www.snlp.ro Web analytics

DUMITRASCU, directorul anti-personal – partea I

2006-2007 – anii marilor reduceri, anii marilor procese.

Daca il intreaba cineva pe Dumitrascu despre mari realizari, isi va aminti imediat ca pe serviciul sau a fost emisa OUG 64/2006 cu cresterea coeficientilor de salarizare. Sigur va omite sa spuna ca era o crestere naturala, chiar tardiva, care s-a produs in mod similar in toate institutiile din sistemul de aparare si ca la acel act normativ au lucrat altii si nu el. Va mai uita sa spuna si ca indexarea salariilor in sistemul penitenciar nu s-a facut niciodata pe serviciul sau cu toata inflatia galopanta din acea perioada. Oricum pentru acest „serviciu” pe care considera ca el l-a facut oamenilor, si-a tras parleala rapid, pentru a nu-i supara pe cei ce-l investisera in functie.

Scopul sau principal pe perioada de 2 ani cat ne-a onorat cu calitatea de top-manager a fost reducerea bugetului la capitolul cheltuieli de personal:

1. Echipament

Dumitrascu propune ministrei Macovei modificarea OMJ 1358/2007 si reduce articolele de uniforma cu 30%, implicit si norma de echipare. In perioada 2007-2009, banii pentru tinuta au fost mai putin cu o treime.

In 2009 SNLP reuseste dupa un an de presiuni sa readuca ordinul in forma initiala si apare OMJ 94/2009 care repara prejudiciul si aduce norma la valoarea corecta.

La interperalile SNLP, Dumitrascu a raspuns ca in opinia sa, banii de echipament reprezinta ajutoare sociale pentru ca personalul nu-si cumpara in realitate tinuta (numerosi martori pot sustine afirmatia / spunea tuturor acest lucru) oamenii folosind banii in alte scopuri (rate, alimente, etc). Isi declarase intentiile de a impune doar acordare de echipament in natura, fara restante in bani.

In 2 ani Dumitrascu a economisit pentru Guvern aproximativ 25,2 milioane RON (12.500 de salariati x 700 RON x 3 ani) doar din banii de haine. Economii furate salariatilor din sistemul penitenciar care acum il voteaza ca… lider sindical! Nu avem cunostinta cat a reusit Dumitrascu sa imbunatateasca conditiile de munca din acesti bani, dar sumele nu au fost niciodata folosite in sistemul nostru.

Ce sa discutam si despre calitatea echipamentului achizitionat de Dumitrascu si ai lui in 2006… Tinuta se decolora dupa 2 spalari. Doamne-fereste sa te prinda ploaia! Masurile erau pentru chinezi, aspectul, nu mai spunem. Insa problema caietelor de sarcini facute sub standarde nu au lamurit-o nici verificarile efectuate ca urmare a sesizarilor penale inaintate ulterior de ANP.

2. Sporul TBC

Generalul Binisor a suspendat acordarea sporului TBC in 2005 din lipsa de fonduri (afirmatie fara acoperire) dar Dumitrascu a fost mai smecher si in 2006 a emis dispozitii prin care modifica prevederile ordinului de ministru emis in baza unei hotarari de Guvern, ingradind acordarea sporului si diminuand bugetul alocat cu peste 90%. Masurile acestea nu i-au impiedicat pe oameni sa se imbolnaveasca, dar in plus macar au stat linistit ca nu vor primi in schimb nimic de la ANP. Din punctul de vedere al lui Dumitrascu bacilul Koch nu putea fi contactat decat daca te intalneai nas in nas cu el, strict in camera cu bolnavi TBC, iar sporul trebuia acordat doar pe minute de contact direct cu bolnavii.

Procesele castigate de SNLP pe problema sporului TBC totalizeaza peste 10 milioane de RON la care se adauga cautiuni depuse, penalitati, actualizari cu rata inflatiei!

In 2006 SNLP declansa greva de tip japonez la Jilava si Rahova pentru ca Dumitrascu impunea un mod de calcul al sporului care nu avea legatura cu legislatia. Era prima actiune de acest gen din sistem. Presa l-a intervievat si apoi a acceptat audienta cu liderii din cele doua unitati (Teoroc si Neacsu) pe care i-a ascultat pentru ca la final sa le spuna transant: asta e parerea voastra, a mea e diferita, sa decida instanta de judecata.

Si instanta a decis: ANP datoreaza oamenilor 100 miliarde de lei vechi din care a platit doar o mica parte. Dar nu mai este pe serviciul lui Dumitrascu… El e lider sindical acum.

3. Ore suplimentare. Fractiunile de zile. Pontajul real.

O alta „cheltuiala sociala” considerata anti-MJ de catre Sorin Dumitrascu a fost cea aferenta platii orelor suplimentare. Gudurandu-se pe langa mami Macovei, a ales sa o bucure cu inca o gaselnita, unica in Romania.

A emis o decizie, celebra decizie 307/2007, prin care orele suplimentare lucrate de cei din ture se compensau intr-un mod ciudat. Totalul acestora se impartea la 8 si fractiunile de zile se ignorau, iar fractiunile insemnau pentru cei din operativ si 80 de ore pe an.

Decizia 307/2007 este considerata de multi directori inca activa si in prezent, fiind cel mai longeviv act administrativ de acest tip, chiar spre mirarea declarata a emitentului – actual lider sindical la FSANP. In peste 4 ani de activitate, decizia a produs prejudicii incalculabile personalului din operativ.

Putem incerca o estimare aproximativa ca fiind echivalentul a 800.000 de ore de munca cu sporurile aferente (4.000 salariati x 50 ore x 4 ani) !!! In bani este greu de spus cat datoreaza Dumitrascu personalului din operativ!

Directorii de unitati erau avertizati in decizia 307 ca activitatea manageriala le va fi evaluata in functie de numarul de ore suplimentare efectuate de personalul din subordine. Evident ce a produs aceasta prevedere in planul pontajelor si al calcului orelor suplimentare. Limitari la maximum 12 ore/tura, si altele.

Tot decizia 307/2007 aprecia ca o parte din munca efectuata nu se considera… munca efectuata (alarme, perchezitii, si altele / exact, si altele – adica tot ceea ce vroiau directorii). Nicaieri in codul muncii nu se poate gasi justificare pentru o astfel de prevedere. Este unica in Romania ca si ignorarea fractiunilor de zile! Dar ministrul aflat in exercitiu atunci, ca ordonator principal, aprecia aceste economii.

4. Prima de vacanta

Tot printr-o decizie a lui Dumitrascu, prima de vacanta se acorda doar pentru salariatii care efectuau un minim de 15 zile de concediu de odihna consecutive, in contextul in care sectorul operativ avea restante uriase de zile de concediu, care se acordau in anul urmator in fractiuni mici, iar prima se pierdea sau se reusea incasarea acesteia cu mari eforturi si presiuni sindicale.

