si raspundeti???

     • Betivani????Convenabil nu?Oare acelasi ministru care v-a numit acolo fara concurs a dat si declaratia conform careia nu avea nimic sa va reproseze???
      Sa nu uitam de ciolane ravnite si neobtinute…..daca nu doresti functii de ce ai actionat in instanta pentru recuperarea postului pierdut de DGA?Tot un raspuns simplu usor si la obiect ca si in cazul 50%+1…..va incalziti la perete si ramanti pe langa ring…CAND AI SA RECUNOSTI ASTA DESCHIS???

     • Sub influenta bauturilor alcolice conform propriilor declaratii. Nu, declaratia a dat-o Chiuariu, cel care m-a schimbat.

      N-am actionat in instanta pentru recuperarea postulu de DGA ci pentru anularea HG prin care am fost dat afara de la ANP.

      Inca o data. Nu ma intereseaza nici o functie in ANP sau MJ.

     • Asta ne lipseste…..sa ajunga si donmul Radu Berceanu presedinte de federatie in sistemul A.N.P.La modul cum se poate schimba statutul FSANP peste noapte astfel incat o persoana din afara sistemului sa poata fi aleasa presedinte sincer nu ma mira nimic.Va amintiti ceva domnule Dumitrascu?Suna cunoscut??? 😆

     • Cred ca vorbiti despre lucruri pe care nu le cunaosteti. Alegerea subsemantului este validata in instanta si s-a facut conform statutului care n-a trebuit modificat.

      Stiu ca altceva vi se livreaza de la centru, dar poate mai filtrati si nu luati in seama toat gogomaniile.

     • FSANP, cred ca am mai spus de cateva zeci de ori. Asa cum Stefan Teoroc are contract de munca la SNLP. Cat de greu paote sa fie?!

     • Revenind la obsesia si totodata cosmarul dumneavoastra numit S.N.L.P..
      Guvernantii acestei minunate tari au aruncat pisicuta moarta in cutea sindicatelor, si vor negocia numai cu cei ce au ca membrii de sindicat 50%+1 din numarul de angajati.De aici si pana la ceea ce faceti dvs. domnule Dumitrascu in disperarea de a castiga membrii ca sa puteti fi bagat in seama nu este o cale atat de lunga.Le faceti jocul…….intrebare este daca o face intentionat din interes personal ca pana acum…..sau la comanda altcuiva??? :lol:Cum ajungi cu FSANP la 50%+ 1 ??????Iti sugerez eu…….da-te bine pe langa Aliodor Manolea 😆

     • SNLP este doar o problema marginala nu poate si nu va fi un cosmar. Momentan legal nu exista.

      Inteleg ca nu va puteti concentra decat daca va repetati dar ca sa nu va las neraspuns va comunic ca la momentul negocierilor vom fi pregatiti asa cum amm fost de fiecare data.

     • Se pare ca n-ati urmarit ratacirile colegului care a repetat de foarte multe ori acelasi comentariu.

      Incercati totusi sa ramaneti in limitele unui dialog civilizat, mai ales ca toata discutia asta nu are alt scop de a acopri micuta jena legala a SNLP.

     • Am repetat comentariul in speranta ca veti raspunde la intrebare fara sa ocoliti raspunsul miseleste.Nu incercati sa induceti in eroare chiar pe toti interlocutorii publicand doar articolele care la o prima vedere superficiala v-ar avantaja.Si acolo discutia poate continua, dar din moment ce v-am adresat o intrebare la obiect cred ca ar fi cavalereste sa raspundeti DIRECT.50%+1 CUM FACETI???

     • dar despre deciziile de numire semnate când v-ați autoîmputernicit la comanda ANP fără a avea competența?

     • 🙂 Cum se poate asta? Cred ca va dati seama ca tocmai ati spus o mega-prostie mai ales ca ti vazut sper cum arata o decizie cu stabilirea atributiilor comenzii.

      Dar, probabil ca nu e vina dumneavoastra. Asta vi se transmite de la centru asta spuneti si dumneavoastra mai departe. Incercati totusi sa ganditi singur.

    • Nu ne spui și ce asociați ai în firmele tale? Așa pentru fraieri.

     • Asociat unic. Insa problema nu e subsemnatul. Problema e una juridica pentru SNLP si raspunsul care nu e altceva decat un atac la persoana inutil.

      Faptul ca inventati lucruri despre mine sau ca va zbateti in fabulatie nu rezolva hiba legala a SNLP si a grupelor sindicale.

     • Referitor la imaginara hiba legala a S.N.L.P, de ce nu transati problema in instanta de judecata???Ori sperati sa castigati cateva sindicate prin brambureala asta, inainte de a se pronunta instantele si a se demasca ca mintiti???P.S.: Va multumesc pentru faptul ca v-ati corectat limbajul referitor la termenii legal si ilegal. 😉

  • [quote name=”Sorin Dumitrascu”]In ultimii 2 ani n-am reusit sa castig bani cu dansele ocupandu-ma de FSANP. Se poate evident verifica.[/quote]

   Ce se poate verifica? Faptul ca nu ai castigat bani sau faptul ca te-ai „ocupat” de FSANP?
   1. De vina pentru faptul ca nu ai castigat bani, in mod sigur, este prostul management. Si daca nu reusesti sa fi un bun manager atunci cand este vorba de interesul personal cum poti sa pretinzi ca poti fi un bun manager atunci cand vine vorba de interesul colectiv? La asta nu te-ai gandit?
   2. Nimeni nu-si face firma doar de dragul de a fi patron. Orice firma fara activitate presupune cheltuieli care trebuie suportate de cineva. In conditiile in care firmele nu aduc nici un profit de unde este sustinuta activitatea? Singurul raspuns logic este ca din alte surse. Daca alte surse nu inseamna decat salariul de la FSANP, atunci cat de mare este acest salariu daca poti sa sustii doua firme neprofitabile si mai trebuie sa-ti intreti si familia? Doar intreb.

