www.snlp.ro Web analytics

Detalii complete despre testarea psihologica pentru concursuri – centre, calendar, metodologie

Psychological Test01

 

Conform discutiilor purtate cu conducerea ANP putem sa va informam cu privire la o serie de aspecte referitoare la testarile psihologice care se vor realiza in cadrul procedurii de ocupare a unor posturi vacante din sursa externa si interna, aflate in derulare. Testarile se vor efectua in 3 centre (penitenciare): Rahova, Timisoara si Iasi. Testarile incep de luni 25.04.2016 doar cu candidatii din Bucuresti. Ulterior se vor activa si centrele din Timisoara si Iasi.

Numarul total al dosarelor depuse este de aproximativ 7000. La o extrema sunt unitati ca Iasi si Jilava cu aproximativ 700 de candidati, la cealalta, de exemplu Buzias cu 17 candidati pe 5 posturi. Raportat la cele trei centre susmentionate, repartizarea regionala a candidatilor este inegala:

 • Rahova – 3500
 • Iasi – 2600
 • Timisoara – 1100

Au existat doua variante posibile, fiecare dintre ele generand o durata diferita a etapei testarii psihologice. In varianta care includea testare scrisa si apoi interviu, toata etapa se finaliza in aproximativ 3 luni ceea ce impingea terminarea procedurii de concurs spre luna august.

Prin urmare, intr-o intalnire ANP-sindicate derulata saptamana trecuta, s-a convenit pe eliminarea interviului din cadrul testarii psihologice reducandu-se astfel intervalul de timp necesar, la jumatate. Interviul cu psihologul, care s-ar fi efectuat in cadrul testarii, se va realiza in etapa interviului pentru concurs, denumit interviu psiho-profesional (in comisiile de concurs vor fi psihologi care vor face evaluari utilizand si un set de date preluate din testarea psihologica).

Revenind la grafic avem urmatoarele repere:

 • 18.04.2016 – planificarea de principiu a unitatilor pe centre; 
 • 19.04.2016 – se finalizeaza de centralizat solicitarile de planificare din unitati (ar fi trebuit sa se finalizeze vineri 15.04.2016, insa unitatile nu au reusit centralizarea la timp);
 • 20.04.2016 – se va incepe elaborarea unei baze de date (foarte importanta in perspectiva procedurilor de concurs suprapuse care urmeaza – posturi vacante in mai multe transe, Academia de Politie, SNPAP) / se va raspunde la sesizari si petitii / alte aspecte organizatorice;
 • 25.04.2016 – incepe etapa testarii psihologice la Rahova cu candidatii din Bucuresti in ritm de o serie pe zi (45 de candidati pe serie; 4 ore durata testarii); in aceasta etapa vor fi implicati un numar de aproximativ 6 psihologi si personal de suport; fiind primul pachet de testari, se incepe intr-un ritm moderat pentru a urmari exact toate problemele care pot aparea si pentru a se realiza ajustari dinamice (din mers) daca este cazul;
 • 02.05.2016 – se creste ritmul testarilor din Bucuresti la doua serii pe zi (90 de testari) si incep centrele din Timisoara si iasi sa testeze cate o serie pe zi (25 de candidati pe serie)
 • 09.05.2016 – se trece la capacitatea maxima de testare si anume cate doua serii pe zi la fiecare dintre cele 3 centre (90 la Rahova, 50 la Timisoara si 50 la Iasi);

In paralel cu testarile pentru concursul in derulare, se vor efectua si testarile pentru Academia de Politie (max 200 de candidati probabil), avand termen 3 iulie. Pentru SNPAP nu este chiar graba cu testarile, avand termen in august. Numarul de psihologi implicati va fi de aproximativ 15 (SpsP si unitati) la care se va adauga personal suport.

Problema este ca in prezent o parte dintre psihologi sunt implicati deja in comisiile de concurs pentru posturile aflate in procedura. In plus, va fi nevoie de psihologi si in comisiile de concurs pentru procedura recenta (sursa externa) dar pentru aceasta pot fi implicati si psihologi de la DRS intrucat ordinul nu specifica decat psihologi nu neaparat de la SPsP.

