www.snlp.ro Web analytics

Dupa 5 ani de foame, salariatul minim pe economie se revolta. Comunicat

Avand in vedere relatia de colaborare cu FNSA si Cartel ALFA, Federatia PUBLISIND la care este afiliat SNLP, a sustinut actiunile sindicale organizate in cursul zilei de astazi. Click pe imagine pentru comunicat integral.

 

Captura de ecran din 2015.04.30 la 22.57.48

36 COMMENTS

 1. la Galati, noi ca simpli salariati ne asumam riscuri, am ajuns sa lucram cate un angajat pe 2-3 posturi, daca ei nu vor sa ne dea banii (cei 75% pt. sambete si duminici si sarbatori legale), de ce sa mai acceptam sa muncim???? sa muncim degeaba??? sunt acumulate foarte multe ore suplimentare si sunt foarte multe zile de concediu din anul trecut care nu au fost luate… Concediile din 2014 se vor termina spre sfarsitul anului 2015 … Incotro ne indreptam??? Mai avem timp sa asteptam??? Ce sa mai asteptam???

 2. Oful e altul , salariile se fac pe 5-7 iulie, rectificarea o sa fie mai tarziu, atat cat sa n-o prindem….concluzia…pana in august nu mai asteptati, ca asteptati degeaba banii pt.restante …facem pariu?

 3. Of, draga agentule de penitenciare, la unele lucruri merita dat raspuns, dar cand se lasa intunericul peste ratiune, mai bine gasesc ceva mai bun de facut. Te las cu suspiciunile tale, desi nu realizezi ca tragi un sut in singura baricada pusa in fata abuzurilor si te lasi singur descoperit prin astfel de afirmatii.

  Alaltaieri, la MJ am cerut un angajament scris din partea ministerului in acest sens. Nu va da niciun minister niciodata asa ceva. Insa tot ministerul, altadata sceptic si calculat in afirmatii, acum garanteaza ca nu e niciun risc. In functie de data rectificarii.

  Daca rectificarea preconizatra in iulie nu se produce pana in data salariilor (10 iulie) poate fi o intarziere dar nu mai mult de august iar sumele se dau retroactiv deci nimeni nu va pierde nimic.

  Ne mint ei, va mintim si noi. Daca ne mint, la data respectiva vom avea ocazia sa-i injuram toti cu drag. Dar nu credem ca va mai fi cazul!

 4. Nu stiu de ce dar cred ca in Iulie se va invoca iar sintagma „Nu sunt destui bani la buget pentru a se achita integral restantele din ianuarie pana in iunie inclusiv”. Daca nici in Iulie nu se dau banii retroactiv, dar toti banii inseamna ca cineva ne abureste. Si nu vreau sa cred ca acel cineva care ne duce cu zaharelul este sindicatul.

 5. Nu stiu cine pe cine minte insa noi avem un singur interes – sa vedem banii cat mai repede in buzunarele oamenilor. Cine se poate gandi la contrariul, are nevoie de tratament. Nu suntem nici minister nici administratie ci reprezentanti alesi de salariati. Nu avem putere de decizie si nici bugete in semnatura insa stim ca ceea ce tine de noi, facem.

  Nu sunt pericole de neplata drepturi. Vedeti toti la stiri ca incasarile la buget sunt bune. Fonduri sunt insa ele nu pot fi accesate decat prin rectificarea bugetara.

 6. MINCIUNI NICI IN IULIE NU VOM LUA LA SALAR MAJORARILE NE MINT INTRUNA ,ATI MAI MINTIT ODATA CA LUAM LA SALARU DIN APRILIE ACUM NE DUCETI PINA IN IULIE SINTETI NISTE MINCINOSI

 7. Dl Teoroc ce se mai aude de legea pensionari caci cu bani care trebuie sa ii luam pe sambete si duminici am inteles se vor plati dupa rectificare dar sincer vorbind ar trebui ss se plateasca si orele suplimentare deoarece nu le facem din placere si nu venim la munca pentru timp liber venim pentru bani fiindca si orele suplimentare care le facem nu le putem lua caci nu este personal .Si ati putea sa imi explicati cine ia acel spor de 50 la suta pentru misiuni speciale.Va multumesc.

 8. Dan – nu a fost activata inca aceasta etapa / incercam mai intai sa mentinem dreptul in statut / este una din principalele divergente cu ANP/MJ

  Sandokan – fa te rog efortul si citeste atent articolul dedicat majorarilor – penultimul / termen clar – dupa rectificarea din iulie – niciun risc de neplata / se platesc retroactiv !!!

 9. Si totusi,domnule Teoroc,aveti un raspuns in urma:
  „SNLP va sesiza Organizatia Internationala a Muncii si CEDO cu privire la restrangerea libertatii sindicale garantata prin conventiile internationale ratificate de Romania, precum si prin Constitutia tarii.”