Niciodata pe tura lui Dumitrascu (in rand cu ceilalti directori ANP) nu s-au acordat:

 • Sporul de 100% pentru repaus saptamanal sau sarbatori legale
 • Dreptul la asistenta juridica
 • Dreptul la despagubiri de risc
 • Dreptul la sprijin pentru cumpararea unei locuinte
 • Dreptul la negocieri colective cu sindicatele
 • Indexari salariale corelate cu inflatia
 • Alte drepturi prevazute de legislatie si de statutul special

Nu intentionam sa-i imputam lui Dumitrascu tot ceea ce este mai rau in sistemul penitenciar, dar nici nu putem accepta ca acesta sa se laude doar cu realizari si succesuri cand in realitate a acordat o atentie deosebita drepturilor personalului diminuandu-le prin orice mijloace. Aparent va aminti pe blogurile sale actuale doar de bugete umflate si prime sau sporuri, dar sigur va uita prejudiciile enorme aduse personalului precum si faptul ca sistemul traversa pe atunci o perioada relativ confortabila din punct de vedere bugetar, iar el beneficia de sprijin deschis din partea ministerului.

Nu ignoram eforturile facute dar nici nu ne lasam pacaliti. ANP de atunci era o structura mult mai dura decat ANP de acum! Au fost linsati sute de salariati cu vechime in sistem pe motiv ca sunt dinozauri inutili si au fost angajati alti 1500 de salariati, trecuti prin filtre atente. A fost perioada cu cele mai multe sanctiuni si divergente, conflicte si dusmanii. O perioada al carei impact asupra sistemului nu s-a obosit nimeni sa-l evalueze. In ce evaluam? Caci banii pierduti oricum nu-i va mai vedea nimeni inapoi.

(va urma)

60 COMMENTS

 1. Dom’Dumitrascu vorbeste de realizari,de marea functie pe care a detinut-o la ANP.Dar…in momentul cand ,,primea”pe cineva in audienta nici macar nu se ridica din importantul sau fotoliu,asa de curiozitte sa vada cu cine vorbeste.. Cea mai tare BOMBA a fost cind i-a cerut unui salariat sa-i aduca copie xerox dupa citez ,OZEU”(insemnand DZU)fara a cunoaste gradul de secretizare al documentului. A uitat cum pe vremea sa ANP-ul vorbea numai in dialect oltenesc ?

  Dar atat el cat si acolitii lui sunt personaje decupate din,,Ai nostri tineri”

 2. [quote name=”raileanu”]
  spune-mi si mie de ce sunt eu slab la BRAILA? dar fara porcisme asa cum sunteti obisnuiti voi. s.n.l.p-istii; vad ca detii situatia operativa din federatie, atotcunoscatorule!![/quote]
  Pentru ca nu esti reprezentativ conform legii 62/2011 la nivel de unitate , pentru ca gura bate….”gura” , pt. ca Sindicatul Danubius iti este inainte….iar Asociatia Profesionala de la Penit. Braila este acolo unde nu este sindicatul pe care il reprez. dvs. , esti slab ” pt.un fostul Vice- FSANP ” , esti un tip care nu stie ce vrea (lasa pe altii care fac ce trebuie pt. membrii}

 3. [quote name=”Terente”]Domnule Dumitrascu,

  Luandu-va in considerare teama pe care o aveti vis-a-vis de faptul ca cineva nu v-ar citi raspunsurile la diversele comentarii apeland la acele citate inutile, va aduc la cunostinta, ca si unor memebrii fsanp ce apeleaza la acelasi gest, ca nu aveti de-a face cu „ilustrii” dumneavoastra lideri ai sindicatelor federatiei dumneavoastra gen Raileanu sau Giovani Stere, noi intelegand prea bine spre ce va sunt orientate raspunsurile. bazati-va pe fina noastra perceptie.

  Nu am vazut domnule Dumitrascu vreun argument atat de solicitat de catre dumneavoastra in ce ma priveste, fata de istoria pe care insuti dumneata Sorinele ai invocat-o. Exercitiul manipulator la care apelati combatandu-va adversarii cu propria dejectie va situeaza pe un loc nu tocmai onorabil pentru dumneavoastra.

  In alta ordine de idei, dupa cum am mai afirmat, daca cultura dimneavoastra se rezuma la acceptarea de a include persoane intime ale adversarilor in diverse dispute, din punctul meu de vedere aceasta cultura consolidata pe astfel de principii nu denota altceva decat o atitudine penibila.
  Sa va fie cultura prim-calauza pe traseul vietii domnule Dumitrascu. Veti ajunge departe ![/quote]

  2 la gramatica bre intelighentule!! CATE VIRGULE!!! pacat ca nu sunt puse acolo unde trebuie!

 4. [quote name=”raileanu”]porcisme asa cum sunteti obisnuiti voi. s.n.l.p-istii[/quote]

  Cine grohaie pe aici? Sa fie cumva Raileanu? De unde nu e, nici D-zeu nu cere!

 5. Nea Marine, ce te-ai mai exorcizat…

  VOI, senelepistii

  Zici ca tu n-ai plecat din randurile noastre… gata format

  🙂

 6. [quote name=”gavril”]quote]
  spune-mi si mie de ce sunt eu slab la BRAILA? dar fara porcisme asa cum sunteti obisnuiti voi. s.n.l.p-istii; vad ca detii situatia operativa din federatie, atotcunoscatorule!!

 7. [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Din pacate sunteti ca si ceilalti neinformati… neinformat. Nu, nu eram detasat. Eram angajatul ANP, transferat – e drept – de la MJ unde am ajuns printr-un foarte complicat concurs – ca sa nu sara domnul Terente. N-am fost niciodata imputernicit.

  Problema mea cu imputernicirile e alta. O gramada de persoane de factura indoielnica persista acolo de ani buni. Este normal si firesc ca pozitie tranzitorie si de urgenta, dar trebuie organizate concursuri.[/quote]

  În ce privește unele afirmații pe care le-am citat, Dumi, două probleme punctuale dacă se poate:
  – care era baza legală a transferului la ANP și pe ce funcție ai venit?
  – despre ce concurs complicat de încadrare în minister vorbești? A fost publicat în vreun ziar, sau pe net? Ai avut contracandidați? Pe cine? Există cumva procese verbale? Le putem cere de la Minister?