De retinut ca testarea psihologica va incepe inainte de etapa verificarii dosarelor. Din constatarile facute aproximativ 1000 de dosare din cele 7000 depuse sunt incomplete iar candidatii sunt in tema cu acest lucru insa au libertatea de se prezenta totusi la testarea psihologica cat timp dosarul nu a fost inca respins la proba verificarii.

Insa in cazul celor cu dosar incomplet, testarea ar fi inutila si nu ar genera decat o cheltuiala fara rost. Pentru orice eventualitate vor fi la dispozitie 8000 de foi de raspuns plus o rezerva de inca 1000 pentru academii, SNPAP si situatii neprevazute. Testele propriu-zise vor fi refolosibile, motiv pentru care nu trebuie facute insemnari pe acestea (probabil se vor plastifia).  

Referitor la baza de date care se va elabora incepand de miercurea viitoare, aceasta este deosebit de importanta pentru perioada urmatoare avand in vedere faptul ca rezultatul testarii este valabil 6 luni indiferent daca e admis sau respins. Tot pentru diminuarea volumului de munca in domeniul testarilor psihologice, avizele care se dau la finalul etapei vor include mentiunea admis/respins pe 5 categorii: Academia de Politie, ANI, SNPAP, agent, ofiter.

Fiecare dintre cele 5 categorii va avea in dreptul lor mentiunea admis sau respins si acest aviz multiplu e valabil timp de 6 luni pentru oricare dintre categorii. Testele care se aplica atat agentilor cat si ofiterilor sunt identice. Nu difera nicio intrebare, indiferent de tipul de post pe care se candideaza. Diferenta se face prin punctaj. Cei care candideaza pentru ofiteri trebuie sa faca un punctaj mai mare la anumite sectiuni (performanta/eficienta etc).

Baza de date impreuna cu aceste avize multiple trebuie sa genereze o descarcare a activitatii psihologilor astfel incat sa poata fi dusa la bun sfarsit toata procedura. Daca un candidat este respins la testarea psihologica el nu va mai putea sa dea testare pe un post similar (de exemplu la SNPAP) in intervalul de 6 luni chiar daca va incerca sa ascunda acest lucru, intrucat va aparea in baza de date care se va intocmi. 

Practic se va incepe cu unitatile cu cel mai mare numar de candidati. La acestea testarea va dura mai mult si implicit interviul psiho-profesional va dura si el mai mult. Astfel incat, spre finalul etapei testarii se vor regasi unitatile cu cel mai mic numar de candidati si se incerca o finalizare a etapelor testare psihologica/interviu psiho-profesional cat mai sincronizata pe unitati astfel incat sa se ajunga la proba scrisa aproape simultan. Probabil este imposibila sincronizarea perfecta dar se va incerca.

Acest lucru se va face prin ajustari dinamice permanente, cum am mai spus. De exemplu, avand in vedere faptul ca la centrul de testari din Timisoara sunt repartizati cei mai putini candidati (1100 – care corespund regiunii respective), dupa finalizarea testarilor la Timisoara, psihologii respectivi vor merge in celelalte centre unde este mai mare nevoie. Vom reveni cu detalii in functie de noutatile care vor aparea.

UPDATE: testarile se fac pe unitati; dupa terminarea acestei etape pe unitatea respectiva, se intra in proba interviului psiho-profesional; cum am axplicat deja, unitatile cu multi candidati se testeaza in prima parte a etapei.

  

82 COMMENTS

 1. buna pe ce site pot vedea când are loc testarea psihologică pentru agenți de penitenciar ? multumesc

 2. [quote name=”Daniel”]Buna , am dat examenul psihologic pentru Scoala de Agenți de Politie “Septimiu Muresan” Cluj Napoca. Am primit calificativul “apt” acum ce urmează sa fac? Trebe sa merg la Cluj sa pun si acolo dosarul sau? Va rog sa răspundeți serios. Mulțumesc![/quote]
  Primul lucru pe care îl faci,dacă nu știi să inițieze,cauți o apă mare ,curgătoare și te atunci în ea….Ai încurcat borcanele..

