www.snlp.ro Web analytics

Decont turism. Forma finala intructiuni

ANP a pus la dispozitie ultima forma a instructiunilor pentru decontul serviciilor turistice prestate. Nu este necesar ordin de ministru pentru aceste instructiuni. Tinta este de decontare a serviciilor turistice incepand cu 1 mai 2018. Daca totusi mai sunt observatii – transmiteti urgent (prin orice modalitate, inclusiv comentarii la articol) pana miercuri 25.04.2018, ora 14,00!

 

37 COMMENTS

  1. Bună ziua!Am rezervare la o pensiune care nu oferă decât mic dejun,fiind nevoit sa iau masa la alte restaurante din Brașov. Doresc, dacă se poate sa știu dacă îmi pot fi decontate cheltuielile pentru mesele luate în afara pensiunii ținând cont ca acele mese sunt luate pe timpul CO și pe aceeași durata ca și cea a cazării. Multumesc.

    • Poti servi masa si in alte locatii decat cea ;la care esti cazat cu conditia ca restaurantul sa fie in lista unitatilor de alimentatie publica de pe site-ul ministerului turismului. pentru decont iti este necesara emiterea unei facturi insotita de dovada platii (chitante, bonuri, etc.). deci, restaurantul sa fie in lista, sa solicit factura si bon fiscal si cam asta e tot.

  2. Buna seara! Am o nelămurire…. pe perioada concediului am avut cazare la o pensiune care nu avea restaurant propriu astfel încât am fost nevoita sa servesc masa la alta unitate de alimentație publică.Mentionez faptul că atât unitatea de cazare cât și cea de alimentație publică se regăsesc pe listele unităților acreditate și cu certificat de clasificare.Am adus facturi,bonuri de casa in original pe fiecare factura specificând serviciile prestate,respectiv servicii de cazare/servicii de alimentație publică.Am primit răspuns ca Se va deconta doar factura aferentă serviciilor de cazare ptr că trebuia sa servesc si masa în același loc.De ce serviciile de alimentație publică nu se decontează daca am toate documentele necesare și unitatea este acreditata?

  3. Nu cred că ANAF (statul Român) pierde 10% din totalul valorii facturate in acest domeniu cu buna stiinta si asta de multi ani.Cred că ANP a interpretat gresit!

  4. TVA la serviciile de cazare și turism este 9%.Orice pensiune sau hotel eliberează factura cu aceasta cotă de TVA fără să dețină neapărat și o licență de turism.Daca pentru ANAF este OK de ce acest lucru nu este OK și pentru ANP?!!!

  5. Revin cu solicitarea…cum pot sa decontez o vacanta in luna decembrie sau ianuarie?
    In decembrie nu avem cum (vezi decizia ANP „prestarea serviciilor turistice se va efectua pana cel tarziu la data de 30 noiembrie 2018 ) , iar in ianuarie -februarie nu este aprobat bugetul.

    • urmeaza prevederi noi / dreptul asa cum este reglementat acum este limitat la durata de activitate a actului normativ care il naste (2018) / nu se pot prevede in normele de aplicare ale unei legi limitate in timp dispozitii care exced acea perioada / ca banii sa poata fi decontati in decembrie, aduceti documentele in noiembrie / cum altfel? la anul vom vedea ce va mai fi

  6. nu inteleg de ce trebuie sa depindem de lista cu unitatile hoteliere acceptate.
    Daca unitatea hoteliera unde ma duc a.mi elibereaza factura pe serviciile de care am beneficiat eu pe perioada concediului, de ce nu se poate deconta?

    • Pentru decont, factura eliberata trebuie sa contina minim servicii de cazare si sa aiba inscrisa pe aceasta numarul licentei de turism.

  7. Buna ziua, eu am luat ,deja, tot concediul pe acest an. Ce este de facut in legatura cu acesti bani de concediu? Banuiesc ca acest drept este pentru toti EGAL.

    • Pai este egal dar e condiționat de concediu in mod expres. Nu mai ai nicio zi pe 2018, nici măcar concediu suplimentar?!

      • Nu, am luat toate cele 45 de ore. Alt coleg este in concediu (a luat, la fel – 45 zile), si din discutii am inteles ca nu poate lua acesti bani pentru faptul ca nu a scris pe cererea de concediu, cerere care a fost facuta in luna aprilie.

      • Dar, daca as lua un avans de concediu de anul viitor?

  8. Sunt trecute ceva date pana la care se poate depune cererea de concediu, si data pana la care se poate face prestarea serviciilor turistice. Eu vreau sa merg la schi (decembrie-februarie) sau sa-mi achit vacanta de revelion. Care e modalitatea, avand in vedere limitarile calendaristice impuse? Limitarile par ca fiind abuzive, deoarece alti bugetari au timp de acordare, decontare sau alte forme valabile 1 an fara a fi limitati la forma, perioada….