 8. Domnule Dumitrascu , tinzi sa devii penibil, un mare lider de sindicat daca a ales o asemenea strategie pentru a recruta noi membrii in FSANP…greseste…de ce??
  Pai ai putea sa pierzi si putinii membrii pe care ii mai are FSANP-ul datorita acestei atitudini extremiste care nu face bine nimanui. Iar ce s-a intamplat la Baia Mare este din vina liderului Sindicatului Mara Pop Mircea, un lider foarte slab (gen Talpos Marcel de la Satu Mare , Marin Raileanu de la Braila…si mai sunt), care avand sub 15 membri astepta ca SNLP Baia Mare sa ii ridice o statuie??…pai a facut foarte bine ce a facut , dar domnul Dumitrascu te-ai simtit lezat in amorul propriu???…in loc sa te deplasezi la Baia Mare si sa vezi unde este problema…, dar problema este ca dumneata ai devenit o problema. Acest scandal mediatic o sa iti aduca mari pierderi in randul FSANP , dar acceptul liderilor de sindicat il ai pentru acest razboi ???…mi-e (editat admin) de acest caracter (editat admin) care se numeste Sorin Dumitrascu.

 9. Dumitrașcule

  ca întotdeauna cenzurezi comentariile la tine.
  De ce nu ai curajul să le postezi?

  Ințeleg că ai niște obiective stabilite de consiliul federativ pe care nu le-ai îndeplinit și vine scadența.
  La anul vei fi analizat după realizări, astea nu sunt deloc și nu mai pupi mandat de președinte.

  Disperarea ți se vede în toate acțiunile.

 10. [quote name=”Stefan Teoroc”]Yeah right, intelegere in urma careia MJ s-a ales cu 826 de militanti SNLP pe trotuarul din fata ministerului. probabil tot a ta a fost si ideea cu Acordul pe transparenta.[/quote]
  Ma refer la momentul decembrie 2009 cand ati ales sa ne lasati in offsie dupa o intelegere cu MJ desi decisesem ca mergem impreuna. Momentul a fost destul de penibil si ati fost in situatia de a retrage cateva declaratii.

  Habar n-am cine e autorul ideii cu Acordul pe Transparenta. Daca vrei sa ti-ao treci undeva nu ma deranjeaza. Imi amintesc ca a fost o revendicare comuna si ca am reusit. Dupa, a urmat intelegerea din decembrie.

 11. Yeah right, intelegere in urma careia MJ s-a ales cu 826 de militanti SNLP pe trotuarul din fata ministerului. probabil tot a ta a fost si ideea cu Acordul pe transparenta.

 12. [quote name=”Stefan Teoroc”]Sorin as traduce putin aia cu momentele diferite, pe stilul tau: „momente, interese si alegeri diferite”.

  Ba e bun SNLP, ba e galben. Ba te bati cu ei ca dir adj si ajungi prin instante de plateste acu ANP zeci de miliarde pe procesele incepute atunci, ba te trezesti cu lideri SNLP la usa cu banderole pe mana, ba te bagi membru, ba le dai la cap, ba ii faci galbeni…

  Nici tu nu mai stii[/quote]

  Ok. Pentru ca celalalt a fost cu culori si n-a fost bun revin cu unul fara.

  Momente diferite, pozitii diferite, experiente diferite, alegeri diferite.

  Nu uita ca a fost valabil si in 2009, moment in care cineva a facut o intelegere privata cu MJ. Si n-a fost FSANP.

 13. Sorin as traduce putin aia cu momentele diferite, pe stilul tau: „momente, interese si alegeri diferite”.

  Ba e bun SNLP, ba e galben. Ba te bati cu ei ca dir adj si ajungi prin instante de plateste acu ANP zeci de miliarde pe procesele incepute atunci, ba te trezesti cu lideri SNLP la usa cu banderole pe mana, ba te bagi membru, ba le dai la cap, ba ii faci galbeni…

  Nici tu nu mai stii

 14. [quote name=”ochiul”]De ce ai fugit Dumitrașcu la alt minister, ți-a fost frică să răspunzi pt multele măgării pe care le-ai făcut.
  Degeaba pozezi în victimă, ANP ar trebui să trimită sesizările la Parchet și să răspunzi pt răul pe care l-ai făcut acestui sistem.[/quote]
  Am stat stimabile, n-am fugit nicaieri pana m-au dat afara. Au fost comisii si corpuri de control si nimic din toate acuzatiile nu s-a confirmat.

  Ca intelegeti dumenavoastra sau nu ca ministrul imi cauta nod in papura e cu totul si cu totul alta discutie. Adevarul insa e altul si cei care nu si-au pierdut memoria inca n-au dubii.

 15. [quote name=”Stefan Teoroc”]Mai sunt cateva ciudatenii. Cand ai fost prigonit ai venit la SNLP, dar cand ai vrut sa te intorci ai preluat FSANP. Sau te-ai decis brusc ca vrei sa te rescrii ca lider sindical si sa te pensionezi din meseria asta? Poate explici putin.[/quote]
  Nu e deloc o ciudatenie. Momente diferite in viata inseamna alegeri diferite.

 16. @ Stefan
  Corect, Marcelina m-a aparat mult dupa insa cu spalarea rufelor in public si cu initiativa nu sunt de acord.

  Da. Ai intuit bine. N-am facut nici o diferenta, desi e drept ca Vasilescu nu era foarte implicat fiind preocupat de pensionare.

 17. @ochiul

  Declaratia e publica n-ati facut nici o decoperire. Mai putin concluziile. Nu s-au descoperit ilegalitati, a fost o magarie ANP-ista si nu m-am transferat la INA, ca sa vedeti cat de parsiva e memoria.

  In realitate m-am certat cu Quariu, motiv pentru care mi-a cautat nod in papura si intr-o noapte s-a dat un HG care mi-a desfiintat postul de la ANP. Se poate verifica in Monitorul Oficial daca nu va mai amintiti.

  De genul asta de prostiute discutam. Nu stiti, dar va dati cu parerea fara sa intelegeti contextul.

 18. Continuăm cu declarația ex-dga
  ,,”Cunosc, deşi nu am fost vreodată informat oficial, că se vehiculează o serie de acuzaţii referitoare la situaţia mea profesională şi alte aspecte conexe. Unele au făcut obiectul unor verificări, însă niciuna dintre acestea nu au fost confirmate. Dacă însă ministrul Justiţiei sau cei care au determinat această decizie din partea dânsului, ştiu de anumite nereguli şi cred sincer că nu sunt simple pretexte, îi invit să le facă cunoscute şi eventual să solicite declanşarea procedurii disciplinare.”

  Zis și făcut. Se sesizează comisia de disciplină, se fac verificări și ce se constată o grămadă de ilegalități:numiri de directori de unitate, împuterniciri, exerciții de alarmare ilegale in miez de noapte,emitere de documente clasificate deși nu deținea certificat ORNIS și multe alte fapte cu iz penal.
  Comisia propune sesizarea parchetului pt a se lămuri toate faptele pe care ex- directorul le săvârșise.