 3. Buna , am dat examenul psihologic pentru Scoala de Agenți de Politie “Septimiu Muresan” Cluj Napoca. Am primit calificativul “apt” acum ce urmează sa fac? Trebe sa merg la Cluj sa pun si acolo dosarul sau? Va rog sa răspundeți serios. Mulțumesc!

 4. Daca am sustinut un psihologic pe 21 februarie,pot participa la un concurs care are testarea psihologica programata pana pe 20 august?pt acelasi post.

 5. Buna ziua.Am sustinut pe 21 februarie anul acesta un psihologic pentru agent operativ.Ma incadrez cu testul psihologic pentru un concurs scos in data de 10 iunie?Practic el ar fi valabil pana pe 21 august,se fac 6 luni.

 6. Salutare ! Am sustinut examenul psihologic si am putine motive de ingrijorare .. cam la toate am facut ok in afara de un test care cuprindea 96 de subpuncte iar eu am facut undeva la 62 .. ar fi motive de ingrijorare ( pt academia de politie ) ? Multumesc !

 7. F slabe sanse / nu va fi reevaluat / se reverifica datele din evaluarea anterioara

 8. Buna ziua!
  Daca cineva depune contestație la testul psihologic are șanse de reușită? Poate sa fie declarat admis? Va fi reevaluat din nou?
  Ce știți?

 9. Am dat testarea la penitenciarul rahova in data de 16 februarie . Cand se vor afisa rezultatele ?

 10. Buna ziua!
  Credeti ca sint sanse ca in urma depunerii unei contestatii raspunsul sa fie admis?

 11. Daca am sustinut psihologicul saptamana trecuta pt Severin,il mai pot sustine si saptamana aceasta pentru Tg Jiu? Rezultatul nu a fost inca afisat

 12. Buna ziua! Am si o intrebare. Anul trecut, in octaombrie 2015 am sustinut examenul psihologic, pentru ocuparea postului de subofiter, in urma evaluarii am fost declarata `inapt`, problema este urmatoarea, doresc sa particip la concursul de probatiune, care apartine tot de Ministerul Justitiei, desfasurarea concursului este din decembrie 2016-iunie 2017, si la fel, si aici, ultima proba eliminatorie este examenul psihologic, oare este vreo problema, daca nu au trecut cele 6 luni? Ce pot sa fac…? Va multumesc! Astept raspunsul dvs.

 13. Functia de ofiter-educatie este considerata similara cu functia de ofiter-secretariat? Avizul psihologic obtinut pt functia de ofiter-educatie este valabil si pt functia de ofiter-secretariat?

 14. Ce inseamna functie similara?
  Functia de ofiter educativ poate fi considerata similara cu functia de ofiter secretariat? Daca s-a sustinut testarea psihologica pt functia de ofiter educativ, este valabil avizul si pt functia de ofiter secretariat?

 15. [b]#61 #Silviu[/b] – este interesant cum s-a solicitat sa detii acel atestat in conditiile in care, in sistemul penitenciar, conducatorii auto nu mai sunt obligati sa-l obtina si sa si-l reinnoiasca.
  Pentru mai multe etalii poti accesa acest link:
  [b]http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/830-anp-scapa-de-atestatele-profesionale-ca-obligatie.html[/b]

 16. As mai avea o intrebare,pentru postul de conducator auto in anunt cerintele sunt categoriile de permis: B,C,D,E si atestatatul transportului de marfa si persoane.Eu detin permis cu gradele B,C,D,E si atestat marfa.M-as putea inscrie fara atestatul de persoane?

 17. Buna ziua,va rog frumos sa-mi raspunde-ti si mie la o intrebare: Am sustinut testarea psihologica in urma acestui an,in luna iulie pentru SNPAP-Targu Ocna,unde am fost declarat respins… As putea sa sustin testare psihologica pentru posturile scoase in 22.11.2016 de agent tehnic(sofer)? Multumesc

 18. #57 Adrian Claudiu – daca-i functie similara, avizul psiho obtinut acum 3 saptamani este valabil 6 luni.