 10. Dl Presedinte toata lumea muta?ce se mai aude ?mai luam si noi majorarile alea?

 11. D-le Presedinte,contine acest statut niste clauze nefavorabile? Adica ,e posibil ca unii angajati sa fie nevoiti sa plece din sistem? Sau altii sa piarda statutul special? In esenta, nu-i vad necesitatea,cu exceptia denumirii si a mandatului ….

 12. Andrei – nu voi face filozofia statutului cu tine cum te astepti. Dar te intreb – ce iti doresti, ce am esuat noi sa facem si de unde ai preluat termenul politie penitenciara care nu a fost niciodata in proiect? Ai citit vreodata proiectul? Stii ce se urmareste ca modificari?

 13. statutul este un mare fas, asumati-va esecul. imi mentin ideea ca se putea schimba doar denumirea in politie penitenciara fara sa fie schimbata intreaga lege, noapte buna si somn usor in continuare

 14. Si totusi,domnule Teoroc,aveti un raspuns in urma:
  „SNLP va sesiza Organizatia Internationala a Muncii si CEDO cu privire la restrangerea libertatii sindicale garantata prin conventiile internationale ratificate de Romania, precum si prin Constitutia tarii.” 8)

 15. Statutul face obiectul unui alt demers. Ne-am intalnit deja la ANP cu reprezentanti de la MJ si am discutat pe divergente. Din pacate nu cadem de acord pe toate aspectele si am ajuns sa credem ca riscam sa facem mai mult rau decat bine fortand depunerea unui proiect de statut la nivelul Parlamentului in aceasta perioada si in forma spre care imping ANP/MJ. Vom detalia mai multe pe acest subiect intr-un alt articol.

  Am spus ca din cele 75 de pct identificate de SNLP si propuse dezbaterilor, am convenit cu ANP 5 prime urgente, inainte ca punctele propuse de noi sa fie documentate inca in integralitate.

  In momentul de fata la nivelul sistemului avem negociate 3 acte colective a caror importanta nu etse perceputa direct de salariati insa din multe puncte de vedere sunt deosebit de importante si isi pot arata eficienta in eventualii situatii de criza.

  Este adevarat ca efectivele personalului contractual sunt mici dar sunt colegii nostri si atatia cati sunt (aprox 500 in sistem) nu trebuie ignorati. Iar Acordul privind transparenta este esential pentru partea de consultare pe proiecte legislative

 16. Statutul nu mai e prioritate?Ni s-a dat cu flit? 😕

 17. Care contract colectiv este expirat? Iar despre majorarea de 50%, cred ca mai poate sa astepte, deoarece beneficiaza doar abonatii de serviciu, eventual pentru a putea iesi la pensie cu un venit mai mare. Cei care muncesc efectiv nu au acces la aceasta, deoarece nu executa misiuni speciale sau deosebite cu mouse – ul si tastatura. Respect!

 18. Majorările (50%, 75%, 100 lei) , OMJ lentile, semnare Acord transparentă si Contract colectiv – expirate

 19. desigur, proest pe 30 aprilie! nu cumva sa (ne) stricam vacanta de 1 mai! pt ca oricum nu aveau/aveam la cine striga! bine ca se poate la turci! oare nu mai bine sa vina turcii peste noi decat sa vina rusii? sau grecii! poate ne invata ce inseamna si cum arata un sindicat, o miscare sindicala, un protest! fara pinguini!

 20. Problemele au fost identificate de noi. Tot noi sa putem sa si raspundem? 😥
  Am ales 5 prioritati care se vor discuta pe 5.05.2015 la MJ (ce de 5!)
  La restul asteptam si noi raspunsurile. Se lucreaza

 21. vrem raspunsuri la cele 75 de probleme invocate sau cel putin la primele 10, puteti?

 22. Dl Teoroc va cred ca va-ti saturat de atatea comentari dar credetine ca ne-am saturat sa suportam bataia de joc a celor care ne conduc,imi pare rau sa spun dar foarte multi ofiteri cu facultati facute la fara frecventa si au fost facuti ofiteri la apelul bocancilor si acuma ne mai si conduc .Macar sa ne castigam drepturile pe care ar fi trebuit sa le avem pana cum

 23. PUNAND DREPT PROBE HOTARARILE DE ACCEPTARE SI MOTIVAND PRIN ART 509 ALIN 910 PCT 5 SI ART 511 ALIN (10 PCT 5 NCPC, MAI ALES CA TENDINTA GUVERNULUI ESTE EXPRIMATA CA FIIND DE ACCEPTARE. EU UNUL AS FACE O INCERCARE…

 24. PT UNUL ACTIUNILE IN INSTANTA DEPIND DE JUDECATORI CARE SUNT INAMOVABILI. DEJA LA UNELE INSTANTE DIN ROMANIA SE RESPING CAUZE PE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL PENTRU CA INCA NU S-A FACUT UNIFICAREA DECIZIILOR ( SE INTALNESC LA ICCJ SI ADOPTA O HOTARARE IN ACEST SENS) VEZI HOTARAREA RECENTA REFERITOARE LA TIMBRUL DE MEDIU : Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arătând că, în ceea ce priveşte conformitatea prevederilor O.U.G. nr. 9/2013 cu prevederile art. 110 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, este de notorietate faptul că revine Curţii de Justiţie a Uniunii Europene competenţa exclusivă de a se pronunţa asupra conformităţii legislaţiei naţionale cu dreptul Uniunii Europene, în temeiul art. 267 din Tratat (ex-articolul 234 TCE).