  Dar ce să vezi, între timp Dumitrașcu trage sforile și se transferă la INA, institut aflat în subordinea MAI și astfel nu mai pote fi finalizată cercetarea administrativă.

  De ce ai fugit Dumitrașcu la alt minister, ți-a fost frică să răspunzi pt multele măgării pe care le-ai făcut.
  Degeaba pozezi în victimă, ANP ar trebui să trimită sesizările la Parchet și să răspunzi pt răul pe care l-ai făcut acestui sistem.

  Materialul din care am citat este public.

 19. Nu numai ca ai fost membru SNLP dar imi amintesc ca ne-am ocupat putin si de apararea ta iar Marcelina, avocata noastra chiar si-a dedicat o parte din timp acestui scop.

 20. Nu zic ca nu sunt destui care sa bage strambe. Daca ar fi fost sa aplec urechea la tot…

  Nu eu am ales sa iesim la spalat rufe in public si vad ca tot trebuie sa repet asta.

 21. Cum iti mai alegi tu sectiunea de intrebare la care poti sa raspunzi…

  Deci nu ai manifestat nicio apropiere fata de FSANP. Erau pentru tine 2 organizatii similare ???

  Mai sunt cateva ciudatenii. Cand ai fost prigonit ai venit la SNLP, dar cand ai vrut sa te intorci ai preluat FSANP. Sau te-ai decis brusc ca vrei sa te rescrii ca lider sindical si sa te pensionezi din meseria asta? Poate explici putin.

 22. PS Stii prea Stefane bine ca dupa mazilire cand am fost data afara de la ANP si nu m-a ajutat nimeni am fost membru SNLP. Nu mai aveam motiv sa ma intorc e drept, dar nici sa ma suspectezi de uneltiri cand nu s-au intamplat nu e corect.

 23. [quote name=”Stefan Teoroc”]In perioada aia am pierdut ceva oameni dar ne-am revenit. Imi amintesc si adresele pe care le semnai si prin care puneai presiune pe directori fugarindu-i pe unde-i prindeai pe liderii SNLP. Dar nici macar atunci FSANP nu era organizatie galbena. Nu numai ca aveai o relatie excelenta cu liderii FSANP care ti-au si predat stafeta ulterior, dar lucrai intens la extinderea FSANP fiind dir gen adj. FSANP si-a dublat atunci randurile dar ulterior le-a mai ingustat putin.[/quote]
  Ati pierdut pentru ca-l aveati pe Vasilescu si FSANP era mai activ. Nu i-am ajutat deloc si totul e doar fabulatie. Ah, ca se intampla ca voi sa primiti bani de la sindicat si sa nu prea fie legal,si ca se intampla ca voi sa fiti si functii de conducere si lideri de sindicat asta e alta discutie. Asta era legea. Care-i supararea si unde a fost masura abuziva? Despre ce vorbesti? Asa pareti poate sa aiba oricine…

 24. [quote name=”Stefan Teoroc”]Dom Sorin, acum imi spui pe site-ul propriu ca e vara…[/quote]Ai dreptate Stefane, e totul o conspiratie si tu ai picat victima. Nu mai spun ca acum mai pe dimineata nu-ti aminteai sa te fi imputernicit pe la Jilava :). Ce sa-i faci?! Asa e omu’ mai uita.

 25. Dom Sorin, acum imi spui pe site-ul propriu ca e vara si vrei liniste apoi iti amintesti de concursul picat de mine si iar imi dai apa la moara.

  Te-ai luat de organizatie, de mine, de averea mea constand intr-un credit, de masina, de familie, mi-ai iertat doar motanul, lucru pentru care iti multumesc.

  Acum iti amintesti brusc ca m-ai imputernicit director adjunct prin 2006. Gresit! Nu m-ai imputernicit niciodata. M-am trezit cu Stancovici in curte proaspat numit director la Jilava, care ma intreba daca stiu… Sa stiu ce? Ca sunt director adjunct. Nu m-a chemat nimeni, nu am fost intrebat nimic. Este drept ca s-a primit un fel de decizie. Ulterior !!!

  Am exercitat atributiile de director adjunct 6 luni apoi pentru prima data in sistem functiile s-au scos la concurs. Ar fi trebuit sa nu particip, anticipand urmarea. Stef de la Rahova (tizul) a fost baiat destept. Nu s-a bagat. Nu stiu ce m-a mancat. Am fost picat cu 4,8 fiind singur pe loc si avand nevoie doar de nota 5 pentru care de altfel nu am invatat deloc apreciind ca cel putin de 5 nu am cum sa nu fac! Traiasca nea Martiniuc si inca cateva nume dintre care o parte inca sunt in sistem. Am aflat ulterior combinatia. Las-o asa! Suntem slab pregatiti si nu ne pricepem la munca asta. Sa vina managerii publici si sa ne salveze!

  Dupa ce ai aranjat o [b]decizie[/b] ciudata prin care preluam atributiile de dir adj fara a fi imputernicit (deci fara bani), ai inceput sa-l ajuti pe Stupu sa stranga adeziuni din Jilava si celelalte unitati din Bucuresti.

  N-o spun eu, o spun cei de la ANP care lucrau (unii lucreaza) la operativ si peste care dadeai buzna cu mormane de scheme si poze pentru lucrarea de doctorat a lui Stupu, din republica Moldova, ordonand „hai, bagati-le si pe astea!”. Scriau aia ca fraierii la lucrarea dlui sindicalist care lucra la destructurarea SNLP.

  In perioada aia am pierdut ceva oameni dar ne-am revenit. Imi amintesc si adresele pe care le semnai si prin care puneai presiune pe directori fugarindu-i pe unde-i prindeai pe liderii SNLP. Dar nici macar atunci FSANP nu era organizatie galbena. Nu numai ca aveai o relatie excelenta cu liderii FSANP care ti-au si predat stafeta ulterior, dar lucrai intens la extinderea FSANP fiind dir gen adj. FSANP si-a dublat atunci randurile dar ulterior le-a mai ingustat putin.

 26. [quote name=”ministru”]Nu cumva tu ai proiecte cu ANP-ul marele sindicalist?Ce ai obtinut tu pentru oameni de cand esti marele aparator?Da-mi doua exemple care prin actiunile tale sindicale au avut de castigat.[/quote]

  Stimate domn

  Va spun si dumneavoastra ce le-am spus celorlalti. Nu am proiecte cu ANP sau cu MJ, banuiesc ca va referiti la vreo demnitate. Le las celor care-si inchipuie ca stiu mai bine. Momentan am alt job.

  In ceea ce priveste rezultatele ca sindicalist am organizat actiuni, am incheiat contracte si acorduri colective, am apart membri si nemembri de sindicat, am obtinut mai multa transparenta, am blocat actiunile distructive ale ANP (vezi reorganziarea fara motiv si programul care s-ar fi dorit impus pentru operativ), am introdus actiuni in instanta am mai si castigat unele (anularea amenzii de 10000, 25% la Colibasi etc), si in general cam tot ce face un lider de sindicat.