 19. Domnule Teoroc…daca am sustinut un examen psihologic pentru o functie scoasa pe intern si l.am picat…acum ca s.a scos o o alta functie similara la concurs…pot sa sustin iar examen psihologic???Mentionez ca au trecut doar 3 saptamani de cand am picat psihologicul prima data.

 20. Buna ziua!AS avea o intrebare:In luna august am participat la testarea psihologica pentru scoala de jandarmi si am fost apt .iar acum m-am inscris pentru incdrare sursa externa la politie testarea este valabila sau dau din nou.Va multumesc!

 21. Daca se vor face 6 luni pana la data planificării pentru testare, vei putea fi retestat. Ti ai cam dat singur răspunsul

 22. Buna ziua, daca am picat testarea psihologica in luna mai anul acesta , ma pot inscrie pentru posturile scoase in data de 19.08 ? Am inteles ca rezultatul e valabil 6 luni ! Ma gandesc ca pana se verifica dosarele , pana se afiseaza programarea testarii …. poate se fac 6 luni !

 23. daca nu am dat testarea psihologica, o pot da alta data ? sau cum se face? am fost sunat sa o dau intr-o zi , nu am mers. si au trecut 2 saptamani de atunci? mai are rost? avand in vedere ca mai trebui sa pun 3 fotografii 3×4…si dosarul il lasasem acolo cand am mers sa il depun…dar omul ala nu se uitase sa vada daca am si pozele si nici eu nu am observat ca nu le am, abia peste o saptamana am vazut

 24. Buna,
  Cam pe ce data se aproximeaza ca ar fi prima testare dupa psihologic?
  Multumesc

 25. [quote name=”luci”]propuneti si teste de gramatica a limbii romane, daca asta se cere ca functionar in penitenciar. Chiar literatura, arte frumoase, beletristica…Si pe urma regulamente, legi, aptitudini fizice, psihice…Eu pur si simplu asta visez, asta pictez. Eu recunosc , de aia doresc sa ajung agent ![/quote]
  Cu siguranță se va deschide un penitenciar pentru tine

 26. [quote name=”Sorin”]Eu sunt inscris pt Rahova. Nu trebuie sa ne sune si eu cu 1zii nainte de examenul psihologic?? Au inceput deja exemenele pshi la Rahova?? Astept un raspuns…[/quote]
  Nu știu cum ai luat fisa de la penitenciar dar la botosani au spus ca suna personal cu o săptămână inainte,unele centre își fac treaba și altele nu?sau pe unii candidați îi doare în. …

 27. [b]Luci[/b], nu poti analfabet, asta e clar! Si ca sa scrii o nota raport sau sa completezi multe alte documente, ar trebui totusi sa stii unde sa pui cratima. Sau tie chiar ti se pare ca a fi agent de penitenciar e un fel de „pielea p…” si ca nu-ti trebuie altceva decat muschi ? Nu ti-a cerut nimeni beletristica sau arte plastice ca sa fii agent. Ti se cere doar sa stii sa scrii… e greu ?

 28. In general ANP nu opteaza pentru grile / inca nu am detalii despre aceste concursuri

 29. [quote name=”Alina”]Va multumesc, este foarte important acest aspect, dar stiti cumva daca este valabil si pentru concursurile care urmeaza sa se desfasoare in sapt viitoare? ( ofiter economist, agent magazier, agent secretariat etc. – anuntate pe 27 nov?), adica sa fim pe subiect cu ale noastre cuvinte :))[/quote]
  Un raspuns daca se poate, domnule Stefan Teoroc.

 30. cred ca saptamana viitoare / vin si marii sefi din concedii si se si termina de centralizat solicitari

 31. Dl.Stefan Teoroc ne puteți spune cand
  v-a fi ședința de mutări pentru Craiova?
  Până se v-a ține ședința se vor pensiona mulți și poate suplimentează locurile..

