www.snlp.ro Web analytics

(De)formare profesionala – o noua sesizare. Cursantii trebuie sa sufere, sa simta!

Va mai amintiti articolul nostru despre (de)formarea profesionala care se practica in sistemul nostru, despre dezinteresul manifestat uneori de organizatori in relatia cu colegii din sistem care participa la diferite cursuri de pregatire. ANP inca cerceteaza aspectele semnalate de noi, care probabil sunt la maturat, ingropate pe undeva pe la inspectia penitenciara.

Intre timp, noi abuzuri si excese se produc din indolenta, asta ca sa nu luam in calcul reaua intentie. In loc de prea multa literatura, spre exemplificare, dar si pentru a incuraja acest tip de sesizari, apreciem ca merita sa facem cunoscuta o speta poate mai putin relevanta, cu care ne-am confruntat recent. In acest sens, publicam mai jos o informare interna a SNLP.

Pe data de 18 septembrie 2018 am primt o sesizare de la mai multi membri SNLP care participau la un modul de pregatire la Poarta Alba. Am aflat astfel ca acestia erau cazati undeva in Mamaia-Sat intr-un bloc de apartamente unde stateau cate patru cursanti in apartamente mici, de doua camere; doi dintre acestia dormeau intr-un pat matrimonial si doi – pe o canapea extensibila in sufragerie; au fost sesizate de asemenea probleme cu mesele si cu transportul.

S-au deplasat de indata in locatia respectiva, Florin Stoica secretar general SNLP si Marcel Enache vicepresedinte 1 SNLP pentru verificarea problemelor sesizate. Pe langa aspectele deficitare privind acomodarea in camere, care s-au confirmat (cate doua persoane –  in paturi matrimoniale si canapele extensibile), distanta pana la Poarta Alba (29 km) se parcurgea cu autoturismul personal iar transportul nu a fost decontat; nu au avut masina pusa la dispozitie de unitate, nu aveau asigurat micul dejun si nici cina.

Au avut loc discutii atat cu Directorul DSDRP ANP Razvan Cotofana (atitudinea acestuia a fost cel putin criticabila, chiar jignitoare ca reactie la interpelarile sindicale chiar daca se poate spune ca acestea au fost dure), cat si cu DG ANP carora li s-a explicat detaliat situatia de la acel curs. Urmare acestor demersuri DG ANP a impus ca la urmatoarele cursuri sa nu se mai repete deficientele constatate de noi.

Pe data de 11 octombrie 2018 secretarul general SNLP a avut mai multe runde de discutii atat cu directorul Penitenciarului Poarta Alba, Viorel Alexandru Bloju cat si cu directorul adjunct Petrica Banuta cu ajutorul carora am reusit sa obtinem pentru colegii nostri o cazare decenta intr-un hotel din Constanta unde vor sta cate doi in camere twin, vor avea asigurat micul dejun la hotel, precum si cina; mentionam ca la cursul anterior acestia aveau asigurata doar masa de pranz, iar pentru celelalte mese se descurcau cum puteau. Urmatorea convocare a inceput pe 15 octombrie, deficientele constatate anterior, fiind de domeniul trecutului.

Florin Stoica – secretar general SNLP

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne să-l distribuim sau apreciază-ne cu un Like 🙂

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)