  🙂 De ce? Chiar n-ati fost in tara in ultima perioada? In caz ca da, va recomand http://www.fsanp.ro

 27. [quote name=”ministru”]dumitrascule (cu litere mici de azi am sa te scriu), esti chiar penibil,tu ai decontat transportul?la cine?la unitatile izolate cumva? ce tbc ai dat tu?tu ai emis celebara decizie 307 ai uitat cumva?acolo scrie altceva la capitolul ore suplimentare.Esti jalnic nu merita sa te bagam in seama vei ramane demolatorul sistemului penitenciar, tu si mamica ta, monica macovei.Nu cumva tu ai proiecte cu ANP-ul marele sindicalist?Ce ai obtinut tu pentru oameni de cand esti marele aparator?Da-mi doua exemple care prin actiunile tale sindicale au avut de castigat.[/quote]
  Nu ma bagati in seama, e doar istorie. Ce mai conteaza?! Cert e ca s-a intamplat de atunci incolo.

 28. [quote name=”ochiul”]Dumitrașcu ai memoria scurtă și selectivă./quote] Ba deloc. N-am fost niciodata imputernicit, se poate verifica foarte simplu. Fiind manager public pur si simplu mi se stabileau atributii printre care putea fi si coordonarea unei institutii.

  Asta era legea iar mie mi-au incetat aceste atributii conform OMJ pentru ca trebuie sa vina Gheorghe Spaiuc. Restul sunt balarii, n-aveti decat sa le credeti sau nu. Oricum sunt istorie.

  I-auzi prostie, fiind manager nu puteam sa conduc. 🙂 Dar ce trebuia, pacatele mele, a fac? Sa-l astept pe Quariu, care s-a dovedit un minsitru foarte slab sa si-l aduca pe Spaiuc de la Iasi? 🙂

 29. dumitrascule (cu litere mici de azi am sa te scriu), esti chiar penibil,tu ai decontat transportul?la cine?la unitatile izolate cumva? ce tbc ai dat tu?tu ai emis celebara decizie 307 ai uitat cumva?acolo scrie altceva la capitolul ore suplimentare.Esti jalnic nu merita sa te bagam in seama vei ramane demolatorul sistemului penitenciar, tu si mamica ta, monica macovei.Nu cumva tu ai proiecte cu ANP-ul marele sindicalist?Ce ai obtinut tu pentru oameni de cand esti marele aparator?Da-mi doua exemple care prin actiunile tale sindicale au avut de castigat.

 30. Dumitrașcu ai memoria scurtă și selectivă.
  Îți citez din comunicatul Mediafax și declarațiile tale apărute in presă la momentul demiterii tale:
  ,,Exercitarea funcţiei de director general adjunct al ANP de către Sorin Dumitraşcu a încetat după ce Direcţia Audit Public Intern a stabilit că acesta a ocupat funcţia respectivă cu încălcarea cadrului normativ care reglementează statutul de manager public şi cel al funcţionarului public.

  Ministerul Justiţiei precizează că Sorin Ion Dumitraşcu a fost împuternicit, în baza ordinului dat de ministrul Justiţiei Monica Macovei, din 8 martie 2006, să exercite temporar atribuţiile funcţiei de director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. El a cumulat două calităţi incompatibile, cea de manager public şi cea de director general adjunct la ANP.
  Fostul director adjunct al ANP adaugă că nu a fost numit în funcţia de conducere nici măcar cu titlu temporar şi că această situaţie este atipică”

  Deci ce spuneai, ai fost numit?

  Imediat voi posta și continuarea declarației tale și a lui Macovei

 31. Ce argumente mai vrei? Ti-am facut si influenta bugetara a maretelor decizii. Le-am enumerat si detaliat. In scurt timp imi voi posta si detaliile bancare despre credit. Te mai intereseaza datele antropologice sau ce?

 32. Cat de interesant cum ‘vorbiti’ domniile voastre – Stefane, Terente si altii – asa ca oamenii mari si cat de cu manie infierati, cu micuta problema ca dupa ce faceti afirmatia va cam blocati si nu prea stiti cam la ce va referiti.

  Pai bine domnilor, doar asa cu generalitati ne piedem timpul de cand ati dat maretul asalt impotriva ‘infamiei mele’?! Chair nu puteti sa vorbiti in cuvinte?! Chiar doare daca lipiti afirmatia de un argument care sa mai aiba si calitatea ca e adevarat?!

 33. Stefane , eu consider ca a-i raspunde acestui ,,om ” este doar o pierdere de timp , nu merita ,te rog ignora-l.

 34. E clar in ce te priveste Dumitrascu !

  Faci ce stii mai bine. Extragi din context si faci analize pe ce extragi. Un alt exemplu personal pe care-l afisezi. Nu consider decat ca apelezi doar la manipulare, iti este atat de specifica…

 35. [quote name=”Terente”]Ce alta dovada a mizeriei…[/quote] Cred ca va scapa sensul argumentatiei. N-aduceti nicip dovada faceti doar alte afirmatii. Sunteti in eroare si vorbiti despre lucruri pe care nu le cunoasteti.

 36. Domnule Dumitrascu,

  Ce alta dovada a mizeriei v-o pot aduce la cunostinta decat propria dumneavoastra atitudine pe site-ul dumneavoastra si in trecut pe acel blog „penifest” unde ati acceptat mizeria ca pe un fapt firesc ?

  Atacul la persoana pe care insinuati ca vi l-as aplica este de fapt o incercare de a va determina sa va intoarceti cu fata catre o oglinda unde sa reflectati momentele gloriei dumneavoastra ca mare moderator al unui blog creat special pentru a denigra, injosi si manipula o masa de oameni care, la randul lor nu au avut nicio vina ci doar s-au complacut in situatia impusa prin diverse metode manipulatoare.

 37. [quote name=”ochiul”]Dar nu te interesa decât să tai de la angajați și să dai la deținuți. Mai mult, te interesau numirile, împuternicirile și schimbările din funcții ale directorilor.
  Deși nu aveai competențe să faci aceste schimbări, tu fiind doar detașat la ANP și împuternicit de mămica Macovei în aceea funcție.
  De aici ți se trage problema obsesivă cu împuternicirile? :cry:[/quote]
  Din pacate sunteti ca si ceilalti neinformati… neinformat. Nu, nu eram detasat. Eram angajatul ANP, transferat – e drept – de la MJ unde am ajuns printr-un foarte complicat concurs – ca sa nu sara domnul Terente. N-am fost niciodata imputernicit.