 32. propuneti si teste de gramatica a limbii romane, daca asta se cere ca functionar in penitenciar. Chiar literatura, arte frumoase, beletristica…Si pe urma regulamente, legi, aptitudini fizice, psihice…Eu pur si simplu asta visez, asta pictez. Eu recunosc , de aia doresc sa ajung agent !

 33. Va multumesc, este foarte important acest aspect, dar stiti cumva daca este valabil si pentru concursurile care urmeaza sa se desfasoare in sapt viitoare? ( ofiter economist, agent magazier, agent secretariat etc. – anuntate pe 27 nov?), adica sa fim pe subiect cu ale noastre cuvinte :))

 34. NU te stresa / nimeni nu se asteapta la reproduceri mot a mot / important e sa ne lamuim daca stie romana vbit-scris :)) / in rest, sa fii pe subiect sau pe aproape / cu cat mai pe subiect cu atat nota mai mare

 35. Nu va contest domnule Stefan,dar parerea mea este ca una e sa studiezi si alta sa tocesti…si ziceti ca un articol din lege poate fi scris cu ale noastre cuvinte?…pai cine suntem noi sa modificam/interpretam un articol din lege? Va multumesc pentru sfat, dar sunt foarte calma…numai ca toti intreba de „n’ ori cum va fi examenul, sa puna mana sa citeasca toate articolele din urma nu sa se dea un raspuns de 10 ori.

 36. Alina, relax si spor la studiu. Decizia a fost luata cu sinteza. S-a dezbatut intens. Administratia vrea sa vada daca cei care isi doresc un post in sistem stiu sa scrie in limba romana sau doar sa dea like&share. Sindicatele au inclinat spre grila mai mult de teama de a nu ramane cu posturi vacante, insa criteriul era subiectiv. La grila cred ca esti de acord ca este si un mare procent de „plesneala”. Nu stiu subiectul dar bifez ceva poate am noroc… La sinteza nu se asteapta nimeni la tocilari ci la exprimari romanesti pe subiect. Tu spui ca la sinteza sunt avantajati tociularii si ii vezi pe cei care studiaza ca pe ceva toxic. Insa noi suntem inclinati sa spunem ca a studia nu este neaparat rau. 🙂

 37. Eu nu am zis sa se dea neaparat grila, am zis sa fie combinat: spete, intrebari scurte de sinteza, fraze cu adevarat sau fals, cateva grile, sa fie un examen scris complex…nu polologhie de tocilar: enumerati atributiile directorului sau funct public, etc. Normal ca trebuie sa inveti toata materia, ca altfel nu ai putea sa rezolvi nici un tip de subiecte….hai ca intelegeti voi ce vreau sa spun, ca doar sunteti baieti destepti. Voi stiti cum invata un tocilar? pai nu, atunci va spun eu si pot sa confirme si ei…azi invata si maine uita tot, dau delete si gata, au luat examenul, in schimb unul care invata logic nu uita „never”.

 38. Ce spun eu si ce intelegeti voi…vad ca nu are rost sa-mi bat capul…da hai totusi sa mi-l bat putin. Nu am participat eu la concursuri, dar au participat altii chiar foarte competenti si nu au fost declarati neaparat „respins”! Draga domnule Alcatraz, nu mi-e lene absolut deloc, nu mai judeca fara sa cunosti ..uitati-va si voi la alte concursuri si apoi sariti pe mine! Voi vreti oameni care stiu sa vorbeasca corect, dar nu cred ca ii gasiti daca dati sinteza, eventual veti gasi niste tocilari si atat! Normal ca locurile nu trebuie ocupate cu orice pret, dar cum se face ca la alte concursuri din alte institutii se ocupa toate locurile chiar si cu medii foarte mari, numai la voi nu vin oameni pregatiti…ce ciudat, inseamna ca oamenii slabi vin la penitenciare, asa ca ultima optiune…asta spuneti VOI?..dragilor, jigniti foarte multi oameni degeba!…unde oare sa caut ca sa pot promova un examen?…aaa, cred ca in memoria mea!..si informatiile sunt peste tot, daca stii sa cauti. Acolo le gasesc, peste tot! Va multumesc.