   • Acum, ca ma credeti sau nu e alta discutie. Puteti desigur sa0mi faceti si procese de pesupunri.

    Realitatea e ca n-am avut timp sa ma ocup motiv pentru care n-am prea castigat bani. Nu va place faceti-va dumneavoastra 10 firme si fiti activ si profitabil.

    In discutie nu e insa prsoana subsemantului ci faptul ca SNLp deocamdata este in ilegalitate oricat de utila vi s-ar parea apararea prin atac la persoana

    • [quote name=”Sorin Dumitrascu”] Realitatea e ca n-am avut timp sa ma ocup motiv pentru care n-am prea castigat bani. Nu va place faceti-va dumneavoastra 10 firme si fiti activ si profitabil.[/quote]
     Cred ca pe nimeni nu intereseaza ce-mi place mie, nici daca mi-am propus sa-mi fac 10 firme, sa fiu activ sau sa devin profitabil. In schimb cred ca multi ar trebui sa se intrebe cum poti reusi atunci cand este vorba de interesul colectiv in situatia in care nu reusesti acolo unde primeaza interesul personal. E vorba de conducerea unei entitati, evident.
     [quote name=”Sorin Dumitrascu”] In discutie nu e insa prsoana subsemantului[/quote]
     Corect. Eu doar ma intrebam cat de mare va este salariul la FSANP.

     • Deocamdata Conferinta Nationala a FSANP este multumita de subsemnatul. Daca nu va suparati dansii decid avand in vedere ca dansii m-au ales si cred ca nu m-ar accepta doar ca sunt frumos si fost director.

      5.000 RON Brut dupa cum puteti vedea din declaratia de avere.

    • In discutie nu e insa prsoana subsemantului ci faptul ca SNLp deocamdata este in ilegalitate oricat de utila vi s-ar parea apararea prin atac la persoana[/quote]…..BUN……..O intrebare daca-mi permiteti stimabile….AVETI HABAR CE INSEAMNA LEGAL SI CE INSEAMNA ILEGAL SAU ILICIT???Cum puteti face referire la asa ceva?S.N.L.P ca va place sau nu functioneaza in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile……macar asta stiti ce inseamna???

    • Am cam inteles ca guvernantii acestei minunate tari au aruncat pisicuta moarta in cutea sindicatelor, si vor negocia numai cu cei ce au ca membrii de sindicat 50%+1 din numarul de angajati.De aici si pana la ceea ce face Dumitrascu in disperarea de a castiga membrii ca sa poata si el sa fie bagat in seama nu este o cale atat de lunga.Le face jocul…….intrebare este daca o face intentionat din interes personal ca pana acum…..sau la comanda altcuiva??? 😆 Spune-ne domnule Dumitrascu…..cum ajungi la 50%+ 1 ??????Iti dau eu o idee tare…….da-te bine pe langa Aliodor Manolea 😆

     • Ok. Nu va puteti concentra. Cititi va rog raspunsurile anterioare. Suntem in ordine nu va faceti griji.

     • Iar dumneavoastra nu raspundeti direct la intrebarile care va deranjaza.Da sau nu, sunt raspunsuri edificatoare cand va sunt adresate intrebari la obiect.

  • Ma mir ca nu ti-au facut statuie….., dar te poate ingropa pana la glezne si da cu var… 😆 😆

   • Nu mi-am facut decat treaba. Sau, cel putin am incercat. Nu cred ca se pune problema de statuie.

 25. Dumi, stiam eu ca ti s-a promis unloc iti place ciolanul,dar ai luat teapa nu fi trist o sa vina un alt soare in 2200.Ciolanele le urmaresti matale si acum te razbuni ,bravo DUMi si presedintilor care nu vad de copaci care-l sustin inca 10 la numar,din ce in ce mai putini.Pe mine ma intereseaza salariul meu,drepturile mele nu luptele pe ciolan pe care le duce dumi,vai de capul FSANP cu asa lider.

 26. De reducerea cotei de echipament la 1500 de lei a uitat ca el a fost artizanul acestei nereguli si alaramele ilegale pe la Craiova el stand prin restaurante si radea de fraieri sa arate cine e el,le-a uitat si pe acestea,pacat de membri Fsanp care nu-si dau seama de inetresele personale ale lui pe care si le urmareste prin aceasta functie. 😳 😳 😳

  • Am fost artizanul singurei echipari din ultimii 10 ani si al reluarii platilor suspendate. restul e fabulatie.

   Alarme ilegale n-au fost si n-aveau cum sa fie. E drept insa ca la PMT Craiova dupa doua evadari lucrurile nu stateau prea bine.

 27. CU SIGURANTA ,Dumitrascu este un caine,a uitat cum se comporta cand era mare sef la A.N.P?

  • Daca-l intrebi, are doar realizari. Isi aminteste doar de cresteri salariale si strategii.

   • De ce nu ma intrebati? Pot sa va fac o lista. Poate Stefan Teoroc sa faca macar o lista cu 10%?

    • Începe cu angajamentul și iertăciunile din fața lui lăpădat, fraiere.

     • In primul rand ca nu exista asa ceva. Am avut vreo 6 sanctiuni date de personajul in cauza si n-am cedat. 🙂

      Incercati daca se poate sa nu va simtiti in familie cand va adresati unor oameni chiar si pe net.

      „Fraiere” e totusi un termen care nu va onoreaza.

     • Nu stiu, de unde as sti? Intrebati la cineva care s-a ocupat de trucarile la acre faceti referire.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)