  Problema mea cu imputernicirile e alta. O gramada de persoane de factura indoielnica persista acolo de ani buni. Este normal si firesc ca pozitie tranzitorie si de urgenta, dar trebuie organizate concursuri.

 38. [quote name=”ochiul”]SI cel mai important lucru…/quote]
  Domnule ochiul

  Se vede treaba ca un singur simt nu ajuta. Am avut posibilitatea si am facut destule lucruri, contestabile de unii acceptabile de altii.

  Cand faceti acuzatii incercat sa fiti mai punctual altfel va va fi greu de spus cam cum am luat de la angajati ca sa dau la detinuti si mie mi-ar fi foarte simplu sa spun ca e o prostie.

  Nu numai ca n-am luat, dar chiar am dat. Crestere salariala, decontarea chiriei si a transportului, plata orelor suplimentare, avansari in categorie si in functie, sporul TBC, si prime (suspendate inainte).

  Daca sunteti prea tanar sau memoria va mai joaca feste intrebati sau timiteti-mi un mail si va lamuresc. O zi minunata

 39. SI cel mai important lucru pe care nu il reamintești oamenilor:
  Tu ai fost director general adjunct la ANP- deci aveai pixul să semnezi și decizii favorabile oamenilor din sistem.

  Dar nu te interesa decât să tai de la angajați și să dai la deținuți.

  Mai mult, te interesau numirile, împuternicirile și schimbările din funcții ale directorilor.
  Deși nu aveai competențe să faci aceste schimbări, tu fiind doar detașat la ANP și împuternicit de mămica Macovei în aceea funcție.
  De aici ți se trage problema obsesivă cu împuternicirile? 😥

 40. [quote name=”Terente”]Dumitrascule…[/quote]
  Domnule Terente

  Sunteti ca de obicei efervescent si defectiv de logica. Chair asa sa fie nasterea subsemnatului sfarsitul respectului?!

  Observa ca folositi cuvintele si le folositi aspru, chiar nepotrivit deseori. Sunteti drept la tinta, dar n-ati vrea sa va si explicati?!

  De exemplu, ca sa nu va auziti ca un marunt gurist in slujba unor interese, n-ar fi mai bine ca trimiterile negative sa le si asezati linga o explicatie.

  ie. spuneti ceva despre mizerie, faceti va rog efortul, ostenitiva, si dati si explicatia. Altfel cineva ar putea crede ca aveti ceva personal cu subsemnatul nu ca doriti doar sa va exprimati o opinie.

  Cu intelegere, Sorin Dumitrascu

 41. Domnule Dumitrascu,

  Luandu-va in considerare teama pe care o aveti vis-a-vis de faptul ca cineva nu v-ar citi raspunsurile la diversele comentarii apeland la acele citate inutile, va aduc la cunostinta, ca si unor memebrii fsanp ce apeleaza la acelasi gest, ca nu aveti de-a face cu „ilustrii” dumneavoastra lideri ai sindicatelor federatiei dumneavoastra gen Raileanu sau Giovani Stere, noi intelegand prea bine spre ce va sunt orientate raspunsurile. bazati-va pe fina noastra perceptie.

  Nu am vazut domnule Dumitrascu vreun argument atat de solicitat de catre dumneavoastra in ce ma priveste, fata de istoria pe care insuti dumneata Sorinele ai invocat-o. Exercitiul manipulator la care apelati combatandu-va adversarii cu propria dejectie va situeaza pe un loc nu tocmai onorabil pentru dumneavoastra.

  In alta ordine de idei, dupa cum am mai afirmat, daca cultura dimneavoastra se rezuma la acceptarea de a include persoane intime ale adversarilor in diverse dispute, din punctul meu de vedere aceasta cultura consolidata pe astfel de principii nu denota altceva decat o atitudine penibila.
  Sa va fie cultura prim-calauza pe traseul vietii domnule Dumitrascu. Veti ajunge departe !

 42. Dumitrașcu minți cu nerușinare.

  Banii pe echipamentul restant pe anii 2004 și 2005 au fost plătiți de Marius Iacob după ce membrii SNLP din Jilava și Rahova au refuzat intrarea în serviciu și au inițiat prima greva japoneză.
  Tu când ai venit in 2006 ai redus cantitativ norma de echipament și ai impus condiții astfel incât sa nu se mai poată restanțelev în bani.
  Vezi nota de fundamentare pe care ai transmis-o lui Macovei.

  Despre modificarea salarizării, sper ca nu ai fost corigent la matematică.
  56,57 și 58 sunt numere mai mici decât 64, adică întâi au apărut mărire de coeficienți la MApN, MAI, externe și apoi la penitenciare .
  Ai ordonanțele în LEX.
  Mai bine ne-ai spune cum ți-ai adus colega tot manager public la ANP ,madam Gal să te sprijine în reprimarea amărâților de agenți.
  Umbla săraca prin pușcări cu lista făcută de tine și trasa lini de demarcații între secții doar doar să nu plătești sporurile de muncă oamenilor.

 43. Dumitrascule, intri atat de mult in istorie si-ti dai cu parerea cine si cum a procedat la un moment dat incat imi pot permite sa afirm ca, daca-mi intorc fata catre trecut si constat ca daca nu te-ai fi nascut, astfel de situatii n-ar fi fost generate in interiorul unor structuri sindicale ce se vor a fi respectabile.

  SNLP si-a imbunatatit si perfectionat o pozitie de pe care a reusit sa abordeze lucruri cu adevarat importante pentru lucratorii de penitenciare fara a apela la atitudini imorale, indecente si pe alocuri penale, asa cum fsanp a incercat pe parcursul istoriei sale. Se vede doar si prin pozitia de forta in care ai implicat multa mizerie Dumitrascule. Oare nu consideri ca o astfel de atitudine pe care ai initiat-o este doar pentru cei slabi ?

  Noi nu am facut altceva decat sa-ti raspundem cu o moneda pe masura, pentru ca totul sa nu degenereze in lucruri mai mizerabile decat cele ce le aduci in fata opiniei publice si care, bineinteles ca nu fac obiectul ideilor si principiilor unei structuri sindicale. Pentru tine Sorine, totul se rezuma la satisfacerea unei dorinte personale de a acapara ceva, indiferent cum si in orice conditii.

  Este denigrant pentru statutul tau de om sa apelezi chiar si la oameni intimi celor cu care te confrunti. Josnic…

 44. [quote name=”Terente”]E inutil Stefan sa-i argumentezi lui Dumitrascu astfel de lucruri. Asta nu vede altceva in fata ochilor decat o latrina in care considera ca-si poate ejecta mizeria cum considera de cuviinta. Degeaba te straduiesti cu un om tat de imperturbabil in agonia sa dupa putere.[/quote]
  Domnule Terente

  Pana acum am vazut doar afirmatii, unele prsotute. Nu faceti va rog confuzia intre afirmatie si argument. N-am vazut niciun document si n-am citit altceva decat reinterpretarea unor istorii vechi.