 39. Auzi draga jojo..nu sustin aici nici un examen incat sa trebuiasca sa fiu atat de atenta la greseli de ortografie..in legatura cu media nu am fost destul de explicita inca sa precizez ca nu am avut media mare care era la momentul acela incat sa fiu declarata admisa..nu stiu care a fost totusi problema ta in legatura cu comm. meu dar totusi daca o sa ma pregatesc suficient de bine da sper sa intru in sistem..aici nu e vorba numai de noroc si inca ceva te rog frumos sa nu iti mai dai cu parerea despre alte persoane daca nu le cunosti dintr-o banala gresala ca poate nu sunt de „slaba calitate” cum ii crezi tu.

 40. Sorin – tu citesti informarile sau arunci un ochi pe diagonala si ma pui sa scriu din nou la comentarii ce am scris in articol? Esti foarte ocupat sau ce?

 41. [b]#26 Belegante Mario[/b] – să ai telefonul încărcat, să nu cumva să nu te găsească…că e belea ! 🙂

 42. [quote name=”Andreea”]Si cu testarea psihologica la fel..nu ati vrea cumva sa vi se puna testele in fata ce vor fi date la pshihologic asa ca sa stiti despre ce e vorba..oameni buni vom vedea la momentul respectiv..si sa sti despre ce este vorba nu inseamna ca vei fi declarata admis..va dau exemplul meu am dat pt scoala in 2011 fara sa stiu ce teste vor fi si am fost declarata admis..nu am intrat pt ca nu aveam medie..un an mai tarziu am incercat iarasi ..stiind despre ce este vorba mam dus si am fost declarata respins..de aceea va zic..nu va mai stresati in legatura cu examenul psiho. Cum va fi vedem atunci parerea mea.[/quote]
  … „m-am dus” … Andreea, eu prin tine, îmi dau seama cam de ce este sistemul asta așa cum este și îți dau si răspunsul: pentru că în el intră oameni de o slabă calitate (mai ales că nu au avut „medie”. Acum, cu încadrarea directă, posibil să ai noroc si sa intri în sistem. Din cine este compus sistemul penitenciar? Din oameni. Unde este calitatea oamenilor? Lipsește. Vrem performanță? Cu cine? …

 43. Eu sunt inscris pt Rahova. Nu trebuie sa ne sune si eu cu 1zii nainte de examenul psihologic?? Au inceput deja exemenele pshi la Rahova?? Astept un raspuns…

 44. Si cu testarea psihologica la fel..nu ati vrea cumva sa vi se puna testele in fata ce vor fi date la pshihologic asa ca sa stiti despre ce e vorba..oameni buni vom vedea la momentul respectiv..si sa sti despre ce este vorba nu inseamna ca vei fi declarata admis..va dau exemplul meu am dat pt scoala in 2011 fara sa stiu ce teste vor fi si am fost declarata admis..nu am intrat pt ca nu aveam medie..un an mai tarziu am incercat iarasi ..stiind despre ce este vorba mam dus si am fost declarata respins..de aceea va zic..nu va mai stresati in legatura cu examenul psiho. Cum va fi vedem atunci parerea mea.

 45. Nu inteleg de ce atatea comentarii in legatura cu sinteza ..oricum asa o sa ramana. Daca inveti nu ai nici o problema ca e grila sau sinteza..daca stai prost cu exprimarea inseamna ca ai o problema si nu e locul tau aici..oricum sunt constienti si ei ca nu ai cum sa reproduci cuvant cu cuvant si virgula cu virgula cum scrie in lege..si daca vor ca locurile sa se ocupe vor formula intrebarile respective in asa fel incat daca am invatat stim sa raspundem..vom vedea ce o fi nu mai tot comentati aiurea si intrebati strict ceea ce va intereseaza pe fiecare in parte..

