www.snlp.ro Web analytics

Decalaj in plata chiriilor si drepturilor de transport

1 articleimageConform informarilor trimise de ANP, in luna septembrie, in unitati se va produce un decalaj intre data platii salariilor si normei de hrana fata de cea a platii celorlalte drepturi salariale (chirii, drepturi transport, dreptui delegare-detasare, s.a.). Prin adresa 62342/31 aug 2012, ANP explica motivul acestei situatii, care tine de rectificare (OG nr 13/2012) si retrimestrializare. Nu se stie inca cat va dura intarzierea dar se incearca plata tuturor drepturilor cat mai aproape de data salariului. Repet, pentru a fi sigur ca se intelege intocmai: salariile si norma de hrana se platesc integral si la timp, iar celelalte drepturi pot intarzia dar nu mai mult de sfarsitul lunii, ca termen maxim! 


Document atasat

19 COMMENTS

 1. Ai dreptate si tu Alecu dar si Sakalul, si totusi nu uitati un lucru, daca cumva aveai curajul sa-i spui unui comandant in fata ca a gresit prin modul lui de compotare sau prin activitatea lui erai dat afara imediat din sistem.
  Cum?Simplu.
  Va mai amintiti de comisile de judecata de la DGP(asa se numea ANP-ul nu?) si consilile de onoare la nivel de unitati, alea erau un simulacru de judecata, acolo erai batjocorit de niste neica nimeni care raspundeau la comanda primita, printre ei daca erai subofiter erau si doi colegi de-ai tai, acestia erau sifoanele comandantului si votau asa cum erau instruiti in unitate.
  Stefan stie bine asta, e ofiter vechi si a prins acele timpuri.
  Militarizarea nu merge in Romania, inca nu avem educatia necesara( unii dintre noi) pentru un sistem dur asa cum e militaria.

 2. Reforma asta a inceput din 2004 si a prins contur in ultimii 3-4 ani cand si actiunile sindicale s-au lasat cu rezultate concrete in sensul asta…

 3. REVIN SI REPET CA DE NOI NU-SI BATE NIMENI JOC,NE-AM CASTIGAT ACEST DREPT CAND AM FOST PRIN PIETE PE LA BUCURESTI,CAND ALTI FANFAARONI CREDEAU CA EI SUNT ZEI DAR AU FOST MIELUSEI.SNLP NU-I LASATI SI SUNATI ADUNAREA ASTFEL NU SE MAI POATE. 😡 😡 😡 😡

 4. Domnule Sakal,
  Nu vreau sa ne intoarcem la sisteul militarizat.Spun ca poate nu am luptat , si am acceptat umilinta sistemului,a unor oameni uneori needucati.Acest sistem a preluat nonvalorile si le-a transformat in valori.Sper ca Teoroc impreuna cu noi sa schimbam si sa reformam cu adevarat.Reforma ,noua fata ,incepe cu noi!

 5. Finule !
  Acei comandanti erau acoperiti de legi militare care defineau exact prioritatile unui astfel de sistem desi erau extrem de abuzive vis-a-vis de personal.
  Acum avem sansa reprezentarii de catre un sindicat puternic si pentru asta trebuie sa luptam cu orice intentie de intoarcere la un sistem militarizat absolut dement.

  Un sistem militarizat in ansamblu este in regula dar acesta se pliaza pe sisteme „deschise” in care oamenii depind unii de ceilalti, in care spiritul camaraderesc se dezvolta tocmai pe considerente sanatoase din acest punct de vedere.
  Sistemul penitenciar nu va atinge niciodata acest spirit cat timp este un mediu „inchis” si unde principalul instrument de lucru il reprezinta alte categorii sociale, categorii care genereaza atitudini nesanatoase tocmai pentru cei care lucreaza cu ele. Pentru asta, demilitarizarea si accesul pe un palier semimilitarizat au dezvoltat metode alternative de educatie si profesionalism in sistem.