  In ceea ce priveste modul in care unii dintre noi scriem, va rog – fara a-mi scuza derapajele – nu faceti greseala sa va considerati un exemplu. Sunteti de-a dreptul trist de fara imaginatie in toate reactiile pe care le aveti.

  Nu-mi dau seama care e motivul dar as paria pe un deficit cultural dublat de o usoara stare de agitatie. Cu multumiri pentru conversatie.

 45. [quote name=”Stefan Teoroc”]Stii foarte bine de ce se ezita in 2005 sa se negocieze un contract colectiv. Nu mai dezgropa morti. Exista o teama puternica ca asta ar duce la pierderea statutului special, aveau loc intalniri cu Hossu, se cautau argumente…

  Pana la urma cine stii tu ca a initiat negocierile colective pentru contract si acord colectiv? FSANP ???

  Cu cresterile din 2007, las-o mai moale. Noii coeficienti au generat o crestere de aproape 20% in tot sistemul de aparare dar pentru asta nu am mai pupat indexari de atunci si pana in prezent.[/quote]
  1. Se ezita pentru ca SNLP le baga tuturor asta in cap ca sa-i tina linsititi. Asta a fost motivul nu pierderea statutlui special, care s-a dovedit a fi o iluzie.

  2. FSANP a cerut prima data, pe vremea cand SNLP n-avea chef. Dupa care au mai fost adrese si de-o parte si de alta.

  3. N-am de ce s-o las nici moale nici tare. Este doar un fapt istoric la care am facut referire fiind implicat. In ceea ce priveste noua lege orice crestere e bine venita si am pus cu totii umarul la asta, unii mai mult e drept.

  Nu uita totusi ca nu exista monopol pe initiativa

 46. E inutil Stefan sa-i argumentezi lui Dumitrascu astfel de lucruri. Asta nu vede altceva in fata ochilor decat o latrina in care considera ca-si poate ejecta mizeria cum considera de cuviinta. Degeaba te straduiesti cu un om tat de imperturbabil in agonia sa dupa putere.

 47. Stii foarte bine de ce se ezita in 2005 sa se negocieze un contract colectiv. Nu mai dezgropa morti. Exista o teama puternica ca asta ar duce la pierderea statutului special, aveau loc intalniri cu Hossu, se cautau argumente…

  Pana la urma cine stii tu ca a initiat negocierile colective pentru contract si acord colectiv? FSANP ???

  Cu cresterile din 2007, las-o mai moale. Noii coeficienti au generat o crestere de aproape 20% in tot sistemul de aparare dar pentru asta nu am mai pupat indexari de atunci si pana in prezent.

 48. [quote name=”Terente”]Incerc sa scriu ceva despre atitudinea lui Dumitrascu de a o implica pe logodnica ta :-)[/quote] Corect. Am implicat-o doar din considerente istorice si de argumentare. Nu e in conflict nu trebuia sa o bag in cearta noastra.

  Pe de alta parte nici domniile voastre nu sunteti tocmai usi de biserica cu aruncarea unor barfe fara sa aveti prea multe argumente, altele decat clasicul „se aude ca”.

 49. [quote name=”Stefan Teoroc”]Fii atent cum iti demontezi propriul esafodaj de chibrituri…[/quote]
  Stefan nu demontez nimic. Trebuia sa-si faca lucrarea i-am facut cateva recomandari. N-am spus ca i-a dat Ragea fucntia sau ca ai fost s-o ceri. Lasa drama si citeste ce-ti scriu.

 50. Fii atent cum iti demontezi propriul esafodaj de chibrituri: atat de galben e SNLP si Teoroc, incat inainte de examenul pentru postul de director la Jilava sustinut de Cristina, nu ne-am dus pe la MJ/ANP sa cerem ciolane (sau ce-o mai insemna galben?), ci ne-am orientat catre studiu, iar Cristina a rupt cartile de management si a facut un proiect bun pe care chiar l-a sustinut bine.

  Faptul ca ai ajutat cu recomandari e real. Te-ai intalnit de 2 ori cu Cristina si i-ai spus cam ce se urmareste la un astfel de examen. Pe atunci o vedeai altfel. Ii stii potentialul, forta de actiune, capacitatea si determinarea dar totodata cunosti detalii si despre prigoana careia i-a fost victima si din care nu a scos-o sindicatul. Parca ai vorbi despre o pipitza care are nevoie de sprijin in cariera. Revino-ti! Cristina este director adjunct la Jilava inca de cand nu stiam ce e ala sindicat. Atunci cine a mai ajutat-o?

 51. 5. In ultimul rand, pentru ca deasemenea memoria va joaca feste, va informez ca ANP a avut OUG de salarizare inainte de sectorul de ordine publica, aparare si siguranta nationala. Am reusit o cestere de 40% a salariilor dupa care toti ne-au urmat, iar ulterior am reintrat in legea pe sistem ca sa mai punem inca cateva virgule.

  Asta se putea face atunci, si nu s-a mai putu face de atunci. Vreti sa va convingeti exista Monitor Oficial si exista inca oameni in viata care va pot reaminti. Cam atat, vedem ce mai scrieti, si va mai raspund sa pentru luminarea dumneavoastra

  6. Dreptul la negocieri colective era sabotat chiar de catre SNLP. In scris ati cerut atunci sa nu cumva ca ANP sa faca asa ceva. Daca aveti nevoie va pot atasa scrisorica dlui Vasilescu care ne convingea pe toti ca, vai, daca facem asta iesim din sectorul de aparare.

  Adevarat, sunt inca drepturi statutare nepuse in practica. M-am straduit la aceas vreme timpul n-a ajuns. N-am ce sa-mi reprosez in legatura cu asta. Dumneavoastra desigur ca veti fi avand, mai ales ca marunt epigon, n-ati reusit nici 10% din putinul pe care subsemnatul l-a facut. Vorbiti in schimb.

 52. 3. In 2006, parca sunteti Boc care ne tot informeaza ca tot raul s-a produs in 2008, la initiativa subsemnatului s-a reluat plata sporului TBC. Sporul fusese suspendat si nu-mi amintesc sa va vazut vreo lacrima din partea Sindicatului Galben.

  Adevarat. Nu am fost de acord ca ordinul sa fie incalcat si sa primeasca oricine si oricand si v-am trimis la instanta pentru o asemenea pretentie. In continuare cred ca a fost o decizie buna, mai ales ca am facut eforturi pentru a reglementa plata acelui spor.