 46. [quote name=”Alina”]Va fi sinteza!!! mama ei de sinteza, o parcarie totala, sa ramana locurile neocupate cum au ramas la concursurile din nov 2015! Daca ii pui pe cei care fac subiectele sa le reproduca pun pariu ca nu sunt in stare, ei stau cu legile in fata , nici fisa postului nu si-o stiu, nu inteleg de ce noi trebuie s-o invatam…whatever
  …app de ce tot organizati concursuri daca locurile nu se ocupa?[/quote]
  Alina, oare ai participat la concursurile respective? Ai fost declarată/declarat RESPINS? Ti s-ar părut chiar așa de greu? Au fost banalități, dar trebuia să înveți. Dacă sunt posturi vacante asta nu înseamnă că trebuie ocupate cu orice preț.

 47. [quote name=”Mirela”]Buna ziua, in luna februarie 2016 am obtinut admis la o testare paihologica pt participarea la concurs la Pol Comunitara.
  In urma testării mi s-a înmânat un aviz …. Este valabil si pt postul Agent Operativ ????[/quote]
  [quote name=”Mirela”]Buna ziua, in luna februarie 2016 am obtinut admis la o testare paihologica pt participarea la concurs la Pol Comunitara.
  In urma testării mi s-a înmânat un aviz …. Este valabil si pt postul Agent Operativ ????[/quote]
  [quote name=”Mirela”]Buna ziua, in luna februarie 2016 am obtinut admis la o testare paihologica pt participarea la concurs la Pol Comunitara.
  In urma testării mi s-a înmânat un aviz …. Este valabil si pt postul Agent Operativ ????[/quote]
  [quote name=”cata gabriela”]buna ziua! am sustinut examenul psihologic pt ofiter contabil la penit Margineni de aprox o luna. am depus dosarul si pt agent operativ la penit Targsor. voi mai sustinedin nou ex psihologic si pt acest post? am intrebat la ambele penit si nimeni nu m.a putu lamuri… va multumedc![/quote]
  [quote]Buna ai putea sa mi spui despre testarea psihologică cv.multumesc!![/quote][u]Buna.spune mi te rog despre testarea psihologica[/u][quote name=”Georgiana”]Stie cineva cam ce tipuri de teste psihologice se vor sustine?[/quote]

 48. Va salut!

  Domnule Stefan daca se poate sa imi raspundeti va rog la o intrebare.Stiti cumva daca spre sfarsitul acestui an ANP intentioneaza sa scoata la concurs posturi de ofiter in sectorul operativ prin promovare din sursa interna(sa poata candida si agenti)?Dupa cum va dati seama eu sunt agent si as dori sa particip la un astfel de concurs.

 49. Stiti cumva si cand o sa fim sunati pentru a fi programati la testarea psihologica? Multumesc!

 50. Alina, cam de unde iti iei informatiile cu privire la concursurile organizate in sistemul nostru ? Daca nu esti in stare sa inveti pentru un examen nu este nimeni de vina. Desi esti total irationala, totusi iti spun ca nici un avocat sau judecator nu stie pe de rost DAR STIE UNDE SA CAUTE. Lasa-na sa credem ca stii unde sa cauti si vei lua examenul. Ti-a cerut cineva sa reproduci cuvant cu cuvant ca-n lege ? Ma tem ca e doar lene din partea ta, lenea de a invata…

 51. Dar cand se va tine sedinta cu privire la mutarile noastre.Ce tot ne amana atat isi bat joc de noi! Rog insistent rezolvarea cererilor de transfer.Am terminat o scoala si dorim fiecare sa ajungem acasa la familiile noastre.Avem cerereri depuse de aproape 4 luni si nici un raspuns!!!!

 52. Va fi sinteza!!! mama ei de sinteza, o parcarie totala, sa ramana locurile neocupate cum au ramas la concursurile din nov 2015! Daca ii pui pe cei care fac subiectele sa le reproduca pun pariu ca nu sunt in stare, ei stau cu legile in fata , nici fisa postului nu si-o stiu, nu inteleg de ce noi trebuie s-o invatam…whatever
  …app de ce tot organizati concursuri daca locurile nu se ocupa?