 6. Stimati concetateni,
  Oare cine ne oprea sa actionam in instanta pe acei comandanti care comiteau abuzuri..inclusiv efectuarea de ore suplimentare fara compensare.Constitutia e aceeasi din ’92 incoace

 7. [quote name=”finul Alecu”]Stimati concetateni,
  Vad o furie oarba impotriva magistratilorcare ar conduce puscariile. Parerea mea este ca la conducerea inchisorilor ar trebui sa fie persoane din afara sistemului,nu neaparat magistrati. Daca ne uitam prin curtea acestor lacasuri de odihna,pentru ppl si unele cadre, vom vedea „ciorchini”de rude ,afini si prietenii.Consecinte:promovari,concursuri suspecte,uniii muncesc si ptr altii,privilegii…etc.Parca ii dau dreptate d-lui Iacob..
  Sper ca nu v-am suparat rau,asa cunosc eu lucrurile.Doamne ajuta![/quote]
  Realitatea SISTEMULUI

 8. Stimate d-le Presedinte,
  Din citi membri este formata o grupa sindicala?Am vrea sa infiintam o grupa sindicala si poate afiliata la SNLP,desi in unitatea exista una,dar fiecare cu problemele lui.Ne puteti ajuta cu informatii?
  Daca nu se poate,am dori sa infiintam o asociatie profesionala…si iar as avea nevoie de dvs.
  Cu respect.

 9. Stimati concetateni,
  Vad o furie oarba impotriva magistratilorcare ar conduce puscariile. Parerea mea este ca la conducerea inchisorilor ar trebui sa fie persoane din afara sistemului,nu neaparat magistrati. Daca ne uitam prin curtea acestor lacasuri de odihna,pentru ppl si unele cadre, vom vedea „ciorchini”de rude ,afini si prietenii.Consecinte:promovari,concursuri suspecte,uniii muncesc si ptr altii,privilegii…etc.Parca ii dau dreptate d-lui Iacob..
  Sper ca nu v-am suparat rau,asa cunosc eu lucrurile.Doamne ajuta!

 10. N-as vrea sa cadem in capcana alegerii unui vinovat pentru toate belele. Ar fi o greseala. Problema spitalelor nu este generata de dl Barbu. As putea sa adauga ca in cadrul ultimei comisii mixte din cadrul MJ l-am intrebat pe dl Barbu daca ordinul nou privind acordarea sporului TBC este la semnat asa cum am aflat „pe surse”. Dl SGA ne-a confirmat si totodata a acceptat sa-si asume retragerea ordinului de la semnat, ceea ce s-a si intamplat in urmatoarea zi.
  Nu Silviu Barbu a creat problemele din spitale si nici nu are ceva cu personalul din aceste unitati. Sa fim seriosi.
  Pana una alta nu avem nici magistrati in sistem, cu exceptia varfului care vedem ca se lasa asteptat si nici o intentie confirmata si ferma privind militarizarea. As indrazni sa explic desi in general nu-mi place sa intru in zona de culise aruncand afirmatii hazardate, ca dl Barbu nu are absolut niciun rol la semnarea ordinului pentru desemnarea dlui Ceort ca DG. Nu este nici rau ca personalul se manifesta si-si exprima opinia fata de eventuale intentii, insa nu cred ca trebuie sa ne cautam o tinta acolo unde poate nu este.
  Nu il apar si nici nu il sustin pe Silviu Barbu, departe de mine. SGA ul MJ a inteles exact care este atitudinea si modul de lucru al SNLP precum si faptul ca in cazul in care se confirma intentiile de adoptare a unor masuri care pot prejudicia interesele salariatilor, reactia nu se va lasa asteptata. Suntem atenti si pregatiti, dar nici nu ne vom apuca sa ne smulgem hainele de pe noi de groaza unor lucruri neclare si neconfirmate.

 11. Stefan ce vina avem noi ca e criza in Romania?
  Ce vina avem noi daca buletinul de determinare are anumite lipsuri?
  Ce vina avem noi ca domnul Barbu are un salariu mai mare decat primul ministru si trebuie sa taie de la noi ca-si primeasca EL SALARIUL INTREG DE MAGISTRAT?
  De ce nu-si taie si domnul Barbu din salariu ca si la el e criza?
  De ce trebuie ca acesti super meseriasi din tara asta care se numesc MAGISTRATI trebuie sa aiba o lege super speciala si sa cumuleze salarii la greu (prin adunare inseamna asta nu?) iar palmasii, tot bugetari sa suporte doar ei criza asta prelungita?
  De ce la conducerea puscariilor nu pot fi numiti ca si acesti magistrati ofiteri din sistem? Nu cumva ei ar trebui sa conduca sistemul pentru ca-l cunsc foarte bine si-i doare sufletul si buzunarul daca se intampla ceva rau, pe cand DOMNII MAGISTRATI isi pun traista in bat si pleaca foarte frumos in magistratura fara a pati ceva sau fara a ramane fara serviciu asa cum i se poate intampla unui director ofiter?
  De ce noi puscariasii nu putem conduce cu salarii extrem de mari o instanata de judecata prin numire?
  De ce ?
  De ce ?
  De ce trebuie sa fim noi mereu cobaii Ministerului Justitiei?
  CAM MULTE DE CE-UIR DOMNULE SILVIU BARBU NU CREDETI?
  Dati un raspuns daca-l aveti daca nu plecati de unde ati venit, va rugam ca daca nu o sa va convingem, sincer nu avem nevoie de dumneavoastra asa cum conduceti acum.
  La buna vedere SILVIU!