  9. Felicitari sindicatului !!!
    Nu inteleg anumite pesoane care posteaza pe aici . Pai nici atunci cand primesti bani nu e bine atunci avem probleme la mansarda….
    indiferent cum (voucher, facturi ) si cand (dupa 45 sau 90 de zile ) ti se dau .
    Unu vrea sa-si ia concediu numai vineri (desi are cel putin 40 zile de concediu),altul vrea sa deconteze si el si sotia si prietena aceleasi facturi ….Dumnezeule mare!!!

  10. Este specificat undeva ca nu am voie sa inchiriez o vila de exrmplu pentru o zi numai pentru mine . Eu vreau sa inchiriez toata vila pentru ca nu imi place sa mai stea cineva cu mine in vila si vreau sa stau numai eu cu familia

    • Nu este specificat nicaieri ca nu poti inchiria pentru o zi. In fapt, inca din preambulul instructiunilor se arata ca : „…se decontează serviciile turistice prestate de unităţi aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă…”, perioada concediyului de odihna nefiind limitata la un numar de zile minim sau maxim. Deci, fara probleme poti deconta daca factura iti este emisa pentru servicii turistice pentru o singura zi.

    • abuzul de drept nu face bine la statut / asa s-a intamplat si cu lentilele

  11. E o problema cu aceasta forma. De exemplu eu vreau sa iau o zi de concediu vineri iar sambata si duminica sunt liber . Daca iau factura pe ziua de vineri de 1450 cand eu sunt in concediu care este problema ?

    • Nu este nici o problema. Ti-am raspuns la un alt cmentariu. Nu inteleg de unde ai dedus ca nu ai putea deconta chiar daca stai o zi in concediu?

  12. Daca doi angajati sunt soti cum se procedeaza la decont?
    Se fac doua concedii pentru decontarea individuala?

    • dreptul este per salariat dar este nevoie de factura / nu poti deconta aceeasi factura de doua ori, nu?

  13. Corect era, in cazul in care serviciile prestate însumează , spre exemplu , doar 800 lei, restul sumei, până la 1450, sau cat ni se cuvine, să poată fi decontat ulterior, pe parcursul anului, poate intr.un alt concediu de odihna.

    • Sa inteleg ca ai fi fost de acord cu acwordarea a doua deconturi, ambele fara a depasi suma de 1450 ?

    • In cazul în care valoarea decontului este mai mică decât limita prevăzută de lege,
      suma decontată va fi conform documentelor justificative înaintate, diferența urmând a se
      acorda ulterior, pe baza cererii de decont pentru alte servicii turistice din perioada concediilor
      de odihnă efectuate în cursul anului2018.

  14. Sintagma ” doar in perioada concediilor de odihna” trebuie sa dispara. Este abuziva si excede prevederilor HG 215/2018 privind decontarea tichetelor de vacanta. Ideea este sa poti merge si in minivacante sau week-end-uri . Nu inteleg de ce ANP-ul interpreteaza intotdeauna legislatia in defavoarea angajatilor??!!
    Doar de aceea ne acorda Guvernul zile libere si tichete de vacanta – sa creasca veniturile in turism.
    De ce la ceilalti bugetari poate fi atat de simplu iar la noi atat de complicat?

  15. Tot nu regasesc problema mesei servite la restaurantul hotelului unde sunt cazat doar cu mic dejun.
    Daca vreau sa servesc masa de seara la restaurantul unde sunt cazat , cred ca este normal sa fie decontat si acest serviciu de alimentatie publica dar asa cum stim cu totii la restaurant primesti doar bon de casa/ nota de plata si ar fi penibil sa cer factura pt ca doar factura este decontata!
    Factura de la agentie este doar cazare+mic dejun, astfel ca restul meselor le platesti la fata locului, si in CO nu vreau sa mananc eu sau copii la Mc…, KFC, etc.
    Astept o opinie si din partea SNLP pe aceasta speta incercand sa aduc aminte faptul ca ceilalti bugetari primind tichete valorice, le pot folosi in orice mod in turism inclusiv la plata meselor.
    Cu multe multumiri

    • sintagma servicii turistice este suficient de larga incat sa acopere orice masa / servesti masa de seara respectiva si soliciti facturarea pe camera la final sejur / nu este vreo complicatie / hotelierii vor fi pregatiti si flexibili, in mod cert

  16. Bănuiesc ca orice pensiune sau vila care are casa de marcat are licență de turism.

    • Teoretic, da! Interesant va fi atunci cand vei solicita factura. 🙂

  17. Bună ziua! Tot nu înțeleg cum procedam dacă mergem cu soția sau cu prietena, ambele din sistem (se pot face glume😊)… Sunt necesare 2 facturi?! Sau mergem de doua ori?! Sau solicităm o factura cu ambele nume? Sau…poate că nu mă duce mintea… de aceea întreb 😃Mulțumesc frumos.

    • Cred ca e foarte simplu. Soliciti ca facturile sa-ti fie emise tie. Ulterior, ele iti vor ramane doatoare cu inca doua concedii de vis (alaturi de sotia si prietena din sistem sau pe rand 🙂 )

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)