 53. Evident ca daca aveam informații de mutări le puneam la dispoziție. Nu s-a stabilit inca data ședinței

 54. Domnule Teoroc,stiti cand are loc sedinta pentru discutarea cererilor de transfer pentru cele 10 unitati care au scos locuri?Va multumesc anticipat!

 55. #9 simona – Iașul este unul dintre centre. Acești 2600 de candidați au aplicat pentru unitățile din zona Moldovei, nu exclusiv pentru penitenciarul Iași. Ar fi depășit chiar și așteptările lui Nostradamus o astfel de concurență pe un singur penitneciar dacă l-ar fi pus cineva să apeleze la o predicție. 🙂 Mult succes !

 56. Buna ziua, in luna februarie 2016 am obtinut admis la o testare paihologica pt participarea la concurs la Pol Comunitara.
  In urma testării mi s-a înmânat un aviz …. Este valabil si pt postul Agent Operativ ????

 57. Repartizarea se face in functie de distanta cea mai mica penitenciar-centru testare sau in functie de zona geografica?Ma refer aici la penitenciarul Miercurea-Ciuc, care chiar daca e in Transilvania, totusi distanta pana la Iasi e mai avantajoasa.Se poate alege de catre participant centrul de testare psihologica printr-o cerere eventual?

 58. Dl Teoroc dumneavoastra ati spus ca in termen de 45 de zile de la data scoateri posturilor la concurs se vor da examenele ,acum dureaza 90 de luni ,eu nu mai inteleg nimic sunt curios cand se va finaliza a doua tranea de angajari.Iar cu posturile ramase libere de colegii care au intrat sit la pensie cred ca se vor ocupa la anu si la multi ani.Bravo ANP!!!

 59. buna ziua! am sustinut examenul psihologic pt ofiter contabil la penit Margineni de aprox o luna. am depus dosarul si pt agent operativ la penit Targsor. voi mai sustinedin nou ex psihologic si pt acest post? am intrebat la ambele penit si nimeni nu m.a putu lamuri… va multumedc!

 60. Faceti si voi o socoteala ca sa va dati seama de data probei scrise. 7000 de candidati din care pica vreo 1000 la verificare dosare deci vreo 6000, in ritmul de testare expus in articol. Vreo luna jumate tot dureaza testarea apoi interviu cu cei care raman in joc. Probabil vreo 5000 si ceva. Nu avem de unde stii exact. Vazand si facand

 61. 2600 candidati sunt pentru 45 locuri la iasi ? cam in ce perioada preconizati ca se va da testarea la iasi ?

 62. Da ,insa cei care s-au mai inscris la runda anterioare din sursa interna si externa,se inscriu si acum,astfel cei din intern daca vor lua concursul nu va fi nici-o infuzie de personal,dar si asa la educatie chiar nu e nevoie de oameni.

 63. Buna seara ! O data aproximativa referitor la proba scrisa exista? Din ce observ din textul dumneavoastra ..se apropie de luna iulie …ma insel ? Se auzeau zvonuri ca se va da grila…este adevarat ..sau se opteaza in continuare pe sinteza..?? Multumesc anticipat !

 64. Buna ziua,
  Următoarea proba se va desfasura dupa ce se termina testarea psihologică pentru toti candidatii? Sau se face pe serii. De ex. Presupunând ca intru la testarea psihologica in primele doua saptamani din mai, voi astepta sa se finaleze testarea psihologică pentru toti candidatii sau vor începe celelalte probe ?
  Mulțumesc

 65. Cererile de transfer cand se mai aproba?Sunt colegi care au depus cereri in ianuarie si nu au primit inca raspuns.

 66. Ati mentionat ca „o parte dintre psihologi sunt implicati deja in comisiile de concurs pentru posturile aflate in procedura (sursa interna)”.

  In prezent nu sunt in derulare concursuri din sursa interna, ci doar din sursa externa.

  Intr-o situatie de normalitate ANP ar fi trebuit sa organizeze intai concursuri din sursa interna chiar daca functiile sunt de executie, asa ca un drept de preemptiune pentru proprii angajati (a se vedea prezentul concurs de la politie).

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)