 12. Sunt intr-adevar probleme din nou la spitale / primul drept ca vulnerabilitate este sporul TBC / inteleg ca nici buletinul de detrminare de la Jilava nu ajuta foarte mult mentinerii in conditiile actuale / noi am reusit sa ne opunem emiterii unui ordin nou pana la 1 ian 2013 dar nu stiu sincer ce voi putea face impotriva determinarilor / mai sapam

 13. E adevarat Stefan ca se discuta despre solutia de taiere a sporului TBC la spitalul Jilava?Cu ce ne vom platii datoriile? Spor nu, chirie nu, transport nu? Atunci pentru ce mama naiba mai venim la serviciu, pentru munca patriotica?
  Nu vad asa cum spune un coleg al meu intr-un comentariu ca un drept acordat dragilor de detinuti sa fie taiat sau restrans in situatie de criza. Ce Dumnezeu noi am comis infractiuni sau detinutii? Fratilor doar la noi e criza?
  Inca o revolutie e singura solutie.

 14. Mai fratilor,acest domn Barbu ne crede prosti haideti sa ne rasculam ca data viitoare nici sa nu se gandeasca macar la asa ceva,impartire corpuri,amanare plati drepturi am impresia ca testeaza rabdarea noastra iar noi stam cu mainile in san si nu credem ce vedem….MITING IN FATA UNITATILO SAU MAI BINE IN FATA MJ…SA-I STRIGAM CUM I-AM STRIGAT LUI RAGEA SI BALA &PRESOIU ‘IESITI AFAR J…E ORDINARE” DLE BARBU TE AVERTIZEZ NU TE JUCA CU FOCUL CA ARDE..NU-TI BATE JOC DE NOI SI NU CREDE CA STII TOTUL DESPRE SISTEM CA STII FOARTE PUTINE. 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 15. Stimati concetateni,
  Am auzit de nenumarate ori o mare prostie,cum ca bugetul ANP este „risipit” cu cheltuielile de personal..O mare,mare minciuna promovata inclusiv de un director mare cit Eminescu.!Pai cum ar putea ppl-ii,aceste fiinte inocente, sa se pazeasca singuri,sa se sanctioneze singuri,sa urmeze cursuri singuri…etc fara gardieni. E ca si cum pacientul s-ar opera singur,fara medic sau elevul n-ar mai avea nevoie de profesor.Si atunci unde „opereaza” ei ? La personal …”asistindu-i pe ppl ca sa nu simta cumva criza sau vreo frustrare in afara de inchisoare!Poate ca ar trebui regindite cheltuielile cu ppl,sa nu mai fie acest turism costisitorc cu tranzitul ,returul si transferul ,curent si apa la discretie..etc.Daca ar fi sa calculamcit costa relocarile,constructiile de asezaminte penitenciare si daca se „amortizeaza” ceva,am vedea ca o gaura neagra inghite banutii.
  Mai discutam..poate si de GAZ-urile desfiintate..etc

 16. Prin remilitarizarea noastra domnul Barbu scapa de plata acestor drepturi dragii mei colegi.
  Tinta e mare, mija si mai mare cu aceste intentii de militarizare.
  Asa mare economie se face la buget cu aceste schimbari ce nu va dati seama!
  In felul acesta domnul Barbu et company vor face rost de bani pentru ppl-ei?
  Pe spatele nostru si prin munca nostra sunt platiti toti din MJ.
  Nimeni nu se sesizeaza cu atatia SEFI in MJ, domnul Teoroc?
  Domnul Barbu sunteti pus acolo pentru a fi veriga de legatura intre ANP si MJ dar din pacate sunteti VERIGA SLABA,( vezi o emisiune mai veche la tv).
  Sunteti cumva suparat pe noi pentru ca ati fost schimbat din functia de director la Codlea? Sincer altii sunt de vina si nu cei aproape 10000 de agenti.
  Va rugam sa ne reprezentati cu cinste, am crezut ca venind dintre noi stiti cu ce se mananca munca aceasta ingrata de GARDIAN, dar constat cu amaraciune ca m-am inselat, va rog demonstrati contrariul si tot aici la momentul respectiv voi posta aprecieri la adresa dumneavoastra si scuze pentru o APRECIERE GRESITA.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)