  Decizia ÎCCJ nr. 12/2014. DAR SI CU ACEASTA DECIZIE DE UNIFICARE UNELE INSTANTE INCA RESPING CAUZELE…EU AS RECOMANDA O REVIZUIRE ( CONFORM ART 509 ALIN 8 NCPC) A CAUZEI PIERDUTE IN INSTANTA IAR DACA A FOST FACUTA…NU MAI PUTEM CONTESTA CU NIMIC

 25. S-a dat dar s-a pierdut. Asa cum s-a pierdut in 99% din toate dosarele puse pe rol in Romania pe acest subiect. Sunt doar cateva exceptii inexplicabile.

 26. Am si eu o intrebare, de ce nu s-a dat in judecata pentru taierea de 25%, facuta de guvern, asa cum au facut profesorii, magistratii……..

 27. Evident ca pot sa ai o parere personala. Insa principiul obiectivitatii parerilor poate fi de natura a ne incuraja sa ne adaptam parerile la noi argumente.

 28. Stiu dle. Presedinte, tocmai le-am pomenit si eu in comentariu, doar ca pot sa am si eu o parere personala si anume ca au fost prea putine pentru inversunarea lui basescu.

 29. Ionel, te pripesti. Deci tu chiar te refereai cumva la sindicate?? Pe timpul lui Basescu au fost cele mai multe proteste si mitinguri. Intre 2009 si 2011 nu cred ca pot cuantifica de cate ori am iesit in strada atat prin sindicat cat si prin federatie/confederatie (PUBLISIND/BNS). Uiti protestul din fata Jilavei cu celebrul manechin Boc, cele doua declansari de greve, etc… Vezi ca undeva la Jilava este si un material de protest foarte interesant cu fostul presedinte. Da un click
  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/200-marele-miting-.html

 30. Pt. Andrei. Ma puteti numi cum vreti, cred ca cine vrea sa inteleaga, intelege ce am scris, iar cei carora le place sa jigneasca , asta vor face si in continuare. Cei 5 ani de foame sunt totusi 5 ani. Ani in care , de la dansul pinguinului nu am mai vazut lucratori de penitenciare in strada. Sistemul totalitar basist a bagat pumnul in gura pt orice miscare (amintiti-va de cazul cascheta). Eu astea nu le numesc frustrari ci stari de fapt reale din trecutul apropiat. Si ca sa inteleaga si oameni ca dl.Andrei, ideea era unde a fost reactia in tot acest timp? Cand traiesti 5 ani de foame trebuie sa ai reactii, nu sa te resemnezi! Iar o frustrare personala asa cum insinuezi dle. Andrei nu are legatura cu ceva care priveste intregul sistem penitenciar. Daca nici acum nu intelegeti, nu mai cititi comentariile mele dle Andrei ca incepeti sa aveti frustrari 😆 , sunt destui care citesc si mai si inteleg.

 31. Pescarul – nu am refuzat nicio invitatie la TV pe probleme de personal, insa am refuzat toate invitatiile pe probleme de detinuti. Trage tu concluzia

 32. Lasa-l Stefan,
  Cu nume si prenume striga si in camasa de forta !
  Cartane ! Una e sa fii frustrat, alta e sa fii coerent chiar daca esti frustrat. Cu totii avem nemultumirile noastre insa nu dai dovada de minima logica in nemultumirea ta, a incepi sa ai altfel de probleme.

 33. Dl Teoroc de ce nu expuneti problemele care le avem la tv sa vada si guvernanti in ce conditi ne facem treaba .sa vadasi ei cate ore suplimentare avem .sincer este bataie de joc ce se intampla in unitati am ajuns sa fim sclavi .Va multumesc.

 34. DE CE NU S-A REVOLTAT IN CEI 5 ANI DE FOAME? VA SPUN EU.. DE FRICA! V-A FOST FRICA SA FACETI ACTIUNI SUB TEROAREA LUI BASESCU…ACUM INCEPETI SA PRINDETI GRAI…AS FI VRUT CA ACEL GRAI SA SE FI FACUT CUNOSCUT IN ACEA PERIOADA DE TEROARE CAND PE ACEST SITE , CA MEMBRU DE SINDICAT, SCRIAM CU NUME SI PRENUME REAL CA AVEM PROBLEME CARE POT FI REZOLVATE DE SINDICAT!…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)