www.snlp.ro Web analytics

Despre cum este sa facem din penitenciar un loc mai inchis decat parea posibil

Articol Hotnews

Greva in penitenciare. Sindicalistii ameninta cu blocarea sistemului daca Guvernul nu le acorda unele drepturi prevazute de Ordonanta care i-a suparat si pe magistrati

 
de Mihai Ivascu     HotNews.ro
Miercuri, 14 septembrie 2016, 18:39 Actualitate | Esenţial

 

Sistemul penitenciar ar putea fi blocat incepand cu luna octombrie in urma unor actiuni de protest organizate de sindicatele lucratorilor din penitenciare, arata un comunicat al acestor organizatii. Sindicalistii acuza Guvernul ca lucratorii din penitenciare sunt singurii aganjati din structura de aparare care nu beneficiaza de o prevedere a OUG 20/2016, prin care sunt acordate sume compensatorii pentru unele drepturi neacordate in 2009, pe motiv ca angajatii sistemului penitenciar ar fi platiti mai bine decat alte categorii de salariati.

 • INEDIT. La Penitenciarul Jilava unii detinuti pazesc perimetrul unitatii din cauza lipsei de personal.

Liderul sindical Stefan Teoroc sustine ca sindicatele si salariatii sistemului penitenciar au notificat deja conducerea penitenciarelor cu privire la refuzul de a efectuare ore de munca in plus iar acest lucru ar putea conduce la blocarea sistemului din cauza deficitului de personal. Stefan Teoroc spune ca s-ar putea ajunge in situatia in care penitenciarele sa fie pazite de Jandarmerie sau Armata. … cititi mai mult

13 COMMENTS

 1. D-LE TEOROC va rugam sa ne ajutati, la FOCSANI nu mai stim cui sa cerem ajutorul deoarece (editat / AM RETINUT!)

 2. Vulpe zilnic primeste informatiile necesare din teritoriu, de la directori, sefi birouri, criminalitate … 😥 , 8) dupa care, ca un credincios argat i le serveste ministrei P… !
  Ulterior ministra P… va actiona smechereste MISELESTE in functie de gravitatea informatiilor ….. !
  Asa actioneaza …. „profesionistul” Vulpe …. pentru asumarea rezolvarii inechitatilor salariale !

  INFORMATORUL –> INFORMEAZA :-* , :-* , 😆 !!

 3. Aberații. Nu ai niciun plafon de realizat. Prin notificare tu spui ca in oct nu mai muncești in plus. Atat

 4. Am instintat conducerea in scris ca nu mai sunt deacord sa fac mai mult de 180 de ore suplimentare pe an,raspunsul „pe surse” a fost , am rucuperat jumate din cele aproape 200, deci nu am cum sa depasesc 180 ore nerecuperate pina la sfarsitul anului.Dar eu din lege intaleg daca am efectuat 180 ore suplimentare pina acuma si am recuperat 179(ipotetic vorbind), eu tot am cele 180 ore efectuate pe an,deci nu mai pot efectua altele suplimentare sau ma insel.

 5. #8 paznic la hoti – pai asta-i si ideea. Refuzand sa efectuezi ore suplimentare, evident ca nu poti acumula mai mult decat ai pana acum. Pentru depasirea plafonului de 180 ne-am dat deja dezacordul. Ramane ca, in prima faza, individual sa completezi notificarea pentru dezacordul de a efectua ore suplimentare in luna octombrie.

 6. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#4 Un lucrator [/b]- depasirea plafonului de 180 ore suplimentare in cursul anului curent este o problema asupra careia organizatia noastra s-a pronuntat prin refuzul de a se depasi acest plafon pentru orice salariat iar prestarea de ore suplimentare in luna [b]octombrie 2016[/b] este o alta problema.
  .[/quote]
  eu nu vreau sa depasesc nici nr obligatoriu de ore lunar, chiar daca angajatorul ma poate obliga sa lucrez suplimentar pana la 180 ore

 7. ar trebui sa notificam angajatorul in fiecare luna nu numai Oct, bineinteles cu sprijin sindical 😆

 8. [b]#4 Un lucrator [/b]- depasirea plafonului de 180 ore suplimentare in cursul anului curent este o problema asupra careia organizatia noastra s-a pronuntat prin refuzul de a se depasi acest plafon pentru orice salariat iar prestarea de ore suplimentare in luna [b]octombrie 2016[/b] este o alta problema.
  O problema asupra careia, in prima faza, trebuie sa actionezi singur prin completarea acelei notificari prin intermediul careia instiintezi administratia penitenciarului ca iti exprimi refuzul de a efectua ore suplimentare in luna [b]octombrie 2016.[/b] Fiind membru de sindicat, acest demers de a notifica conducerea unitatii il faci [b]sub protectie sindicala[/b].
  Totodata, chiar si nemembru de sindicat, se poate notifica unitatea privind refuzul orelor suplimentare in luna octombrie, in acest caz fiind totusi recomandata afilierea la structura sindicala.

 9. SNLP este o forta numai daca suntem solidari toti membrii SNLP si neafiliatii ar trebui sa devina membrii,sa luptam impreuna pt drepturile noastre,felicitari dlui Teoroc !!!!

 10. Daca acumulez tot a doua luna 40-50 de ore suplimentare, din care recuperez in medie 24de ore in luna ce urmeaza ,pina in 1 oct conform unui calcul simplu 5×45 ore suplimentare si 4×24 recuperate. Conform conducerii nu ma incadrez la depasirea celor 180 de ore suplimentare ,deci pot fi planificat in continuare in serviciu normal. Ii ok ???

 11. Un lucru bun,in sfarsit!Ne-au dat la stiri pe TVR 1,la orele 20.00,cand este ora de audienta maxima.Asta inseamna ca lucrurile au inceput sa se miste si se misca bine si in favoarea noastra!Tot inainte sa nu cedam niciunei presiuni,caci altfel nu se poate.Ei insisi vor scandal.Si daca e bal….sa fie dans!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)