  4. La initiativa subsemnatului, alaturi de alte drepturi, s-a introdus in legislatie plata orelor suplimentare. Nu se facea inainte si iar nu v-am vazut sa va bateti pentru asta. Este drept ca in decizia care reglementa acest domeniu era statuat ca sunt ignorate fractiile. Specialistii asta au propus si am acceptat in lipsa de alte opinii. N-am auzit pozitia SNLP la acea data.

  Oricum va amintesc ca prietenul pentru care faceti activitati e propaganda cu Publisind ne-a rezolvat de tot si nu mai primim bani pentru ore suplimentare de nici un fel.

 53. Incerc sa scriu ceva despre atitudinea lui Dumitrascu de a o implica pe logodnica ta Stefan in disputa asta, dar crede-ma ca nu ma pot concentra decat pe dejectiile pe care as putea sa i le pun in cap lui Dumitrascu. Ma straduiesc atat de mult sa ma abtin…. 🙂

 54. Cu scuze pentru repetitie revin cu un raspuns mai detaliat.

  1. In 2006 s-au acordat la initiativa subsemnatului, restante la echipament pe 2 ani. Erai un sindicalist prea marunt atunci ca sa-ti amintesti;

  2. In 2006 s-a facut echipament, iar SNLP a fost consultat si a fost de acord in legatura cu reducerea duratei de folosire la anumite elemente de echipament (de lucru) si la cresterea duratei la altele (de oras) astfel incat sa putem face procedura de achizitii.

  Se poate verifica, a fost un Consiliu de conducere la care doar FSANP n-a participat motiv pentru care ulterior a si anulat ordinul prin care am propus aceste masuri, astfel incat sa putem face echipament. Bun sau rau, e singurul echipament facut in ultimii 10 ani. Si, nu spun ca a fost solutia perfecta, dar a fost cea oportuna.

  Nu uitati ca dreptul este la echipament si asa ar trebui pus in practica.

 55. Sorinache, te referi cam mult la SNLANP si Vasilescu. Este ca si cum m-as lega eu acum de Alin Popescu si ce facea FSANP prin 2005. Fii barbat, tine garda sus si loveste corect.

  Te inseli cand spui ca m-a deranjat chestia cu declaratia de avere. Inca de acum 2 ani de cand am postat-o pe site mi-am asumat comentariile. Mare avere mai am. Regret doar ca nu am scris articolul mai demult, la primele comentarii de pe SNLP, de altfel autorizate de moderatori.

  Stii ce m-a deranjat in realitate? Sa-ti explic. Spre deosebire de tine, indiferent de nivelul la care ar urca disputa noastra, niciodata nu-mi voi permite sa ma leg de un singur fir din parul sotiei tale. O cunosc si o respect. Ea nu are nicio treaba cu cearta dintre noi pe care sper sa-ti amintesti ca nu am inceput-o eu.

  Tu cred ca daca iti faceam cunostinta cu motanul meu si de ala te luai. Ca l-ai hranit pro bono, ca nu a facut la tavita, ca zgarie canapeaua. Asta trebuie sa retina toti care au un contact cat de tangential cu tine. Sa nu se lase amagiti de tendinta ta de a rezolva lucrurile pentru ca le va iesi pe nas.

  Esti ca un boxer care s-a pregatit intens si care sustine ca e mare luptator dar care in ring isi arunca brusc manusile prin runda a 3-a si incepe sa-si zgarie adversarul pe gat sau sa-l loveasca cu palmele dupa ceafa.

  Ce ai patit, nu mai gasesti grenade prin lada sindicala? Lovesti cam imprastiat si asta iti demoleaza propria teorie. Iti voi explica de ce.

 56. Dumitrascu se dovedeste a fi contorsionist si-mi imprima o stare de bine faptul ca ar putea ajunge (editat admin). De fapt…nu ma tem ! Si-ar da ce ar merita !

  Exchibitionismul acestui individ a atins cote alarmante in incercarea acestuia de a-si atinge scopuri personale marsave, dovedindu-se clar din adevarurile etalate de Stefan. Numai cine nu-i rational nu poate pricepe marsavia acestui individ. Dar ii prieste lui Dumitrascu ca, din afara sistemului penitenciar sa conduca o organizatie cu 20 de sindicate ! A loviut si a fugit ! Ce-i mai rau, ca-i loveste in continuare pe acesti oameni cotizanti la fsanp.

 57. V-ati cam suparat domnule Teoroc. Cateva precizari.

  1. Da. Cresterea a fost buna, reala si deloc trardiva. Dupa ce OUG a aparut la penitenciare s-au aliniat si cei din sector.

  2. In anul la care faceti referire s-au dat restantele, altfel suspendate fara ca sindicatul galben sa comenteze si s-a facut echipament. Dreptul este la echipament si asta s-a realizat. singura data in ultimii 10 ani.

  3.Subsemnatul a dispus reluarea platii sporului TBC, sigur nu am fost de acord ca acesta sa fie abuzat, si de atunci a fost restrans. Erau situatii in care directorul se ponta cate 8 ore pe sectie sau toate cele 168 de exemplu si multe altele asemenea. Imi pare rau ca nu pot incuraja relativismul moral dar dupa cum ati vazut cu micutele dumneavoastra intelegeri cu MJ si ANP dauneaza pe termen lung.

  4. Plata primei de vacanta tot atunci s-a reluat in pofida atitudinii linistite a SNLP care n-a comentat vreodata.Faptul ca era nevoie de o fractier de 15 zile pentru a fi acordata este o alta discutie si nu e decat o masura organziatorica.

  5. Daca tot faceti o lista cu ce nu s-a acordat pe tura subsemnatului faceti un a si cu ce s-a acordat si nu se acorda.
  Culmea e ca va plangeti de negocierile colective cand tocmai SNLP cerea sa nu aiba loc. Daca vreti va postez adresa lui Vasilescu. 🙂

  6. Imi pare rau ca v-am suparat. Speram sa nu aiba un impact atat de mare chestiunea creditului si sa intelegeti ca e mai simplu altfel.

 58. Am uitat ceva important sau … deviant:

  Cine credeti voi ca a depus actiune inaintea SNLP pentru anularea OMJ 1358 cu echipamentul diminuat?

  Si a reusit si anularea ordinului in instanta (ce vremuri Aline…)? Si pe atunci era putina concurenta dar de alt tip.

  http://fsanp.ro/old/index.php?option=com_content&view=article&id=73:scrisoare-deschisa-26072007&catid=34:comunicate-de-presa&Itemid=60

  Cum o mai fi si asta? Intai dai ordinul, iei din banii oamenilor, apoi revii ca lider al organizatiei care iti anuleaza ordinul si te apuci sa-ti combati alte ordine date anterior ca director dar care acum te deranjeaza ca lider.

  Oare s-o numi flexibilitate? Sau contorsionism de-a dreptul!

  Doamneee!

  😥

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)